- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vaszil76
tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem! Van egy jogtiszta Windows 7 Ultimate dobozos verzióm, amit pendrive ra szeretnék feltenni. A windowsom még service pack nélküli és telepítés után egy nap míg frissítem. A kérdésem, hogy a frissítést hogy lehet bele integrálni?
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
Sziasztok ,egy olyan kérdésem lenne,hogy Win7-64 ultimate-et használok 1Terás WD-n,viszont vettem egy 120-as Kingston V300 -as SSD-t,rendszert szeretnék rátenni,úgy hogy a régi is megmaradjon,lássák egymást egyik illetve másik rendszerről.
Win7-64 ultimate kerülne az SSD-re is.
Segítsetek,eddig mindig csak a rendszer vinyót hagytam a gépben mikor új telepítést csináltam,de most mit tegyek,hogy jó legyen?[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
A windows 7 tud olyatt,hogy ha hdmi-n kikapcsolok mindent akkor kikapcsol a pc-is?
Gondolok itt a hdmi CEC miatt működő vezérlésre. MIkor kikapcsolom a tv-t kikapcsol az erősítő és a medai lejátszó is. A windowsnál meg lehet ezt oldani valahogy? -
Nexoa
újonc
Windows 7 H.P van hiányzik a "VSS" és "SPP" nincs biztonsági mentésem ez később gondot okozhat. A másik gondom, hogy a letöltéseimmel is gond lehet. Kb. 100 Mb. játékom van letöltve mégis 47 GB a használt terület. Az Avast programot letöltöttem ami 6 GB foglalt le. Szeretném tudni ez reális-e. Bocsánat 69 évesen kissé tudatlan vagyok a merev lemezem 232 GB-s de félek ,hogy valami nincs rendbe. Nagyon örülnék a segítségnek.
Nexoa
-
zyndar
tag
Sziasztok,
Nem vagyok egy PC zseni, de összeadni tudok, olyan 48 giga vajon hol lehet?
http://p.coldline.hu/2015/04/06/1806056-20150406-ZTDtGd.jpg
[ Szerkesztve ]
-
zyndar
tag
válasz quailstorm #48608 üzenetére
Megnéztem, ez így csak 43 giga, itt a SS:
http://p.coldline.hu/2015/04/06/1806085-20150406-vM960n.jpg
[ Szerkesztve ]
-
zyndar
tag
válasz quailstorm #48611 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. A CCleaner felszabadított még 3 gigát, a CHKDSK-hez viszont nincs emelt szintű engedélyem. Ez mondjuk fura, mert ez az itthoni gép és nem fut semmilyen profil.
-
Nexoa
újonc
válasz quailstorm #48611 üzenetére
Tisztelt Uraim! A 47 Gb az egy dolog de mikor az Avast feltöltöttem és ugrott 6 GB-t azt nagyon durvának találtam.Nagyon köszönöm hogy válaszra méltattak de ha kérhetném írják le lépésről lépésre hogyan találom meg a rejtett mappákat mert a szerelőim csak az újra telepítést ismerik. Tudom sokat kérek de itt újra és újra el olvas hatom.Ígérem ha sikerül többet nem zavarom a köreiket.Segítségüket előre is köszönöm. Nexoa
Nexoa
-
DS39
nagyúr
TreeSize Free
ez segíthet. -
zyndar
tag
Ezt a TreeSize Free-t megnéztem, és azt mondja a System Volume Information mappa nem 6, hanem 42 giga
-
zyndar
tag
válasz quailstorm #48615 üzenetére
A CHKDSK nem talált hibát, így a nagyját a System Volume Information mappa viszi el. Minek ekkora és ennyi rendszer visszaállítási pont? Egyáltalán ezt lehet menedzselni?
-
vlevi
nagyúr
válasz zyndar #48617 üzenetére
Nalátod
Én a far manager 3-al néztem, az is bele tud nezni ezekbe a konyvtarakba.
Az avast telepitese utani 6 giga pedig azert lehet, mert a telepites elott csinalt egy rendszerviszzaallitasi pontot.
C: meghajto lemezkarbantot erdemes megnezni, ott a rendszerileok törleset kell valasztani. Ez meg nem töröl semmit, csak több dolgot listaz ki a torolheto dolgok kozul. Frissitesek filejai, rendszerviszzallitas, temp konyvtar es egyebek, amikre altalaban nincs szukseg, es torolheto.
A hibernacio kikapcsolasaval is tobb gigabyte tarhely szabadul fel. -
Nexoa
újonc
Letöltöttem és lefutott 232 GB-ből 22,1GB mutat de a gép szerint csak 172 Gb-m van. Azt nem tudom ,/azt sem /, hogy hogy férek hozzá a rejtett mappákhoz vagy ahol a különbözetet fel lehet ne oldani. Ha vállaszól Kérem" DEDOSAN" mert nagyon -nagyon kezdő vagyok. Előre is köszönöm. Tisztelettel
Nexoa
-
MZperX75
addikt
válasz MZperX75 #48604 üzenetére
"Sziasztok ,egy olyan kérdésem lenne,hogy Win7-64 ultimate-et használok 1Terás WD-n,viszont vettem egy 120-as Kingston V300 -as SSD-t,rendszert szeretnék rátenni,úgy hogy a régi is megmaradjon,lássák egymást egyik illetve másik rendszerről.
Win7-64 ultimate kerülne az SSD-re is.
Segítsetek,eddig mindig csak a rendszer vinyót hagytam a gépben mikor új telepítést csináltam,de most mit tegyek,hogy jó legyen?"???????
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
Régi windowsokban volt ez a scandisk nevű progi, amivel a HDD szektorhibáit lehetett javítani. A Win7-ben ezt hol tudom elérni? - sehol sem találom.
-
gabor128
aktív tag
válasz quailstorm #48631 üzenetére
Köszi!
*Nem javítást akartam írni, hanem megjelölést.
Sajna úgy tűnik az egyik winyómon van egy gyenge szektor (a HD Sentinel szerint) és vélhetően ez okoz folymatosn kékhalált.Megtaláltam ezt a chkdsk-et. A cmd-ből próbálnám lefuttatni a megfelelő paraméterezéssel, de engedélyekre hivatkozva nem hajtja végre.
Ezt nem is értettem, mert én rendszergazdaként vagyok ezen a gépen mégis időnként minden telepítésre, meg hasonlókra rákérdez. (A felhasználói fiók felügyelet közepesre van beállítva.)
Ezt a chkdsk-et hogy tudnám mégis lefuttatni hogy ne kössön bele?
-
biker
nagyúr
Sziasztok!
Régi motoros, de olyan "hiba", amit még sose láttam.
Adott egy HP dx5150 gép (msi ms-7050 alaplap i865g chipset, amd 64 3000+, 2GB ram, 1xIDE 80GB, 1xSATA 40GB)
windows professional 32 bit dobozos, eredeti.tegnap potom 4x telepítettem újra, mert mindig azt hittem, valamit elrontottam, de nem.
A SATA HDD-re nem lehet windowst telepíteni, mert nem hozza létre a rendszerindító partíciót, nem települ az mbr.folyamat: telepítő be, lemezek törlése, partíciók létrehozása, a 40-es SATA marad 1 partíció, az IDE lemezre létrehozza a 100MB rendszer számára fenntartott partíciót, és a maradékra megy a windows
Innentől a verziók:csak a sata lemez, windows nem indul, hiba MBR FA: (ha ekkor a-t nyomok, akkor MBR 1234F)
Ha benne hagyom a windows DVD-t, de nem cd-ről bootolok, akkor ugye betölt, hiszen ekkor a boot a DVD-ről megvoltSATA és IDE, de az IDE-t nem formázom le, nehogy arra tegye a bootmanagert, akkor ugyanez
Ha mindkettőt leformázom, és az IDE-n létrehozza a bootmanagert, akkor ha SATA-ról bootolok, ugyanaz a no-boot, ha az IDE-ről bootolok, akkor innen beolvassa a bootmanagert, majd a SATA-ra telepített windows elindul
na itt már WTF nézés a monitorra. De ezt a végképp nem akarom.
Ha a SATA nem bootol, berakom a WIN DVD-t, és javítást választok, akkor szerinte nincs mit javítani, minden rendben
Az alaplap lehet hogy képtelen SATA-ról bootolni?
Vennék bele egy ssd-t vagy hybrid driveot, de így félek nekimenni, mert mi van ha arról se bootol? Mert gondolom nem a HDD a ludas.Bios kicsit butított, HP átirat
Tipp, ötlet?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
DS39
nagyúr
Intézőben felső menü: Eszközök, Mappa beállításai, majd Nézet fül alatt kiválasztható két dolog:
- Rejtett fájlok mappák megjelenítése
- Az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése (ki kell venni a pipát)De ahhoz hogy törölni tudj védett fájlt rendszergazdai jogosultsággal kell rendelkezz a gépen.
-
krealon
veterán
"A másik gondom, hogy a letöltéseimmel is gond lehet. Kb. 100 Mb. játékom van letöltve mégis 47 GB a használt terület. Az Avast programot letöltöttem ami 6 GB foglalt le. Szeretném tudni ez reális-e."
Ha a fenti foglalasi adatok a lemez --> jobbkatt --> "Tulajdonsagok" laprol jonnek, akkor valoszinuleg rendben van.
Egy frissitett Win7 az kb 25 - 35 GB helyet foglal, ehhez meg hozzajon a virtualis memoria (pagefile.sys), ami a RAM meretenek kb masfelszerese, valamint a hibernacios fajl (hiberfil.sys), ami a RAM meretevel egyezik meg.
Ezen felul a "System Volume Information" mappaba keszit a rendszer masolatokat a rendszer kulonbozo kritikus faljairol, program-telepiteskor illetve a biztonsagi frissitesek elott (Rendszervisszaallitas). Ennek merete alapesetben a meghajto 10%-a maximum (az altalald hasznalt 250 GB-os HDD-nel akar 25 GB is lehet).A Lemezkarbantarto futtatasaval ki tudod listazni, hogy nagyjabol mennyi folosleges, ideiglenes fajlt lehet torolni.
-
adsl
aktív tag
Sziasztok.Hogy tudok rendszer visszaállítási pontot létre hozni?Azt tudom hogy hol kell beállítanni,de töröltem pár dolgot véletlenül 2015 márciusában.És szeretném e dátum elé visszaállítanni. de nincs ilyen dátum a visszaállításánál.Hogy tudnám visszaállítani pl 2015.03.24. re?És még azt szeretném kérdezni hogy az mire jó ha Firefoxnál ki veszem a pipát a hardveres gyorsítás elől?
[ Szerkesztve ]
-
gabor128
aktív tag
válasz quailstorm #48633 üzenetére
Köszi!
Megvan, megcsinálta újraindítás után. Sajna nem láttam az eredményt, mert hamar továbblépett, de biztos talált rajta rossz szektort.Annyit még hagy kérdezzek, hogy chkdsk ellenőrzés után használhatom a winyót? Írhatok rá?
Vagy előfordulhat chkdsk után gyenge szektor? -
titán
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mesterséges intelligencia topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...