- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
elekreg
tag
Sziasztok!
Örömmel tapasztaltam úgy egy hete, hogy ez lett a korábbi 30/3-as netből:
Az okát azóta tudom, de ezt valahogy nem említette a UPC ügyfélszolgálatos hölgy, amikor nem olyan régen 500-as netre, illetve nagyobb csomagra próbált rábeszélni, persze újabb hűségért cserébe, mert az már régen lejárt, hogy a 30-as csomag megszűnik és alapban 120 lesz mindenkinek.
Amire nálunk használva van a net, arra a 30-as is elég volt, meg van mellé korlátlan mobilinternet is, ami 140-150/40-48 Mbps a lakásban, de ettől még jó, hogy az ár emelése nélkül lett sokszorosa a UPC net, ráadásul itt minden mérvadó vezetékes szolgáltató elérhető, így nagyon speciális, olcsó csomagok vannak.
Ja, a UPC-s ügyintéző hölgyike nem csak a marketinget nyomta akkor erősen, hogy optikát hoznak be a jelenlegi koax helyett, meg lesz Connect Box (kell a fenének az a problémás eszköz), hanem még rafináltan is fogalmazott, az újabb hűséget így nem említette, csak azt mantrázta, hogy 2 évig változatlan árat garantálnak, nekem kellett rákérdeznem, hogy akkor az hűséget jelent, mire érdekes igennel felelt.[ Szerkesztve ]
-
elekreg
tag
válasz TeeJay #63120 üzenetére
Fejlesztenek azért, itt is optikáznak már, csak nem mindenkit tettek még át arra a lakásig, illetve azon belül, ha a régi előfizetés nem indokolta.
Méregettem kíváncsiságból a (hosszú) hétvégén és csúcsidőben is, mindig a max felett mérek kicsivel, szóval úgy tűnik, itt nem okoz problémát.
Ettől függetlenül lehet, hogy harapnak majd a húzós feltöltésre, mert letöltéskor régen nem foglalkoznak már a korlát átlépésével, de ahol problémás a feltöltés, ott résen vannak és lépnek, ha nagyon muszáj.
Engem ezek a dolgok nem zavarnak, nálunk egyáltalán nincs torrent, feltölteni is csak néha a felhőbe mentéskor szoktunk, általában még a 300 GB havi korlátba is beleférnénk. -
elekreg
tag
válasz MK VII #63362 üzenetére
Nem feltétlenül lesz az, ahol megfelelő konkurencia miatt ilyen kedvezményt adnak, ott eddig sem emelték az egekbe a havi díjat még a hűség lejártát követően sem, alig lett kicsivel drágább (saját tapasztalat is, akár számszerűsíteni is tudom pontosan, ha kell) , eztán meg az új törvényi szabályozás miatt (egyáltalán) nem tehetik meg.
[ Szerkesztve ]
-
elekreg
tag
válasz MK VII #63466 üzenetére
Nem is muszáj átmenni másik szolgáltatóhoz, annyi kell csupán, hogy a UPC-nél komolynak érezzék a többi, ott elérhető szolgáltató említését.
Nem mindegy, hogy 2 évig akár duplája árat fizeti az ember az amúgy lehetséges összegnek.
Voltam már mind a három említett szolgáltató előfizetője, mindegyiknek van előnye és hátránya is a többihez képest, így egyéni preferencia kérdése a választás, de esetemben sem véletlen a UPC úgy, hogy lehetne DIGI (LAN + koax, erőlködéssel talán optika is), Telekom (optika) és FLIP (optika) is, bár valóban közrejátszik az is, hogy nagyon kedvezményes a UPC árazás hűség nélkül, illetve annak a lejártát követően is, a szolgáltatásokkal és a körítésekkel meg összességében itt vagyok a legelégedettebb. -
elekreg
tag
válasz zoli62 #63516 üzenetére
Nekünk már régóta nincs hűség és a speciális csomag is nagyon olcsó itt, mégsem akartak megszabadulni tőlünk, hanem tudomásul vették, hogy nem tudnak rábeszélni az 500-as netet tartalmazó csomagra újabb hűséggel (mert ők akkor már tudták, hogy a 30-ból 120 lesz áremelés nélkül), még az optikát belengetve sem, hanem hűség nélkül ketyeg tovább minden a meglévő áron, jobb szolgáltatást adva.
Pontosan tudják ők, hogy adott helyeken milyen konkurencia érhető el és mennyiért, valamint még ez sem lehet veszteséges számukra, de még ha közel nullszaldós is lenne, ahol a legolcsóbb árakat adják, akkor is nyernek rajta közvetve a statisztikában és hasonlókban. -
elekreg
tag
válasz colonia #63586 üzenetére
A komoly terhelést nem bírja WiFi kapcsolaton, P2P és hasonlókkal pláne megfektethető úgy, hogy másik eszközt eldobjon.
Ne (csak) a UPC mérőjét használd, mert az nem mér mindig maximumot, nálan is beakad néha 90 Mbps környékén, a speedtest.net meg simán kiméri a maximumot (124 - 125 Mbps) a megfelelő szerverrel.
A kábeles kapcsolódású gépedben gigabites a hálókártya? Mert ha csak 100-as, akkor nyilván alatta marad a sebesség.
A WiFi sebesség nagyon sok dologtól függ, a frekvenciától (2.4 vagy 5 GHz), sávszélességtől (20 vagy 40 MHz), a csatornától (a környezetnek és az eszközöknek megfelelőbbet kell beállítani), eszközöktől (például hiába tud 300 Mbps sebességet a szolgáltatóé, ha a tiéd csak kevesebbet), környezettől (távolság, fal és hasonlók), egyéb beállításoktól, így erre a feltételek ismerete nélkül nehéz személyre szabottat mondani, de a fentieket próbáld ideálisra beállítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest