Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eight

    senior tag

    válasz eight #112344 üzenetére

    Üdv!
    Szerintem több mint egy hónap eltelt idő után már megkockáztatható egy kis véleményalkotás.
    A régi Ciscohoz képest (gondolom itt nem igazából maga a vas, hanem az általa használt csatornák a lényeg)
    Csúcsidőben a gigabites net néha lassabb mint a 240mbit-es volt a Ciscóval, 10-ből 9-szer gyorsabb, de az a pár este azért fáj, különösen, hogy most már nagyobb a kontraszt.
    Sokkal többször szakad meg rövid időre, a router logja teli van pillanatnyi backup-netre történő átállással, hetente sokszor megtörténik, régen talán ha két-három havonta egyszer volt szakadás (kivéve az évente egyszer kb. előforduló területi/központi hajeleresztős hibákat)
    A 20Mbit-ről ugye 40Mbit-re lett növelve az upstream, de a barátok nagyon panaszkodnak, hogy „darabos” lett a netem, ebben is visszalépés történt, és ez talán ami a legjobban érezhető (mindig én vagyok a szerver, ha van időnk, akkor együtt szoktunk hetente egyszer-kétszer egy pár órácskát játszani).
    Hogy jót is mondjak, csúcsidőn kívül simán jön a gigabit. Igazából ez is csak részben jó, mert az az érdekes, hogy csúcsidőben is megvan a gigabit a speedtest.net vagy a fast.com szerint, csak pl. a Steam nem tölt annyival. Régen ezek a szolgáltatások mindig takkra kimaxolták a 240 mbitet, ha esett ha fújt, de most csúcsidőben 125-170Mbit-re is le szokott esni néha.
    Ezt egyébként Budapestről, Budapestre is kiteszteltem, Speedtesten mértem egy full gigabitet, aztán digis cinkosomtól töltöttem le valamit és össze vissza ugrált a sebesség 200-300Mbit környékén, aztán letöltöttem 5G-vel pár perccel később ugyanonnan és szakadt lefele ahogy a Digi engedte, nem volt gond a sebességgel.

    Szóval összevéve, az esetek többségében gyorsabb lett a szolgáltatás, ami klassz dolog és jó élmény ugyan, de nem mindig van úgy és az upstream minőségben is visszalépést tapasztaltam, továbbá az elmúlt egy hónapban mindenképpen megbízhatatlanabb volt a rendszer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák