Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
Ha már levelet ír valaki az ELMŰ-nek, nem árt ha szakember az illető(nem bicikliműszerész). Például nem túláramról és áramkimaradásról beszél, hanem túlfeszültségről és feszültségingadozásról. Ezek mellett az ügy jogi mivolta miatt érdemes ügyvédet fogadni, aminek megvannak sajna a maga költségei. Ha velem történne meg, nem tudom mit tennék, de nagyon nem örülnék neki, az biztos.
Hja és a túlfeszültségvédőként kapható elosztók típustól függően pár 10 Joule-tól egészen 1000-1500 Joule energiáig képesek levezetni a túlfeszültségeket. Láttam már OBI-ban 20 Joule energia levezetésére képes túlfeszültség elleni elosztót. Az nagyjából halottnak a csók, de az 1000-1500 Joule se túl sok. Ráadásul a tartós túlfeszültségek ellen nem nyújtanak védelmet. Valószínűleg a Maxx se védte volna meg a géped, ugyanis a +3.3V-ot az se védi, valamint úgy tűnik nem a tápegység meghibásodása okozta a problémát, így nem léphetett volna életbe a tápegység rövidzárvédelme, ami lételeme a Maxx helyes működésének.
Örülök, hogy vannak itt emberek, akik biztonságban képesek magukat érezni ha beszereznek egy túlfeszültségvédett elosztót és beraknak a gépbe egy Maxx-ot, mert sajnos én nem tudnék nyugodt lenni mellettük se.
Egy kérdés a topic nyitóhoz: Viharos idő volt, tehát okozhatta villámcsapás?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- Canon 750D + Összes tartózékával 5600 EXPO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest