Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parallaxis

    addikt

    válasz King Unique #14309 üzenetére

    az alapértelmezett beállítás is elég lehet ahhoz, hogy a telepített alkalmazásokat, rendszerbeállításokat, felhasználói mappákban lévő fájlokat megtalálja

    Vagyis azt a pár tucat fájlt amit egyébként nem keres az ember.. Értem..

    Nálam 8 meghajtó, közel 30 terrabyte-nyi adatából kell keresni, erre ez a megoldás képtelen.

    [link] (Elnézést a pixeles minőségért, de nem szerettem volna, ha olvasható a desktopom tartalma.)

    Itt látszik, hogy beütöm a keresőbe, az adatot, az szépen keres..keres..keres..keres......

    Majd beütöm ugyanazt Everything-be és az enter leütése után azonnal ott az eredmény..

    A windows keresését nem várjuk ki...

    Mindezt beállított kiterjesztett módban, frissen indexelt adatbázissal.

    vagyis ez a "lótúrót sem ér" megint csak mese...

    Sajna ez bizony lótúrót sem ér és komoly munkára alkalmatlan..

    Júj, írod ezt te, aki még windowsos programindítással sincsen tisztában és Windowson is macOS működést akar erőltetni...

    Írod ezt úgy, hogy nem ismersz :D

    Mellesleg ebből látszik, hogy pár MS tanfolyamot végigültél, ismered a rendszer működését, de fingod sincs arról, hogy egy valós munkakörnyezet hogy is működik. Tipikus 1 bites rendszergazda hozzáállás. Az ilyeneket szoktuk egy hét után lapátra tenni..
    Tudod nem a felhasználó van a rendszergazdáért, hanem fordítva. Ha a user azt akarja, hogy 30 fájlt egy mozdulattal nyisson meg egy célalkalmazásból és azt egy még egy mozdulattal egy makróval dolgozzon fel, majd mentse le, annak magyarázhatod, hogy kattintgasson egyenként, mert elküld a fenébe, aztán a főnök fog megkérni, hogy ugyan már oldjad meg, mert ezért vagy ott... Ha meg nem tudod és okoskodsz, akkor másnap nem kell jönnöd..

    Tudod, azt amit írsz működik, csak lassabb.. Igaz csak 20-30 másodperccel, de egy nap van ilyen 50-60 feladat, akkor fél óra a munkaidődből feleslegesen ment el egy hülyeségre.

    Szóval igen, a MacOS-hez hasonlítok és nem azért, mert azon nevelkedtem, ahogy írod, hanem azért mert ott ez működik és elvárható, hogy egy ilyen tényleg alap dolog 2023-ban a legelterjedtebb operációs rendszer alatt is evidens legyen (mellesleg írhattam volna akár a Linuxot is, mert ott is működnek ezek a dolgok)..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák