Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Lacces #4580 üzenetére

    Ahhoz, hogy https-t használj, arra van szükség, hogy a webszervered ezt támogassa (a megfelelő modulok telepítve legyenek, be legyenek rajta kapcsolva, stb.), valamint hogy legyen egy tanúsítványod. A böngészők által nemzetközileg elfogadott tanúsítványokat pedig meg kell vásárolnod. A tanúsítványt pedig az adott domainhez megfelelően be kell állítani a webszerveren.
    Röviden ennyit kell tudni a https beüzemeléséről. A gyakorlatban ennél bonyolultabb (beállítani a szervert), persze kis gyakorlattal gyorsan megvan.
    Saját tanúsítványokat is lehet generálni, de azért pampogni fog a böngésző (hogy nem elismert).

    Egyébként ezenkívül nem tudom, mi az, amire kíváncsi vagy. Kezdőként tök felesleges ezzel bíbelődnöd, előbb tanuld meg normálisan az alapokat, aztán haladj tovább. Ez egyelőre kábé mellékismeret (később nem az).

    "Ahogy kerestem, én ilyen ízéket találtam, hogy valaki javascript kódt, vagy csak egy sima php függvényt írt, van ahol apahce-os beállítás."
    Mi köze a JavaScript-kódnak vagy PHP-függvénynek egy szerverbeállításhoz? Nagyjából semmi, legfeljebb ezek működése függhet a szerverbeállítástól. A HTTPS-kapcsolat megléte a szervertől függ, nem attól, hogy ki milyen nyelven milyen kódokat írogat. :N

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák