Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz kezo0 #114995 üzenetére

    Na nálam ugyanez a struktúra, annyi különbséggel, hogy Tp-linkkel oldom meg. A főrouter Archer C2300 v2, a második router meg egy régi Archer C7 v2 lett volna, csak kiderült, hogy nem működik már megbízhatóan a WDS mód. Ott ez a neve, a "media bridge" nem tűnik hivatalos névnek. De a lényeg ugyanaz.

    Szóval a konfig ugyan sikerült, de mihelyst arrébb tettem pár centivel a C7-et, megszakadt a kapcsolat, lehet hogy a wifi antennák is elszaródtak már.

    És akkor vettem ehelyett egy TL-WA1201 access pointot, amit átkapcsoltam kliens módba (faék egyszerű a beállítása) és kész is. Ezen ugyan csak egyetlen ethernet port van, de mivel a másik szobában csak a box nem wifi képes, így nem baj, hogy mást nem lehet rá csatlakoztatni. Nálam is az van, hogy lefedi a másik szobát a főrouter, így a range extender módra sincs szükség.

    Meg ugye ha esetleg lenne ott egy PC vagy laptop, akkor azokra bármikor tudok tenni usb-s wifi adaptert, tehát kizárólag ez a vodkabox a probléma. Így belegondolva, nincs is más eszközöm, amin ethernet van és ne tudna wifin is csatlakozni. Na jó, van egy Technistar K2 (szintén e csudás piros cég miatt lett véve egy esetleges médiakárdhoz, ha nagyon felidegesít a boxuk), ami csak usb-n keresztül támogat wifi adaptereket és a fajtájukra is háklis, szóval még ahhoz esetleg jól jöhet.

    Mindenesetre az egy dolog, hogy ez jól működik vagy a powerline-ok stb.-k ott vannak megoldási lehetőségként, de ez mind-mind eggyel vagy ugye powerline esetén kettővel több fogyasztó. Tehát ha lenne beépített wifi a vodkában, akkor nem kéne extra eszközökkel bohóckodni és nem nőne csak azért a felhasználók áramfogyasztása, mert a vodkafos spórolni akar. :W

Új hozzászólás Aktív témák