Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz tothjozsi96 #4980 üzenetére

    Ha a mérőhelynél nincs mért fogyasztói elosztó, akkor kötelező az elemi réz szálas vezeték.
    A fogyasztói elosztótól a kövi elosztóig már nincs előírás.
    Az alumínium kábellel az a gond, hogy a kötési pontoknál nagyon ajánlott az évenkénti karbantartás. Réz esetén ritkábban, de azért ott is javasolt. Az alu törékenyebb hajlítgatáskor.
    Nagyjából ezek miatt javasolják inkább a rezet.

    Ahogy a kollega írja, az épületnél is javasolt(ha a mérőhelynél elvégezték és tényleg csak 20 méter akkor nem kötelező) elvégezni a potenciálrögzítő földelést, ez esetben nem kell 5 eres kábel, hanem csak 4, meg persze földelő szonda ahova letudod ütni és onnan be a lakáselosztóba réz PE vezeték.

    Nem írtad a mérőhelynél lévő megszakítókat, illetve hogy tervezel-e bővítést.
    Én amúgy a későbbi bővítések okán eleve 2 kábellel állnék be, hátha kell "H" tarifához,m mert azt kötelező a külön mérőtől külön vezetékezésen bevinni. De oda elég lehet a 16-os alu.

    #4971 fbaloo

    Haver megkért szívességből hogy "occsóért" segítsek a 58nm panel lakás villanyszerelésében, hát eleinte én is csak azt hittem hogy csatornázás esetén max 500k-t kérne el egy vállalkozó, de amennyi a szopás, lehet tényleg nem sok az a 850 munkadíjra.

    És sajnos tényleg indokolt a teljes csere, náluk is a legrégebbi, legszarabb szakaszokon 40 éves a vezetékezés, csak ránéztünk a konnektorra már tőből elszakadt a vezeték, hogy még csak nem is lehetett álmodni toldásról.
    Meg én nem vállaltam a felelősséget még akkor sem ha jön azzal hogy "én lakásom én élek benne, én életem, én döntésem..." ez nem így megy a valóságban lakástüzeknél, az ember nem robot hogy kikapcsoljon lelkiismeretet.

    Amúgy mennyi időt mondott, hogy hány nap hány emberrel? Legalábbis a kábelezés, mert persze szerelvényezni csak akkor ha már végzett a festő.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák