Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Omli85

    őstag

    válasz LLKobe #38036 üzenetére

    390 körüli fűtőértékű vga esetén főleg ha a cpu is a körben van ajánlott minimum egy 480-as vagy nagyobb radi méret legalább. Főleg ha az is szempont, hogy halk legyen a rendszer :). Kisebb radikkal is megoldható de nagyobb ventilátor fordulat mellet nagyobb a zaj ugyebár.
    Nekem egy passzív toronnyal és 2db 480-as radival kicsit talán overkill de így elvan a rendszer viszont minden csak nem optimális egy ilyen setup :D. Legalábbis én nem javaslom senkinek, hogy ilyen "akváriumot" építsen, főleg ha pakolgatni is akarja a gépet ide oda néha :D.

    (#38042) Ijk : részben én emiatt is méreteztem túl a rendszert, mivel adott esetben több órát (10+) megy terhelve a konfig cirka 5L folyadékkal jóval később melegedne el a rendszer (már ha elmelegedne) de ez a jelenlegi konfigommal kb soha nem fog megtörténni szerintem. Bár a jó kis nyári "kánikula teszt" hátra van :DDD de nem hiszem, hogy gond lesz. (remélhetőleg -.- ). Mondjuk mint fentebb is írtam praktikusnak nem a leg praktikusabb egy ekkora folyadékmennyiséggel dolgozó rendszer. Főleg ha azt nézzük, hogy ha gyári folyadékkal töltené fel az ember az egy elég szép összeg lenne :D, a takarítás és egyéb dolgok megint egy szép kis kaland. Illetve egy esetleges "csőtörés" elég szépen eláraszt mindent ennyi folyadékkal :DDD .
    Persze kinek mire kell úgy építi meg a rendszert, én alapból úgy kalkuláltam, hogy több folyadék legyen a rendszerben így kicsit nagyobb a "buffer" aminek köszönhetően nagyobb az összesített hőleadó felület is így "később fő meg a tojás".

    Amúgy folyadék témára ha jól rémlik UV fény jótékony hatással van a folyadéklakók beköltözésének megakadályozására, szóval elvileg adalék nélküli víz (pl ioncserélt minden nélkül) is elvan ha folyamatos UV fény éri a rendszerben keringő folyadékot. Legalábbis valami ilyesmi rémlik de már nem tudom hol futottam bele ebbe a témába anno lehet kicsit jobban utána kéne járni.

    (#38043) FID : Gratula amúgy ;) :C :R

    [ Szerkesztve ]

    ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

Új hozzászólás Aktív témák