- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
válasz valóságépítő #7296 üzenetére
guru azért nem, de azért köszi a cikk még nincs kész. Sajnos reggel 8tól este 7ig dolgozok, ezért picit lassan készül, ami végül is nem hátrány, legalább az emesene is alaposan megtesztelődik(csak, hogy szép magyar szóval éljek ) nálam.Jah és gyűjtöm az összehasonlítási pontokat, csak hogy egészen alapos legyen.
-
chaval
tag
Sziasztok!
Nemtudjátok mikor lesz friss Wubi, Ubuntu Studioval? a 4.07et leszedtem, felraktam, tetszett csak voltak benne sajnos bugok De azért egy frissebb változatot szivesen kipróbélnék (csak sajna a frisebb változatban nincs Studio).
Illetőleg keresnék Linuxra egy Msn klienst ami támogatja az egyedi smileykat(küld-fogad),mutatja a partnerek bejelentkezését, mutat képeket, és hasznosítani tud webcamot? (esetleg még tud úgy is üzenni, ha valamelyik júzer rejtve ír)
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
chaval
tag
-
blaces
tag
sziasztok!
Sok Ubuntu verzió után, maradtam a Gnome felületnél ennél bírja tovább a laptop
Felraktam Wubi-val és azt vettem észre, hogy akár, hogy probálom az eszközkezelőben a wifi driverjét engedélyeztetni (négyzetben a pipa), sehogy sem rakja bele, mint régen, hanem folyamatos újraindítást kér, persze utána sincs benne a pipa, hogy engedélyezve lenne, és nincs wifin netem , ezt hogy lehetne megoldani? -
valóságépítő
tag
ém meg elkezdtem az ubuntu rastafa geekerz slágerén dolgozni:
ha túl sok a szmájli
nem fogod látni
a partner állapotát
a
part
ner
állapotát, ó ó ó...[ Szerkesztve ]
valóságépítő technikum
-
luw2win
őstag
Haj!
VLC-ben hogy tudok egy filmhez feliratot rendelni, mert nekem nem sikerült egy .srt formátumút beletenni, nem müködik a Feliratsáv sem irja h 1.szám ,2. szám ...stb, de nem jelenit meg semmit
Ezt ugy probáltam h belehuztam a flimba a feliratot, de semmi se történt
előre is köszi.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
n0_gAboR
őstag
válasz luw2win #7315 üzenetére
VLC szokta azt csinalni hogyha nem megfeleloen van beallitva a felirat karakter kodolasa, es erzekel egy nem megjelenitheto karaktert (pl magyar feliratokban az ekezetek), akkor nem jeleniti meg az adott sort, ha folyamatosan van ekezet, akkor ugye semmit.
A beallitasokban at kell allitani a karakter kodolast ISO8859-2 vagy CP1250-re.
Settings/Preferences: Input/Codecs > Other Codecs > Subtitles > Subtitles text encoding alatt lehet beallitani.
-
veterán
-
n0_gAboR
őstag
válasz delacct #7319 üzenetére
Tuti hogy van kulonbseg?
Regebben kulon repo-ja volt az Ubuntu Studio-nak, de most mar benne van minden az Ubuntu repokban, a Canonical hostolja a letoltheto ISO-kat, a WIKI-juk is az Ubuntu WIKI-n belul van.Ezen kivul van realtime kernel akinek az kell (Molnar Ingo honfitarsunk patch-eivel)
-
blaces
tag
válasz n0_gAboR #7317 üzenetére
Honnan és milyen infot szedjek le?
Annyit tudok hogy a többi Ubi változatnál amikor ott volt a pipa az engedélyezésben (eszköz illesztőben) akkor, ment wifi, most meg hogy miért, nem tom.
Egyenlőre csak ennyit tudok a linuxhoz, most tanultam meg, hogyan kell felrakni őket és megtaláltam az igazitLaptop: Asus F5Rseries
Op: Ubuntu 8.04 -
valóságépítő
tag
-
fjani
tag
Sziasztok! Letöltöttem a hivatalos nvidia linux drivert a 8600 gt kártyámhoz.Hogyan tudom felrakni az Ubi 8.04-re? Ez mindenképpen kell hogy tudjak "kockázni"??
-
blaces
tag
Én még full kezdő vagyok, de szerintem a Compizra gondolsz.
http://ubuntu.hu/dokumentacio/hardver/nvidia-es-ati-kartyak-3d-gyorsitasanak-engedelyezese-ubuntu-alatt <<<--- ez kell ahhoz hogy a compiz menjen, valahol ezt olvastam az oldalon fent.
http://phoenix_art.extra.hu/?q=node/20 <<<--- ez is elég jó, én így üzemeltem be az ati kártyát ( a zárt meghajót helyett lehet, hogy eszközillesztő van kiírva, vagy hardware valami)
-
luw2win
őstag
válasz n0_gAboR #7316 üzenetére
Thx de nem megy, nem találom
Settings/Preferences: Input/Codecs > Other Codecs > Subtitles > Subtitles text encoding alatt lehet beallitani.- hol keressem VLC-be nem találtam,pedig a halado beállitásokat is bekapcsoltam.
thx.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
peterszky
őstag
Ada fordítónak (gnatmake) van valami problémája a Hardyval? Nekem most nem sikerült működésre bírnom reinstall, uninstall majd install után sem. Fatal error, system.ads-t nem találja és a rossz telepítésre hivatkozik.
What else you gonna do on a Saturday?
-
GD
őstag
válasz valóságépítő #7314 üzenetére
sem amit írnak fogd fel!
nekünk a szmájli nem kell!
ha sok a szmájli dobd el!
soselegyél emesen <csúvicsúvi> *esztétika gengszter!*=vad lemezpörgetés
ps: dejólennehatudnámazOFFfunkcióthasználni.. sorvégi entert nem szereti..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
vamzi
senior tag
válasz luw2win #7331 üzenetére
jó sorban keresgélsz, csak kattints a sor elején arra a háromszögre, hogy kinyisd a listát.Teháth a sorok előtti 3szögekre kattogj:
Bemenet/kodekek majd egyéb kodekek és mivel nincs több háromszög ezért kattints arra, hogy feliratok és jobb oldalt a feliratszöveg kódolása vagy az iso-8859-2 vagy a cp1250
ennél szájbarágósabban tényleg nem tudunk segíteni[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Hi All!
Az mér' van az, hogy felraktam az Audacious-t Hardy alá és a /home mappában nem találom a könyvtárát? Winamp skint tennék rá, ami állítólag nem is olyan nehéz mert beépül simán a régi Winampos meg XMMS skin is. ...de hát nincs meg a mappa!
MOD:
GD: ...ez a <csúvicsúvi> ez halálos!
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Vladi
nagyúr
(#7313) blaces:
"négyzetben a pipa"
Öcsém. Ez már itt generáció váltás. Nekem a linuxos pályafutásom kb így kezdődött:"Sziasztok!
Valamiért nem tölt be az fglrx kernel modul. Csatoltam xorg logot. Öteletek? Valami forgatási gubanc lehet?"Na ha beállítottad, a pipa rendben, és az oké is megvolt [ ] nyiss egy terminált, és:
sudo /etc/init.d/networks restart
aztán nézzük mit ír ki.
(#7317) n0_gAboR:
Milyen morci ma valaki. Különben meg visszafelé olvasod a topikot? Leesett: egyes lett a japán zh-d.
(#7325) fjani:
Kockázni? Ja kockulni! Akkor terminált indít, sudo su -...
Különben sem töltesz le drivert. Előveszed a csomagkezelőt...il sole non sorge più ad Est!
-
blaces
tag
sziasztok ismét!
Wubi-s telepítést hajtottam létre a D: meghajtón Itt van az Ubi, amin adatok vannak (képek, film, stb) a C:-n csak a Vista és a hozzávalók. Hardy Heron, csak a C:-t látja és a D:-n lévő cuccost nem, hogyan tudnám láttatni a D:-n lévő adatokat is?
köcce előre -
vamzi
senior tag
csatold fel a kötetet 10 perc és nagyjából teljes körű leírást vonultatok fel.De így gyorsban ott a mount man-ja.
nah szóval:
terminálba: sudo fdisk -l ez megmutatja a gépedben lévő partíciókat.
ha kibogarásztad, hogy melyik is a kérdéses partíció akkor:
sudo mount /dev/hdxy /media ahol az xy a kérdéses partíciót jelöli ha jól emlékszem csak ennyi és kész is, bár nem tudom automatice miért nem mountolja[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
-
blaces
tag
jaja de a google alapján rákerestem hogy egy ilyen mit tartalmazhat, és létrehoztam egyet
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
/host/ubuntu/disks/root.disk / ext3 loop,errors=remount-ro 0 1
/host/ubuntu/disks/boot /boot none bind 0 0
/host/ubuntu/disks/swap.disk none swap loop,sw 0 0
/dev/hda /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0ez a tartalma, hol és mit kell modósítanom?
-
blaces
tag
közben a Beryl-t is megprobáltam feltenni, de valamiért nem nyert.
http://lumatt.hu/ubuntu_linuxra_beryl_telepites_ati_kartya_eseteben.html - ez alapján csináltam és az utsó pontban: beryl-manager nem megy, azt írja ki hogy ilyen parancs nem létezik (terminálba írtam be)
Ati kártya engedélyezve ( a pipás ) Xpress 1100-asom van.
-
Eastman
addikt
válasz Eastman #7344 üzenetére
Köszi Vladi a segítséget a skinnel kapcsolatban! Frankó!
...most simán megy a lejátszó, de hogy mitől javult meg azt nem tudom. állítgattam a hangbeállításokat vakon, meg újraindítottam a gépet vagy háromszor.
Mondjuk ez az egész OSS, Alsa, Pulse sztori nekem nem tiszta. Van vagy 4-5 féle választék a gépemen, de miért? Ha valaki esetleg képben van a témával kapcsolatban, írjon legyen kedves egy pár sort vagy egy linket (magyarul).
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?