- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
mr_modding
csendes tag
válasz Delta-Laca #23700 üzenetére
OBI, Tesco, Praktiker.
Mr. Modding - http://www.moddingcomputer.hu
-
varga911
senior tag
mr_modding jól mondja, bárhol kapni. Nem tesz kárt a ramban, használtam 5 VGA-n legalább már.
-
Samanbacsii
őstag
Nem, de mindenképpen hővezetőt keress mert az átlagok nem azok! Ha ez evidens akkor bocs. ... és ugye hiába ül a meleg cuccon nagy borda ha elszigeteled a meleget. Van kétkomponensű hővezető ragasztó is. Anno extra méretű bordákhoz használtam chipsetekre.
[ Szerkesztve ]
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
varga911
senior tag
válasz Samanbacsii #23704 üzenetére
Sima padlószőnyegragasztó is tökéletes, a ramoknak tökéletesen átadja a hőt...
-
roland.75
tag
válasz Delta-Laca #23703 üzenetére
Hali!
Ez kimondottan hővezető ragasztó:
[link]
Igaz az ára se a legbarátságosabb, és én nem is találtam kisebb kiszerelést amikor vettem. -
nyunyu
félisten
Adott egy kek szinu alu viztartaly, valami passziv dizajn. (Sajna nem jut eszembe a neve)
Vajon fel lehet ezt ugy fogatni, hogy csak a kupak melletti 3 csavar tartja?
Maskepp nem nagyon fer be a hazamba, tartokonzoloknak nincs hely.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz shteer #23612 üzenetére
A szilikon zsír/spray kiszárad a csövek alól egy idő után?
Nem akarok bilincset használni, így szárazon viszont iszonyatosan nehéz felhúzni a csatikat, még a meleg csészényi víz segítségével is."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Chrys_
addikt
Megépítettem első vízhűtésem. A CPU 20 fokkal, a GPU min. 25-tel kevesebb lett, max. pumpateljesítmény (12V Laing Ultra) mellett
-
szacsee
nagyúr
Na kicsit átjövök write üzemmódban.
Délután egyik barátommal csináltunk a D-Tek Fuzion V1-hez LGA-1366-os lefogatót.
A gyári AMD-s keretet áldoztam fel erre a célra.
Majd dobok fel képeket, de ne számítsatok hyper-design kinézetre.
Popszegecs a barátom.
A lényeg az volt, hogy minél hamarabb, minél olcsóbban át lehessen alakítani.
Kíváncsi vagyok mit mutat a V1-es Fuzion az i7 alatt.
Pénzem nem maradt, igaz nem is volt sok, mivel a C2D konfigom egy részét eladtam a megmaradt vízhűtéses cuccaimmal, amik nem kellettek és így sikerült platformot váltanom majdnem bukovári nélkül. -
Delta-Laca
aktív tag
válasz Samanbacsii #23704 üzenetére
Persze, arra gondoltam én is, a ragasztót azért nem tartom igazán célravezetőnek, mert nem tuti, hogy könnyen lejön a RAM-okról, de a hővezető lap elvileg simán le kell hogy jöjjön.
roland.75: Inkább lap lenne jó, mint ragasztó. Az a blokk egy egyedileg, csak neked elkészített blokk? Az ára publikus? Amúgy nagyon vadállat lett
Üdv.: Delta-Laca
-
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Vízhűtést szeretnék építeni. A gép az asztalban van, az asztal külső oldalára tenném a hőleadót (még nincs beszerezve, tippek jöhetnek ) így közel passzívra lenne megoldva a dolog (jó 50x50-es felület).
A proci egy AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 3800+, léghűtéssel 35-45°C körül van, de zavar a cpu & ház ventik zaja. A CPU blokkon kivül rá lenne kötve még egy lightosabb passzív nvidia kártya, alallapi chipset és talán 2 db vinyó.Szempont, hogy a vízpumpa halk, megbízható legyen és keveset fogyasszon.
Nem kizáró ok, ha víztartályba kell tennem a pumpát, az előző kettő vízhútésem is úgy megy (szökőkút szivattyúk)
A következőket néztem ki:
1000 lph: [link]
700 lph: [link]
Eheim, jó drága, ha nem muszáj, megkimélném magam tőle: [link]Mit javasoltok, melyik pumpa vált be nálatok hosszabb távon?
(Később az akváriumomhoz külső szűrőt építek így oda is kell majd egy keringető pumpa, úgyh jöhet egy gyengébb (vízhűtésnek) és egy erősebb (szűrőnek) L/h-s javaslat.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz shteer #23720 üzenetére
XSPC X2O???... mán csak azért mert öcsémnek félretett vizescuccaim megmaradtak és a projekt leállt.
Van itthon egy hasonló radi is, mint az enyém... csak nem 650x500-as, hanem ha jól tudom 350x400 körüli méretű.
Murénánál tesztradiként is volt... ki is használta, a Quadot és a 7900GT-t hűtötte vele passzívban.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz shteer #23720 üzenetére
a passzív üzemre fogott vízzel nem sok értelmét látom hűteni a hdd-ket, inkább helyettük egy halk és hűvös darab beszerzését javaslom
Hitachi P7K500 gumin fellogatva, hutes nelkul tartosan 55C volt.
Most SilentStar DualBoxban, passziv vizzel 43C.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ferdzsoo
addikt
Visszaolvasva elég sokan írták a vizisperma meg színezék képződését a valvoline cuccosra.
Mondjuk nemtudom ki mennyit kevert bele, de elvileg 5%-nyit szabad elvileg belerakni ami elég csekély mennyiség...
Lehet ha valaki többet rak csak akkor képződik?
Mi az a megoldás amivel biztosan nem képződik semmi?
Sima desztvíz + anticorro?Ha már itt vagyunk, mennyi a gyógyszertári desztvíz literének az ára???
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
nyunyu
félisten
válasz Ferdzsoo #23724 üzenetére
Nalam sima MOL kuton vett ioncserelt van 3 honapja, total atlatszo az EheimStation tartalya.
Bezzeg amikor eloszor probalkoztam az Asetek AntiAlgae adalekkal, akkor ugy kellett kivakarnom a vizispermat az osszes blokkbol, mert teljesen eltomodtek.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
€uro
őstag
Merrefelé keresgéljek vízhűtéses táp után, ha nincs kedvem ötven-hatvanezret fizetni érte?
Talán még használt vagy otthon barkácsolt cuccot is vennék. Illetve 400 Wattal beérem.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
Dr.FantastiK
őstag
NEM erdemes tapot vizzel huteni,, foleg nem 400W-osat.
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Samanbacsii
őstag
Van itt ám ... Manapság 160e, és már it is európában. Titokban ezt tervezgettem még akkor 100e körül volt. Persze az is horror... Viszont a két 40A és két 20A 12Vos ág megnyugtató - úgy 3-4 évig valszeg... Nekem volt 500w-s csak a 4870x2 megszüntette létét.
-
€uro
őstag
válasz Dr.FantastiK #23729 üzenetére
Nem érdekel, hogy hány wattos. A hangját akarom kiiktatni.
Passzív hűtésű táppal - egy 300-as ZEN-nel - már próbálkoztam. Lehet, hogy csak nekem osztottak rossz lapot, de az éven belüli harmadik garanciális affér után inkább kértem helyette egy Corsair 450VX-et, ami állítólag nagyon halk.
-
€uro
őstag
válasz Samanbacsii #23730 üzenetére
Köszi.
Nem semmi a teljesítménye. De a hatásfoka sem utolsó.
Ha majd megengedhetem magamnak gondolni fogok rá.
-
Samanbacsii
őstag
Ez kérem szépen HOBBY. Fícsört kell nézni. Na... Anno voltak itt évekkel ezelőtt hajmeresztő látványok rézcső a tápban, stb... De megcsinálta mert elképzelete. Szerintem ez a lényeg....
-
€uro
őstag
válasz Samanbacsii #23734 üzenetére
Milyet vettél?
-
shteer
titán
érdemes vízzel hűteni, csak igazából 2 példány jöhet szóba ami nálunk is elérhető és eleve belső légmozgás nélküli üzemre is alkalmasak: zen 400, phantom 500
a phantom ugye félpasszív táp, de így nem indul el benne a venti
a zen meg önmagában forrófejű, annak szabad tér kell vagy közvetlen hűtés
szerintem jónak tűnik..
-
Fel
addikt
válasz nyunyu #23723 üzenetére
Nálam a WD 6400AAKS rosszul szellőző helyen (gyk nincs ott légmozgás ahol most van), több órás használat után (~10h) sem megy 40°C fölé, jól szellőző helyen 32-35°C.
€uro: Kimondottan vízhűtéses üzemre tervezett tápot nem készít egyetlen gyártó sem. Amelyek forgalmaznak (pl: Silentmaxx, Innovatek /ők azt hiszem az Antec Phantomot vizezik/), azok más gyártók tápjait alakítják át.
Ha 400W-al beéred akkor a legjobb választás a 300W-os Zen helyett a 400W-os változat. Nem sok mindenben egyezik a kisttestvérrel (belső felépítését tekintve ...szerencsére). Mostanra eléggé felszaladt az ára (mint minden másnak is sajna...), 42e Ft-ért láttam ott, ahol korábban (ősszel) 31eFt-ért vettem... -
butcher eu
senior tag
sziasztok. szerintetek a MAG blokk leszorító plexiédől a csatik jukát meg lehet/szabad nagyobbítani? mert a 12/10-es csatik nem férnek át rajta. és már gyakorlatilag csak ez tart vissza az átszereléstől. nem tom most mekkora a lyukátmérő, szerintem olyan 17mm lehet, de nekem minimum kellene a 23-24mm.
-
helkis
veterán
-
shteer
titán
-
helkis
veterán
válasz shteer #23742 üzenetére
köszi! már nézem is
a blokk belül milyen kialakítású? vagy csak befúrtál két oldalról és ledugóztad?
arra gondoltam, hogy ha teljesen át lenne fúrva, akkor egy normál házban is simán tudná biztosítani a benti blokkok és a kinti radik kapcsolatát, közben a táp is hűlne.. fúrni sem kell a házat, stb..
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
€uro
őstag
válasz shteer #23737 üzenetére
A 400-as ZEN jobban bírná a meleget, mint a 300-as? Mivel egy passzív táppal a házamban már megszűnne a légáramlás, nem tudom, hogy kísérletezgessek-e ezzel is.
Viszont ez a Phantom sem lehet rossz választás. Főleg, ahogyan átalakítottad.
-
butcher eu
senior tag
tudom hogy ez nagyon off, de sürgős, és ez a topik legalább aktív.
honnan tudom gyorsan letölteni a vista hun 64bit sp1-et? mert a microsoft oldaláról 10 k-val jön, és nincs annyi időm.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest