- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
OC
őstag
válasz Nyugdíjas #754 üzenetére
Egyrészt nem egyféle anyagból gyártják, de ami szempontunkból fontosabb, hogy többféle falvastagsággal. Én őszintén megmondom, hogy néhány csövet próbálva egy kék színű csőnél maradtam, ami 11/8-as (10/8-as csatikkal még használható) és márkajelzés nincs rajta. Ez nem túl merev, és nem is törik könnyen. Itt egy kép,amit így gyorsba telóval lőttem:
Látszik, hogy nem törik túl könnyen. Hál' Istennek a melegedés sem befolyásolja a merevségét, mint sok általam használt csőnek. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Nyugdíjas #1146 üzenetére
Amit én linkeltem, az nem lenne jó?
Úgy látom, ez is éppen olyan funkciót lát el, éppúgy használható, csak máshogy néz ki...aztán lehet, tévedek.
Persze, ha olyat sikerülne szerezni, amilyet linkeltél, még jobb lenne. Várjuk meg Zoli válaszát, remélem tud küldeni kettő megfelelő csatit, mégiscsak így lenne a legegyszerűbb. -
törölt tag
válasz Nyugdíjas #1149 üzenetére
Amit én linkeltem, azt is lehet forgatni ha jól láttam. Egyébként írt Zoli, van belőle készlet. Ha holnap el tudok szaladni érte, fel is dobom postára, s hétvégén már mehet a tuning!
iCeAgE: Köszönöm a linket! Úgy néz ki, megoldódik a dolog, mindenestre jó ismerni ezeket az oldalakat! -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Nyugdíjas #1530 üzenetére
Hacsak nem a Papst
Illetve Thermaltake-nek van ilyen extra vékony ventije,de annak meg a hangja olyan,hogy ijedtembe örökre kivettem a gépemből 2perc használat után ,de még megvan,szép fehér,neked adom egy ezresé
[Szerkesztve]"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
djadji
senior tag
válasz Nyugdíjas #1531 üzenetére
Kösz a linket átnéztem de nekem egyik venti se jó innen. MIndegyik 120x120x25-ös és nekem a 25 mm az ami sok (a vastagsága). Nekem pedig olyan kell ami vékony (monjuk 1 cm vagy 1,5 cmes és ilyet nem találtam egyet sem az itten vntik közül.
HA jól emléxem akkor a cPU ventik szoktak ennél vékonyabbak lenni. VAlami olyasmi kellene nekem, de azokat meg nem lehet kapni ujan..
Tud valaki ilyesmit, valahol?
Ja bocs.. azért nem tettem OFFba az elején mert a vízhűtés radira kellene a nenti.. gondoltam ez hozátartozik...http://djadji.fw.hu
-
.mf
veterán
válasz Nyugdíjas #2066 üzenetére
A függőleges lamellák csak passzív radiknál fontos -- itt a ventik már keltenek légáramot.
Én előbb szerelnék egy 120 @5V ventit a ramok felé, mint beléjük vizet vezetni. A 8-as cső se valami nagy átmérőjű, de a 4-es... ránézésre a ramos rész elég restriktív, ezért a víz a kisebb ellenállás útját választva, a ram-kört jórészt kihagyva egyből a proci felé megy.
Szvsz: a ramok nem melegednek annyira, amit egy borda és egy lassú venti nem oldana meg, ramra víz nem szükséges kiadás.
De hogyha már úgyis megvan, és úgyis beépítetted, már mindegy.
Egyéb: jól látom, hogy a cső körbemegy a radi körül, és hátul csatlakozik? Nem sok cső az egy kicsit? Nem a cső hűt, a radi. Én a radi kivezetéseit a házzal szembefordítanám, és akkor csak pár centi cső menne ki a háztól a radiig. Másrészt, csak egyetlen világítós ventit látok rajta - nincs is több? A helyedben kihasználnék egy triplaradit, egyetlen helyett három lassú (5 vagy 7V-on, igény és vérmérséklet szerint) ventivel.
Remélem megfelelően konstruktív kritika
(Igen, k.... unom már most a vizsgákra készülést, pedig hivatalosan csak hétfőn kezdődik a vizsgaidőszak )Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
törölt tag
válasz Nyugdíjas #2083 üzenetére
''Egyébként nem volt sok plussz kiadás a blokk a ramokra,jól jártam ''
Érdekes, én is éppen mostanában gondolkodtam azon, hogy csak nem kellene párhuzamos rendszert tervezni...két párhuzamos kör már elég durva csőözönnel, plusz tervezéssel, költséggel jár, s ezt inkább kihagyom. Soros megoldással sem sérülnek az alapelvek (sőt!), miszerint a vizem legyen:
- remek teljesítményű
- nagyon halk
- dögös
- ésszerűen megépített, nem túlbonyolított
(Az idő múlásával persze ezek az elvek is alakultak, először a totál néma koncepció volt érvényben, de nekem sajnos nem ér annyit az egész, amennyi időt és pénzt bele kellene nyomni a megvalósításba... Szóval most már úgy néz ki, tudom mit akarok vízhűtés terén, letisztultak az igényeim. )
Nyárra meg is épülhet a rendszer, legalábbis bízom benne, hogy addigra el fogok vele készülni!
[Szerkesztve] -
iCeAgE
tag
válasz Nyugdíjas #2066 üzenetére
A RAM blokkok bekötésénél az a legnagyobb gond, hogy a víz lusta, nem szeret kerülőutakon járni. Tehát, hülye lesz áramlani a leágazáson (RAM), mikor simán (kissebb ellenállásal) ''haladhat'' tovább egyenesen. Szerintem a RAM blokkokban 0 az áramlási sebesség.
Mit lehet ill. szoktak tenni?
Kell egy elosztó, ill. egy gyűjtő. (pl. a 3+1 csatlakozós fekete itt: [link])
Egyet beraksz az előremenő ágba a szivattyú után. Ez szétosztja a blokkokhoz a folyadékot.
A másikba meg bekötöd a blokkokból kijövő másik ágat, ami összegyűjti, és már egy ágban továbbítja a folyadékot.
Itt lehet játszani a csövek méretével (átmérő), mert ha van kissebb ellenállású ág, akkor oda mehet vékonyabb csövecske, mint pl a Te esetedben.
A radiátor.
Szerintem a legjobb elhelyezés fektetve (lamella függőlegesen), és a rajta lévő venti(k), a radiátoron keresztűl szívja a levegőt.
Illetékesek:
frissült az oldal [link], lehet tetőket választanigondolkozz.com
-
.mf
veterán
válasz Nyugdíjas #2083 üzenetére
Tipp: a RAMot direkt bekötni a rendszerbe rosszabb, mint ahogy most van, párhuzamosan.
Ha bekötöd, az egész köröd lassítja a RAM-blokkok nagy ellenállása. Ha neked az, hogy a ramod kicsit hűvösebben adjon le ugyanakkora teljesítményt, míg a procid akár 5-10°C-kal (talán többel is) melegebb lesz, jobban tetszik, akkor viszont csak csináldFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Nyugdíjas #2163 üzenetére
Szívesen
Ha meg akarod tartani a ramblokkokat a vízkörben, akkor sztem a mostani félpárhuzamos kitérő még a legjobb megoldás. Nem sok víz áramlik ugyan benne, de a ramoknak ez is elég lesz. Soros az egészet rontja, kétkörös meg drága. Tehát kizárásos alapon ez is beválik
A szívó/fújó nem sokat számít, állt. max 1-3 fokot. Vastag radiknál a szívó jobb egy kicsit. (Viszont azt se feledd, hogyha a ház felőli oldalra rakod a ventiket, a házra fujják vissza a hőt. Egyes tesztek szerint, amiket eddig láttam, a hőleadás és a venti sebessége arányában ez akár 10°C-ot is meghaladhatja.)
''Extrém'' eset: nemrég véletlenül fordítva raktam a ventit a proci bordájára. Utána észrevettem és visszafordítottam, aminek hatása: idle -1, load -2, chipset +2°C lett... nem valami egetrengető különbség.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Nyugdíjas #2205 üzenetére
Rajzolni, feltölteni, hostolni, linkelni...
inkább kapsz ASCII-artot
Jelenleg:
. . . ram
cpu ___|___ pumpa
Így a víznek egyenes útja van a cpu-hoz, a ram kiesik az áramlás főirányából.
Elforgatott T:
ram
|
|----pumpa
|
cpu
Ja és persze itt az is változik, hogy itt majd a cpu-tól kijövő vizet és a ramtól kijövő vizet kapcsolod majd újra össze a másik T-vel.
Így már jobb?
[Szerkesztve]Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Nyugdíjas #2236 üzenetére
Hopsz szóval ez nem csak egy egyszerű T, hanem 10/8->x/4 átalakító? Így már tényleg nehezebben kivitelezhető
Akkor szükséged lesz egy másfajta elosztóra/közdarabra.
Vagy várjunk, nem is, megoldható így is:
. . . . ram
. . . . ^
cpu<-___|___<-pumpa
És utána kivezetés:
. . . ram
. . . ˇ
cpu->__|__ ->radi
Párhuzamos rendszer.
A ramból kivezetőt kösd össze a cputól kivezetővel (nem úgy mint most, hogy egy hurok a ram a cpu felé).
De undorítóak ezek a spacek a codeban... hol eltűnik, hol több..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
iCeAgE
tag
válasz Nyugdíjas #2235 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam:
1/4''-os menettel
Még egy(két) dolgot kipróbálhatnál, ami nem kerül semmibe. (feltételezve, hogy van még otthon maradék cső)
A RAM blokk első csatlakozója után, a folyadék útja legyen a prociblokk. Tehát vedd ki a második T idomot és azt a prociblokk utáni csőbe illeszd be. Így már megindulHAT az áramlás, de ha nem, akkor még bekötheted a szivattyú elé is. Ekkor lesz egy kis kör, de mivel az első probálkozásnál sem indult meg a folyadék(komoly ellenállást jelent a két blokk a 4-es csővel), olyan nagy problémát nem jelenthet.
Ezeket érdemes kipróbálni, mert ha bármilyen párhuzamosítás mellett döntesz akkor csak a csatlakozók 4-5k kerülnek. A 4-es belső nem lesz jó, nagyon lefolytja a 8-as főágat, ezért még a ram blokkokban is cserélni kell a csatikat.gondolkozz.com
-
.mf
veterán
válasz Nyugdíjas #2241 üzenetére
A különbség:
a ram most egy hurok a cpu felé. Tehát
. . . ram
cpu_|__|_pumpa
A párhuzamosnál a pumpa után kettéosztod a vízáramot. Egyik cpu-hoz, másik ramhoz. A ram NEM csatlakozik vissza a cpu-felé menő ágba; hanem mindkét ágat a kimenő oldalán kötöd össze. Azaz: a második csatlakozót kiveszed: az első csatlakozóból az egyik a ramhoz, a másik a cpuhoz megy. Azt a második csatlakozót arra használod, hogy a cpuból kijövő és a ramból kijövő ágat egyesítsd.
Így már érthetőbb?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Reset Elek
aktív tag
válasz Nyugdíjas #2401 üzenetére
''akad a háznál ultrahangos tisztító berendezés''
Gondolom ti is az időgép és a hidegfúziós reaktor között tartjátok...Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
lusta1
tag
válasz Nyugdíjas #2589 üzenetére
mi az utod ?
sry a oFF ért
én ezt álitotam ősze lehet hülyén de mind 1 nézétek meg
Nexxos XP High-Flow socket 775 16.000 +2*350 egy 16.700
Nexxxos Extreme III 13.500+ 2*750 der 15.000
10/8 PVC 4m 2.000
PUM Eheim compact Pumpe 1000 230 Volt ha jol tom kell hozá tartály is de mijen ?
TT armor házba lenne és oda hova lehet teni a tripla radid ?
vagy a házon kivül teszem ugyis jo ?
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
válasz Nyugdíjas #2683 üzenetére
Igen...Quad-ra lett optimalizálva ,de dual esetén is nagyon jó...Láthatta da tesztben...Qaud core-ra a legjobb blokk talán jelenleg...
Viszont...Amit nem árt tudni róla, OC a tanu rá, hogy a blokk tetejének a megmunkálása elég sok kivánnvalót hagy maga után, magyarul egy fos...Aki látta már a felépítését az tudja ,hogy a beömlő csonktól fut egy tömör ''cső'' a blokk belsejében ami a tüskesorra juttatja a vizet....Ezután a víz szétáramlik a blokk négy sarka felé és a blokk középső részébe jut egy középen lévő ''poolba'' ahonnan a kimenő csati szedi össze a vizet....Namost a középső ''poolon'' megy keresztül a beömlő csonk csöve ami a tüskékre nyomja a vizet és ez a cső 2 részre van osztva mivel a tető is 2 részes... A 2 rész közötti kapcsolatnál ez a cső illesztése a blokk összecsavarozása után is hézagos marad.... Ergo a beömlő víz egy olyan kb. 10%-a ezen a réseken kimegy...Vicc... A másik már leírtam ,hogy a blokk belül 8,5 mm-re szűkül ,míg a csatiknál 10 mm-es... Az egész blokk nagyon jó kialakítás és elgondolás de a tető kivitelezése az egyszerűen úgy ahogy van szar lett... Csináltatok majd hozzá magamnak fémből tetőt ami normálisan fog zárni a középső csőnél és a belső kresztmetszet sem lesz ilyen kis gyík 8,5 mm hanem 13 -
ssolitude
őstag
válasz Nyugdíjas #2855 üzenetére
Kereskedelmi forgalomban vidéken 15-ös alatt nem lehet rézcsövet kapni. Maszek (vagy nem feltétlenül maszek) klímásokat zaklassál, esetleg hőszolgáltatós vagy vízügyes ismerős tud beszerezni közvetlen a cégtől.Falvastagság 1mm, nagyobb csak spec esetben van.
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
ssolitude
őstag
válasz Nyugdíjas #2859 üzenetére
Vász???? 15 cm-es??? Az lefolyócső vazze.
Igen, 15 mm-es.
Szerk.: dolgozik nekünk egy klímás cég(nagy), na az egyik szerelőtől kunyeráltam 6 méter 10-es csövet.A boltban engem sem néztek százasnak, mikor kiejtettem a számos a 10-est.
[Szerkesztve]''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest