- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szerintem meg nem, mert akkor lenne Radeon HD2000 támogatás is, vagyis jópár hónapos, egyébként nem írtam le sehol, hogy több sorozat lenne.
Max. a 8.x-szel, de az még odébb van. Egyébként nehéz lett volna egy listát írni az elmaradhatatlan "Biztos telepíteni akarja?" ablakba a támogatott kártyákról?"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
V.Stryker
nagyúr
Na, a sors úgy hozta, hogy addig csesztettem a gépet,hogy behalt a winfos....format, és most csak az ubi van fennt.
Épp a frissítéseket telepíti.
Rögtön lenne egy kérdésem is. van egy adattárolásra használt vinyó a gépben, ami több fele van particionálva, annak függvényében, hogy mi van rajta. Miként tudom megosztani ezeket a particiókat(apropó, asszem itt mappák ) , hogy a párom elérje a rajtuk lévő cuccokat a windows-os notijával? Routerrel van megosztva a net.
-
-
escape
aktív tag
Szia mindenki.
A következő állapot van most:
Van egy 200GB-s vinyóm ebből egy 132 GB NTFS ( D: ) és ~37 GB ( C: ) szintén NTFS partició.
Az előbbin a cuccok vannak ( filmek zenék játékok ) az utóbbin pedig a Windows rednszer.Ezen kívül van 1 Giga SWAP, 5 GB a gyökérnek és 10 GB a /home mappának, ezek a linuxos particiók.
Nah ezeket szeretném kicsit átalakitani a következök szerint:
( az eltávolitásra szánt szabad hely feltételezzük hogy megvan! )A C ről leszedni 15 gigát, a D ről 20 gigát, tehát csökkenteni a Windows számára hagyott helyet és mindezt hozzáadni a linuxos particiókhoz ugy 10 gigával növelve a gyökérkönyvtárat és 30-al a /home mappát.
Ezt mivel tudom megvalósitani?
Segitséget előre is köszi![ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Major Major
senior tag
válasz V.Stryker #4354 üzenetére
szükséged lesz a samba nevű progira, azt telepítsd fel, utána pedig jobb klikk a mappára, tulajdonságok aztán a megosztás fülön értelemszerűen a többi
alapjáraton kérni fogja a jelszót, mert a samba többféle biztonsági szintet kezel, és nem a legalacsonyabb a default. nem tudom hol van a gnome-ban a samba beállító program, mindenesetre ott kell átállítani felhasználó szintről megosztás szintre, és akkor nem fog kérni. -
V.Stryker
nagyúr
Na, kicsit bekavarodtam. AZ a helyzet,hogy valami orbitális felbontásra állítja a képernyőt. HIába lövöm be,mert újraindításkor ugyanarra lövi be. Olvastam valahol,hogy sudo val kéne állítani,mert így nincs elegendő jogosultságom. Csak épp nem tudom hol.
-
-
Major Major
senior tag
válasz VaniliásRönk #4351 üzenetére
A repóban a 7.10-es fglrx van. Az újak gondolom nem voltak elég stabilak ahhoz, hogy nyugodt szívvel ráeresszék a világra. Egyébként ha nem restricted managerrel telepíted, hanem mondjuk synapticcal, akkor meg tudod nézni a csomag leírásában a támogatott kártyákat.
-
Major Major
senior tag
válasz V.Stryker #4357 üzenetére
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
megkeresed az ehhez hasonló részt:
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "ATI Technologies Inc Radeon Mobility M6 LY"
Monitor "Általános monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Modes "1024x768"
EndSubSection
EndSectionértelemszerűen beírod a felbontást
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Major Major #4359 üzenetére
Mondtam, hogy több hónapos.
Épp elég időmet rabolja el az, hogy megküzdjek a rendszerrel, nem még hogy bugreportokat küldözgessek, tanulni is kéne valamikor.
Különben sem ismerem eléggé a linuxot ahhoz, hogy hasznos legyek (gyk. semennyire), az olyan rendkívül informatív jelentéseket, hogy villódzik minden ami nem fullscreen, gondolom elég sok lelkes felhasználó megosztja velük (talán még ők maguk is szembesülnek vele), egyébként is az AMD fogja ezeket a dolgokat megoldani, nem Ubuntuék."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Major Major #4360 üzenetére
Milyen billentyű kombinációval lehet váltani az asztalok között?
Hogy tudom kisebbre venni az asztali ikonok méretét?
-
-
escape
aktív tag
válasz V.Stryker #4362 üzenetére
Jobb klikk az ikonra, Ikon széthúzása lehetőség és összenyomod!
Az asztalok között meg egér görgőjével, illyetve a Shift 1, 2, 3, ... kombinációkkal asszem, de ez utóbbi nem biztos.
Ezt csak akkor tudod megtenni ha minden a tálcán van.
Valami iesmi rémlik.[ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
bob011
aktív tag
Hali, egy dell inspiron 6400 laptop-om van, ubuntu 7.10, intel945 vga.
Az a problémám, hogy amikor lehajtom a fedelét(lid) akkor kikapcsolja aztán meg vissza a kijelzőt. Beállítottam a PowerManagment-nél már mindenhogyan, de fojton ugyan az. -
zabu
tag
nagy hírem van emberek, lehet hogy ez csak nekem az de végre megszabadulok gimp-től(nagyon nem fekszik nekem ez:/) és van photoshoppom.
-
ragazzo
őstag
Felmerült egy kérdés bennem.Érdemes-e használni guarddogot firestarter helyett? Valaki megírhatná aki vágja a témát.Sianis? NGabor? Anybody?
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
ragazzo
őstag
Nem tudom.Nekem úgy tűnik, mintha a guarddogban több beállítási lehetőség lenne.Ezen kívül valahol azt olvastam, hogy a firestartert nem nagyon fejlesztik, és hogy bugos.Nem tudom mennyi igaz ebből az egészből.
-
rtom
senior tag
Hétvégi eseményeim: az asszony laptopjáról minden leszedtem, újrapartícionáltam és telepítettem először nejemnek WinXP-t, majd magamnak 7.04-es Ubi-t. Az Ubi frissítésnél meghalt, Ctrl-Alt-F1-re sem reagált, reboot-nál pedig megállt "ERROR: Failure fixed disk 0" hibával. Mondom király, megsült a vinyó, még azért biztos ami biztos alapon 6x újra, válasz ugyanez. Kb. 6 óra múlva asszony benyomja, kinyom szövegesben vmi "Intel UNDI ..." feliratot aztán GRUB és indul....
Lehet, hogy a laptop vinyója nem bírja a meleget és ez lenne a gond?
-
Vladi
nagyúr
-
Major Major
senior tag
-
vamzi
senior tag
sajnos nem emléxem h nVidia vagy Ati karid van.De nVidiára emléxem...
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic nvidia-glx nvidia-kernel-common ez tülti le azt az "etethetőbb formát"
ha atid van akkor a sudo apt-get mögött az fglrx van.ezeket mind az első hszben találod.remélem érthethő.de egyébként ha jol tudom synaptical is megtalálod( )
jol emlékeztem, nVidiád van
[ Szerkesztve ]
-
bob011
aktív tag
Egy kis guglizás után:
#!/bin/sh
# /etc/acpi/local/lid.sh.pre for Ubuntu Hardy Alpha 4 and possibly others
# v0.1 Andrew Oakley www.aoakley.com 2008-02-02 Public Domain
# Workaround to ensure LCD display remains off on laptops when lid is closed
# even if there is external keyboard/mouse movement (eg. docking station).
# This file should be owned by root and set: chmod 755
# This is a quick and dirty workaround which assumes only ONE X session!
# Also has bug whereby if you close lid, then hibernate/suspend, then resume,
# LCD won't come back on until you re-close and re-open the lid.
export XAUTHORITY=`ls -1 /home/*/.Xauthority`
export DISPLAY=:0
grep -q closed /proc/acpi/button/lid/*/state
if [ $? = 0 ]
then
xrandr --output LVDS --off
else
xrandr --output LVDS --auto
fithnx 2 Andrew
-
escape
aktív tag
Hmm.. háth nem akarok kötekedni, de Gparteddel nem tudok rájönni hogy tudnám csökkenteni/növelni a méretét a particioknak.
Lehet h én vagyok vak, de tényleg nem látom, és nagyobbik probléma az, hogy a Win alapú Partition Manager sem tudja a linuxos particiókat kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
ragazzo
őstag
válasz Major Major #4378 üzenetére
De nekem nincs router, és valamit csak kell használni.
-
escape
aktív tag
válasz dr_strange #4390 üzenetére
Nah igen!
Csak h lássátok hogy nem irok hülyeséget.
"If you run GParted from a running system, you cant work on THIS system."
Ezt irja az általad emlitett oldalon.
Jelentése kb.: ha éppen futó rendszerről inditod a Gparted-et akkor nem tudsz a rendszeren dolgozni.
Van ennek értelme?[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
és mi van ha egyszerűen leválasztod az ntfs meghajtókat?és ugy próbálsz meg dolgozni velük.csak tipp még sosenem használtam
gparted/szolgáltatások alatt ntfs-nél csak az érzékelésnél van pipa a növelés,zsugorítás bazinagy piros x, vagy is ha jol értem nem kezeli.boccs a rossz tippet.
[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
Elakadtam a telepítésnél. Pontosabban a particionálásnál.
Adott egy 2 particióra osztott HDD:
- C.\ = Windows XP és a telepített programok
- D:\ = AdatokA "C"-n van úgy 8 GB hely.
Hogyan kell beállítanom az ubuntuban a particiókat, hogy az adataim biztosan sérülésmentesek maradjanak? Az XP telepítés nem gond, tehát a C-t kellene valahogy méreteznem.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
válasz Major Major #4396 üzenetére
S mit ajánlanál?! Esetleg az XP saját particionálója? 5 Gb elég lesz kipróbálni az Ubuntut, ugye?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
dbius
veterán
Kubuntu 7.04 és Firefox 2.0.0.12 probléma: [link]
Aki használ otp netbankot és ff-ot megtenné, hogy megnézi, nála nem omlik-e össze a firefox?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest