- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
duo
addikt
sziasztok! hardy heronom van. szeretném kicsit megritkítani a betöltődő kernelmodulokat. a modconf-ot ismerem erre. rootként neki is állok de mikor ki szeretnék szedni valamit. nem hajtja végre, hanem errorral kilép. (majd bekopizon az üzenetet, de most nem vagyok otthon)
hasonlóval találkozott -e valaki? esetleg van-e valami más alkalmazás erre ubuntuhoz.(uhu 1.2 alá volt anno)
illetve lenne még valami. szeretném a kernelem a procim típusához igazítani volt erre egy leírás szerintem a 7.04-hez. nem volt klasszikus kernelfordítás csak valami ahhoz hasonló. most kéne, de sehol sem találom, pedig feltúrtam érte az egész google-t
kernel forgatni nemannyira akarok, mivel nálam utána állandóan restricted driver problémákra hívatkozva nem tudtam 3D-t csiholni.
Segítsetek! érdemes e foglalkozni vele vagy nem ad akkora sebességnövekedést. (amúgy jópár "speed up ubuntu" leírást megcsináltam voot ami használt is. de méég még akarok optimalizálni!
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
A következő a problémám: A 8.04-es Ubuntu nem kezeli le rendesen az Nvidia GeForce2-es videokártyámat. A teljesen szűz, frissen telepített rendszeren maximum 800x600/60Hz felbontáson fut. Engedélyezem a kártyám, mint zárt meghajtót, újraindítom a gépet, maximum 640x480/50Hz.
Ha eltávolítom a driver-t, megint 800x600 felbontásban fut. Van erre valami megoldás? Nem vagyok egy Linux zseni, csak jobban szeretem mint a Windowst, viszont nem szeretnék visszatérni a 7.10-hez.Előre is köszönöm a segítséget...
-
duo
addikt
nokérem a #7651 folytatása. ilyet ír ki pl
"Removing module ipv6...
FATAL: Module off not found.
ipv6 was not removed.
Something went wrong. You might want to write down the error messages
before you continue. Please press ENTER when you are ready."de ha a floppy modulját akarom kiszedni, akkoris ez van.
valaki találkozott hasonlóval?
a segítséget előre is köszönöm.
duo
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
VaniliásRönk
nagyúr
GRUB
Error 18...Ő kicsoda?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Sianis
addikt
válasz VaniliásRönk #7656 üzenetére
Azért ennyit még a Google is tud :
18 : "Invalid or unsupported executable format"
This error is returned if the kernel image boing loaded is not recognized as Multiboot or one of the supported native formats (Linux zImage or bzImage, FreeBSD, or NetBSD).
Sianis
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
Sorry, de jól esett a kérdés. Kösz. Az Ubuntu 8.04 olyan remekül feltelepült a gépemre, hogy fixmbr+fixboot lett a vége. Mivel tudom visszacsatolni a partíciók területét az elsődleges NTFS-hez? PM8 azt mondja nem ismeri a fájlrendszer verzióját. (Kevertek valamit az Ext3-mal? Régebben nem volt gond vele...)
Szerk.: Az XP nem cicózott, Ubi gyalulva. (hámozva? )
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
GD
őstag
kellene egy olyan nick státusz, hogy linux-próbálkozó, akkor tudnám, hogy nem érdemes komolyan beleásni magam a segítségbe, mert jön a fixboot, fixmbr..
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem én hibáztam, hanem a telepítő, vizsgaidőszakban pedig valahogy nem érzem úgy, hogy minden áron fel kéne tolnom egy Linuxot, ami semmilyen célt nem szolgál, pusztán hobbi.
De ha ennyire irritál a hsz, szólok egy modnak hogy törölje, rendben?(Egyébként nem értem miért olyan iszonyat nagy feladat belőni egy nyomorult Grubot a legtöbb telepítőnek, a SuSE már 6 évvel ezelőtt gond nélkül képes volt egy HDD-n osztozni dózerral anélkül hogy a szájába rágtam volna mit kell csinálnia...)
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #7660 üzenetére
Mégis nekiláttál telepíteni...
Ha levizsgáztál szerezz egy kicsi vinyót, told fel rá az ubuntut és gyere vissza.il sole non sorge più ad Est!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Gondoltam ez csak menni fog felügyelet nélkül, de tévedtem, fogni kellene a kezét Ubinak.
Már most is elég kicsi, 2.5"-os HDD van a notiban. Van kiírva OpenSuSE 10.3, csak nincs kéznél, majd azt feltolom, a notebookra nem kell feltétlenül Ubuntu. (Envy ugye )"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
vicces
addikt
sziasztok!
lenne egy kis problémám:felraktam a netspeed nevű programot, hogy lássam milyen adatforgalmam van.
nagyon szuperül müködött is, amig fel nem raktam egy irda progit.
ami a telefonomhozz kellett. a csomagkezelőben találtam rá, asszem irda cimszó alatt.
viszont amiota ez fenn van, a netspeed az irda sebességét akarja mérni, és a hálozati kártyára nem tudom visszakapcsolni, mert az eszközök listája szürke marad, nem lehet választani.
van ennek valami konfig fájlja ahol kézzel bele lehet turni a beállitásokba??
üdv!:)
-
vicces
addikt
nos leszedtem ezt az irda appletet, ami egyébként nem működött, vagy másra volt való, nem a telefonomhoz.
egyből visszaváltott a netspeed eth1 figyelésére.
de ez igy még nem jó.a nokia telefonomat hogy tudom összekötni infrával?
windows alatt csak oda kellett tartanom a gép oldalához, és egyből kapcsolodtak, lehetett küldözgetni a fájlokat. linuxra nincs valami hasonló megoldás?:)
-
vamzi
senior tag
ha adatforgalmat akarsz mérni, akkor szerintem használj vnstat-ot.
sudo apt-get install vnstat majd ha kész a telepítés akkor: sudo vnstat -u -i eth0ha megakarod nézni a forgalmat, csak bekell írni, hogy vnstat. Kérheted napi,heti,havi és ha jól emlékszem éves lebontásban is a forgalmat. de van nagyszerű helpje.
infrára nem tudok mit mondani.nekem a bluetoothom így működik az ubuntu alatt mint neked az irda windóz alatt
-
GD
őstag
válasz VaniliásRönk #7664 üzenetére
ha csak a grub a hiba akkor az 1.hsz alapján már javíthattad volna.. ha a telepítés során más hiba is adódott akkor nem a grub úgysem oldja meg.. mi az hogy felügyelet nélkül? unattented mód?
-
sh4d0w
félisten
Envy és White Screen Of Death; tud rá valaki megoldást?
https://www.coreinfinity.tech
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nálam ilyen akkor volt, amikor Envy nélkül tettem fel a beépített ősCatalystot, Envy tökéletesen szuperált. X800-hoz miért nem a zárt izét teszed fel?
#7669 GD: Next, next, finish...
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
A probléma következő: egyes zenéktől kettyegnek a noti hangszórók. Valamiféle equalizert hogyan tudok előcsalni. Szerintem sok a mély.
-
vamzi
senior tag
tudom,tudom off, csak szólni akarok azoknak akik elgondolkodtak a notim hibáján. Szóval az van, h nem ramok és nem akksi. Inkább töltő vagy valami, mert megint meghalt, de töltő nélkül egész jó. A témát az azonnali notis kérdések topicban folytatom, akit érdekel ott követheti tovább.
-
vamzi
senior tag
válasz Major Major #7672 üzenetére
most én is megpróbáltam envy nélkül felgorni az ati drivert amit a hivatalos oldalról szedtem le. Futtathatóvá tettem, majd super userként lefutattam. Az interaktív telepitőn átverekedve magam fel is telepitettem.restart: fehér képernyő, csak egerem van. gyorsan átírtam az xorg.confot vesa-ra, hogy tudjak irni. Erre mi a megoldás?Tudom, hogy fentebb kérdezték, de már engem is érdekel amíg megjön a válasz guglizok (:
-
qwertly
addikt
Sziasztok én is kísérleteznék az Envy nélküli nvidia driver telepítésél leszedtem a legújabbat ez már támogatja a 9600Gt videokártyámat .Az envy uninstalláltam a régi nvidia drivert de most nem tudom,hogyan kénne elindulnom az nvidia driver telepitésel?Valaki lenne szíves leírni ,más leszedtem a firefox 3 de nem tudom magyarra váltani itt mi a trükk?
-
qwertly
addikt
válasz Major Major #7672 üzenetére
Szia akkor lenné szíves leírni ezt,én miképpen telepítsem a legújabb nvidia drivert 9600GT kártya alá.
-
Major Major
senior tag
válasz qwertly #7679 üzenetére
nvidia driverben nem tudok segíteni, ati-t használok
ott így telepítem a drivertsudo bash ati-driver-installer-8-5-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/hardy
sudo dpkg -i xorg-driver-fglrx_8.493.1-0ubuntu1_i386.deb
a driver használatban van a Jockey szerint
compizról nem tudok nyuilatkozni
kwin-kde4 compositing nem működik, de ezt inkább a kde 4.0.3 számlájára írom -
Major Major
senior tag
válasz qwertly #7679 üzenetére
kicsúsztam az időböl többek között azért, mert ez az nvidia honlap valami ipari hulladék, reklámszemét, nem lehet rajta megtalálni a drivereket, google-t kellett használnom hozzá
szóval elég tiszta a leírás, hol akadtál el?
[I]STEP 1: Review the NVIDIA Software License.
You will need to accept this license prior to downloading any files.
STEP 2: Download the Driver File
Download - NVIDIA-Linux-x86-173.14.05.pkg1.run
SuSE users: please read the SuSE NVIDIA Installer HOWTO before downloading the driver.
STEP 3: Install
Type "sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.05-pkg1.run" to install the driver. NVIDIA now provides a utility to assist you with configuration of your X server configuration file. Please see Chapter 3 of the README or run 'man nvidia-xconfig' for details on usage. Instructions for those wishing to edit their X config file by hand can also be found in the README.[/I]nemtom miért nem rakja dőlt típusba
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz VaniliásRönk #7671 üzenetére
Azért, mert a beépített zárt meghajtó nem ad lehetőséget a tv-kimeneten a felbontás csökkentésére; viccesen fest a TV-n, amikor a monitoron lévő videó függőlegesen is és vízszintesen is félbe van vágva
https://www.coreinfinity.tech
-
sghc_toma
senior tag
válasz Major Major #7683 üzenetére
...az nvidia honlap valami ipari hulladék, reklámszemét, nem lehet rajta megtalálni a drivereket, google-t kellett használnom hozzá
te tuti, hogy az nvidia oldalt nézted? bejön az oldal, és a legelső menüpont az, hogy download drivers...nemtom miért nem rakja dőlt típusba
mert ha van a két tag között enter, akkor nem működik..in asm we trust
-
Kephamos
addikt
válasz Major Major #7682 üzenetére
Az elsőnek semmi hasznát nem vettem, azt én is megtaláltam.
A másodikért pedig köszi. -
sghc_toma
senior tag
válasz Major Major #7686 üzenetére
ehh.. én is, csak nekem még van fent egy menüsor... kukába a tűzrókával
in asm we trust
-
Kephamos
addikt
válasz Major Major #7688 üzenetére
Akkor szokás szerint ügyeskedek!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez valóban kelletlen. Próbáltad "manuálisa" feltenni? Elvileg támogatja a telepítő az Ubit. (nekem mondjuk nem volt hajlandó működni úgy, pedig elvileg mindent úgy csináltam, ahogy kell)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VaniliásRönk #7692 üzenetére
kellemetlen...
-
qwertly
addikt
válasz Major Major #7683 üzenetére
Szia most tudtam újra a gép elé ülni,szóval letöltöttem a 173.14.05 drivert ennek a nevét be kopiztam a teáltalad leírt parancssorba de azt írta ki hogy nincsen ilyen mappa vagy fájl.Ezt írtam le :sudo bash nvidia-driver-installer-173.14.05.pgk1.run --buildpkg Ubuntu/hardy
[ Szerkesztve ]
-
-
Major Major
senior tag
-
qwertly
addikt
válasz Major Major #7697 üzenetére
Inentöl nem megy:
STEP 3: Install
Type "sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.05-pkg1.run" to install the driver. NVIDIA now provides a utility to assist you with configuration of your X server configuration file. Please see Chapter 3 of the README or run 'man nvidia-xconfig' for details on usage. Instructions for those wishing to edit their X config file by hand can also be found in the README.[/I][ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik