- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz butcher eu #23450 üzenetére
Nem feltétlenül hátrány. Ha meg tudtad oldani a feltöltését akkor nem okoz gondot (így is hűs vizet kap a szivattyú), de ha közvetlenül a tartály van előtte, akkor a saját dolgod könnyíted meg feltöltésnél.
Nálam is két radi van most, eddig egy dupla pro volt, ami kiegészült egy szimpla extrémmel, más nem fér már el, a plusz hőleadó felület meg mindig jól jön. Egymás után következnek a rendszerben, a tartály a legvégén van (és a legelején is egyben). Talán idővel a dual próból is extrémet csinálok, onnantól kezdve meg tényleg elfogyott minden hely a házamban.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz butcher eu #23452 üzenetére
Ööö, a ventit szeretnéd szendvicsbe tenni a két radival?
Szegényke igencsak légszomjjal küszködne, de ha két ventikeretet is tudsz még a két oldalára tenni mielőtt rámásznak a radik, úgy egy kis térhez/levegőhöz jutna. Nem a legtutibb megoldás, de több mint a semmi.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
butcher eu
senior tag
-
Thrawn
félisten
válasz butcher eu #23454 üzenetére
Én azt a tartályt betenném a házba a ramok és az írók közötti helyre, a szimpla radit meg ráapplikálnám a hátsó ventire.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
butcher eu
senior tag
válasz Thrawn #23455 üzenetére
nekem a tartály a legmagasabb pont, és sosincs lezárva a teteje, mert bele van lógatva egy hőmérő érzékelője, és attól nem megy bele a dugó. és ezért állandóan után kell töltenem a vizet, mert egy hét alatt egy centi eltűnik belőle. Bár az új képek még nincsenek fenn, de hátra is egy 14-es venti került már.
-
Delta-Laca
aktív tag
Vazz, ez nagyon durva
THERMOCHILL PA140.3 prototype, radik egymás mellett[ Szerkesztve ]
Üdv.: Delta-Laca
-
shteer
titán
-
shteer
titán
válasz butcher eu #23456 üzenetére
nem lenne egyszerűbb azt a hőmérő érzékelőt vmi olyan rézalkatrészhez rögzíteni, ami nem érintkezik melegedő felülettel? pl egy radi nálam úgy van és kb mérési hibahatáron belül van a hőmérséklet-különbség
szerintem jónak tűnik..
-
P00By
nagyúr
válasz Delta-Laca #23457 üzenetére
Nem kicsi
-
Ferdzsoo
addikt
Szóval komplett rendszer:
1. Laing D5 szivi
2. Alpahcool nexxxos extreme III 360 (tripla)
3. Alphacool Nexxos XP Bold High-Flow socket 775
4. Cape Corp Coolplex 10,5 external tari
5. ClearFlex60 12,7/9,5 cső ebből 4méter
6. G1/4" 10mm ID high flow csati ebből 10db
7. Valvoline Super-Coolant 500ml
8. Kellene valami NB hűtőblokk EP35-DS3 lapra! mit ajánlanátok?
9. Kék UV folyadék
10. És ha jól tudom kéne a D5-höz átalakító 1/2-ről 1/4-re csati. Vagy erre a csőre jó az 1/2-es 13-as belső átmérőjű csati? A csövemhez nem jó nem?
11. MX2-őm már van.
12. 3db S-flex ventim is van 12cm-esek.
13. pár liter desztillált víz.
14. Egy kemény tuningra éhes Q6600. - ez is megvan...később akarok majd VGA blokkot fullt, de arra most nincs keret.
Ha jól gondolkozok ez egy komplett lista, elvileg semmi nem marad ki, KB 80k.
Mit cserélnétek másra esetleg rajta? Mire számíthatok procihőfok téren?Segítségeket eddig is köszönöm, és ezentúl is köszönöm!
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
h.adam.92
őstag
válasz Delta-Laca #23457 üzenetére
Jobb lenne, ha már egy autó vagy esetleg egy kamion hűtőjével próbálkoznál
-
nortenys
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek 200W-os VGA hőjének disszipálására elegendő ha XSPC 250-est használok blokkal és szivatyúval? Vagy van még valamire szükségem? Igen csak új vagyok a vízhűtésben -
Laraxior
titán
válasz Ferdzsoo #23461 üzenetére
hello! nekem van egy NB blokk az északi hídra..szólj ha érdekel... esetleg a fetekre is van blokk..megmaradt a P35-DQ6ról
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
h.adam.92
őstag
válasz Delta-Laca #23464 üzenetére
Ennek ellenére sokan alkalmazzák, bár nem hiszem, hogy a teljesítmény mint inkább a megjelenés céljából. Én személy szerint, jó ötletnek tartom. Jól nézne ki az asztalomon egy ezerkettes zsiguli hűtő, egy trabant vízpumpával xXDD
-
nortenys
csendes tag
Közben olvasgattam, ezek szerint mindig kell valamilyen hőcserélő?
-
Delta-Laca
aktív tag
válasz h.adam.92 #23466 üzenetére
Ez igaz, annak idején én is barkácsoltam radit, meg szökőkút szivattyúval is nyomtam homméd blokkokkal, de rá kellett jönnöm ,hogy hosszútávon nem a legjobb. Inkább beinvesztáltam egy kezdő rendszerbe, és szépen lassan kifejlődtem a jelenlegi szintre, ahol minden alkatrész minőségi
Üdv.: Delta-Laca
-
Laraxior
titán
válasz VinoRosso #23470 üzenetére
Talán rosszfiú voltál hogy lepattintották az avatarod?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
gilverto
csendes tag
Üdv!
A rendszeremet mivel lehet át msoni?! van benen réz+alu vegyesen, nyálkás nagyon a tartály oldala?! valami ötlet?!
-
Fel
addikt
válasz Ferdzsoo #23461 üzenetére
3. helyett: WaterCool Heatkiller CPU rev. 3. LC
7. helyett: autósboltban veszel 1L fagyállót (etilén-glikolt)
5. 6. Nem vagyok benne biztos, de szerintem a 10-es belső átmérőjű csatlakozókhoz nem elég a 13/10-es cső, oda inkább már 19/13-as kellene. Valamint kellene bilincs is a rögzítéshez, mivel azok a csatik nem gyorsszorítósak.gilverto: Milyen folyadékot használtál a rendszerben?
[ Szerkesztve ]
-
gilverto
csendes tag
Üdv!
Ti mien folyadékot keringettek?! én csak tiszta desztillált vizet, de attol nyálkásodik nagyon!!
-
-
shteer
titán
válasz butcher eu #23481 üzenetére
mert nem tom hogy férnék hozzá
erre rá is akartam kérdezni
és sztem meg ragaszd leírtam mennyire lesz pontos
szerintem jónak tűnik..
-
Fel
addikt
válasz gilverto #23479 üzenetére
A tiszta vízben (még akkor is, ha az ioncserélt/desztillált) elszaporodtak az algák, bacik, ezért lett olyan a rendszered, amilyen. Ezért szoktak valamilyen adalékot használni, ami meggátolja azt, hogy az élet megjelenjen a vizes hűtőrendszeben. A legegyszerűbb talán a fagyálló (~10 V/V%-os már tökéletesen jó, nem kell tömény, mert akkor habzik).
Lehet megérné szétszedni és egyenként megvizsgálni a blokkokat, hogy azokon belül nem rakódott-e le valami trutyi (a használtan vett cpu blokkomban pl. le volt rakódva valami, amit csak szétszedés után, forró vízzel sikerült kitakarítanom.), és ha kell szétkapod, erős vízsugárral kimosatod. A csöveket is érdemes megvizslatni, ha szükséges akkor a legjobb a csere. A tartályt, radit is alaposan kimosatni. Az átmosáshoz lehet jó a fagyállós keverék is, de biztosan nem elég egyszer megcsinálni, ahhoz hogy a biokultúra távozzon a rendszerből.Feree13: A különböző cpu foglalatokhoz külön-külön vannak ezek a HK rev. 3 blokkok. SC Aqua A SC oldalán találsz róla egy (ill. kettőt) rövid tesztet is. Az az Alphacool blokk egy elég régi modell, az újabb blokkok jobb kialakításúak, plexi tetős, aminél nagyobb az esély arra, hogy elreped, mint a fém tetőnél. Nem mellesleg ez a HK nagyon jó ár/teljesítmény arányú blokk.
[ Szerkesztve ]
-
butcher eu
senior tag
-
butcher eu
senior tag
válasz butcher eu #23484 üzenetére
-
fsb1000
nagyúr
válasz butcher eu #23484 üzenetére
Volt erről egy link ebben a topicban.
Nagyon meggyöző volt, mert kb 160-180%-os volt a hűtőteljesítménye 1 db-hoz képest.
A cikkből azt szürtem le, hogy érdemes igy használni (pl. gépbe építve ha van hely)Illetve általában érdemes szendvicset csinálni ha helyszüke van.
(egy ilyet összecsavarozmi szép kézimunka!!!) -
butcher eu
senior tag
válasz fsb1000 #23486 üzenetére
nekem ez lesz a megoldás, mert magasabb nem fér el, de így mégegy simán. de én úgy gondolta, hogy nem így sorba kötném, hanem az egyik csatija felül lenne, a másik alul. és a sorrend az lenne (a mistanihoz képest:L20-cpu-nb-gpu-tartály-radi-L20) hogy L20-cpu-nb-radi1-gpu-tartály-radi2-L20. melyik lehet hatásosabb? mert elrendezésben nekem ez lenne az egyszerűbb.
az összecsavarozás már látom hogy van. apró tőcsavar és anya. persze vagy agysebésznek, vagy műszerésznek kell lenni, hogy megcsenálja az ember.
[ Szerkesztve ]
-
P00By
nagyúr
-
butcher eu
senior tag
nincs valakinek egy eladó nexxxos dual pro radija? mert az apróba nem igazán találok, csak 1-2-t. ha valaki esetleg dupla--->tripla csere előt áll, szóljon, vevő vagyok.
-
Thrawn
félisten
válasz butcher eu #23490 üzenetére
Ne kísérts!
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz butcher eu #23493 üzenetére
Beleültetted a fülembe a bogarat, hogy egy vastagabb duplaradi jó lenne nekem
-
HarryPotter
őstag
Erről mi a véleményetek:
NexXxoS XP light CPU-blokk.
NexXxoS Pro I radiátor.
6 db 11/8mm csatlakozó.Egy Phenomra lenne. Érdemes lehet megpróbálni?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Sgor
tag
válasz HarryPotter #23499 üzenetére
Szia!
A cpu blokk nem mai csirke, de ez ne tévesszen meg! Néhány C fok az eltérés a mai blokkokhoz képest! Ha jól emlékszem, ez plexi tetős, ha nem leszeded-felrakod állandóan, akkor kellő odafogyeléssel, és gondossággal nem lesz e tetőnek baja! (Gondolom használtan veszed?)
A radi elviekben jó, de hajlok arra, hogy inkább duál radit vegyél! Szvsz, bármelyik házba beszerelhető, ventid van, bővítési lehetőséget is hagy!
A csatik jók (egy blokk+radi) de a hf csatik alig drágábbak, nem kell őket később cserélni!
Csőből nem kell azonnal a méregdrága, jó az egyszerű pvc is!Aki három perc alatt nem tudja elmondani amit akar, az más súlyos bűncselekmények elkövetésére is képes!
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Android játékok topikja
- Synology NAS
- Macska topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.