Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    Redőnyemet szeretném motorizálni, ezért minden redőnyhöz el kell vezetnem az áramot.

    Maguk a redőnyök is utólag lettek beépítve, fehér fém redőnydobozaim vannak kicsit, melyek ki is lógnak a falsíkból, nincsenek bevakolva.

    A falakon kívülről kb. 5 cm hungarocell szigetelés van, majd azon van egy műanyag háló és arra lett felvive 3-4 mm vízzáró kültéri vakolat.

    Magát a vezetékelést kívülről, szeretném megoldani. Az az elképzelésem, hogy a külső vízzáró vakolat réteget valamivel végigvágom és egy kétszeresen szigetelt 3 eres vezetéket nyomok be a vágatba, majd újravakolom ezt a vékony vágatot. Tudom ez nem túl szabályos így, de ez tűnik ktg. hatékonynak ás általam is kivitelezhetőnek.
    (Azt is tudom, hogy az lenne a legszebb ha akkora vágatot végnék, amibe beleférne egy kábelcsatorna és abba húznék bele csak egyszeresen szigetelt 3 eres tömör fali kábelt, de ekkor sokkal többet kellene dolgoznom a vakolat felvágással újravakolással.)

    A redőnytokok felett elhelyeznék kötő dobozt is, és úgy nézne ki vezetékelés, hogy a dobozva jobbról bejön a 3 eres (fázis, nulla föld) kettős szigetelésű vezeték és ott elosztom két felé: egyik ág megy lefelé a redőnydoboz motorhoz, másik ág pedig balra tovább a következő ablak feletti redőnydoboz felett lévő elosztódobozva. És így tovább...

    A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan olcsó kötőelem, amivel a bejövő három vezetéket könnyen kétfelé tudom osztani az elosztódobozban. Legegyszerűbb nyilván egy sima sorkapocs, aminek egyik oldalába 1 vezetéket, másik oldalába pedig 2 vezetéket fogok be, de ha van kifejezetten ilyen elosztó leágazó kötőelem, akkor azt venném nem a sorkapcsot.

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák