Új hozzászólás Aktív témák
-
Terminator_
tag
válasz Szidora #14400 üzenetére
szia a csatlakozással kapcsolatban annyi a véleményem hogy a dvi/hdmi kábel kb annyit ér mint a vga dvi kábel,szerintem semmit sem ha van rá mód akkor dvi/dvi vel kösd össze vagy vegyél hdmi-s vgat .üdv
Hibás-Lcd-Monitorokat-Tévéket,Mosógépeket valamint Mosogatógépeket veszek! Írj bátran pü-t,vagy hívj +3630-659-98-22 .
-
fLeSs
nagyúr
Hi emberek!
Lenne egy kérdésem: milyen méretűú monitorok most a legkedveltebbek? Milyen méret (22-24"-ra tippelnék) és melyik felbontás (1920x1080-ra tippelnék)?
A következő márkák melyik modelljét lenne érdemes megnézni jobban és mire lennétek kíváncsiak?
Asus
Acer
Samsung
LGKöszi a választ!
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Def26
félisten
Nekem pont jó a 22" -os 1920x1080 -ban. Ez van nekem Azért választottam ezt, mert kellett már az 1080p és olcsón meg akartam úszni. HDMI bemenetre meg nincs szükségem, arra ott van a nappaliban a TV.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
El Kebir
őstag
mivel kérdezed...
...lehetne mondjuk az LG egyik led háttérvilágítású ips panelos monitora, esetleg mellé egy régebbi "hagyományos" ips, ezekkel versenyezhetne valami drága tn paneles samsung (egyenlőtlen küzdelem ) és az árával versenyképes olcsó tn paneles (valamelyik gyorsabb válaszidejű, a játékosok miatt), és mehetne még egy fapados (vagy stílszerűen "fakeretes") nagyon alacsony áru versenyző d-sub-os bemenettel.
Ami szerintem érdekes összehasonlítás lenne:
- a kb hasonló árban kapható xVA vs IPS vs TN
- a kb hasonló képfelületet és felbontást adó, de jelentős árkülönbséggel kínált TN vs TNpersze most nem segítettem semmit, mert nem modntam egy konkrét típust se
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
old_artist
addikt
Üdv!
Az alábbi monitorok szvsz érdekesek lennének az összehasonlításra és az általad már bevált tesztelési metódusra:
IPS panelesek:
- Asus PA246Q (p-IPS)
- Dell U2311h (e-IPS)
- Dell U2410 (rev.A02, H-IPS)
- HP ZR22w (UH-IPS) vagy inkább a ZR24w (H2-IPS)
- LG IPS IPS236V vagy IPS231P (e-IPS)
ezekhez *VA paneleseket, pl.:
- EIZO S2243W (S-PVA)
sőt, ... hozzá lehetne rakni pl. az EIZO FORIS FS2331 (c-PVA) monitort."gamer" monitorok közül (TN):
- LG W2363V-WF
- Asus ML238H
hozzá lehetne rakni pl. a Samsung XL2370 vagy a BenQ G2420HDBL monitort.A 27"-osok és "1ms" időzítésűek közül - esetleg:
- ViewSonic VX2739wm
- Samsung P2770FH
hozzá lehetne rakni pl. a Dell U2711 (H-IPS) monitort.Ezek a monitorok talán a "legkedveltebbek" (vagy azok lesznek), de más is hozzátehet a listához.
-
LaMotta
aktív tag
Ha a PH!-s közönséget nézzük, szerintem adnak a minőségre.. IPS Paneleseket nem is igazán teszteltetek még, egyeseknek az áruk is elérhetőek már (~70.000 Ft), szóval én támogatom old_artist (#14407)-es hozzászólását. Ráadásul időszakos betekintéseimre emlékezve ő eléggé tájékozott és a javaslatai naprakészek.
-
fLeSs
nagyúr
sztem 24"-osakat fogok nézni 1920x1080 felbontással.
ahogy elnéztem a 23 és a 24" szinte ugyanannyiba kerül és én biztosan inkább a 24-eset venném ha már választani lehet.
22"-eset nem fogok nézni mert túlságosan olcsóak. majdnem olyan mint 10e ft-os procikat letesztelni: zéró értelme van.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
El Kebir
őstag
Ha ilyen kicsi a választék a jóból, akkor nagyon egyszerű dolgod van!
Megnézed, hogy ebben a kategóriában (22-24") milyen IPS és xVA paneles monitor van a partnereknél (azt a pár darabot lehet tesztelni ) és már csak a teszt méretétől függően hozzá kell csak válogatni a TN paneles csodákat!
(kezdünk úgy járni, mint a Hofi viccben a hentesnél a vásárló... )
hmmm, azért egy 22"-es 16:10-es kvázi ugyanakkora, mint egy 23"-as 16:9-es ... és ha tényleg nagyon "olcsó", ahogy írod, akkor még jobb választás is lehet.
Azzal hogy a 22"-os méretet kizárod szinte az összes kedvező áru ips panelest a kukába dobod, miközben, ahogy te 24"-ost vennél 23"-os helyett, én inkább vennek egy 22"-os ips-t, mint egy 24"-os tn-t, főleg ha egy árban is van, vagy még olcsóbb is!!
szvsz két coll nem nagy méretkülönbség, annál többet számít a panel minősége.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
fLeSs
nagyúr
válasz El Kebir #14413 üzenetére
IPS és xVA nem lesz tesztelve.
Jó lenne, de nem kapunk senkitől, mindenki a TN-eket nyomja.
LED háttérvilágítású, csilivili millió kontrasztos TN monitorokat tudunk szerezni.
Ez van. aki ismer az ismeri a véleményemet is."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
hewek
csendes tag
sziasztok!
LCD tv-t szeretnék vásárolni mert a régi katódsugárcsövest kibasztam az ablakon.. nem akarok rá sokat költeni találtam 2őt is elég olcsón. mi a véleményetek erről a kettőről? és eza dinamikus kontrasztarány meg a fényerősség amik megvannak adva "jónak" számít?
előre is köszi a segitséget.LG 19LG3050 vagy LG 19LG3100
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
Egy kis off:
kéne egy monitor most szombatra (18-ára).egy 16:9-es képarányú 82cm-s vagyis 32"-os kellene.
elég, ha HD ready-t tud, kb. délután 2-től kellene este fél 7-ig.
természetesen fizetnék a kölcsönzésért.
VGA vagy DVI csatlakozó is követelmény.
előre is kösz, és bocs az offért.
üdv,piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
old_artist
addikt
Üdv!
Egy kicsit felborzolta az idegeimet, hogy TN panelesekkel bajlódnál, ami már szinte véleményem szerint értelmetlenek a tesztelésre, mivel semmi újat nem hoztak a konyhára már lassan vagy 2 éve, ha csak nem az, hogy LED háttérvilágítással próbálkoznak!
Viszont ezek az IPS panelesek, ami már sok mindennel kecsegtetnek, és árukkal is lassan leszorítják és kiszorítják a TN paneleseket, sőt amit egyre jobban keresnek és vásárolnak, ezeket az IPS paneleseket jobban előnyben részesítem, mint ezeket a sokszor hulladék TN paneleseket (saját megjegyzésem)!Ötletem!
Ma sikerült beszélnem a Hexaa-val (mint kereskedővel) és az ő jóváhagyásával is írok és írom az ajánlatunkat ...
... hogy ne hogy má' TN paneleseket tesztelgessél, bozradjál felettük és előttük, felajánljuk az alábbi monitorokat a tesztelés erejéig:
- Asus PA246Q (p-IPS) - megpróbálunk ilyet is beszerezni
- Dell U2311h (rev. A01, e-IPS)
- Dell U2410 (rev.A02, H-IPS)
- HP ZR22w (1920x1080, UH-IPS) vagy akár egy ZR24w (H2-IPS)
- LG IPS IPS236V vagy az IPS231P (e-IPS) ahogy eljut kishazánkba, rőgtön tudunk a számodra biztosítani egyet.
Ha mégis akarsz a TN panelesek közül is beválogatni, akkor egy BenQ G2420HDBL-ből és egy LG W2363V-WF-ből is akár azonnal a rendelkezésedre bocsájthatunk egyet!Ha megfelelő a számodra, akkor megbeszéljük a részleteket!
Privátba akartam volna írni, de szvsz másokat is érdekel a felvetés, hátha más - nem TN !!! - paneles felajánlás is jönne majd, a leírtakon kívül![ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz old_artist #14419 üzenetére
írok privit.
-
Źşë'
addikt
24"es monitorokról mi a véleményetek, konkrétan az érdekelne h nem e túl nagy méretben a játékokhoz? Samsung P2470HD érdekelne komolyabban, ez a TN panel milyen plusszokat nyújt?
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
ntraxxx
tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni. Az lenne, miszerint lehet lecserélném a monitoromat (Dell 2408WFP H-IPS) egyel nagyobbra (LG 2600HPF S-IPS)
Mennyi lenne a különbség, esetleg rosszabb e az S- mint H-IPS?!
Előre is köszi a választ!
Üdv
Mindannyiunkban lapul egy közülünk...
-
LaMotta
aktív tag
Hajrá, hajrá IPS-ek!!!
fLeSs, van ez szuper jó méretarányok képetek. Fel tudjátok frissíteni kicsit és kitenni valahova?
(4:3 vs.) 16:9 vs. 16:10.
Vagy valahogy optimálisan. Talán még sokan el vannak veszve ezekben.
Talán jól nézne ki a teszt mellett is.
Köszönöm! -
gége1
csendes tag
Engem olyan 100k körül érdekelne monitor játékra néha film és internet milyet érdemes venni?
-
Zolexx
aktív tag
Üdv! Monitorvásárlás elött állok, ugyanis elég sokat fogyaszt ez a 19"os crt monitor nomeg már haldoklik is.
22-24"-ra gondoltam úgy 50-60k-ig. Dvi és hdmi között sok eltérés van? Mert ha igen akkor hdmi-s kellene mindenképpen.
Ezeket néztem ki egyenlőre:Benq G2420HDBL Ez konkrétan azért tettszik mert nagy, és ledes, negativ h nincs hdmi.
Benq G2222HDL olcsobb 22" LED és minusz a hdmi hiánya
LG E2250V 22" Led Hdmi egész jo
Samsung BX2250 LED 22" Hdmi 2ms
Szerintetek, melyik érné meg a legjobban?
Elmondom mire használnám: napi filmezés, itthoni képszerkesztés, kevés 3d. Kevés játék, sok olvasás, net. Őszintén szólva egy szinhű monitort szeretnék ezért néztem ledeset. Tudom ips panel a legjobb de számomra az drága. Jó pár évig nem szeretnék monitort venni, ezért is gondoltam ledesre, nomeg hdmi-re. Big thx előre isAz élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
tjokai
senior tag
Én is szeretném lecserélni a 19"-os LG L1952S TFT monitoromat egy szélesvásznú 22" monitorra, azonban nekem nem elvárás a HDMI kimenet és a LED képernyő, játékra használom inkább!
Ha vkit esetleg érdekel cserébe értékegyeztetéssel a monitorom egy 22"-os moncsira, szívesen állnék elébe az üzletnek, 24e ft-ig ráfizetnék![ Szerkesztve ]
Üdv!
-
tjokai
senior tag
válasz tjokai #14428 üzenetére
Na szóval......lenne egy fontos és egyben sürgős kérdésem!
egy 22" Benq FP222W LCD monitort találtam magamnak de a jelenlegi monitoromnál kisebb a kontrasztaránya(700:1), mennyire probléma ez?Jelenlegi monitorom 1600:1 kontraszt arányú Játékra használnám a 22" monitort!Kontraszt arány mennyire befolyásolja a képminőséget?Havernak Asus 22" moncsija van, az 20 000:1 arányú!
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
old_artist
addikt
válasz Zolexx #14426 üzenetére
Üdv!
A DVI és a HDMI között az a különbség azon felül, hogy mindkét csatlakozó digitális jeleket továbbít, hogy a HDMI még hangot is átvisz, ennek csak akkor van "értelme", ha külső multimédiás berendezést vagy konzolokat is rákötsz, amúgy a DVI teljes mértékben megfelelne a számodra!
A választottaid közül egyértelmű a Benq G2420HDBL!
Viszont ... , ha "... napi filmezés, itthoni képszerkesztés, kevés 3d. Kevés játék, sok olvasás, net. Őszintén szólva egy szinhű monitort szeretnék" - akkor a helyedben nem vennék TN paneleset (semmi féle képpen !!! ), már csak azért sem, mivel jelenleg kisebb anyagiak ráfordításával (+10-15e) már elérhetők a jobb IPS és *VA panelesek, sőt a hetekben várhatóak ezen jobb panelesek LED háttérvilágítással is, ami ég és föld különbségűek lesznek, mint a választott TN paneleseid, - jobb lenne ezt még átgondolnod, ha már "Jó pár évig nem szeretnék monitort venni".
-
old_artist
addikt
válasz tjokai #14429 üzenetére
Üdv!
Ne tévesszen meg a brutál milliárdos vagy az említett 20 000:1 arányú kontraszt, mivel azok csak dinamikusak és nem statikusak! Ezek a dinamikus kontrasztarányok csak parasztvakítások, amit szinte semmire sem használható, csak egy PR fogás!
Általában a mai monitorok natív és statikus 700-1000:1 kontrasztaránnyal rendelkeznek, ettől eltérően még vannak max. 3000:1 kontrasztarányúak, de ami e fölött látsz értékeket, azzal nem érdemes foglalkozni - mivel dinamikus kontrasztarányok, ne ez alapján válassz monitort - ez a gyártók játéka és bacsapása a vásárlókkal szemben!
Ha dinamikus kontraszttal használnád a monitort, akkor előbb utóbb a szemed bánja majd és az idegesítő villogása a képernyőnek!A jelenlegi LG Flatron L1952S monitorodnál az 1600:1 az is dinamikus (nem kapcsolható ki), a valós (statikus) kontrasztja kb. 700:1 lehet!
A BenQ FP222W egy régebbi modell (2006-os), az biztos, hogy a mostani uán ez a 22"-os nagy váltás lenne! -
tjokai
senior tag
válasz old_artist #14431 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségedet, sokat segítettél Látom kened-vágod a témát, megvan hova kell fordulni segítségért
Üdv!
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Keresnék egy működőképes (pár pixelhiba vagy egyéb kisebb bajok nem okoznak problémát) 15" körüli TFT monitort a lehető legolcsóbban! A márka,garancia stb. teljesen lényegtelen, csak működjön és ne nagyon legyen nagyobb 15"-nál.
Képzőművészeti diplomamunkámhoz kellene. Tehát mihamarabb várnám a remek ajánlatokat. A PH profiljába is igencsak belevág mivel tulajdonképpen egy afféle moddingról lesz szó. Ha igény lesz rá akkor a munkafolyamatot felteszem majd ide a fórumba.Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
tjokai
senior tag
válasz viktorhmv #14433 üzenetére
Hali
Pár monitor linkje ami jó lenne neked, vedd fel a kapcsolatot az eladókkal:http://hardverapro.hu/apro/olcso_tft_monitorok_eladoak_szegeden/hsz_1-50.html
http://hardverapro.hu/apro/19_wide_es_15_lcd_monitorok_garral_eladok/hsz_1-50.html
http://hardverapro.hu/apro/nec_1530v_15-os_tft_monitor_1_ev_garanciaval/hsz_1-50.html
http://hardverapro.hu/apro/fujitsu_siemens_p15-1_15_lcd_monitor/hsz_1-50.html
Üdv!
-
tjokai
senior tag
De én a hyeledben 17"-nál kisebbet nem vennék, alig drágább mint egy 15"!
Üdv!
-
Zolexx
aktív tag
válasz old_artist #14430 üzenetére
Esetleg tudnál mondani boltot, ahol ennyi pluszért lehet ips monitort kapni?
Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
old_artist
addikt
-
KAMELOT
titán
válasz tjokai #14428 üzenetére
ha nem elvárásod a HDMI akkor bátran tudom ajánlani a BENQ G2420HDBL. nekem is iylen van. Szerintem a legjobb monitor.
Esetleg ha van pénzed akkor most ez a legjobb.....ára 360euro
Acer LCD-LED S273HLbmii 27 wide, 2ms, DC12mil:1, repro, 2x HDMI[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
skippper
senior tag
Hali!
Monitort szeretnék venni és szeretném ha a tapasztaltak segítenének.
Igények részletesen itt : [link]
Köszönöm előre is!
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Samsung 2232BW monitorom, de játékok alatt nagyon laggol. Főleg fps játékokkal játszom, mivel előtte crt monitorom volt nagyon zavar ez a lagg. CRT monitorral nagyon jó, folyamatos volt a kép -persze a minőség meg sem közelíti az lcd-ét-, de az lcd meg laggol. Melyik most a legjobb "gamer" monitor, a 120hz-es új, lcd monitorok már megközelítik a crt-k "laggmentességét"? Előre is köszi a választ![ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
35k-ig kellene TFT monitort vennem. Ahogy nézem Benq, Asus, AOC, LG, HannsG, Samsung márkák elérhetőek.
Felhasználás: kalad és egyéb régebbi játékok. Internet, filmnézés nincs. Különösebb igény sincs sem felbontás, sem válaszidő szempontjából. Amitől tartok, az az arány. Mi van, ha egy régebbi játék csak 1024*768-ban tud futni? Mit csinál azzal egy 1440*900-as, vagy más arányú monitor? (láttam olyan gombot valamelyiken, hogy "wide/4:3" ez mit csinál pontosan?)
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
Zoli83
tag
válasz Zoli83 #14444 üzenetére
Utánaolvastam kicsit, és a legtöbb játékkal foglalkozó oldalon a [Samsung 2233RZ] -t ajánlják. Van valakinek ilyen, ez már elég jó lenne fps játékokra?
-
KAMELOT
titán
válasz Zoli83 #14447 üzenetére
szia!
nemértem milyen laggolásokról beszélsz.
Nekem a monitoromon max felbontásokon mennek a játékok semmi nem laggol.
Valamelyik game FULL HD ban megy.
BENQ G2420HDBL a monitorom neve. LED monitor 185euro az ára
mért drága monitort akarsz venni??? SAMSUNGok mind drágák na meg a többiről nem is beszélve.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zoli83
tag
válasz KAMELOT #14448 üzenetére
Szia!
Én sokáig crt monitoron játszottam, ez az első lcd monitorom, de már másfél éve nem tudom megszokni. Vannak lassabb lcd monitorok, az enyém például van amikor kb 30ms-es késést produkál és ez fps játékokban nagyon meglátszik. Lehet a tied "gyorsabb" monitor és azért nem látod, úgy néz ki olyan szerencsém van, hogy sikerült kifogni a legalkalmatlanabb monitort játékra. Az fps-el amúgy nincsen gondom, mert fix 250 (cod4-el játszok és itt ez a max megengedett) fps. Nem ragaszkodnék a Samsunghoz, csak úgy láttam, hogy gamer oldalakon ezt ajánlották sokan.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.