- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz Steelmanus #22796 üzenetére
biztonsági frissítések, azért még 2014-ig lesznek rá.
ja és inkább xp valóban.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Windows Media Playernél meg lehet valahogy oldani, hogy ne szedje szét kezdőbetűnként az eladókat. Néztem beállítások közt és a Csoportházirendben is, de nem találtam semmi ilyen beállítást.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Gaben1
tag
Üdvözletem..
win7 alatt hogy lehet megosztással file okat másolni 2 kép közt helyi hálózattal?
a munkacsoport azonos, és az ip címet is átírtam úgy hogy az egyiknek a vége más..
tűzfal ki van kapcsolva... mit kell még beállítani?
mert azt írja hogy nem engedélyezettgigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
Bjørgersson
félisten
válasz Gaben1 #22804 üzenetére
Hogy osztottad meg a fájlt / mappát / meghajtót, amit használni akartok?
(#22806) csomi1977: Mozaik, Közepes, Nagy vagy Extra nagy ikonok nézetet használj, csak azokkal működik. Feltéve, hogy egyre gondolunk.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy a mappákban a video fájloknak az indexképet hogy tudom aktiválni? csak a vlc ikonja látszik
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám a meghajtómon lévő dolgokat elérhetővé tennem az itthoni többi gépen? Hiába osztom meg a meghajtókat, és adok teljes jogot (írás, olvasás) mindenki számára egyszerűen ha rámegyek másik gépről ennek a gépnek a meghajtójára, folyton jelszót kér és hiába hagyom üresen (mivel nincs is jelszó beállítva) folyton azt írja nincs jog. Ami érdekes hogy az előző gépemen is így állítottam be a dolgokat és akkor működött a megosztás, de most sehogy nem akar működni. Mit csinálok rosszul? Mi a megoldás, hogy el tudjam érni az otthoni gépeimet egymásról?
Üdv: Fishor
-
Gaben1
tag
válasz Bjørgersson #22805 üzenetére
elvileg úgy h mindenki láthassa
gigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
Bjørgersson
félisten
válasz Gaben1 #22808 üzenetére
Kicsit részletesebben? Tulajdonságok - Megosztás - Speciális megosztás - stb.?
-
Gaben1
tag
válasz Bjørgersson #22809 üzenetére
megosztásnál az van beálitva h mindenki hozzáférhet
csoport system. és a többi meg rendszergazda[ Szerkesztve ]
gigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
Bjørgersson
félisten
válasz Gaben1 #22810 üzenetére
És ha az engedélyeknél megpróbálod hozzáadni a másik gépet? Szerintem az a Mindenki csak a te géped felhasználóira vonatkozik. A gyorsítótárazás hogy van beállítva?
-
Gaben1
tag
válasz Bjørgersson #22811 üzenetére
a gyorsítótárazáshoz nem értek.. engedélyt babrálom még.. ha nem megy akkor marad a külső vinyó
-
Bjørgersson
félisten
válasz Gaben1 #22812 üzenetére
Szerintem azt is be tudod állítani, laikusok számára is érthetően van leírva melyik mire jó.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben1
tag
válasz Bjørgersson #22813 üzenetére
de a gyorsítótár hogy kapcsolódik a megosztáshoz?
-
Matyó83
tag
Sziasztok.
Van egy problémám a win7 HP telepitésével. Van egy ssd-m, kingston V100S2D/128G. Firmware-t frissitettem neki és szeretném feltelepiteni a win-7et, de nem látja az ssd-t. Eddig ment minden, de frissités után nem akarja az igazságot. A bios látja az ssd-t, de a win telepitö nem. Hogy tudom rávenni, hogy szeressék egymást megint??
Köszi előre is.
Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!
-
Bjørgersson
félisten
válasz Gaben1 #22814 üzenetére
Azt tudod meghatározni vele, hogy ha ki van kapcsolva a géped, akkor más gépekkel milyen fájlokat / mappákat / meghajtókat lehessen elérni a gépről (csak amit te engedélyezel, mindent, stb), csak ilyen hülye nevet adtak neki.
-
Gaben1
tag
válasz Bjørgersson #22816 üzenetére
értem .. esetemben igaz most nem kikapcsolt gépröl van szó.. de már vágom hogy miröl beszélsz..
-
ledgeri
nagyúr
válasz Bogyó bá' #22798 üzenetére
Mi ha helyzez a hozzányúlhatósággal, hogyha a régi rendszer egy másik vinyón van, de úgy települt a mostani, hogy a régi rendszer vinyója nem volt formázva sőt még a sata portok sorrendjét se változtattam, csak a bootsorrendet?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Gaben1
tag
válasz sfdrakex #22819 üzenetére
sima helyi hálózat azonos munkacsoporttal és ipv4 címmel
ami 192 168 1 103
a másik gépen meg egyel több a vége
látni látja egymást a 2 gép..de file okat már nem enged másolnixp nél simán működött azonos feltételek mellett. csak vista és win 7 nem megy valamiért..
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Gaben1 #22821 üzenetére
Nálam IP-k nincsenek állítgatva, egyik gépen létrehoztam a W7en homegroupot a másikakkkal csatlakoztam hozzá, és beállítottam miket lehet látni és megy. Töröld a homegroupot hozz létre újat és csatlakozz hozzá a többivel.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
ballington
addikt
Sziasztok.
Van egy olyan gondom, hogy iszonyatosan lassan indul a laptopom:Az egész olyan, mintha percekig várna a gép, nem csinál semmit.
Hogyan lehetne kideríteni, hogy mitől és mit lehetne tenni ellene valamit?
Állati idegesítő az egész.
Egyébként nem csak a boot, hanem a leállítás is iszonyat lassú.
Tippek?Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz ballington #22824 üzenetére
Sok program indul a Windowsal együtt? Biztonsági programok mik vannak fent, hogy vannak beállítva?
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
brd
nagyúr
válasz ballington #22824 üzenetére
Msconfigban minden nem M$-specifikus programot/szolgáltatást kiszedni, és úgy vizsgálni az indulást, ha úgy jó, akkor egyenként, vagy néhányat visszakapcsolni, és megint próbálkozni/figyelni. Ha nem jó, akkor valamilyen driver, vagy HW-eszköz (pl. hibás pendrive, optikai meghajtóban rossz lemez, ilyesmi) a bűnös, jó eséllyel.
The only real valuable thing is intuition.
-
ballington
addikt
válasz sfdrakex #22825 üzenetére
Igazából a "A windows elindítása" képnél tölt el kb. 2 percet, ennek jó része úgy telik, hogy semmit nem csinál, majd egy fekete képernyő fél percig, aztán jön a bejelentkezési képernyő. Innentől is lassú - az Üdvözlöm résznél is elég sokáig tökölődik, de legalább hallom, hogy dolgozik a winyó.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz ledgeri #22829 üzenetére
remélem nem vesztek adatot (fontosat más partícióról) de átmegyek hd sentinel írással rajta! (legfeljebb egy új os-en találkozunk)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
egy halott dvd olvasós gépre telepítettem usb-ről Win 7-et az MS általi programmal. A gépen volt egy 30 gigás rendszer partíció és egy 120 gigás adat. Rendben felment az oprendszer, azonban az adat partíció nem látszik. Easeus partition manager látja, adatok is rajta vannak, de a Win semmit se lát belőle. Hogy tudnék meghajtót faragni belőle?
Ráadásul Easeus szerint a boot partíció (a 30 gigás) logical, az adat a primary.
Köszi! -
Bjørgersson
félisten
Vezérlőpult - Felügyeleti eszközök - Számítógép-kezelés - Lemezkezelés
Itt próbálj egy olyat, hogy "Partíció megjelölése aktívként" vagy "Meghajtó betűjel és elérési út módosítása.." alatt rendelj egy betűjelet a meghajtóhoz.
-
-
Necc
addikt
válasz sfdrakex #22762 üzenetére
Direkt nem akartam erre sorokat pazarolni, de ha kell leirom: teljesen legalis, dobozos vagy OEM win7 64bit-esek, rendszeresen frissitett, nincs agyonb...va minden szirszar programmal, joforman csak a driverek altal felrakott programok indulnak el.
Eddig 3 gepemnel tapasztaltam ezt, teljesen eltero HW konfig mindegyik, ami kozos az az SSD, meg hogy 64bites win7, illetve kozos (ugyszinten legalisan licenszelt) internetbiztonsagi csomag van rajuk, minden mas HW-esen es SW-esen elter.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Orgi
addikt
Köszönöm, így már látja, de még annyi nyűgöm lenne, hogy pl formázni nem engedi, elkezdeném de rögtön azt kapom az okézás után, hogy a Windows nem tudta befejezni a formázást. Scandisk szerint nincs hibája... ez mi lehet?
-
Bjørgersson
félisten
Én arra tippelnék, hogy azért nem engedi, mert a másik partíciót logikainak látja. Ezt kellene valahogy megoldani, ehhez viszont már nem értek.
-
brd
nagyúr
Ha tényleg az adat az egyetlen Primary (és emiatt aktív is kell legyen, ha más meghajtó nincs a gépben, különben nem indulna az OS), akkor az OS-t tartalmazóból kellene Primary-t csinálni, majd átvarázsolni oda a bootfile-okat, hogy az adatpartíció tényleg csak adatpartíció legyen, mert a mostani helyzet, a leírásod alapján az, hogy az adatpartícióról indul a gép, és csak a Windows van a "boot" (a 30GB-os) partíción.
The only real valuable thing is intuition.
-
Gaben1
tag
válasz sfdrakex #22823 üzenetére
akkor másként csináltam..
én az xp hez vagyok szokva.. itt is úgy csináltam mint anno...
a számitogép munkacsoportot átneveztem workgroup-ról MSHOME-ra
aztán restart
és átállitottam az ip címet 192 168 1 103 ra
így látta egymást a két gép, és mellesleg lanban is működik játékoknál..
csak épp XP nél lehetett file okat is másolni ezzel a módszerrel
WIN 7 alatt már nemgigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
veterán
Üdv!
Hallottatok már olyan problémáról, h a Win7 otthoni hálózatából ledobál egy gépet?
A gép USB-s wi-fi stickkel csatlakozik a nethez, annyi történt, h az eddigi 54-es sticket kicseréltem egy N-es 150-esre.Azóta random alapon eltűnik a hálózatból a gép.
Most mit csináljak.
Net van rajt, azzal nincs baj, de a hálózat többi gépével nem tudok összeköttetést teremteni, mert elindítás után fél/egy órán belül gondol egyet, és kilép a hálózatból.
Miközben a gép a hálózat beállításai közt nézve továbbra is a halózat tagja, de a többi gép nem látja.Ha diagnosztikákt indítok, azt írja, h nem tagja a hálózatnak, de vissza már persze nem tudok lépni, csak ha újraindítom a gépet. Évek óta hálózatban vannak, eddig sosem volt semmi gond.
Nem értem, hogy lehet összefüggés a stick csere, és ez között?
Rakjam újra az oprendszert, és meglátom, megszűnik-e?
Ezzel a cserével együtt egy másik gépben is lecseréltem az 54-es sticket egy ugyanilyen 150-esre, annak nincs baja.
A gépek teljesítményével nem hiszem, h gond lenne, mindegyik erősebb, mint egy HTPC-nek, ill. letöltőkonfignak kellene lennie: (Pentium Dual Core E6500, 4GB DDR2, G41-es lap)
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
AkosAkos
aktív tag
Az mitől lehet, hogy eléggé sokáig tart míg kikapcsol a gépem(adatlapomon)?
-
ledgeri
nagyúr
-
draco31
veterán
Hello!
Win8 driverei jók win7-hez? Adott egy Sony laptop, Win8-al jön gyárilag, más drivert nem adtak ki hozzá, viszont nem tetszik a tulajdonosnak a Win8.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
krizoli
tag
Üdv!
Volna egy olyan problémám hogy a háztartásba került egy ASUS X501A típusú notebook, és a meglévő WIN7-et valahogy fel szeretném telepíteni rá (mivel csak ez van már meg nekünk), de nincs rajta optikai meghajtó, és USB-ről se megy mert ahhoz pedig a mellé adott CD-ről kéne feltelepítsem a drivereket (bár ha ezt meg lehet oldani FreeDOS-ban akkor az a megoldás is jó), és így most meg vagyok lőve.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Fishor
senior tag
válasz sfdrakex #22843 üzenetére
Én is elolvastam ezt a cikket, hiszen nekem is az a problémám, hogy nem igazán tudom egyik gépről a másiknak a tartalmát használni. Elképzelhető hogy az a gond, hogy telepítéskor mindegyik gépen lett ilyen otthoni csoport telepítve, és ezért kér folyton jelszót, még így is hogy sosem állítottam be jelszót. Lehet hogy összeakadnak az otthoni csoportok? Pedig mindegyik gép munkacsoportban van, és látják is egymást, csak belelépni nem tudok egyikbe sem. Mit kéne csinálnom, hogy jó legyen?
Üdv: Fishor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest