Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mlinus

    őstag

    válasz aimettirlz #6468 üzenetére

    25mbites csomag mellé minden bizonnyal még DOCSIS 2 modemet adtak neked (biztonság kedvéért nézd meg a tipusát; 192.168.100.1-en vagy akár fizikálisan is be lehet azonositani a modemet)

    amennyiben docsis 2, az egész egyszerüen azt jelenti, hogy csak 1 letöltési illetve feltöltési csatornát használ. Ha az adott csatorna terhelt, akkor úgy elöször a ping (lekényesebb) késöbb pedig a sávszélesség száll el.

    Ha 50-es vagy 120-as csomagot kérsz, akkor viszont a nagyobb sebesség mellé DOCSIS 3 modemet is adnak. Ez az eddigi 1-1 csatorna helyett le irányba 8, fel irányba pedig 4 csatornát fog össze, ami nem csak a sebességre - de a pingre is drámai hatással van.

    Nekem nem upc-m van, hanem hwr telecom, de anno d2 modemen nem volt ritka a 300 ping se csúcsidőben 20mbiten. Majd felnyomtak 40mbitre, kaptam egy d3 modemet és azóta stabil 6-7 ms napszaktól függetlenül.

    Azért azt hangsúlyoznám, hogy bár sokat segit, ha az adott hálózaton abszolút nincs kraft akkor hiába van 8 csatornád, ugyanúgy elszalad a ping.

Új hozzászólás Aktív témák