- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
A Tools / Plugin alatt aktiválod a PHP-t. Utána New Project / PHP. Ha ez is megvan, tudsz hozzáadni HTML és CSS fájlokat is a projecthez. Működni fog a kódkiegészítés és még a leírásokat is mutatja.
WYSIWYG - t felejtsd el. Ha meg akarod érteni, amit csinálsz, nincs rá szükséged, ha komolyabban akarsz ezzel a területtel foglalkozni, pláne. Feltelepítesz LAMP, XAMPP, WAMP, lighttpd vagy amit akarsz és létrehozol virtualhost-okat mindegyik project-nek, amin dolgozol, így egy böngészőben a saját gépeden (internet kapcsolat nélkül) is láthatod mit művelsz. Persze, ha nem akarsz semmiféle szerveroldali alkalmazást futtatni (mysql,php stb), abban az esetben még telepítened sem kell semmit.
Ha nem ismernéd még ezt az oldalt, hasznos lehet itt nézelődni a munkád során: http://www.w3schools.com/ -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Nemtom, hogy ide tartozik-e. De tudtok nekem weblap címeket adni, ahol nagyon jó grafikai, kép gyűjtemény van, amit ingyenes fel lehet használni Weblapokhoz?
-
Katjaa
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek. Egy weboldalt készítek és az a feladat, hogy a regisztrációkor kétszer kell megadni az e-mail címet a regisztrálónak, de az első beírtat ne lehessen másolni és a másodikba beilleszteni, csak kézzel lehessen beírni mind a kettőt. Illetve, lehet-e olyant, hogy ha az elsőbe beírta és a második helyre íráskor elrontja, akkor még a regisztráció elküldése előtt ellenőrzi a rendszer és kiírja, hogy két különböző e-mail címet írt be?
Tudtok ebben segíteni?Üdv: Katjaa
-
Katjaa
csendes tag
Esetleg abban tudsz-e segíteni, hogy ugyanezen a weboldalon egy vásárlást követően kellene, hogy jöjjön nekem egy email, a megrendelésről, illetve menjen egy visszaigazolás a megrendelőnek. A megrendelőnek elmegy a visszaigazolás, de nekem nem jön meg az email a megrendelésről. Sőt más email címekre is mindenhova elmegy, de nekem nem jön meg.
Nos??? -
zserrbo
aktív tag
Használ itt valaki FireWorks-öt? Mert lenne egy gondom vele: [link]
Akár a FireWorks png fájlt is át tudom küldeni, ha úgy jobban érthető a kérdésem. Egyelőre többet nem is offolok. -
SecMan
csendes tag
Pluginek is vannak N++-hoz, érdemes őket áttekinteni.
Menü -> Plugin Manager.Igen, elkezdesz gépelni akkor adja a lehetőségeket.
Tény, hogy nem a legjobb, de segít egyrészt tanulni is, másrészt elkerülni az elgépelési hibákat.
Pl. ahogy Inv1sus is mondta, az összes értéket felsorolja CSS-ben, akkor is ha adott tulajdonsághoz az nem passzol.
Tag lezárásban mondjuk nem segít, max. a Zen Coding plugin, de az meg megintcsak mást csinál....
Én azt javaslom, hogy nézz körül pluginek terén, szórakozz el a beállításokkal, színezéssel egy napot, aztán aznap még rájössz, hogy ez neked való-e, segíti-e a munkádat, segít-e tanulni, stb. Lehet, hogy nem neked való, akkor próbálhatsz Komodo-t vagy bármi mást. A lényeg, hogy olyat találj amit úgy indítasz el, hogy tudod, hogy nem a programmal kell szöszölnöd, hanem a lényegre koncentrálhatsz.(u.i.: bocs a hosszú rizsáért, késő van)
szerk:
nálam a preferences -> backup and auto completion fül -> alul van az auto completion[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Drupal 7 - ben mi a legjobb módja annak, hogy bizonyos mezők csak bejelentkezett felhasználó esetén legyenek láthatók? Views-zal készített lekérdezésről van szó.
Régebben - node szinten - ezt taxonomy-val oldottam meg.Arra gondoltam, hogy a $logged_in-t vizsgálom minden ilyen mező kiíratásánál a template-ben.
-
Gyick
őstag
üdv!
prestashopnak a hátterét akarom módoditani a global.css-ből de az istennek nem jön össze.
body {
font-size: 11px;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-Serif;
color: #CCC;
text-align: center;
background-image: url(file:///C|/wamp/www/ps/themes/prestashop/img/asd.jpg);
background-repeat: repeat;
}a bg colort tudom módósitani de a képet nem jeleniti meg.
Dreamweaver cs5-tel próbáltam,ezért nem hiszem hogy szintaktikai hiba.
Esetleg a képpel van vmi hogy nem teszi be?Járt már vki így?[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
válasz Brown ügynök #4067 üzenetére
thx most zsír
pedig nem is én irtam be hanem a dw css kezelőjével tallóztam be -
Saliva
csendes tag
Sziasztok!
Egy ehhez hasonló oldalt szeretnék készíteni: http://www.cegwebtar.hu.
Mi a véleméynetek ról? Érdemes belekezdeni? -
Apollo17hu
őstag
Hali!
Kérdeztem már guglis témában is, de egyelőre nem érkezett válasz. Talán itt tudtok segíteni abban, hogy mivel lehetséges Google Maps-en "pontok" megjelölése helyett "terület" megjelölése. Pl. kék színnel besatírozni a Kossuth teret. Nézegettem Google Labs-t is, de nem találtam az eszközt, amivel ilyesmit meg lehet valosítani.
Valaki tudja a módját esetleg?
-
Beaver
csendes tag
válasz Apollo17hu #4071 üzenetére
Ezt keresed, ha minden igaz:
-
holinorby
tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok weblap szerkesztés terén, html alapú oldallal próbálkozom de nem igazán látom az alagút végét :-)
Kérdésem lenne, hogy milyen programot ajánlotok ami grafikus és nem kódokat kell írni? Továbbá, hogy ismertek e oktatóvideót hasonló formában? Az oldal amit szeretnék csinálni már létezik csak német nyelven...
köszi[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz holinorby #4074 üzenetére
Nem ajánlok wyswyg szerkesztőket. Egyrészt bántja az ember szemét a ronda kód, amit a végén kapsz, másrészt soha nem fogsz tanulni semmit.
A Lynda.com-nak vannak videói ebben a témakörben is.Amit javaslok, pl. Netbeans, Eclipse, Komodo Edit használata, melyek segítséget és magyarázatot nyújtanak a kód beírásakor, illetve a neten fellelhető különböző tutorialok, pl. http://www.w3schools.com/html/default.asp, de a google segítségével találhatsz mást is.
Nem utolsósorban itt is kérdezhetsz, szerintem segíteni fogunk. -
Inv1sus
addikt
-
Peter Kiss
őstag
-
Siriusb
veterán
válasz Peter Kiss #4076 üzenetére
Netbeans esetén az a problémám, hogy tohonya, de más szempontokból tényleg jó. Az Eclipse először borzasztónak tűnt, de mostanra megszerettem
Kösz az info-t a w3school-lal kapcsolatban. Mondjuk amikor én megnéztem egy-egy dolgot, mindig segített, viszont nem is vagyok hozzáértő.
-
DeltaPower
addikt
válasz Peter Kiss #4078 üzenetére
nem tudom, ezt ki szerkesztette össze, de marhára okosnak gondolja magát.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Brown ügynök
senior tag
válasz DeltaPower #4080 üzenetére
Olyannal még én sem találkoztam a W3school honalpján ami ne működött volna.
@holinorby: Én notepad++ használok, egyszerűbb használni mint az előbb felsoroltakat (sztem) persze néhány kényelmi funkcióról le kell mondanunk de egy kezdő hamarabb beletanul.
-
Peter Kiss
őstag
válasz DeltaPower #4080 üzenetére
Van egy bazinagy FROM rész az oldalon. Ők.
-
DeltaPower
addikt
válasz Peter Kiss #4082 üzenetére
Igen észrevettem, huszonvalahány twitter acc. Ha tudományos/szakmai kritikát akartak volna, akkor forrásokkal indokolnak és névvel aláírják, ez így egy fikaoldal. Nem látom a nevet és a jogot rá, hogy fikázódjanak, az egész oldalt publikálás helyett bemásolhatták volna volna a w3schools feedback formjába és akkor nem égetik magukat (pl. setTimeout()-nál is amit írnak egy nagy baromság).
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Peter Kiss
őstag
válasz DeltaPower #4083 üzenetére
Paul Irish neve nekem már elég. Akkor hidd el nekik a setTimeout mutatványt.
-
DeltaPower
addikt
válasz Peter Kiss #4084 üzenetére
w3fools: "You never pass a string to setTimeout() unless you like using eval()."
vesd össze a linkelt forrásod kódblokkjában levő 3. bekezdéssel, mintha egy string lenne:
window.setTimeout('window.parent.generateOutput()', 1000);szerk: ha már kötekszünk, a w3fools forrásában aranyosak a kikommentelt elemek, olyan working draft jellege lesz tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
válasz DeltaPower #4085 üzenetére
Mozilláéknál sem írják, hogy nem működik, hanem azt, hogy nem szabad, mert hasonlóan működik, mint az eval, ami evil. Örülök, hogy sikerül megragadni azt, hogy egy oktatóoldalnak sokkal pontosabbnak kellene lennie.
A kikommentezett részek gyakorlatilag ott vannak, hiszen tudják, hogy aki webbel foglalkozik, az meg fogja nézni a forrást is. -
veterán
Sziasztok!
Keresek, olyan személyt, aki megfelelő tudással bír a weblapkészítéshez, illetve nem dolgozik horror áron, ebben az esetben lenne egy munka a számára.
Egy weblapot kellene összerakni...Tud valaki ebben segíteni?
3njoy the Lif3
-
madboyhun
tag
Én keresnék egy olyan PHP vagy HTML vagy Java scriptet amivel lehet szavaztatni az embereket mint a likecombat.com-on egyenlőre egy olyan alapscriptet aztán továbbfejleszteném kicsit mert lett 1-2 ötletem hozzá. de lényeg az hogy képek is legyenek tehát ne cska írás vagy nevek pl. nemtom mennyire vág témába ink offba teszem köszi
[ Szerkesztve ]
MadBoy
-
v2izzy
tag
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy szeretném letölteni szerveroldalon ezt az oldalt, hogy utána tudjam parsolni, de ezt adja helyette:
<HTML><HEAD><meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8">
<TITLE>301 Moved</TITLE></HEAD><BODY>
<H1>301 Moved</H1>
The document has moved
<A HREF="http://www.google.com/ig/api?stock=AAPL">here</A>.
</BODY></HTML>És ha bármilyen google oldalt nézek ezt adja, de más oldalak mennek.
Valaki tud segíteni esetleg?[ Szerkesztve ]
http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
Speeedfire
félisten
Most csinálom először legördülő menüt, de nem úgy működik ahogy én szeretném sajnos.
Jquery+css házasítás mellett döntöttem. Az alap kódot innen lestem el. -> [link]Viszont a megvalósítás már nem így néz ki. A jquerybe is bele kellett nyúlni, mert nem jó helyen jelenítette meg sajnos.
Ha valaki tudna benne segíteni!
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
DeltaPower
addikt
szerintem próbálj meg egy browser fejlécet küldeni a kérésben, sok helyen csinálják azt, hogy csak browsernek szolgálnak ki tartalmat, scriptnek nem.
-
v2izzy
tag
válasz DeltaPower #4091 üzenetére
És hogy tudok ilyen browser fejlécet küldeni? Vagyis mi az igazából?
Köszi a választ!http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
j0k3r!
senior tag
válasz Speeedfire #4090 üzenetére
hello!
csak egy tipp: float: left; a li elemeknek?
szerk: marmint a sublinks-nak.
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
DeltaPower
addikt
curl függvénytárral a legegyszerűbb, de megoldható fsockopennel is. viszont ha a browser fejléccel se vagy tisztában, akkor ez valószínűleg nem fog sikerülni.
-
Speeedfire
félisten
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok! A következő a problémám Safari-ban és Chrome-ban:
Van egy táblázatom, aminek az utolsó oszlopában textarea-k vannak mindenhol.
Van egy checkbox-om a táblázat tetejénél, ami azt csinálja, hogy ezeket a textareákat ki-be kapcsolgatja illetve a táblázat szélességét változtatja ennek megfelelően. Amikor elrejtem ezeket, akkor van egy reccenés a tábázatnál, mintha rosszul számolná a táblázat celláit, de nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja.
A következő paranccsal csinálom ezt:
$('.CDBcomments').hide(600);
$('#CDB_MainCommentProfileBox').animate({width:'760px'}, 600);CDBcomments a textarea-k osztálya, CDB_MainCommentProfileBox a táblázatot magába foglaló div dobozka.
Amit próbálgattam:
Ha a hide-olást kb 200-300 értékkel gyorsabbá teszem, akkor nem csinál ilyen csúnya effektet, szépen összetöpörödik.Megmutatni nem tudom, mert ez ilyen titoktartásival megspékelt meló
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
TheProb
veterán
Helló!
Segítségetek szeretném kérni, hogy tud-e vki ajánlani olyan helyet ahol minőségi webfejlesztő oktatást tartanak. Mert tudom hogy sok helyen van, csak a minőségük kérdéses.
Az alábbi 2 hírdetésnek megfelelő oktatás érdekelne, előre is köszönöm segítségetek.
[link]
[link]Esetleg ez a képzés megfelelő lenne? [link]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
Nem értek a dologhoz, ezért csak annyit kérdeznék, van valakinek olyan index.html nevű file-ja amit feltöltve egy web tárhelyre, egyfajta filekezelő fogad?
rendes mappastruktúra egyebek.Előre is köszi.
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Siriusb #4065 üzenetére
Esetleg ez? >> Field Permissions
Nem próbáltam, de nem tűnik rossznak.Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest