- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
Tippmix46
senior tag
válasz Watt25 #10447 üzenetére
én nem értelek esküszöm...
hát a upc koax kábel a dvd-be megy nem? akkor ha az szarik látni a jelet, akkor mit ad tovább a tv-be?
Én leírtam nálam hogy volt, ez tény....nem tudok mást írni.
Tehát amikor rádugtam a upc koax kábelt a dvd felvevőmre és csatorna keresést csináltam, akkor egy nagy nulla HD adást tudott megtalálni.
-
Watt25
veterán
válasz Tippmix46 #10446 üzenetére
én ugyanis arról beszélek, amikor a falból jövő kábel egyből megy a dvb felvevőbe és nem az van, hogy bemegy a upc beltéribe majd onnan dvd felvevőbe...
Csak éppen erről csak te beszélsz, és nem értjük, hogy miért, hiszen ez egyáltalán nem volt téma, nem akart senki ilyet csinálni és nem mondta senki senkinek, hogy ilyet csináljon...[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Parson
addikt
válasz Tippmix46 #10451 üzenetére
Hopp hopp, itt lesz a kutya elásva (a felmerült tunerekkel kapcsolatban)... a UPC koax nem a DVD-be megy, hanem a mediabox HD DVR-be, én onnan ment volna eredetileg scart-on a DVD-be ! Hiszen a DVD nem dekodolja az adást ami a UPC kábelen jön. (Lehet az én DVD-m xar, de há' ez van.)
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz Watt25 #10452 üzenetére
én végig erről beszéltem, hiszen írtam is, hogy mediacard hd-m van már az elején...és nekem ezért kuka a dvd felvevő és ezért lett az 1 TB-os külső vinyó megvéve.
De visszatérve ahhoz amit ezek szerint ti beszéltek és más téma:
szóval ha van egy hd box-a valakinek és van egy olyan dvd felvevője, mint az enyém volt 2007es típus, szóval ettől függetlenül szerintem így sem tudja fogadni a dvd felvevő a hd csatornák jelét (akár scarttal, akár hdmi-vel kötnénk össze a upc hd boxal), hiszen nincsen benne dvb-c tuner (meg dvb-s és t sem persze, de ez most lényegtelen, hiszen kábelos jelről beszélünk), magyarán be sem tudnánk hangolni rajta....szerintem.
szóval alakíthatja a jelet keresztül kasul a hd box, attól még kell dvb-c tuner a felvevőben, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Parson #10450 üzenetére
Mondjuk mindegy, mert egy dolgon továbbszaladtunk... Box-ot használsz...
Az általam leírt dolog akkor menne, ha az antenna kábel a tévébe lenne dugva. (UPC esetén ez ugye a MediaCard szolgáltatást vonzza maga után, amit viszont elvetsz.)
Ebben az esetben a Box-ról kell levenni a jelet.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
válasz Tippmix46 #10455 üzenetére
Szakadj már el attól a butaságtól, hogy azért nem tudja rögzíteni a HD jelet, mert nincs a DVD felvevőben DVB-C tuner. Hányszor kell ezt még leírnunk?
Nem tudja a HD jelet rögzíteni (mivel sehogy sem tudod beleerőszakolni magát a jelet), ez tiszta sor, de nem ez az oka.[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Mond le a boxot, rendelj kártyát+netet és hd, sd minőségben letöltesz bármit, amit akarsz. Nincs gond, hogyan írd ki.
-
Tippmix46
senior tag
válasz Watt25 #10456 üzenetére
akkor te is másról beszéltél eddig nem? na ugye...
szóval szerinted ahhoz, hogy hd jelet rögzíteni tudjon, ahhoz nem kell dvb-c tuner?
na ezt kétlem....akkor abban a pillanatban, ahogy a csatornakeresésre kattint, szerinted vígan látja a hd adásokat is sd tunerral?[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Watt25 #10456 üzenetére
No akkor tisztázzuk.
1. Mediaboxból HDMI-n felmegy a jel a TV-be...
2. TV-ből a megjelenitett műsort (ami 1. pontból adódóan nem az RF in csatlakozon, hanem a HDMI porton keresztül érkezik) már nem tudja a SCART kimeneten keresztül továbbküldeni? Még a felvetett butitás se mehet végbe a tv-ben?───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Watt25
veterán
válasz Tippmix46 #10459 üzenetére
Igen, pont azt írtam le, hogy a Te eseteden (MediaCard-ot használsz) BIZONYOS tévé típusok esetén lehetőség van a tévéből leszedni az éppen nézett videójelet. (Ezen tévék leírásában nem találok olyan kitételt, hogy a HD adások esetében nem működik, tehát nagy valószínűséggel lekonvertálja SD-re a HD-s anyagot a tévé. Vagyis nagy valószínűséggel a HD-ban sugárzott csatornát is lehet SD-ben rögzíteni DVD felvevővel.)
-
Tippmix46
senior tag
válasz Parson #10460 üzenetére
még hdmi-je sincs a felvevőnek? akkor az még kisebb tudású, mint az enyém volt...azon azért az volt legalább.
scarton átmehet hd adás, hiszen ha jól tudom a upc is ad olyan boxot a hd csomagjához, de a dvd felvevőd nem fogja tudni fogadni.
amit ők írnak az az, ha jól értem, hogy a tv buherál valamit a jellel, de akkor is felejtős a hd...
A többi digitális (de nem hd) adás esetében fogalmam sincs hogy a tv buhera jele jó-e, az jó lehet, de ha nincs tv buhera, akkor tutti semmi, tehát se hd, se digitális adás jele nem lesz fogyasztható a dvd felvevőnek.
A tv buhera hogy mi, na erről figalmam sincs, aki ezt itt felvetette reméljük kifejti, mert én erről a led topicban nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
Tippmix46
senior tag
válasz Watt25 #10464 üzenetére
na de engem ez most nagyon érdekelne így, mert nekem ugye tv antennájába megy a koax és ezt nagyon nem értem:
"Igen, pont azt írtam le, hogy a Te eseteden (MediaCard-ot használsz) BIZONYOS tévé típusok esetén lehetőség van a tévéből leszedni az éppen nézett videójelet. (Ezen tévék leírásában nem találok olyan kitételt, hogy a HD adások esetében nem működik, tehát nagy valószínűséggel lekonvertálja SD-re a HD-s anyagot a tévé. Vagyis nagy valószínűséggel a HD-ban sugárzott csatornát is lehet SD-ben rögzíteni DVD felvevővel.)
"tudnál készülék példát írni...?
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Tippmix46 #10465 üzenetére
Felejtsük el, hogy HD adást akarok DVD-iróra küldeni. Ez nem cél, nem is volt. (amellett hogy jó poén lenne, belátom, hogy nincs rá lehetőség, de nem is fontos ebben az esetben, elég az SD (576i) is, ami eddig is átment és rögzittete is.)
A lényeg, hogy van egy TV - mediabox - DVD iró hármasom, kvázi háromszög három sarkaként, és eddig a háromszög minden oldala scart csatlakozós kábel volt, és működött.
Most a mediabox HD-s lett, ezért onnan a TV-be HDMI-n megy a cucc, a SCART-on meg ezzel egyidőben nem megy ki csak a hang, pedig kellene a kép is... vagy másik utvonalon eljuttatni a hangot-képet a DVD felvevőbe úgy, hogy azon csat RF in, SCART és kompozit video - stereo audio bemenet van.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Parson #10445 üzenetére
"Nem kell, hogy HD menjen a scart-on... ez nem volt elvárásom eddig sem !!"
Akkor fog menni a scartos megoldás (hacsak nincs valami másik akadály. Pl az, hogy több box nem adja ki a scarton a jelet, ha a kimenete hdmi-re van állítva)"Igen is, vannak olyan TV-k, amelyek kinyomják a SCART-on az éppen nézett műsort és egy DVD felvevővel, vagy videomagnóval fel tudod venni!"
Én nem állítottam, hogy a scarton nem jön ki a videó jel. Mindig ott van az, minden tv így dolgozik. (Amelyik nem ott a mérnökök vagy nem vették be a szokásos cuccot, vagy pont, hogy bevették, amikor így tervezték meg )Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Tippmix46 #10451 üzenetére
Azt értem, hogy te azt szajkózod, hogy nincs c tuner a dvd felvevődbe így hiába hangolod azt, nem fog be egy hd adást sem.
De értsd már meg, hogy nincs értelme neki, mert a dvd felvevőd nem tud mit kezdeni a hd anyaggal! Még a hozzávaló kodeket sem ismeri, de ha ismerné se tudná a dvd-re ráégetni.Megint egy hasonlat.
Te azt mondod, hogy a lábnélküli ember azért nem tud járni, mert nem tudja hányas cipőt kell neki venni.
Én meg azt mondom, azért nem tud járni, mert nincs lába. Ha tudná is, hogy hányas cipő kell neki, akkor se tudna.[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Watt25
veterán
válasz Tippmix46 #10466 üzenetére
Példa:
LG 32LD450
Magyar nyelvű dokumentáció, 90. oldalGombfunkciók a Record/Remind Setting (Felvétel/Emlékeztető beállítása)
módban
Felvétel kezdő vagy befejező időpontjának beállítása, illetve emlékeztető beállítása csak egy kezdő
időponthoz, miközben a befejező időpont szürke marad.
Ez a funkció csak akkor használható, ha a felvevőkészülék felvételi jelzése (8. csatlakozó-érintkező)
SCART-kábellel a TV OUT (AV1) csatlakozóra csatlakozik.Tehát a lényeg, hogy az AV1-be kell dugni a bármilyen felvevőt. Beprogramozod a TV-n és a felvevőn a rögzítés idejét. Az adott időpontban a tévének azon része, amely ahhoz kell, hogy dekódolja és átküldje a jelet a felvevőnek, életre kel. (Vagyis, félig bekapcsol.) A felvevő meg felveszi. (SD-ben! ) (Valamelyik másik tévé doksijában ezt leírták ennyire részletesen, de már nem tudom, hogy melyik volt.)
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
-
Watt25
veterán
válasz Parson #10473 üzenetére
Hmm... Az tévéd angol doksijának 5. oldalán ez van írva EXT 2-höz:
Output you can choose
Ezt nem tudom, hogy hogy kell értelmezni. Nem zárnám ki az esélyét, hogy mégis átküldi a HDMI-ről kapott jelet a SCART-ra analógban... (Viszont valszeg csak compozitként, ami rosszabb minőség, mint az RGB.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
blakey
titán
válasz Tippmix46 #10465 üzenetére
scarton átmehet hd adás
Nem megy át HD adás, a scartos box-ok a digitális adást analógra konvertálva továbbítják a jelet a tv felé, ez soha nem lesz HD de még csak digitális sem. Csak akkor lenne digitális ha HDMI-n továbbítaná.(#10478) Statikus
Minek ha a box-on van scart is , a gond az, hogy egyszerre nem működik a kettő, szerintem ez sem fog működni, ha igen, akkor kell még egy HDMI splitter is, hogy a tv-n HD adásokat is lásson és a kábelekről még nem is beszéltem.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Statikus
senior tag
válasz Parson #10476 üzenetére
Veszel egy ilyet:
HDMI 2 SCART
A boxból kijövő hdmijelet analóggá alakítja, scart kimenetre.
A scartot bedugod a dvd felvevődbe és rögzíted lemezre, vagy hdd-re.
Kell egy hdmi osztó, biztosan létezik ilyen is. Rákötöd a boxra, egyik ágon a tv, másikon a scart konvertáló.
[ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz blakey #10477 üzenetére
Ennyi sok katyvaszt beletenni halom pénz, idegeskedés, kábeldzsungel...
Ilyen esetekben szoktam gyökeres változást kezdeni.
DVD író kidob (jobb esetben elad, elajándékoz)
TV kicserél olyanra, amelyik usb-s hdd-re tud felvenni.
Boxot kicseréled mediacardra, beledugod a tv-be.Időben, pénzben kb. ugyanott vagy, nem idegeskedtél, kidobtál 2 távirányítót, 2 eszközt a tévépolcról.
Ha drágállog, írok árakat.
-
Tippmix46
senior tag
-
blakey
titán
válasz Tippmix46 #10480 üzenetére
A lényeg, hogy szerinted.
A scart 576i, analóg RGB, ebből soha nem lesz digitális. NEM MEGY ÁT.
A box digitális jel fogadására képes és az egy D/A átalakító segítségével továbbítja a kijelző irányába, ez lehet akár crt is vagy egy VHS videómagnó.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Parson
addikt
válasz Statikus #10479 üzenetére
Itt igazából csak a HDMI 2 SCART ára kérdéses. A többi kábel már meg van. Kábeldzsungel elfér, nem zavar senkit. Mediacard most nem opció több okból sem. USB-s hdd és uj TV szintén nem opció jelenleg. Valszeg ezek összesen többe kerülnének mint egy HDMI 2 SCART, ha van ilyen és működik. Nem rohanunk sehová, hogy kidobáljam a nem tul régi cuccokat, ha a felvett műsor minősége igy is megfelel.
-
Tippmix46
senior tag
válasz Watt25 #10470 üzenetére
akkor én ezt nem értem:
"Ez a funkció csak akkor használható, ha a felvevőkészülék felvételi jelzése (8. csatlakozó-érintkező)
SCART-kábellel a TV OUT (AV1) csatlakozóra csatlakozik.
A felvételi funkció csak a digitális üzemmódban használható, analóg üzemmódban nem."scart és digitális egy mondatban szerepel (LG32LD450)
ezek alapján sd adást minden gond nélkül fel lehet venni akkor is, ha nincs benne dvb-c tuner...nem csak analógot?
(nekem HD kellett, szóval az én problémámat ez sem oldaná meg, de érdekelne azért)[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Statikus #10483 üzenetére
És van rajtuk scart, de mivel HD adásra nincs analóg szabvány, így a scarton csak a HD adás képe fog kijönni lekonvertált analóg felbontásban.
Egy időben a HDMI kimeneten ment adással ? Mert én nem ezt tapasztalom...
-
Statikus
senior tag
válasz Tippmix46 #10481 üzenetére
Ez minimálból kihozható.
DVD felvevőt eladja, 15e-t azért csak megér valakinek.
HD tévéjét eladja (nem tudom milyen) 50e-t biztosan megér, ha HD.Ez 65e minimum.
Vesz egy alighasznált garis olyan tévét, ami felvesz külső HDD-re és CI+ -os. Kb. 80e.
Nekem ilyen van: Samu LE32C450 Sajnos csak HD ready, de 82cm-en így is gyönyörű egy HD adás.
Ez CI+-os, megy a UPC kártyája HD előfizuval.
Médialejátszó van benne, USB-ről, mkv is, elég sok formátumot lejátszik.
Kiokosítható, hogy a nézett műsort felvegye a HDD-re. A távirányítón van felvétel gomb, fórumokban utána lehet járni az okosításnak. Szervíz menüben kell 1 dolgot átírni, tehát még fw-t sem kell bántani.Én nem próbáltam, nincs rá szükségem, de utánajártam, hogy mit lehetne kihozni belőle.
Szóval ez egy nem mai darab tv, szerencsém volt, bontatlanul, újonnan, garival 60e-ért sikerült megvennem tavasszal.
Ennél újabbat, jobbat biztosan lehet venni hasonló áron.
-
Parson
addikt
válasz Statikus #10489 üzenetére
Reggel ezt is kipróbálom, addig nem jutok a készülék közelébe...
(#10490) Statikus
Ezen biztosan nem menne a CI+ kártya. B sorozat, 2010, vagy előtti, akkor még nem volt CI+Igen, aszem csak sima CI foglalat van (aszem 2009-es tipus), sajna nem vágom mi a CI és CI+ közötti különbség.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ha vissazolvasnátok és kihagynátok a sok sallangot, akkor látnátok, hogy már régen átbeszéltük, hogy mit tud csinálni.
-
joci66
tag
válasz Parson #10495 üzenetére
A boxból HDMI a tévébe scart a dvd be (Sony HX720)ha fel akarok venni át kapcsolom a tévét a dvdre és akkor a box csak a scart jelét küldi ki a HDMI nem.Szerintem a cisco is tudja.De majd nem olyan minőségű lesz a felvétel mintha analogot néznél.(bekapcsolod a boxot és a dvd majd a tévét át kapcsolod a dvdre a dvd az av re legyen állitva.Nekem a tévébe nincs scartbe kötve.)
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz joci66 #10496 üzenetére
Bocsi, de alig lehet kilogikázni, hogy pontosan mi honnan hova megy nálad.
Végülis az jön le nekem hogy a boxból megy egy hdmi a TV-dbe és a boxból megy egy scart a dvd-be... no nálam ugyanez volt, és láss csodát, nem mükdött... pontosan ezzel inditottam itt az egész történetet, ez volt az indoka, annak, hogy találni kell vmi megoldást, mert ez nem akar müködni a cisco router esetében.
[ Szerkesztve ]
-
khorvat
senior tag
válasz Statikus #10490 üzenetére
Hogyne lett volna már CI+, csak ritka volt, inkább így igaz a mondat!
Nekem Samsung LE32B650T2W TV-m van és ez CI+-os 2009 nyarán vettem ékezet mizériát és idöeltolódást leszámítva tökéletesen üzemel UPC mediacarddal 2012. május óta!!
Az LE32B650T2P pont ebben különbözik hogy az "csak" CI-s! Totál véletlenül lett az én TV-m is CI+-os akkoriban nem volt jelentösége még ennek a különbségnek!
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor