- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na elkészült a gépem. Megjött a kijelző is Matt van benne. Az előzőnél 1000x jobb betekintési szögekkel
-
Pyrandus
tag
Üdv. Használt kis Toshiba (harman/kardon) vettem. 10,1 kijező, Win7, AMD proci, 2 GB ram.
Véleményt vagy linket kaphatnék? Kösz.A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
Pyrandus
tag
válasz #65388800 #14156 üzenetére
Köszönöm a figyelmet. Az a problémám, hogy a gép (Win7 32-es Starter rátelepítve) nem tud az internetre kapcsolódni. Telefon: a boltos azt mondja, nincs feltéve a LAN-driver. Namármost, lelkesen és buzgón kereni kezdtem (persze másik gépemen) az internetem a Toshiba driverek között, és több tucatnyit találtan, azt a bizonyost nem. UPC kábelhálózatról kéne kapcsolódnia. Mellékelem keresésem eredményét, megköszönném, ha valaki segítene, melyik LANt kéne telepítenem. Kösz.
http://www.drivertoshiba.com/netbook-drivers/toshiba-nb550d-windows-7-drivers.html
A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
Pyrandus
tag
Közben előre haladtam. Itt, a topik fejlécén felmentem a Driverek, letöltések helyre. Majd jelentkezem este, htha így megoldom.
A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
egonca
csendes tag
Sziasztok
Toshiba Satellite C660D notebook-om van. Megpróbáltam szétszedni, de a sok csavar kicsavarása után nem sikerült. Körben szépen feljött a fedél, de középen - ahol a billentyűzet van - valami még foghatja, mert nem akaródzott lejönnie. A winchester és memória fedél alatti csavar is ki lett véve. Nem akarom, hogy eltörjön valami, ezért feladtam.
Tudja valaki, hogy kell "rendesen" szétszedni? Gondoltam, ki kéne kicsit takarítani
Üdv. egonca
[ Szerkesztve ]
-
Janou
Topikgazda
válasz Pyrandus #14163 üzenetére
Ahogy a kolléga írta előttem. Rövid cikkszám alapján be kell még azonosítani a gépet, de mivel az R-hez 64 bites rendszer van csak elég valószínű hogy a tiéd az E-s... A LAN drivernek pedig elég egyértelmű a helyzete. Realtek chip van benne összesen 1 letöltést ajánl fel.
-
Pyrandus
tag
Köszönöm, tökéletesen sikerült a letöltés Pen-drive-ra. Elnézést tudatlanságomért, de nem tudom, most a célgépnek melyik könyvtárába kell betöltenem (kibontanom, mert zip-file). Segítségedet előre köszönöm.
-
Pyrandus
tag
Minden sikerült. Szép képet ad a kis gép. Megosztom azért butaságom történetét. Egy 2012-ben újonnan vásárolt Asus Eee 10'-es(Intel Atom proc., 2 GB ram) gépet adtam érte cserébe, az is tökéletesen működött, igaz, nem legális Win7-tel. Ez most legális. Szintén 20012-es gyártású. AMD proc. Az a gyanúm, ez most kb 5ezerrel érhet többet. Ennek ellenére 25ezret fizettem ki a cserével együtt (!). Hja, tanulópénz! Buta csak én vagyok.
Szép tavaszt.A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
Pyrandus
tag
Sajnos, elárultam, hogy sürgős a vétel, ráadásul ajándékba lesz. Sem alkudozni nem tudok (nem is szeretek), sem adni-venni. Nem először fizettem rá.
Mégegyszer köszönöm az információkat mindenkinek.A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite L650-148 laptopom. Még anno 2010-ben lett vásárolva. Most előjött egy olyan probléma, hogy amikor bekapcsolom Előugrik a szokásos Toshiba felirat majd eltünik aztán elöugrik egy kis kötöjel vagy alulvonás jel azután eltünk majd előjön megint egy alulvonásjel de ez már kisebb, ezek egy egy másodpercre ugranak elő aztán eltünik, majd feketeség aztán kezdödik a előröl.
Szóval nem tölt be sose, reggel még működött délután már ez fogadott. Még annyi hogy a 6 év alatt sosem lett megbontva, takarítva stb. Jelenleg win 7 32 bit van rajta, de nem szeretnék ezen változtatni mert, sajnos vannak olyan programok amelyek nem támogatják, akár a win 8 at akár a win 10 de még a win 7 64 bitest sem.
A kérdésem az lenne hogy mi lehet a baj mennyire lehet súlyos találkozott e már valaki ilyesmivel. Esetleg vmi megoldást is javasolhattok, ha tudtok, köszi előre is.
-
Temerti
tag
válasz Miertvansote #14173 üzenetére
Szia!
Csökkentett módban sem tölt be egyáltalán az operációs rendszer? -
Janou
Topikgazda
válasz Miertvansote #14175 üzenetére
Próbálj meg bebootolni egy Win 7 x86 lemezről és próbálj indítási javítást. Ha ez nem okés, akkor hibajavító konzol és futtasd a bootrec.exe progit /fixboot /fixmbr /rebuildbcd kapcsolókkal. Esetleg próbálj rendszervisszaállítást. Én amúgy minden előtt megpróbálnék, egy chkdsk-t is sokszor megoldja az is. Ellenőrizhetnéd, hogy a vinyónak milyen a kondíciója hard disk sentinelel. Memtest-et is ráindíthatsz hogy nem-e romlott a memória és az miatt hülyésekedik.
Biosban milyen sata beállításokkal lett telepítve a win? IDE? AHCI? Ellenőrízd hogy nem állítódott át.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem segít.
Ilyesmivel találkoztam már. Úgy emlékszem azon csak az újratelepítés segített, de ebben nem vagyok egészen biztos.[ Szerkesztve ]
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék notebookot cserélni, de fogalmam sincs mennyit érhet. Beárazó topik jó 1hónapja bezárt, asztali gép topikból elküldtek, hirdetést se láttam erre a típusra. Nem lenne egy hozzávetőleges tippetek, hogy nagyjából mennyit érhet?
Notebook típus: Toshiba Satellite A660-16E
Processzor: Intel® Core™ i3-350M, 2.26GHz
RAM: 4GB DDR3
HDD: Serial ATA 500GB, 5400rpm
VGA: NVIDIA® GeForce® GT 330M
LCD: 16" TruBrite® HD, 1366x768
Billentyűzet: Magyar kiosztású
Állapot: szép, sérülés mentes
Garancia: nincs
Akku idő: 1-2 óra
Tartozékok: Gyári adapter, eredeti csomagolás, notebook tasi
Jogtiszta Windows matrica: igen, Windows7 Home Premium, de Win 8.1 van rajta
Egyéb: - -
hcs57
őstag
válasz hakydakillah #14177 üzenetére
Minden annyit ér, amennyit adnak érte... te mennyit adnál érte?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hakydakillah
senior tag
Az a baj, hogy nem értek hozzá. Megvettem pár éve úgy 220 ezer forint volt. PC tech viszont olyan tempóban fejlődik, hogy fogalmam sincs mennyiért tegyem fel. Ha a túlárazva, a kutya se ír, de ha túl keveset kéret, az se a legjobb megoldás.
Próbálom a drágább alkatrészek alapján belőni – grafika,proci – hasonló gépekért 100-150 ezreket kérnek, nem tudom ez mennyire valós. -
hcs57
őstag
válasz hakydakillah #14179 üzenetére
Ez az eladók dilemmája.. A proci alapján ez már 6 éves is lehet.. (1. generációs), szerintem jóindulattal érhet maximum 50 ezret.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Janou
Topikgazda
válasz hakydakillah #14177 üzenetére
Szia
Én nagyságrendileg 55e Ft-ot mondanék rá. Tehát nagyjából abban az ársávban mozog, amit előttem is írtak a többiek. De nyilván annyit ér amennyiért megveszik, illetve amennyiért hajlandó vagy eladni.
-
hakydakillah
senior tag
Köszönöm, hogy ennyire segítőkészek voltatok Eladni és nem árulni szeretném, tehát felteszem az ajánlott összegért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék.
Típus: Toshiba Satellite L30M010
Hibajelenség:
Bekapcsolom a gépet. A post képernyőnél megáll és várakozik. Persze nem látom, hogy mit ír ki pontosan mert egy Toshiba szöveg jelenik csak meg egyedül. Ha belépnék a BIOS-ba kiírja, hogy Entering Setup please wait! Nem történik semmi. Pár szerencsétlen indítás után szépen elindul a rendszer minden hiba nélkül de ugyan úgy a BIOS-ba is be lehet lépni. Ez ismétlődik teljesen random módon. Alaplapi akku csere érdekességet hozott. Tegnap beállítottam a BIOS-t. Ma reggel már reklamált, hogy rossz az idő és a dátum. Az akku jó. Kimértem. 3,2V.
Van valakinek valami tipp?
Köszi,
István -
Janou
Topikgazda
válasz #58984960 #14184 üzenetére
Vinyó milyen állapotban van? Lehet az miatt gndolkodik ennyit a gép. Esetleg vedd ki az aksit a gépből és nézd meg úgyis. Gondolom alaplapi akku alatt a BIOS elemet érted. Az is teljesen új? Attól hogy megvan a 3V még nem jelenti azt hogy jó is. Láttam már olyat hogy a feszültéseg rendben volt, csak éppen amikor telhelés került rá, nem bírta.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz #58984960 #14184 üzenetére
Szia!
Ahogy az előttem szóló is írta, vedd ki,amit ki lehet, teszteld a RAM-okat is.
Ha kizárhatjuk,hogy fordítva lett betéve az elem, akkor én elsősorban táp vagy BIOS hibára gyanakodnék.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
törölt tag
-
törölt tag
Új fejlemény! Az ODD okozta azon hibát, hogy csak időnként indított. A BIOS beállítást pedig a laza érintkező. Ez utóbbi megoldva de, hogy mi lehet az optikával az rejtély .
-
törölt tag
Az kellene vagy egy optibay is jó lenne benne egy vinyóval. Ilyennel még nem találkoztam. Sajnos ez még elég buta BIOS. Nem tudom letíltani az optikát. Az mondjuk még furcsább, hogy ha valamilyen indítatásból mégis elindul ODD-vel együtt akkor bizony szépen mködik az optika. Ír/olvas!
-
Janou
Topikgazda
válasz #58984960 #14192 üzenetére
Valószínűbb hogy a porttal lesz valami. Próbáld meg "kiékelni", hátha az a baja. Én találkoztam olyan Dell notival, hogy beletettünk egy slim vinyót a régi helyére ami természetesen normál vastag volt és nem látta. Csak úgy sikerült a portra rácsatlakoztatni hogy a vinyó tetejére felragasztottunk egy félbehajtott kartonpapírt ami tartotta a távot. Bár itt nem valószínű hogy ez a baj, hisz eddig működött ugyanez az optika. Találni kellene valami metódust ahogy elő lehet idézni a hibát illetve egy fix módszert arra is ahogy tuti működik.
Én talán kezdenék azzal, hogy leszedném a felső tálcát és úgy megnézném hogyan csatlakozik be a helyére az ODD. -
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Most a kérdés hülyén hangozhat de nem birok vele.Adott egy Toshiba R700 nem synaptics touchpad driverrel. Gondolom a Toshiba saját fejlesztése mert igazából nem olyan rossz rengeteg a beállitási lehetőség de arra nem tudok rájönni hol tudom megcserélni a görgetés irányát . Már végignéztem 100x de nem jövök rá.......... Esetleg valaki? Mert igy megöl az ideg.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
törölt tag
Firmware verzió:7.5
Illesztőprogram verzió:19.0.19.1Az illesztőprogramokat nem a toshiba oldaláról töltöm le mivel oda nem nagyon rakják fel az újakat. Mindig rákeresek a hardver gyártójánál. [link]
-
akoska23
aktív tag
Na nem irtam mert nem ment/megy a touchpad......... a Toshiba oldalán valóban a synaptics drivere van fent igaz ilyen butitott verziot még nem láttam semmit nem lehet állitani rajta. Amit a kolléga linkelt legfrissebb drivert leszedtem a gyártó oldaláról és nekem meg is állt a touchpad nem tudtam működésre birni. Mikor telepitettem azt irta hogy nem biztos hogy fog vele működni hát nem is működött.Mikor vettem a gépet (gyári win7-tel telepitve amit frissitettem win10 re)egy nem synaptics driver volt rajta mindenfajta beállitási lehetőséggel de ott nem volt a görgetési irány megváltoztatása. Mikor lecseréltem a synaptics driverjére (a butitottra a Toshiba oldaláról szintén nem ment a touchpad) Most ott tartok hogy minden touchpad drivert letöröltem a gyári a win felrakta a saját maga driverét én lecseréltem a Toshiba oldalán lévő butitott synaptics driverre most megy de semmi görgetés semmi beállitás..........na ez nem az igazi igy
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest