Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • baly81

    aktív tag

    válasz ToniSlow #3766 üzenetére

    Ez így nem teljesen igaz! Mármint, az, hogy a "VoWifi akkor épül fel ha nincs térerő".
    Akkor is telefonálhatsz VoWiFi-vel, ha fullon vagy csak bizonyos szinten van a térerő, de csatlakozol egy stabil jelerősségű és jelminőségű WiFihez!
    Nem feltétele a VoWiFi-nek, hogy ne legyen térerőd, viszont a válaszodból ez jön le!
    Lehet nem így gondoltad, és biztos vagyok benne, hogy ezzel tisztában vagy ezzel, de a biztonság kedvéért kell a pontosítás!

    zsoltip:
    Szóval a VoWiFi technológiával a DIGI hálózat-jelerősségétől függetlenül tudsz telefonálni! Egy feltétele van, hogy a WiFi stabil jelminőségű legyen (később mondom miért).
    Ha a telefonod támogatja a VoWiFi-t, és WiFi-re vagy csatlakozva, akkor készülékfüggően, vagy az értesítősávon -is- látható egy VoWiFi felirat, vagy, ha a tárcsázóba bemész és hívnál valakit, akkor ott megjelenik a felirat vagy egy ikon. Ha a telefonodat repülő üzemmódba teszed és visszakapcsolod a WiFi-t, akkor a DIGI hálózat felirata megjelenik az értesítősávon és mellé kerül egy VoWiFi felirat is. Mindezt a nélkül teszi, hogy felcsatlakozna a DIGI hálózatára... és természetesen tudsz telefonálni is. Ingyenesen, a DIGI mobil és vezetékes hálózatába. Ha nincs a telefonod WiFi hálózatra kapcsolódva, akkor értelemszerűen nem azon folyik a beszélgetés, így a szolgáltató számolja a perceket.
    Egy kis plusz adalék (mindenki számára):
    A telefon, (legalábbis az én Honor 20-am) figyeli a WiFi jelminőségét, amely nem egyenlő a jelerősséggel!
    Melóhelyemen, a távolság miatt nem fogtam rendesen a router WiFi jelét. A gyenge (legalacsonyabb szintű) jelerősség miatt a VoWiFi nem volt aktív. Betettem egy WiFi-extendert nagyjából az áthidalandó táv felére, amely a router jelét erősítette, de hiába volt a telefonon 15/5 Mbit-es stabil(!!!) internet *, így sem volt aktív a VoWiFi! Pedig az extenderhez csatlakoztatott telefonom azt jelezte, hogy a WiFi jele fullon van és kiválló kapcsolatot írt ki rá!
    Az extendert áthelyeztem, közelebb tettem a routerhez, így a távolság azonban átváltozott, nem a felén volt a jelerősítő, hanem olyan 30% távon a routertől és 70%-ra tőlem (a telefonomtól)... Ez természetesen megmutatkozik a WiFi jelerősségén is, amelyből egy-két egység így hiányzik. Viszont, a telefon kijelezte a VoWiFi-t! Tehát ez azt jelenti, hogy a jelminőség is fontos a VoWiFi kapcsolathoz! Ha a jel minősége nem megfelelő, akkor a telefon nem aktiválja a VoWiFi-t!

    * Azért csak ennyi, mert a munkahelyem a város ipari részén van, és ott csak rádiós internet van, amely nagyon alacsony átviteli sebességű, tehát nem az eszközök gyengesége vagy elhelyezése miatt ilyen alacsony a sebesség!

    [ Szerkesztve ]

    Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

Új hozzászólás Aktív témák