- ZIDOO médialejátszók
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Füly
aktív tag
1.én is csináltam régen vizhűtést kb. másfél évvel ezelőtt és hát sajna elázott a gépem mert nem csináltam jól meg.Egyébként nem lett különösebb baja azon kivül hogy nem indult el többé...legalábbis együtt nem csak egy-két cucc maradt meg...
2.Azért mondtam hogy milyen gépem mert tettek arra megjegyzést hogy nem vmi bizalom gerjesztők a cuccok..ugyan olyan mint a többi,csak más az ára...
3.Nem rég van meg a gép eddig egy !900!Mhz-es duronom volt egy abit alaplapban meg 128 sd memória stb.most adódott ugy hogy tudtunk venni egy jó gépet kb 4-5 év után...gondolom érthető hogy örülök neki'' 'Cause money makes the world go 'round and the panties drop.'' -- Warren G
-
Füly
aktív tag
Jah 1ébként ha minden féleképpen a barkács hivei vagytok akkor megvan a régi vízhűtésből a radiátor(lada kocsi radiátor) meg blokk(2x) meg mit om én ilyen dolgok...
'' 'Cause money makes the world go 'round and the panties drop.'' -- Warren G
-
westlake
félisten
nekem is folyt mar szet a hutoviz a gepben. szerencsere attol fuggetlenul, hogy neha ujraindult, semmi baja nem lett.
egyertelmu, hogy elore elkeszitett alkatreszekbol epitek rendszert.
most pl egy dupla peltieres hutest epitek, amivel kb. -10 fokos hutofolyadekot tudok eloallitani.
eleg koltsege mulatsag, de megiPlay nice!
-
Lamair
aktív tag
Üdv mindenkinek!
1kérdés a vizes gurukhoz!
Az alábbi címen található FESTO katalógusból a
Piping and pipe connectors
menüpont alatt található csatikat betuttam szerezni jutányossan ingyen
Katalógus:
Bővebben: link
ezek levegőre vannak viszont 10bar-ig garantáltan nem eresztenek (ipari csatik)
kérdés: jó ez vízhűtéshez!
Nem azt várom, hogy azt mondjátok nem mert levegőre vannak, hanem Pl értelmes magyarázatot!
THX
Lamair''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
Sefter
veterán
OFF
hú vazzeg....
micsoda megatopicot indítottam majd 1 éve......
ONPsn ID: sefter_hun
-
Lamair
aktív tag
válasz Mmerlin #1414 üzenetére
majd keresek a cégnél árakat, de nem óccsó mulatság, megnézem mennyi, meg hogy ki a mao-i forgalmazó aztán írok helyet és árakat!
én egyebekképpen a blokkba is ilyet csavargatok bele, (csak a procit akarom hűteni) ebbe a csatiba megy TEFLON cső (ez időtállónak tűnik) a házból kifelé lesz ettől a cégtől 2 csap ami egyben útszelep is! innét radiátor szivattyú és kiegyenlítőtartály! Most pont radiátort keresek! Blokkot rézből martak nekem 3000Ft-ért ami elég korrek anyagköltséggel egyetemben! minden csati ezzel a megoldással lesz! blokkra és hőcserélőre várok most!''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
Scytam
tag
Itt van a radiátoromról készült 1-2 kép, a feldolgozás különböző szakaszaiban:
Bővebben: link -
Lamair
aktív tag
hahó guruk pleees még nemvégeztem a kérdésekkel!
Mekkora legyen a cső belső átmérője minimum????
mekkora hőcserélő kell egy 2,66 P4-hez
(VGA-t nem hűttök arra van a zalman cucc)
szivattyúból mekkora teljesítményt érdemes venni L/perc?''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
Lamair
aktív tag
jó a teflonos cső? (az általában sokmindent bír) Plees ne hagyjátok el a topikot
''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
westlake
félisten
lehet 8 mm, vagy 10 mm-es belso atmeroju, ahogy neked jobban tetszik.
attol fugg, hogy mekkora hocserelo blokk kell, hogy pl. akarod-e tuningolni a procit (hehe, hulye feltetelezes )
en meg mindig bizonyos autotipusok hutoblokkjaira eskuszom.
szivattyubol vehetsz dragat is, meg olcsobbat is.
nekem egy 2500 forintos megy kozel 2 eve.
de vehetsz markasabbat is 10e forintert.
250/300 liter orankent mar megfeleloPlay nice!
-
LukE
veterán
attol függ, melyik. Ami Lamair képein látható, az szerintem egy Lada hűtőradi. Amit általában használnak, az az utastér fűtő, az kisebb, és arra kell ventilátor.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Scytam
tag
válasz westlake #1425 üzenetére
Azért van szükség ekkora hőleadóra, mert ehhez már nem kell semmi venti! Ez már képes visszahűteni passzívan a CPU, a VGA és a chipset által felmelegített vizet!
Az elöző rendszeremben én is egy Lada fűtőradit használtam, de azt muszáj volt megfujatni egy nagyobb ventivel, ami viszont igen hangos volt. Most csönd lesz! -
Lamair
aktív tag
TAG LETTEM!!
''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
westlake
félisten
válasz Alvin_ti4200 #1434 üzenetére
egy ev es par honap alatt tobb mint hetezer hozzaszolas????
nem rossz.....Play nice!
-
Lamair
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #1434 üzenetére
oké oké bocsánat, dehát ez nekem élmény volt nektek meg lassulás! bocsesz!
Kérek egy moderátort moderálja az előző túlzott vidámkodásom!
THX
és bocs''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
Füly
aktív tag
Lamair van egy eladó Lada radiátorom ha kell.
'' 'Cause money makes the world go 'round and the panties drop.'' -- Warren G
-
Tibe
aktív tag
-
Lamair
aktív tag
na hi mindenki itt vannak a csatik amikről fentebb beszáltem
üdv''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
Fürkész
tag
válasz Mmerlin #1444 üzenetére
Sziasztok Fiúk!
Új vagyok ebben a fórumban, de az én gépem már többmint egy éve megy a saját készítésü vízhűtéses redszerrel.
Szóval, én a munkahelyemen dolgoztam ilyen csatlakozókkal, de ezek a Festo csatlakozók levegőrendszerekhez vannak tervezve, és nemigazán vízhez, azért valószínüleg tudnád használni vízhez is,de csak ha eredeti kemény PVC Festo csővel kötöd be , hogy a csatlakozóban lévő ''O'' gyürü megfelelően tömitsen. Akkor viszont megint felvetődik mégegy probléma, hogy a kemény csövet hogyan vezeted el(hajtod meg) a gépben, mert ugye az ajánlott csővastagság 8mm, amit Festo csöben, a gép belsejében már nemlehet úgy elvezetni hogy ne feszítse a procit.Tehát ha nem muszály nem kell feleslegesen pénzt kidobni, az átlátszó gumicső, és a csőbilincs tökéletesen megfelel. Ajánlom nézzétek meg a tuningnet.hu-t, gyártanak mindent ami a vízhűtéses rendszerhez kell -
Mmerlin
tag
-
Mazka05
őstag
vizhütés halk vagy hangos ??? hány venti kell bele?? és melyik márka a jó??
és megbizható pl a csö nem jöhet ki belöle csak azért kérdezek ilyen hülyeséget mert még nem látam élet be vizhütéstEbben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..
-
Cane
őstag
válasz Mazka05 #1447 üzenetére
Naszóval...
Lehet hangos is és halk is. Ha nagy radiátort szerzel be, mint pl. a szgépház oldala, akkor passzív hűtéssel venti nélkül használhatod. Ha radiátornak autó utastérfűtő radiátorát használod, akkor arra kisebb mérete miatt kell venti. Ennek méretére kb. egy jobb 12 cm-es venti elég, vagy két db 9 cm-es venti. Ez utóbiaknak már nagyobb lehet a hangja, de itt sem kötelező full fordulaton járatni a ventiket.
Példa az utóbbira egy 12cm-es ventivel:
[Szerkesztve]▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Fürkész
tag
Én autó fütőradiátorát használom amin 2db 9cm-es ventilátor van sorba kötve , így semmi hangja nincs, nekem inkább az okozott gondot hogy a szivattyút elszigeteljem a gépháztól, mert igaz hogy nagyon csendes (akvárium keringetőszivattyúból alakítottam át) de rezeg amit a ház klasszul felerősített, végülis a legegyszerűb megoldást választottam, kiraktam a szőnyegre a gép mögé
Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen légkondit a lakásba?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Futás, futópályák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja