Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    Jelenleg ott tartunk, hogy jobban megéri egy teljesen egész új műanyag szekrényt venni és az előlapját átszerelni, mint "kiegészítőként" megvenni bármelyik alkatrészét, legfőképp az előlap esetében. :D
    Ez speciel nem az EON hibája, cégként mi sem értjük ez kinek jó, de az tény hogy annak aki körbenéz tuti elmegy a kedve hogy 52-ért megvegyen egy fedlapot ha az egész szekrényt 50-ért megtudja venni.. még akkor is ha elsőre nem tudja mit kezdjen a felesleges alkatrészekkel.
    Az is oké hogy a gyártóknál egyszerűbb egybe csomagokat legyártani és értékesíteni, mint ezerféle igény mentén ellátni a piacot egyesével, de hogy ezen akarják megszedni magukat az minket felháborít, mert az ügyfelek a mi nyakunkat akarják venni és nem hiszik el hogy nem tudjuk olcsóbban beszerezni.
    Pedig pont azzal reklámozták az új rendszert, hogy a régi szekrények átszerelhetőek lesznek olcsóbban...

    Erre meg ott tartunk hogy ha egy társasházban most dönt a közösség a felújításról úgy hogy mondjuk 3 éve 1-1 lakó elköltött 150-250k közötti összeget a lakásának szabványosítására, ott a mérőhelyet lehet újra csinálni további akár 100k összegért, mert az 1 dolog hogy anyag költség, de munkaidő és kivitelezői felelősséget is valakinek meg kell fizetnie. Márpedig a közgyűlés nem okolható azért mert az egyes lakóknál extra munkát kell végezni, ahogyan a lakó sem okolható hisz előre látó akart lenni, biztonságban akarta tudni a lakását.
    Legalább is a tervjóváhagyó osztály(érted nem azok akik ténylegesen a mérőórák szerelésével foglalkoznak, hanem az irodában a tervezők) folyamatosan nyomja ránk tervezőkre a terhet hogy igen is írjuk elő hogy a felújítás végén csak 1 gyártó és csak a legújabb szekrények legyenek adott társasházban. Nem akarják hogy 2 féle gyártó 5 féle évjáratú szekrényei legyenek vegyesként.

    #6824 sambenez
    A kismegszakító számára nyitható ajtón keresztül vezetted volna ki a kábelt? Mondjuk az oké hogy matematikailag neked megfelelt volna, de az is érthető hogy ha a szerelő nem kapott eligazítást róla nem akarja tartani a hátát mert ha épp egy hülye ellenőrt kap a feje fölé akkor Ő vele fizettetnek 50k hufot. Te hiába akarod majd a helyszínen az ellenőrt megbeszélni, nem Te leszel vitában vele és nem rajtad fog múlni.

    #6825 313313
    Aranyos az új rendszer a bele kódolt rugalmatlanságával és egységesítésével aminek folytán végül mindenhol eltér minden.
    Gondolom alu 6-os vezetékkel maradnak ott a napszaki mérők.
    Aztán meg velünk vitatkoznak Bp-en a társasházi lakók, hogy de hát vidéki ismerősnél maradhatott a mérő a régi 6-os alu vezetéken 40A-es kismegszakítóval (legalábbis ezt kamuzzák), biztos mi akarjuk kifosztani őket...miközben a 60m2 lakását 80 milláért árulja(amit 5 éve 30M-ért vett) de sajnálja a TN-S rendszerhez alkalmazkodás díját...

    #6826 313313
    Az szép ha a felhasználó végül kiharcolja a helyszínen hogy a szerelő megengedje hogy használhassa a P1 portot x órányi vitázás után, majd kiderül hogy adott óra nem tudja küldeni az adatot. :D

    A szerelők helyében tuti bekamuznám hogy adott óra típusnál ez a helyzet, hogy hiába van ott a P1 port, Ő letesztelte hogy ennél az óránál nem küld adatot...akkor is ha egyébként működik rajta, hátha le lehet beszélni az embereket egy időre amíg rendeződik a helyzet...3-5...15 év. :D

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák