- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
válasz bajnokpityu #31249 üzenetére
Az MS Reader appja vagy esetleg az Adobe Reader Touch az nem jó? (Metro-s appok)
-
Bodor
veterán
HDD lassulás témában: Érdemes lenne belenézni a "meghajtók optimalizálása" beállításaiba!
-
bajnokpityu
félisten
Benéztem, 0% töredezett, mindent okének irt. Ja SSDre ráfért egy 3másodperces optimalizálás
PDF: a beépített tök jó, de fontos, h ne foglalja el az egész képernyőt. Ezektől az ablak nélküli proggiktól hülyét kapok ( másik gyűlölt a wmp, és a skype)
Mielőtt mindet telepitgetni kezdem, melyk, ami tud elforgatott nézetet, és ablakban futni?
eladó topping dac
-
foxit reader ingyenes pdf nézegetője már windows 8 stílusú, több tabot is megnyithatsz benne, illetve új ablakban is megnyithatod.
bár van egy reklámmezője, ahol saját magát reklámozza, ami engem kicsit zavar.De az adobe pdf nézegetője a pdf megnyitásakor még gondolkodik egy kb 20 másodpercet egy 4 magos, 16gb ramos gépen, ssd-vel, ami elfogadhatatlan.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Psychonaut
veterán
válasz bajnokpityu #31253 üzenetére
Van Skype for Desktop és Windows Media Player is "ablakos" változatban (sőt, Media Player csak olyanban van, amire te gondolsz, az a Music app).
-
bzoley
veterán
válasz bajnokpityu #31253 üzenetére
Samutra mindkét irányba forgat, több módon is megjelenít. Nem kell telepítened kipróbáláshoz, egy darab exe. Gyakorlatilag azonnal nyitja a kisebb fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Nagyon hálás vagyok mindennyiótoknak, h használhatóbb lesz a rendszerem
eladó topping dac
-
bon
őstag
alaplap driver és adobe szoftver frissítést javasolnék.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
newyorkcity
csendes tag
Üdv!
Van egy teljesen original Win8 pro-m!Fennt volt egy gépemen amit eladtam.Persze előtte le is töröltem róla!Most vettem egy másik gépet.A kérdésem az lenne, hogy fel tudom erre is telepiteni ugyanezen Win8-at vagy sem?? -
nagyúr
válasz bajnokpityu #31263 üzenetére
AHCI ha sata2,3 ssd van.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
pzstm
titán
HTC exkluzív....OMG
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Psychonaut
veterán
válasz Psychonaut #31267 üzenetére
"remélem nem próbálod azt mondani" - Csak sikerült kihagynom.
-
gyulank
addikt
Sziasztok! Memóriahasználatban mi a különbség 32, és 64 bites rendszer közt a bővíthetőségen túl?
Többet használnak alapból a 64 bites programok? Nekem 2GB-om van, és mondjuk a Firefoxban megnyitok pár oldalt, akkor 2-300MB-ot használ, ami kilencven valamennyi %. Szóval most pl. Rámentem a Feladatkezelő-Felhasználók lapra és azt írja, 94% Memória 535MB és így 92-94% közt ingázik, és zörög.
Ha 32 bites lenne, az kb. hány MB plusz memóriát jelentene?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
nagyúr
válasz gyulank #31271 üzenetére
64 bitet minimum 4 giga és felette szoktak használni. A 64 bit lényege, hogy egy programnak 2 vagy annál több giga ramot tud oda adni a rendszer. És igen, többet használnak ergo gyorsabb less, mert nem a virtuális ram meg a vinyóról dolgozik, hanem a ramból.
32-nél nem lenne plusz ram."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
gyulank
addikt
válasz Sub-ZeRo #31272 üzenetére
Értsd jól! Engem a 2 rendszer memóriahasználatának különbsége érdekel MB-ban. Ha legalább 500MB-al kevesebbet használ a 32 bites, akkor 500MB-al több hely lesz egyéb dolgoknak, mint pl. Firefox, és az talán épp elég, hogy ne fagyjon le, mert ilyenkor 100% a lemezhasználat, és mindenre fél napig kell várni. De ha nincs 500MB-nyi különbség sem a 2 rendszer memóriahasználata között, akkor nem sokat befolyásolna a váltás.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
bon
őstag
válasz gyulank #31274 üzenetére
Mindkét változat a lehető legnagyobb mértékben kihasználja vagyis lefoglalja magának a memória legnagyobb részét 9x%-ot, de ha kell a programok rendelkezésére bocsátja a felszabadítható memóriát. XP óta nagyott változott a memória kezelése a rendszernek, így nem probléma ha lefoglalja szinte az egészet magának.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
gyulank
addikt
Nem tudom miről beszélsz, nekem, pl. olyan 75% szokott lenni FF nélkül, de ha elindítom, és mondjuk 80 fölé ér akkor már 100% a lemezhasználat, rettenetesen belassul az egész minden. Szerintem a lefoglalt memória az lefoglalt, a készenléti és a lapozófájl pedig változik. De lényeg, hogy a lefoglalt az lefoglalt, a készenléti pedig készenléti... Szóval a lefoglaltba a programok vannak amik futnak, az a megnyitott programoktól függ, a készenléti pedig szintén lefoglalt, de a készenléti, és a szabad hely aránya attól függ, hogy a programoknak mennyire van szüksége a tevékenységükhöz, mert a 9x% az együtt a lefoglalt, és a készenléti memória, és ha ez sok, akkor már kevés a szabad hely, és lapozófájlból dolgozik, és ez nekem probléma.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
mycso
veterán
válasz gyulank #31277 üzenetére
Egyébként a problémád egy részét már te magad is leírtad/megválaszoltad.
Egyetlen oka van a jelenségnek, hogy kevés a memóriád.
Van ugye 2GB-od, abból még levesz az int. VGA (nem tudom 128-256MB, vagy mennyi van beállítva???). Ami marad az szerintem már nagyon karcsú a gördülékeny használathoz mind 64, mind 32 biten.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
pentium4
senior tag
hali
lenne egy kis problémám!
win8 vana gépen mini ITX es alaplap kis házba beállítottam hogy 10 perc üres járat után menjen a gép alvó üzemmódba, ez mégis történik, de mint elalszik és kihunynak fények rá 5mp re bekapcsolódik megint és jön a bejelentkező képernyő!
már minden beállítást kipróbáltam de nem jöttem rá, valakinek van valamiféle tippje vagy megoldása erre?P4
-
gyulank
addikt
Amit én is tudok azt én is tudom. Nem azt kérdeztem miért nincs, hanem mennyivel fogyasztana kevesebbet a 32 bites? Szóval ha tudnám, hogy pl. egy frissen telepített 32-bites amire nincs telepítve semmi, mondjuk 1,2GB-ot használ, és egy 64 bites ugyanazokkal a programokkal, vagy azok nélkül mint a másik, 1,7GB-ot, akkor tudnám, hogy 32 bitesen 2x annyi lapot nyithatnék meg mire elkezdene kínlódni.
De nem tudom.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
brd
nagyúr
válasz pentium4 #31279 üzenetére
A hálókátya Power Management fülén a "only allow a magic packet to wake the computer" be van pipálva? Vagy az Advanced fülön, a Wake on, vagy ilyesmi beállítások közül a "pattern match" ne legyen aktiválva (ha olyan beállítás van, hogy lehet ezt, vagy a magic packet-et (és a kettőt egyszerre) választani, akkor csak utóbbi legyen). Vagy egyik se legyen kiválasztva, de akkor a hálókártya nem tudja felkelteni a gépet egyáltalán, lehet, ez is jó neked.
The only real valuable thing is intuition.
-
PuMbA
titán
válasz gyulank #31285 üzenetére
Mert az szerintem nem 100MB Alapjáratban nekem 440MB-ot eszik a Win8 Pro 32bit (nem kapcsoltam ki semmilyen szolgáltatást). Még Ubuntu esetén is indításnál van 100MB különbség a 32 és 64 között és ez programokkal csak több lesz.
netpeti98: Ha már fent van akkor szerintem is felesleges leszedni
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz gyulank #31290 üzenetére
Jah, hogy úgy? Akk szerintem felesleges leszedni. Nem változna számottevően (véleményem szerint). De valszeg ez csak akkor derülne ki 100%osan, ha mégis leszednéd, és újraraknád ugyanúgy a 32bitest ahogy most van a 64es (mert egy dolog az elmélet, és egy másik a gyakorlat ). De nagy csoda (nagy változás) semmiképp nem várható...
Én mondjuk már csak azért is kipróbálnám, kíváncsiságból. Feltéve, ha nincs kismillió program fenn és ezek rengeteg beállítása... Ha van, akkor hagynám ahogy van.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
-
zsírsámán
senior tag
Mióta fentvan az új catalyst, néha kiírja a gép, hogy problémák vannak a videodriverrel. Másnál nem fordult még elő? Főleg netezésnél jön elő a probléma. (IE)
-
brd
nagyúr
válasz pentium4 #31297 üzenetére
Meg kell ismerkedned a Wake-On-Lan, azon belül is a magic packet fogalmával. A korábbi beállításkor bármilyen, az adott gépnek szóló csomagra felébresztette a gépet (ezért kelt fel rövid időn belül, mert egy átlagos gépnél/környezet esetén a kikapcsolása után is jön még neki pár ilyen csomag), most csak az ún. magic packet csomagra kelti fel a gépet.
The only real valuable thing is intuition.
-
klambi
addikt
terminál szervert hogy rakok w8 ra??"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest