Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Locutus

    veterán

    válasz Bferibörs #31800 üzenetére

    De mire gondolsz pontosan? Gépem az adatlapomon van, a hiba pedig a TH2 update óta jelentkezik, előtte sose volt gond. A szoftverkörnyezet azóta nem változott, se a driverek.

    1. Voltak ugye a találgatások a dropbox kliensre nézve. Tény és való, hogy ha fénykép érkezik, és bubble message jelenik meg, akkor lehal a shell. Ez egy majdnem mindig reprodukálható hiba. A dropbox készítők szerint nem az ő szoftverükkel van a gond, és ez nyilván igaz is, hiszen a TH2 előtt nem volt gond vele, senem nincs más oprendszereken. Kikapcsoltam hát a dropboxot úgy 3 hete. A hibák nem szűntek meg, tehát más IS előhozza.

    2. Ugyanez a gond merült fel a tixatival kapcsolatban, ha sok torrent fut, lehal a shell. Gondoltam a közös pont ott lehet, hogy ez is bubble messaget jelenít meg a trayen ha valamivel kész van. Kikapcsoltam benne, illetve jött update is egy bizonyos ponton hozzá, azóta jelentősen lecsökkent a shell fagyások száma amit a tixati okoz (tehát ha csak az fut), de nem szűnt meg.

    3. Felmerült, sőt bizonyítást nyert, hogy az AVAST nevű antivírus program is ilyen hibát okoz, sőt sokaknál azonnal gép induláskor, tehát nekik még restart se segített. Az AVAST-tól megszabadulás konkrétan megoldja a gondokat. De nekem nincs AVAST, NOD32-t használok. Megpróbáltam ebben is letiltani a tray messageket, de nem oldotta meg a kérdést. Odáig meg azért mégse akartam eddig elmenni, hogy akkor nem használok AV programot. Egyébként meg a NOD32-vel kapcsolatban amúgy se lehet sehol ilyen hibáról olvasni eddig.

    4. Steames játékok játszása közben is lehal a start menü. Nem mindig, de nagyon gyakran. GTA5, Cities:Skylines stb. Egyszerűen mire kilépek, már nem megy. TALÁN itt is a steam overlay, vagy szintén a jobb alsó üzenetei lehetnek a közös pont a másikakkal...

    5. Többen írják, hogyha a gyári képnézegető, és egyéb beépíett appokkat nem használja az ember, és 3rd party programokkal helyettesíti őket, akkor az a vállfaja nem jelentkezik a hibának, hogy még critical errort is ír a windows, miszerint a start menü nem működik. Én ezzel a hibával sosem találkoztam, talán azért, mert xnview-t használok a photos helyett, és potplayert a videólejátszó helyett is, és a többi win appot se nagyon bökködöm.

    6. Volt olyan, hogy maga a winupdate döglesztette meg a shellt. Erre abból jöttem rá, hogy jobb alul a kis message ikon telire váltott, de rákattintva már semmise történt (lévén ilyenkor az action center is lehal). Ellenben a starmenüre jobbklikkelve a leállítás újraindítás pontok helyett már frissítéssel kiegészített pontok voltak.

    Azt hozzátenném, hogy amikor lehal a shell, minden egyéb 3rd party program hibátlanul működik tovább... Egy restart pedig eddig minden esetben megoldotta a hibát. Egyetlen esetben nem kellett restart eddig, amikor az event log szerint valamiféle update jött ki a storehoz, és azon belül a calendar és mail apphoz. Ekkor magától megjavult a shell menet közben. Aztán persze újra lehalt nem sokkal később... A legtöbb ember amúgy szerintem szimplán azért nem találkozik ezzel a hibával, mert naponta be és kikapcsolja a gépét. Nyilván ilyen esetben sokkal kisebb az esélye, hogy találkozzon vele. Nekem viszont 24/7 megy (menne).

    [ Szerkesztve ]

    Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák