-
PROHARDVER!
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
zdomiter
tag
Volt Rubicomos területen a 338MHz-es frekvencián van a Super TV2.
-
Mindreader
tag
Tudna valaki tanácsot adni? Adott egy digital bronz előfizetés. Mediacard-ot kértem a TV-mhez gondolván biztos jó lesz az. A TV nincs benne a listában, de máshol már olvastam hogy működnie kellene ezzel a típussal (Philips 32PFL5604H Szoftver.: TCM32L 0.57). Nehezen, de sikerült beállítani a digitális csatornákat, viszont amikor csatlakoztatom a mediacard-ot akkor mindig azt írja ki a TV hogy hitelesítési hiba. Kipróbáltam egy másik Philips TV-vel is (37PFL7606H), azzal működik, de egyszerűen nem tudom elhinni hogy a másikkal meg nem. Van valakinek valami ötlete, azon kívül hogy kérjek egy mediabox-ot? Mert nyilván az lesz ha sehogy sem sikerül működésre bírni.
-
ChipKng
aktív tag
válasz Mindreader #9205 üzenetére
Firmware update?
Egyebkent mibol gondolod, hogy mukodnie kellene? (latom, hivatalosan CI+-os)
A holland site szerint nem fog menni vele (ott joval bovebb a lista mint a magyaron):
"Uw tv is helaas niet geschikt voor CI+ "
A 32PFL5605H/12-re mar azt irja, hogy mukodik, igaz legalabb ilyen SW verzionak kell rajta lennie:
Q5521-0.75.58.0Szoval ha Firmware update nem segit akkor marad a box...
[ Szerkesztve ]
2B OR NOT 2B that is FF
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok! Modem problémám lenne. Habár nem UPC-s vagyok, itt teszem fel kérdésem, mert szolgáltatómnak nincs saját topikja.
Szóval van egy Motorola modemem (DOCSIS 2-es, a hálózat DOCSIS 3-as, de az előfizetésem miatt ilyen modemet kaptam), és mostanában azt csinálja, hogy bizonyos időközönként újra indul. System logban ez található: Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance, Modem Is Shutting Down and Rebooting... (Néha ez: Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out)
Miután a modem és a kapcsolat felállt, a routerben release/renew parancsot kell kiadni, különben nincs net. Egy kicsit (nagyon, mert van hogy online játék, munka közben megy el) zavaró. Szerintetek mi baj lehet? A jelszintek gyönyörűek (a CATV hálózat alig 6 hónapos).
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
zdomiter
tag
Mától kódolatlan a HD adás.
-
kar.19
csendes tag
December 17-től SPORT 1 HD UPC Kábelen 54 csatorna
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Júniusban megkérdeztem privátban upc on-line fórumtársunkat, hogy az UPC előfizetői mikortól élvezhetik az HBOGO szolgáltatást.
Válasza a következő volt:
"Az HBO-val való megállapodásunk értelmében „on demand” jellegű szolgáltatásként az HBO on Demand szolgáltatást kínáljuk ügyfeleinknek (minden HBO MaxPak efi számára az előfizetés részeként).
Az HBO GO-val kapcsolatban tárgyalásokat folytatunk, amint megállapodunk, kommunikálni fogjuk."Ma reggel ismét megeresztettem egy privit a fenti kérdéssel. Szerintetek mi volt a válasza?
Szóról-szóra ugyanaz, mint júniusban. Ctrl-C, Ctrl-V.
Köszönjük UPC.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
válasz gyerecske #9210 üzenetére
Gondolom az akcióra gondol:
A digital bronze és digital gold csomagok mellé 2013. január 10-ig megrendelt új HD szolgáltatást 2013. január 15-ig 1000 Ft havidíj-kedvezménnyel biztosítjuk.Természetesen egy mezei DVB-C vevővel továbra sem fogható. Amúgy tuti, hogy a régi előfizetőkre is vonatkozik?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
zdomiter
tag
Nem az akcióra gondolok! Volt rubicom körzeten vagyok, és kaptam egy levelet a UPC-töl, hogy mától asszem az év végéig nem kódolják a HD csatornákat. Lementettem az SD kiosztásomat, hogy majd ha végetér a beetetés, akkor vissza tudjam tölteni. Május óta van itt UPC, és sd médiakártyával használom.
[ Szerkesztve ]
-
Megjött a UPC válasza:
2012.11.06-án érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy az előzőekben adott válaszunkat ezúton is megerősítjük.
Az Ön által jelzett hibát továbbítottuk illetékes osztályunk felé, a kivizsgálás jelenleg is folyamatban van. A mostani megkeresése tartalmával frissítettük a hibajegyet, további szíves türelmét kérjük.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
zdomiter
tag
Nagyon szívesen! Kaptunk egy kis beetetős időszakot a HD-hez, mindenki nézze meg, mert nem tudom, hogy ez csak egy lokális kódolatlan időszak, vagy mindenhol nézhető. Sajnos a levél már nincs meg, és nem emlékszem pontosan a végére, de valami decemberi dátum rémlik.
[ Szerkesztve ]
-
Shurycen
tag
Srácok segítsetek!
Megrendeltem a UPC Gold digitális kábel csomag a jelenlegi analógom helyett, remélem már ezzel is sokkal szebb képet fogok látni mint az analógon?!
Illetve az volna a kérdésem, hogy a telefonban a hölgy azt kérdezte tőlem hogy elég e nekem kártya vagy kérek set-top-boxot is? na most mivel nincs szükségem felvevős cuccra ezért gondoltam én hogy elég a kártya hiszen egy 50PK350-es full hd-s lg van aminek az oldalán van ilyen kártyafogadó hely... de abba gondolom kell egy modul és abba kell a kártyát tenni... ezt is kapom? vagy csak a kártyát? mert akkor semmit nem ér, és inkább felhívom őket hogy jajj inkább mégis kérem a doboz-t -
Shurycen
tag
Nagyon köszönöm a választ
Már csak egy kérdésem volna, eddig az analógot két tévén tudtam a két szobában nézni, egyszerűen csak ketté volt osztva a kábel... most hogy digitálisra váltottam, a másik szobában nem fog menni semmi a hagyományos tv-n? vagy azon ugyanúgy menni fog csak analógban? mert a szüleimnél otthon a digi simán megy így is úgy is egyszerre..
-
Shurycen
tag
válasz Grawens #9233 üzenetére
Szia!
Az enyémen 04.47.12 van... jajj közben lesett hogy nekem 50PV350-van nem PK bocsánat, egyébként nem tudom mi lehet a különbség de ezen ez az elérhető legfrissebb firmware.
Ja és ma sajnos még nem jött meg a kártya talán holnap
közben az LG oldalán sikerült összehasonlítani.. EZEK szerint az enyém jobb?!
[ Szerkesztve ]
-
gyerecske
senior tag
Csak nálam nézhetetlen az utóbbi időben a digitális tv2 és az rtl klub?Teljesen szét van esve a kép, érdekes a többinél ilyet nem tapasztaltam.
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
titán
-
zdomiter
tag
válasz gyerecske #9235 üzenetére
Nálam is időközönként szétesik a kép, pont azt tervezem, hogy kihívom a UPC-t.
Az normális, hogy a TV2 HD
jelerőssége: 78%
Jelminősége: 56% ?Pár napos HD tapasztalatom az, hogy a TV2 és SuperTV2 HD egy vicc. Folyamatos SD tartalmat ad a ráégetett HD felirattal. Az m1 legalább leveszi a HD feliratot, amikor nem HD-t sugároz. Mindent egybevéve nem értem, hogy mire szeretnének elkérni havi 1000Ft-ot. A havi két F1-ért, ami kell nekem HD-ben nem fogok ennyit fizetni, főleg, hogy kiépítettem a DVB-T hálózatot, ahol ezt ingyen megkapom.
-
titán
válasz zdomiter #9238 üzenetére
Van még pár HD adó amit lehet nézni.
Discovery HD Showcase: Csak valódi HD műsort ad
National Geographic HD: Nagy valószínűséggel magas a valódi HD arány
Sundance Channel HD: Mivel amerikai így itt sem valószínű sok SD műsor
HBO HD: Prémium csatorna, prémium áron, sok HD anyaggal
Eurosport HD: Állítólag vegyes felhozatallal vannak HD közvetítések
ESPN America HD: Amerikai így tényleg HD lehet
FilmBox HD: Nincs így nem is tudok róla nyilatkozni de a több Filmbox-hoz képes állítolag elég jó
m1 HD/m2 HD: Vegyesen van ez is, az is
ATV HD: Minek???
TV2 HD: Ha nem is valódi HD de legalább az illúzió meg van
Super TV2 HD: Még nem néztem
Spektrum HD: Arányt nem ismerem, néha nézem
AXN HD: Sokat nézem, sokat kockásodik, annyira nem vészes, de tényleg HD lehet mivel a videótárban, amit meg lehet nézni, van HD lehetőség is az újabb filmek/sorozatok eseténSport1 HD: Sötét ló, december 17.-én indul, majd kiderül milyen lesz de HD foci közvetítéssel csábítanak
Egyetlen előnye van ezek a HD-nak titulált változatnak, hogy ha 4:3-as adás van akkor helyes képaránnyal megy így HD tévén rendesen néz ki az adás.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
zdomiter
tag
válasz Gubek-Einste #9239 üzenetére
Teljesen igazad van, csak kiakadtam ezen a "magyar HD valóságon"
És ezek a jel adatok így rendben vannak?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz zdomiter #9240 üzenetére
Sajnos ez a helyzet de legalább van ami tényleg HD.
Szerintem ami a legelszomorítóbb az az, hogy már régóta van ATV HD de még mindig nincs RTL Klub HD. Én személy szerint semmilyen értelmét nem látom az ATV HD-nek de elképzelhető, hogy annak néhányan akik nagyon örültek amikor bekerült de kérdezem minek? Pedig a műsor kínálat nem indokolná a HD-t.
Az ATV HD helyére be lehetne tenni valami más "normális" HD adót is, hogy ne csökkenjen a HD adók száma, pl Animal Planet HD, Travel Channel HD, History HD, National Geographic Wild HD, Viasat Nature/History HD (SD-ket is be lehetne tenni), EuroSport 2 HD, szerintem ezeknek nagyobb lenne a nézettsége mint amilyen az ATV HD-é. A Sundance Channel HD lecserélését se bánnám, helyette is jöhetne a fentiek közül 1-2.A Sundance Channel HD-hoz még azt hozzátenném, hogy a videótárban is lehet nézni pár ott futó filmet ingyen ami HD jelöléssel van.
Elég gyengék az adatok.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sznandi77
csendes tag
válasz Gubek-Einste #9243 üzenetére
Jöhetne a Travel Channel Hd is én örülnék neki, de amit már írtam régebben, A Nat Geo HD-ra miért olyan bonyolult oda tenni a magyar hangot? Mindenhol van már, itt a legnagyobb szolgáltatónál semmi.
-
titán
-
HofiZoli
senior tag
Hír tv helyett nem tennél be valami másik csatit..?
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
de kérdezem minek?
Miért fáj, hogy vmi HD -ban jön? Nem a többi HD csatorna helyét foglalja. Nem azért nincs több HD , mert az ATV lefoglalja a sávszélességet. Az pedig, hogy téged nem érdekel egy-egy adó műsora, az egyéni szoc probléma.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
HofiZoli
senior tag
-
Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest