- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
válasz gordonfreemN #41602 üzenetére
Megerősítem, mi már eltoltuk a rendelést, talán a héten jön is.
Viszont azért mint infót, linkelem: itt elég nagy választék van. -
csib41
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #41604 üzenetére
azért kérdeztem, mert van itthon annyi 4mm-es plexi amiből kijönne egy duplaslotos tartály. Az egész ragasztva lenne és a csonkok is. Vélemény?
-
fsb1000
nagyúr
-
csib41
aktív tag
válasz fsb1000 #41606 üzenetére
Csináltam már tartályt vízkőoldónak a henger alakú flakonjából is. A gond csak annyi volt, hogy a ragasztóm keményre kötött, míg az anyag puhább volt és levált a ragasztás. Pedig ha a kupakos részt elrejtem, simán örök életű lett volna a cuccli. Meg ha abból indulok ki, hogy a mostani ételhordós dobozom, mint tartály több, mint fél éve hiba nélkül "üzemel" kb 200ftból akkor nem sok értelmét látom 5-10-15 000ftokat kiadni egy tartályért. Bár ez csak a szerény véleményem.
-
baleee89
aktív tag
sziasztok! 0,8mm és 1cm cső belső között sok különbség van?
VESZEK rossz, javíthatatlan, fizikai sérült (6fele tört), alkatrész hiányos pc cuccokat http://www.eh-pc.eu/
-
csib41
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #41610 üzenetére
Menetfúró van nagyapámnak, csak nem akarok 2-3000ftot kifizetni 2 csatiért ha azt egy szimpla 2-3 cm hosszú tompított végű csővel is meg tudom oldani. Ha már rá van húzva a cső és megtapad rajta akkor max esztétikai jelentősége lehet. Működését tekintve ugyanúgy használható.
Ha egy duplaslotos tartályt teletöltök hűtővízzel fog deformálódni ha a fala "csak" 4mm vastag? -
gordonfreemN
addikt
válasz csib41 #41607 üzenetére
Kemenyfalubol kell csinalni. En erre is gondoltam eletem elso tartalyanal. Egy shakeres poharat furtam ki. A csovet nem kellett ragasztani, szukebbre hagytam a lyukat es igy a cso szorulasa letomiti. Csak kiprobaltam, de bejott, pedig nem gondoltam volna. Persze azert a gepbe nem tennem be, ideiglenesnek viszont elso osztalyu.
A plexivel nekem az a bajom, hogy igen nehez egyenesre vagni. Kivancsi is lennek a tokeletes megoldasra.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz gordonfreemN #41614 üzenetére
Kivancsi is lennek a tokeletes megoldasra.
CNC.
Ezt követi a fűrészgép+vezetőléc kombó.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
sinya85
senior tag
-
csib41
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #41615 üzenetére
Még szerencse, hogy januártól cnc-snek tanulok, viszont ha bejön akkor aki kér valamit azt megcsinálom neki anyag + posta + pár sörért
-
törölt tag
Kis segítség kéne!
5940x1080as felbontásban játszok,minden fullon,3D-ben,a proci 4,4ghz-n+ a vga-k is jól meghúzva(kell a 3xfull HD 3D miatt)!
Mostanában többet játszok,és olyan jelenség fogad,hogy fél óra játék után felmegy a víz hőfok 39 C°-ra,és elkezd pattogni a hang.Amikor a kártyák alapon vannak akkor 35-36 C°(minden ok),de múszáj húznom,mert kell az fps a 3D miatt!
39 C°-os víznél is a vga-k csak 50C° körül vannak! Nem vágom,akkor miért recseg a hang????
Azon gondolkozom,hogy a mo-ra3-ra rakok fel még 9 ventit a másik oldalra,vagy felrakom a padlásra! Van értelme a mo-ra-t 2 oldalról hűteni? A másik szóbajöhető megoldás,veszek még 1 mo-ra-t és külön kört alakítok ki. 2vga az egyiken,2 vga+cpu a másikon,de akkor már lehet bevizezem az alaplapot+ a ramokat is.
Válaszokat előre is köszi! -
-
őstag
Hmm ahogy az adatlapodon látom nincs külön hangkártya a gépedben...
Akkor ez lesz a gond. Az alaplapi hangkártyák azért szarok mert általában nincs semmiféle árnyékolás a nyákon és belehallatszik valamelyik másik alkatrész zaja. Egy audio szempontból közepesnek mondható rendszerben már ki lehet hallani hogy a hangkártya alaplapi.....
Inkább barátnál próbáld ki a fülesedet hogy kontaktos-e ha nem akkor venni kéne egy rendes PCI vagy PCIE esetleg USB-s hangkártyát, az alaplapit meg letiltani a francba...
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
TaaT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #41628 üzenetére
csórónak nem nevezném, bár elég közel áll hozzá
Give them hell Ukraine!
-
madaraszf
aktív tag
Sziasztok. Ha használ v. használt valaki SLI-t írna nekem egy pü-t?! Lenne hozzá pár kérdésem. Köszi előre is!
madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a (régi) fórumon!
-
Hocsika
tag
Akkor ha jól értelmezem, egyenként külön összevadászva olcsóbban kijönnék, mint egy komplett szettel.
Ezt javasolták nekem megvételre: EK Water Blocks EK-KIT H3O-Supreme HF 360
Akciósan 62e Ft. Kérdés, ha én megpróbálom (a nem sok szakértelmemmel) összevadászni az alkatrészeket a vízhűtéshez, mennyibe jönne ki (meg mennyi idő )... -
fsb1000
nagyúr
válasz Hocsika #41638 üzenetére
Szerintem tedd fel úgy a kérdést, hogy 62.000 Ft-ból ki milyen cuccot szerezne be.
Újjat, nem használtat.
Különös tekintettel, az egyéb alkatrészek csatik + csővek árazására.A Tripla radi adott (gondolom van helye a házadban)
Kell még :
- szivatyú + tartály (lehet kompakt is)
- CPU blokk
- Csövek
- legalább 6 csati (HF-et javasolnék.)
- 3 db ventillátor, esetleg valami vezérlés. (vagy okosba: Ac TC sorozat.)[ Szerkesztve ]
-
Hocsika
tag
válasz fsb1000 #41639 üzenetére
Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy 50.000 Ft-ból milyen vízhűtést lehetne összeszedni. Egyenlőre cpu lenne csak rajt, majd idővel jönne hozzá egy vga blokk is.
Olvasgattam 1-2 oldalon, valahol a cpu hűtésére elég Corsair H sorozatot ajánlják inkább... Bár szerintem annak sok értelme nincs... -
fsb1000
nagyúr
válasz Hocsika #41640 üzenetére
Ez a legegyszerübb (egyedül a tartállyal nem lennék kibékülve) : [link]
Ha magamnak szedném össze, akkor elsődleges szempont az alacsony zaj és könnyű szerelhetőség lene, olyan cuccokból, amiket már próbáltam (vagy hasonlót):
Olcsó és kevés komprommiszumot tartalmazó szett:
Radi: [link] 12.500
Cpu blokk: [link] 8.000 Ft.
Szivatyú+tartály: [link] 19.500
Csatik. 6db Tody HF csati: [link] 3.000 FT.
Cső 2m: csúnya szilikon (18/12 [link]) vagy PC vízhűtéshez gyártott: [link] 2.800
Ventillátor 3db: [link] 5.200 vagy hasonló árban halk PWM-esÖsszesen: 51.000 Ft.
----
Célkitűzés:
CPU (max 150w) hűtése, késöbb kiegészítés VGA hűtéssel (max 250W)
Mindezt halk ventikkel és 1GPM körüli térfogatárammal.A radi + ventillátorok állítják be a hűtővizet.
Közepes vastagságú és lamellázatú (kinai gyártmány, de mi nem az??) Alphacool Nexxxos Pro III, akár 350W-400W hőleadásra is képes dT=10°-vel közepes légszállításnál.
A CPU-hoz bőven elég, dT=5°C-vel is biztosan leadja a 150W-ot, alig forgó ventikkel.
Az Artic TC ventik 32 foktól kapcsolnak fel a min fordulatról, ahol szinte zajtalanok.
Ezek közepes teljesítményű max fordulaton kissé hangos (de nem zavaró) ventik. Legnagyobb előnyűk az önszabályozás. Lehet kombinálni PWM-essel és így 1 vagy 2 darabot nem a vizhőfok, hanem a CPU hőfoka szabályozhatja. (kinek hogy... de ha bent a VGA blokk, akkor inkább a viztől függjön a légszállítás)A blokk és a szivattyú (térfogatáram) állítja be a CPU és viz közöti hőmérséklet különbséget:
A Tody féle V3 blokk valahol a felső mezőny alján helyezkedik el, viszonylag kis ellenállással. Komprommiszumos megoldás, nem is túl csodaszép de jól használható.
Az X2O 750 szivattyú 1,8m-es emelőmagassága gyengének tünik, de a megcélzott 1gpm térfogatáramot 3-4 PSI környékén hozza, mert magas a szállítókapacítása. A választott blokkal párosítva biztos meglesz az 1-1,5 GPM, ha meg bekerül a VGA hűtés, akkor FC esetén szinte biztos 1GPM alá megy a térfogatáram, ami pár foknyi emelkedést jelent majd CPU oldalon.
Mindezekkel szemben az X2O 750 nem zajos és nem rezgeti be a házat, könnyű vele légteleníteni. (nagy ellenállású rendszerben már nem szívesen tenném.)A csatik és csővek választásánál a fő szempont az volt hogy ne törjön még kis íveknél sem, és mindenhol 9-10mm felett legyen a belső átmérő. A tapasztalat azt mutatja ezekre a csővekre nem kell bilincs, eléggé megszorulnak a csatin.
Biztos lehetne szebbet választani, de akkor blokkból meg tartályból is dizájnosabb kéne...[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Nos megjött a pici tartály, alphacool kb 1.5 decis lehet, most nem számolgatom. Remélem elég lesz, bár minek is kellene nagyobb?
Közben a VGA-t is cseréltettem, tegnap beszart,, vram hiba, ami lehet az én hibám volt...¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #41642 üzenetére
Nincs erről a tartályról egy utmutató vagy hasonló, hogy lehetne tudni, hányféleképpen lehet bekötni és mi a célszerű? Hogyan kell feltölteni, ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Hocsika
tag
válasz fsb1000 #41641 üzenetére
Mindenképp az alacsony zaj dominál nálam is. Azért is szeretném, ha bent lenne a radiátor a házba, mivel évente legalább 2x lanra is járnék a géppel, így a szállítása is könnyebb lenne valamivel (bár hallottam, hogy vannak olyan csatlakozók, amiket erre találtak ki, hogy csak széthúzza az ember, és külön mozdítható a külső radiátor és a gép).
A szépség annyira nem domináns nálam, mivel az oldallapom zárt. Lényeg a zajcsökkentés és a megfelelő hőmérsékleten való tartás (idővel majd ha úgy alakul, akkor platformváltás esetén is beleférjen a tuning).Amiket javasoltál, azok mind elférnének szerintem a házamba, mondjuk a tetejét mindenképpen ki kell vágnom majd, hogy a radit felülre el tudjam helyezni.
Itt meg is kérdezném, hogy ki mit ajánlana. 3db kört vágni a tetejére, vagy egy téglalap formát, amire egy rácsot vennék?
-
fsb1000
nagyúr
válasz Hocsika #41644 üzenetére
Azért várd meg mások ajánlását is.
Mert én "hiszek" a Tody féle blokkokban (legalább 3-4-et kimértem és csak a V1-ekkel volt gondom), és olyan lusta vagyok, hogy a teljesítmény rovására inkább tartályba szerelt szivattyút választok.
Persze az 50K korlátoz, és még fagyállót sem vettünk, de hát abból bevásároltam pár éve.
Csakis olyat ami nem környzetbarát és foszfátmentes... az kiöl mindent a rendszerből.
Szóval 1 liter glikolos folyadék +1600Ft, de hosszú időre elég 1:10 vagy 1:5 keverésnél is. -
csib41
aktív tag
válasz fsb1000 #41645 üzenetére
Ha az 50k korlátoz, akkor vegyen egy 18w-os ddc-t, meg egy olcsó tartályt. Mivel zárt az oldala egy mosogatószivacsot begyömöszöl köré, mint én azt jónapot. Olcsóbb is és teljesítménye is jobb. Nyitott háznál se motorhangot, se búgást remegést nem hallok, maximum a kis bubikat, de azzal nem foglalkozom. Ráérnek elszédülni
-
őstag
válasz fsb1000 #41649 üzenetére
Hát a bolt és az olcsó közül kb egyiket választhatod
[link]
Tartályt inkább nem mondok csak listát
Ezeket meg nem a szivatyúra kell rakni“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest