-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz Jungle Man #7347 üzenetére
A Windows 95, 98, ME, XP, Vista, 7, 8.1 megszűntek?
-
kristof123
őstag
válasz kristof123 #7297 üzenetére
Erre valaki? nem volt másnál hasonló hiba win11-en?
-
félisten
Üdvözlöm a Topiclakókat!
A problémám a következő:
Friss telepítéssel, az adat-SSD kivételével új harverre tettem fel a Windows 11-et, azaz lényegében egy új, Windows 11-es gépbe dugtam be a régi háttértárat az adataimmal.
A gond az, hogy a OneDrive-ban tárolt összes saját készítésű file-omhoz (cirka 150ezer) elveszítettem a hozzáférési jogomat.
Ha megnézem a tulajdonságokat, a Biztonság fülön belül nincs a fájlokhoz tartozó tulajdonos. Át tudom venni a fájlok fölötti tulajdonjogot, aztán engedélyezni tudom az aktuális felhasználónak (magamnak) a teljes hozzáférést, de csak egyesével. Hogyan tudnám az elmúlt harminc év anyagát láthatóvá tenni magam számára?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
tordaitibi
veterán
válasz MaCS_70 #7359 üzenetére
Belépsz a Onedrive fiókodba a gépről és megadod neki a másodvinyón lévő onedrive könyvtárat munkakönyvtárnak. Ezt nem tudom pontosan, inkább a második,
Belépsz a Onedrive fiókodba és le fogja szinkronizálni az összeset a saját vagy egy tetszőleges könyvtárba.
Vagy webes felületen mentegetsz bár az is macerás.Vagy már nincs meg az accountod? Én volt hogy 3 évig nem léptem be és megmaradt.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz Jungle Man #7346 üzenetére
Rátapintottál, én vagyonőr vagyok és amikor 24-36 órára kidobnak egy olyan objektumba, vagy a préri közepére ahol a legközelebbi konnektor 3 kilométeren kívül van, akkor akkuról megyek+mobilnet és tényleg minden watt számít.
-
félisten
válasz tordaitibi #7360 üzenetére
De, de, napi OneDrive-felhasználó vagyok. A többi, nem érintett (tizenéve csak frissített) gépen nincs is gondom, csak az új telepítésű Windows 11 tilt le a fájlraimról -- értelemszerűen ugyanazzal a Microsoft / OneDrive accounttal.
A OneDrive munkakönyvtára be is van állítva -- bár, ahogy elnézem, pár tízezer fájl szinkronizálása függőben van (feldolgozása folyamatban), és a szám nem is csökken.
Amint látom, a fájlok többsége azért hozzáférhető, de pár tízezer nem. Jellemzően az újabbak nem.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Joker88
őstag
Tévedésből a Windows 11et töltöttem le a letöltési segédjével és kiírattam egy USB kulcsra a telepítőjét..
És gond nélkül feltelepült, illetve be is engedett az outlookos fiókommal jelentkezni a rendszerbe,frissítések is települnek..
ez hogyan lehetséges? se TPM,se a CPU nem felel meg a követelményeknek..In loving memory of Garrett Lockhart
-
Zoz
őstag
válasz Joker88 #7363 üzenetére
Lehet, hogy szép lassan enyhítenek? Amikor kb 1 hónapja próbáltam a mókolatlan telepítőt, akkor a CPU-n már hajlandó volt átlépni, de a TPM még kellett.
"frissítések is települnek.." ez amúgy nem újdonság, az már rég kiderült, hogy csak ijesztgetés volt, valójában megy minden a nem támogatott gépeken is. -
tordaitibi
veterán
-
Daert
őstag
Üdv mindenkinek.
Barátomnak összedobtam egy gépet: i5,11-gen+16GB Ram+B560 Aorus m-itx lap,m.2 SSD.
Minden szűz,de nem tudom a Win11-et telepteni mert nem felel meg a minimális követelményeknek Mi lehet a gond?USB-ről menne a teleptés,a microsoft honlapján tettem fel pen-re,a leirás alapján.Vezetékes net kell a teleptéshez? -
King Unique
titán
válasz Joker88 #7363 üzenetére
Mármint ha az MCT-vel lett kreálva az USB-s telepítési adathordozó, akkor volt arról szó itt korábban, hogy a 22000.318 buildszámú ISO gond nélkül települt nem kompatibilis hardverkonfigurációkra is, aztán utána arról hogy újabban mégsem működik. Akkor ezek szerint megint variáltak és most igen, illetve 1x igen, 1x nem, most megint igen?
Az meg nem újdonság, hogy (egyelőre) a nem támogatott hardverkonfigurációkon is frissül a Windows 11, számos cikk volt már erről (példa).
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
válasz King Unique #7369 üzenetére
Ezen leírás alapján [link] , megtaláltam annak az install.wim fájlnak a verzióját..
22000.348In loving memory of Garrett Lockhart
-
King Unique
titán
Adott a lehetőség a Microsoft szoftverével ellenőrizni a kompatibilitást + le vannak írva szövegesen is a rendszerkövetelmények, aztán akkor látszana mi stimmel és mi nem (pl. UEFI módban van bootolva a telepítő, Secure Boot és TPM 2.0 be van kapcsolva, CPU támogatása oké?), nem feltétlen másoknak a dolga pontról pontra kitalálni, megtippelni.
Az meg le lett már írva itt sokszor, hogy megoldható (+ infó) a Windows 11 telepítése a támogatott mellett akár nem támogatott hardverkonfigurációkra is, USB-s telepítési adathordozó létrehozásánál adott a Rufus-féle trükközés, stb. Viszont ha támogatja a PC a követelményeket, akkor elsődlegesen megfelelően beállítani kellene az UEFI + Secure Boot + TPM funkciókat és nem trükközni, mintha eleve nem támogatná azokat. -
King Unique
titán
válasz Joker88 #7370 üzenetére
Az MCT-vel letöltött ISO, az abból kreált telepítési adathordozó esetén
install.esd
fájl van, aminek a buildszáma ha tényleg 22000.348 (nem 318?), akkor megint frissítették és az új ISO-nál reális lehet a másfajta működés, mármint hogy nem akad el a követelmények teljesülésének hiányán, vagy nem mindegyiken.[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
-
Jungle Man
junior tag
Új gépre érdemes a 11-et felrakni, vagy még stabilabb, jobb a 10-es?
(AMD 5700G, B550 alaplap, 32 GB RAM stb.)Ha igen, hol érdemes kulcsot venni? (Először kulcs nélkül tudom telepíteni ugye?)
-
Krystal_s
addikt
válasz Jungle Man #7375 üzenetére
Windows 11 Pro Operációs rendszer én kettőt is vennék ebből, az a biztos.
Sőt itt is vannak jó ajánlatok...[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
válasz Jungle Man #7375 üzenetére
Ingyenesen lehet tesztelgetni a 11-et (is). Figyelni kell az eseménynaplót és 1-2 hét után el lehet dönteni, hogy érdemes-e pénzt adni érte.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello megint!
A Win 11 a monitoromhoz (Dell SE2416H) csak a szokásos Generic driver-t rakta fel:
Viszont a hivatalos driver oldalon csak Win 10-hez van kilistázva driver: [link]Win 11-hez csak ez a Dell Display Manager Application van kilistázva hozzá, ami nem hiszem, hogy az amit én akarok.
A kérdésem nyilván az, hogy jó lesz e, felrakhatom e Win 11-re is ezt a Win 10-es driver-t?
Köszi!
-
hhgygy
senior tag
Nem értem a kérdést: felrakod, megnézed, ha nem jó, letörlöd. Mi bajod lehet?
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
félisten
válasz SunMount3r #7378 üzenetére
Megpróbálhatod feltenni, csak előtte mindenképp nézz bele a választható frissítésekbe, mert ha van, akkor oda szokta "eldugni" -többek közt- a monitorok drivereit is.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy b450-es lap benne egy athlon 200ge procival, hogyan tudnám frissítene win 11-re mert a proci nemntámogatott.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
HARDVERAPRÓD
válasz SunMount3r #7378 üzenetére
Nyugodtan tedd fel a win10 driverét.
-
mefistofeles
addikt
Urak! Egyszerű, otthoni használatra vásárolnék egy HP Deskjet 2320 multifunkciós nyomtatót.
Nem tartom valószínűnek a problémát, de azért rákérdeznék, windows 11 rendszer alatt lehet bármiféle driver stb. gondja?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Cry0
őstag
Sziasztok! Win 11 ét honnan érdemes beszerezni ?
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
csixy
addikt
válasz mefistofeles #7384 üzenetére
Ha sem wifire , sem UTP kábelre nem lehet ráakasztani, akkor nagyívben felejtsd el, mert ha több gépet használsz hálózatban, akkor redmond minden egyes frissítéskor meg fog őrjíteni, mert szétqúrja a hálózatot és előbb utóbb a kisbaltádra is sürgős szükséged lesz.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
saopaolo97
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy eredeti win10 pro. Sajnos minden alkalommal mikor felajánlja az upgradet a 11re a telepítés 50% körül kékhalált kap és mindent visszaállít a 10 állapotára. Egy hiba kódot is kiírt, de sajnos nem volt időm lefényképezni annyira rövid ideig maradt kinn a képernyőn. Van valakinek ötlete mi okozhat ilyet?
Köszönöm előre is!
-
FaTHI
őstag
Van egy win10 pro-m. Anno felajánlotta hogy rá tolhatom a 11-et, de nem felelt meg a gépem. Most már mindent okénak ir, de nem találom hogyan lehetne rá frissiteni valaki? Köszi előre is!
-
King Unique
titán
Ha megfelel a PC a követelményeknek és minden oké, akkor talán nem jelenik meg a gépházban a Windows 11-re frissítés lehetősége, vagy nem tudsz rákattintani a "Letöltés és telepítés" lehetőségre, vagy mi van?
Ha nem jelenik meg az előbbi lehetőség, attól még megoldható manuálisan a W10
—►
W11 upgrade az alábbi módokon, ami nem újdonság.• Upgrade to Windows 11
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant -
addikt
Egy darabig segített.
Még mindig nem jó.
Nem teljesen értem, hogy mi a baj, miért van, hogy egy darabig megy, máskor miért nem. Elég alap funkciónak gondolom, illene működjön. A hardver is rendelkezésemre áll, talán nem korlátozó tényező. Néha csak felgyújtanám virtuálisan, amiért haladnék és nem akar partner lenni. Itt jegyzem meg, hogy amúgy az OS-sel ezt leszámítva nincs komolyabb problémám.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Csorbi
addikt
-
A W11 L2TP/IPsec kapcsolatára van valami gyógyír?
"The L2TP connection attempt failed because the security layer encountered a processing error during initial negotiations with the remote computer"Miért nem megy alapból?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Daert
őstag
válasz King Unique #7371 üzenetére
Köszönöm szépen!
Azt tudtam hogy a 11 hepciás,de azt nem,hogy egy szűz rendszerrel is összeveszik.Akkor igy,ebben a formában egyszerűbbnek tűnik ha valaki Win 10-ről upgrade-el. -
King Unique
titán
Ezt nem világos mégis hogyan sikerült így megállapítani.
Az előző válasz lényege pont az lett volna, hogy ha stimmelnek a követelmények, akkor nyilván működik a clean install és az in-place upgrade egyaránt, ha nem akkor pedig értelemszerűen egyik sem, max. trükközéssel, + ha nem stimmelnek akkor le lett írva, linkelve miket kell megnézni és szükség esetén beállítani, stb. -
-
saopaolo97
csendes tag
válasz saopaolo97 #7387 üzenetére
Most sikerült lefényképeznem:
0xC1900101 - 0x30018
A telepítés a FIRST_BOOT fázisban meghiúsult, a hiba egy SYSPREP_SPECIALIZE művelet közben történt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- 3D nyomtatás
- Kerékpársportok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Ez a mondat angolul?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest