- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen TV-t vegyek?
- HDMI topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Asztrofotózás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
Aktív témák
-
Dirtyz
őstag
-
Szeni
aktív tag
válasz Overmind #195 üzenetére
Nem a vetikről szóló hozzászólásodat nem értettem. Lehet, hogy nem jó helyen nyomtam a választ...?
Ez a probléma sajnos a legtöbb ventinél fennáll! A WD40 csak időlegesen segít. A tvégleges megoldás az lene, ha építenél (vennél) olyan elektronikát, ami először 12 V-ot ad, majd fokozatosan lecsökkenti. A baj csak az, hogy ilyet boltban még nem láttam.
Egyébként az a tapasztalatom, hogy 7-8V-tal még gond nélkül elindulnak a ventik, az alatt, már nem biztos. -
TalkCafe del Mar
tag
válasz westlake #198 üzenetére
Sajna, nem. Ugyanis ezt az info-t 1 másik fórumról szedtem.
Mivel nekem 1ik barátom hozott rezet (röpke másfél kilót így nem kellett elmennem oda. De lehet, hogy még ellátogatok. Ha ez záros időn belül lenne, feltétlen informállak
De szerintem nem lehet olyan nehéz leírásom alapján eltalálni odaP.L.U.R. - Peace, Love, Unity, Respect
-
LukE
veterán
ugyan valszeg reklám, de Ordasi neve is vagy n+1szer szerepelt. http://forum.ocportal.hu/viewtopic.php?t=22&start=50, végét tessék nézegetni. Ma került ki pár új kép, talán azt jelenti, hogy blokk is van
Szerintem egész emberien néz ki, bár árát nemtudom.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
samprass
tag
Hello mindenki
gondoltam megosztom az érdeklődőkkel, hogy
van egy használatlan Ordasi-féle alu radiátorom eladó.
-kompakt beilleszthetőség
-nagy hőleadó felület
-igényes(nem autóbontós-fajta)
-7 magyar rugó ár
Akit érdekel, kontakt : samprass@freemail.hu-= VAHH =-
-
Szeni
aktív tag
válasz Overmind #210 üzenetére
Kicsit elbeszéltünk egymás mellett! Én a szobahő alatti okfejtést nem fogtam elsőre teljesen, de már azt hiszem tisztázódott. Lehet, hogy rossz helyre nyomtam a válasz gombot, mert te meg azt hitted, a ventikkel kapcsolatban van gondom. Remélem már minden OK és továbbra is szívesen segítek mindenkinek (ha tudok) !
-
LukE
veterán
nem teljesen viccből írták már n+4-en, hogy kisállatkereskedés, akvarisztikai bolt. pölö, ha beütöd, hogy Eheim.de, akkor találsz ott szép külső, belső szűrőket, meg hasonló halas dolgokat
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
nem teljesen viccből írták már n+4-en, hogy kisállatkereskedés, akvarisztikai bolt. pölö, ha beütöd, hogy Eheim.de, akkor találsz ott szép külső, belső szűrőket, meg hasonló halas dolgokat
ja, legyen zárt, szerintem felesleges azon spórolni, nem éri meg a szarakodást szerintem.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
TalkCafe del Mar
tag
Nem értem, miért parázik mindenki, hogy zárt l1en. Én alapból úgy terveztem, hogy lesz 1 tartály amiben lesz a víz és benne a szivattyú. Így nem kell tökölni a zárt rendszerűvé alakítással... Másrészt a víz felülete plusz hűtőfelületként is szolgál... asszem erre nem sokmindent tud rátenni a zárt rendszer
Lehet überelni... kíváncsian várom az érveket..P.L.U.R. - Peace, Love, Unity, Respect
-
Norbertpower
aktív tag
válasz TalkCafe del Mar #215 üzenetére
Hmmm....
Furi de pont egy ilyesmit próbálok előállítani hasonló indokok miatt....
No meg mert kaptam csak úgy egy pumpát...(nem zárt)BMW + a ménes :DDD
-
TalkCafe del Mar
tag
válasz Norbertpower #216 üzenetére
Én nem is gondolkoztam zárt pumpában... mivel 1részt drágább szok lenni, az átalakíts is macerás, hogy igaázn jó l1en. Aztán legalább a beömlő csonkkal sem kell babrálni... a többi érvet már felsoroltam magam mellett
P.L.U.R. - Peace, Love, Unity, Respect
-
ztec
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném összehasonlítani vízhűtésem teljesítményét más rendszerekkel.
Légyszives írjátok le az alábbiak mintájára.
procos típusa@órajele_CPU feszültség_CPU hőmérséklet(teljes terhelésen minimum 15perc)@környezeti hőmérséklet_a rendszer gyártója
Elsőként itt az enyém:
Athlon1200@1460_1,85V_42°C@30°C_full saját
Köszi.ztec
-
ztec
csendes tag
Szia!
50x50x20mm a blokk. Vörösréz az alja, oldala műanyag, teteje plexi. Igen én marattam anno kb 1,5éve. Azóta semmi gond a cuccal, csak a szivattyút cseréltem ki egy másik típusra mert zajos volt. Árat ne kérdezz mert szivességből csinálták. Most lettek kész a továbbfejlesztett blokkom tervei, a jövő héten kérek rá árajánlatot. Az már pofásabb (bár szerintem az első se egy hányinger) és a leszorítás is más lesz. Az biztos, hogy nem fog kijonni 2-3eFt-ból viszont hűt rendesen és 1000x jobb mint a gyári cuccosok. Sokakkal ellentétben ehhez nem kell kibombázni az alaplapot ha föl akarod rakni, a szokványos socket körmöket használja és az egészet 1db csavarral rögzíted. A lesarkazást is elfelejtheted, mivel a leszorítóerő pont a mag fölött érvényesül.
Szerintem jó kis cucc a C/W érték max 0,15 de inkább alatta. (Az overclockers.com egy 0,18 -as rendszertől már elérzékenyült örömében).ztec
-
Buher
csendes tag
Haj, skacok ventibe keressetek PAPST gyártmányút igaz hogy drága, de az enyém dupla golyós csapágyas és 2,8V-on elindul, 3V-on már stabilan megy, 5V-on nincs hangja de jól pörög, 12V-on huzatot csinál 15V-nál már brutális a levegő surlódás hangja nagyobb mint a motoré
-
Buher
csendes tag
Ja majd elfelejtettem elöbbre megadtam egypár címet ahol lehet szívattyút venni, szerintem olcsók és tízez. alatt vannak
-
Buher
csendes tag
Jocoo-nak üzenem az előzőt
-
westlake
félisten
válasz TalkCafe del Mar #217 üzenetére
nem is maceras atalakitani a pumpat. szerintem rosszabb egy rendszerbe beepiteni a pumpat, hogy viz veyge korul. egyszerunen epoxival meg kell oldani a szigetelest, es kesz. az tobbet el nem enged, es ki nem lyukad.
Play nice!
-
zarew
senior tag
Könyörgöm minek átalakítani, van ezernégy féle zárt pumpa...:[L]http://kantontrade.hu[L]Az enyémet itt vettem valami 3-4 ezerért,Sicce Nova,max telj 800lityi,17-es szívó 13-as fújókával. De ezt is szeretni szokták:[L]http://www.hydor.com/inglese/seltz_l.htm[L] Vagy itt alegjobb,az Eheim 1046-os 13500-ért.De ez fix kerámia tengelyes,nem rágódik be mint a fém.Ez a leg megbízhatóbb.[L]http://www.akvarium.hu/arlista.php?i=40[L]Kb 25 éve halazom, én is Eheim cuccokat használok.De amit vettem az is kibír 2 évet remélem.Na itt is egypár cuccos[L]http://www.kertito.hu/katalogus/szivattyu.html[L]
Remélem segítettem.
Ja és nincs itt véletlenül valaki,aki plexi megmunkálásban profi???Kéne egypár cucc az új rendszeremhez.
Ha visszajön elsején a Chellóm,felrakok egypár tuning képet a tar.hu-ra, lehet ötleteket meríteni bőven.
Üdv. -
zarew
senior tag
Vajon miért nem müxenek a linkek???
-
zarew
senior tag
És a tördelés is érdekes
-
crab
senior tag
Ez a titka:[L] http://kantontrade.hu [/L]
Tehát a záró: [/L] -
zarew
senior tag
Könyörgöm minek átalakítani, van ezernégy féle zárt pumpa...:http://kantontrade.huAz enyémet itt vettem valami 3-4 ezerért,Sicce Nova,max telj 800lityi,17-es szívó 13-as fújókával. De ezt is szeretni szokták:http://www.hydor.com/inglese/seltz_l.htm Vagy itt alegjobb,az Eheim 1046-os 13500-ért.De ez fix kerámia tengelyes,nem rágódik be mint a fém.Ez a leg megbízhatóbb.http://www.akvarium.hu/arlista.php?i=40Kb 25 éve halazom, én is Eheim cuccokat használok.De amit vettem az is kibír 2 évet remélem.Na itt is egypár cuccoshttp://www.kertito.hu/katalogus/szivattyu.html
Remélem segítettem.
Ja és nincs itt véletlenül valaki,aki plexi megmunkálásban profi???Kéne egypár cucc az új rendszeremhez.
Ha visszajön elsején a Chellóm,felrakok egypár tuning képet a tar.hu-ra, lehet ötleteket meríteni bőven.
Üdv. -
zarew
senior tag
Ja, nekem is volt műgyantával kiöntött szivattyúm egy fél év után amikor jó meleg volt,placcs elrepedt.Egy másik szivattyú 17-es csövébe esztergáltattam egy műanyag szűkitőt 5 sörért.Persze más anyag volt mint a szivattyú egy hét múlva szétnyomta .
Igaz is mennyi szerinted egy olcsó szivattyú és milyen?
Én már a saját káromon tanultam meg,hogy a legolcsóbb fusi a legdrágább.Most ázott el a 3.alaplapom és nem csak azért mert ennyire béna vagyok.hanem főleg azért mert nincs sok pénzem rá és mindig a legolcsóbb megoldást vállasztottam.Most egy profi rendszert akarok összerakni,már csak a hűtőradiátor hiányzik.Abból is újat veszek,mert volt egy használt Ifa radiátorom,és fél év múlva igen nagy csimbókok kezdtek kijönni belőle.Én meg néztem mi a fenétől kapcsol le a gépem.Amikor másodszor indítottam el akkor esett csak le a tantusz,hogy valami bibi van.Hát eldugult.De legalább tudom,hogy a védelem jól működik.(síma alaplapi)
Szóval nem éri meg.Ugyan ott vagyok mintha csináltam volna egy jót.Igaz elég sokat tanultam a saját káromból.De nem eleget. -
westlake
félisten
lehet hogy most sokmindenkit megsertek,de azt kell hogy mondjam:
tisztelt elvtarsak! aki nem ert hozza, megis csinal valamit, majd az tonkremegy, akkor ne ma a buher cuccokat szidja!!! szidja sajat magat, de ne a hazilag barkacsolt alkatreszeket. aki igazan ert hozza, az nem csinal selejtet, annak mukodik akar evekig is.
persze ha van az embernek (sok) penze, akkor miert is ne venne meg a legjobb, legdragabb cuccot. szerintem ide nem az ubergazdag emberek jarnak, ugyhogy sokakat erdekel a hazilag atalakitott alkatresz.
mert a ''szetfolyt az altalam epitett vizhutorendszer, ezert csak bolti cuccokbol epitsetek a rendszert'' tipusu hozzaszolasoknal nincs nevetsegesebb!Play nice!
-
zarew
senior tag
válasz westlake #239 üzenetére
Ebben igazad van.Csakhogy- valóban nem értek a vízhűtés készítéséhez igazán csak 2 éve használom.Egy panelban lakom, nincsenek jó szerszámaim.Van két élénk gyermekem akik azonnal lecsapnak bármi érdekesre amit akár mászva is elérnek.Szabad időm szinte csak este 9 után....És remélem mégis lesz egyszer egy profi hűtésem ami szép is lesz.
''szetfolyt az altalam epitett vizhutorendszer, ezert csak bolti cuccokbol epitsetek a rendszert'' tipusu hozzaszolasoknal nincs nevetsegesebb!
Szerintem is a saját magunk által összerakott cucc az igazi,de sajnos a blokkot szivattyút stb. mégis csak készen kell venni.
Örülök,hogy valakit megmosolyogtatok a balfékségemmel,és esetleg tanul belöle.Ezért ha valaki kérdez,szívesen segítek ha tudok.
Üdv -
Ploszi
senior tag
ez nem balfékség, hanem igen nagy elhivatottság nekem még gyerkőc nincs, időm mondjuk nekem se több, de a két balkezemmel, meg a hihetetlen műszaki érzkemmel nem látom értelmét nekikezdeni saját cuccot összerakni, így marad a rendelés de aki saját maga csinál meg 1 jó rendszert, szerintem teljesen jogosan lehet büszke rá
ha hirtelen egy sötét alagútban találod magad, ne menj a fény felé!!!
-
zarew
senior tag
Kéne egy oldalt csinálni,ahová mindenki felrakhatja a saját kis barkácsolása gyümölcsét ,sok ötletet lehetne belőle ellesni.Sok ilyen képem van,de a külföldi építések azért itt egy kicsit elérhetetlennek tünnek.http://www.case-gallery.de/main/weblinks.html
-
Dr.Burn
őstag
Nekem már csak a procira kénne blokk. Radiátor és a szivattyu már meg van. Nem tud valaki olyat aki csinál blokkot és elad?
"Later Nerd!"
-
LukE
veterán
Westlake: ha lenne fényképezőm, azért lehet hogy megrettennél
csontváz: hát meg lehet próbálni 1 mailt a hookr@freemail.hu címre, vagy OCPortal.hu (bár itt eléggé kaotikus a helyzet), vagy tuningnet.hu. Esetleg haver CNC marós''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
1esek a vízhűtés problémáiról, veszélyeiről írtak. Ezt mondják az IBM-nek
Az IBM első szerverei az Intel Foster platformjához (November 27.)
A Kék Óriás hétfőn mutatta be 3360 xSeries szerverét, amely az Intel ''Foster'' Xeon MP lapkájára és az IBM által kifejlesztett ''Summit'' Enterprise X lapkakészlet technológiájára épül. Az Enterprise X technológia célja, hogy megkönnyítse a felhasználók számára a feladatok átvitelét a 32 bites szerverekről az új 64 bites szerverekre. A decemberben az üzletekbe kerülő x360-as négyprocesszoros szerver az 1,5 GHz-es vagy az 1,6 GHz-es Xeon MP lapkákat tartalmazza. A mindössze három U magas szerverekből nagy számú egységet tartalmazó SMP rendszerek építhetők. A processzor magas hőtermelése és a szerver kis mérete miatt az IBM hat ventillátorral és vákuumos vízhűtéssel hűti a rendszert. Mivel az Intel soron következő 64 bites processzora, a McKinley még több hőt termel, az eszközgyártók már most a hűtés megoldásán dolgoznak. Az IBM vélhetően megmarad a vízhűtés mellett azon a platformon is. Az elemzők szerint az új x360-as szerver ideális lesz VPN-ekhez, terminál szerver környezetben, valamint távközlési alkalmazásokhoz. Az Enterprise X technológia révén könnyen változtatható a különböző Intel-alapú SMP modulok terhelése, miközben egyesíti a 32 és 64 bites platformok futtatását az IBM hardvereken.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest