- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
scope2007
addikt
szevasztok!
valaki tudna segíteni?
lenne egy asus p5wd2 premium lapom amely
8csatornás Intel High Definition Audio – Realtek ALC882D hangkodek (S/PDIF kimenet) Integrált audiot tartalmaz..... és lenne 1 thompson házimozi (dvdlejátszó+5.1es hangszorók)
már össze van kötve, de csak sima audio kábellel....szóval ha zenét hallgatok (van 5.1es zeném) akkor csak 2hangszóró szól ha jól figyeltem meg....azt szeretném hogy 5.1be szóljon a cuccos.
kérdés: milyen kábelt kell vennem hogy összetudjam kötni őket normálisan? nem értek hozzá azért kérdezemCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Gab606
csendes tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik a jobb?
LOGITECH X-540 5.1
Creative-Labs Inspire 7.1 T7900
Föleg film+játékra lenne, zene csak ritkán.
Árban ugyan annyira jön ki mindkető X-540 helyben 23k, T7900 pk-val szintén ennyi.
Logitech® X-530 topicban már irták hogy 540-es gyenge és rosszabb 530nal is. -
orion84
csendes tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni hogy x<20.000 Árfekvésben milyen 5.1es hangfalat ajánlanátok főként filmnézéshez, és zenéhez. (Játékhoz nem lényeg) Előre is köszi a válaszokat!!! -
Sylar_
tag
van egy eladó Sencor SHC-SP110 5.1-em, zsír új, ha valakit érdekel dobjon privit:
[link] -
Mr-Pamacs
senior tag
Hi
Milyen 5.1-es hangszóró rendszert ajánlanátok olyan max 15-17 körül?
Távirányítós legyen mindenképpen! -
RedWing
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Mi a véleményetek a következő összeállításról?
Hangfal: [link]
Hangkártya: [link]
Gép: HP-Compaq nx6125
Esetleg tudnátok ajánlani valami alternatívát? A hangfalak helyett?
Kikötések: 5.1 - max. 75k
Amire lenne: 1. film 2. zene - játszani nem szoktam.
Előre is köszönöm a segítséget!!!Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
RedWing
aktív tag
válasz Mr-Pamacs #360 üzenetére
Üdv!
Őszintén szólva én sem tudok sokat róla, de elég jó kritikákat olvastam róla, na meg a THX minősítés sem egy uccsó szempont!
Esetleg tudnál ajánlani konkrétan valamit??? Max. 75k-ig.
Előre is köszi!Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
Mr-Pamacs
senior tag
-
Antibazsi
aktív tag
Halihó! Egy kis segítségre lenne szükségem! Notihoz szeretnék vmi hangcuccost max 40k-ért,de már a legelején megakadtam.Nem tudom eldönteni,h hangkártya+PC-s 5.1/7.1 vagy asztali házimozi éri meg legjobban.Igazából a házimozinál semmi szükségem a DVD lejátszóra,viszont ugyan olyan árban annak nagyobb a teljesítménye.(Igazából lövésem sincs a dolgokhoz,csak nézem mi hány watt azt ennyi,bár nagy házibulikat nem rendezek)
Az eddigi befutók: Creative X-FI XTREME AUDIO NOTEBOOK + Creative-Labs Inspire 7.1 T7900 vagy pl.:Samsung HT-Q20 [link] vagy vmi hasonló
Igazából mindenre kell:játék,film,zene
Köszi a segítséget!Üdv, Balázs
-
Neuronetic
csendes tag
Hali!
Igen én tudok!
Mert most vásároltam egy gyönyörű és Isteni hangzással bíró
Creative Gigaworks G550W
THX mínősítés, Wireless-es hátsó hangszórók, 8 méterig.Távirányítóval mindent lehet rajta állítani,és nemutolsó sorban, BAROMI JÓL SZÓL!!!
A csomagban mindent megtalálsz, a tartóktól a matricákon a csuszásgátlón át minden apróságot mellékelnek, és meglepetésemre a felhasználókönyvében magyarul is le van írva minden!!!
Igen végre egy minőségi termék!
Egy Creative P580-om volt előtte de már megszolgálta az idejét, gondoltam lecserélem, és jó vételnek tünt egy Genius SW-HF 5000-es, de mikor otthon összeraktam, a nagy csalódások mellett, 3 nap múlva ment is vissza és ekkor vettem az új creativomat.
Mindenki figyelmébe aki a Genius hangrendszerről szeretne többet megtudni, vagy vásárlás előtt áll, feltétlen olvassa el a GENIUS SW 5.1-es fórumot, mert rögtön el fog menni a kedve tőle. Rengeteg probléma van vele, persze ott is vannak kivételek, de előbb mindenki olvassa el feltétlen!!! -
Vapor
aktív tag
Hellosztok!
Számítógéphez milyen hangcuccost ajánlotok 30-35k környékén?
Leginkább mindenre kéne: játék, film, zene
[Szerkesztve]PSN ID: SaLa17
-
fero02
nagyúr
Hi all!
Ismeri vki közületek a Creative Inspire T5700 Digital hangaflrendszert? Ő lenne az: [link] Már nem gyártják és kapni sem lehet újonnan, ezért az oldal sem vmi közlékeny a termékkel kapcsolatban. A főbb paraméterek le vannak azért írva.
Üdv!
[Szerkesztve] -
Hybryd
tag
válasz gergely2005 #342 üzenetére
Tízezerért sajnos még 2.1-ben sem kapsz valami csúcs szettet, ha ennyiért 5.1-es szettet adnak, gondolj bele hogy mennyire lehet minőségi hangzása...
Kb. mint amikor 5 Szokolt meg egy puffogó viperát raknál a szobádba
MÁS:
Nem találtam hozzá megfelelő Terratec-es topikot, úgyhogy ide írnám, ha nem baj
Még pár éve beszereztem magamnak egy Terratec HomeArena 5.1-es hangfalrendszert. Meg voltam vele elégedve, de jó ideje (nem a múlt héten jelentkezett a probléma, de igazság szerint sokáig nem foglalkoztam a problémával) nem reagál a távirányítóra, tehát csak a számítógépen tudom a hangerőt stb. állítani, a hangfalon mindig a 3-as hangerő marad.
Először persze arra gondoltam, hogy kimerültek az elemek a távirányítóban, de friss elemekkel sem reagált a mélynyomó semmire. Valaki találkozott ilyennel már? Mi lehet a probléma? A távirányító sz.rhatott be, vagy a hangfal elektronikájában bibis valami?
Valakinek valami ötlet?
Ha a távirányító rossz, lehet ilyet valami szaküzletben kapni?
(ö.. talán nem kéne lábtartónak használnom a mélyhangszórót... )
[Szerkesztve] -
fero02
nagyúr
Hi!
Távirányítót könnyen ki tudod próbálni. Nem kell más hozzá, csak egy digitális fényképezőgép, vagy egy kamerás telefon.
Mindössze annyi az egész, h a kamera objektíve elé kell tenni a távirányítót (az adó részét persze) és nyomogatni egy gombot. Lehet h kicsit kell majd játszani, h más legyen a fény beesési szöge, de nem gáz.
Ha minden fasza, akkor villogást kell majd látnod. Természetesen minden gomb lenyomásakor más ritmusú villogást fogsz majd látni.
Üdv! -
Ace Ventura
addikt
Ma végleg beszart a Genius HT 5.1 5000-resem 3 hetet birt ki szegény.A topicjában már elsirtam a bánatomat.Holnap megy is vissza gariba.Az tuti, hogy nem kell többet ilyen mégegyszer.Amig jó volt, addig sem voltam teljesen lenyügözve a hangjától.Erről van valakinek tapasztalata?[link]Jó választás ez a Genius után?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Hybryd
tag
-
csaboo
tag
válasz Ace Ventura #373 üzenetére
Én inkább az X-530-ast ajánlanám helyette, mert igaz hogy nincs hozzá távirányító, viszont szebb külsőleg, és elvileg a hangja is jobb (nekem ilyen van, és szeressem nagyon).
Aki korán kel...az előbb iszik.
-
Ace Ventura
addikt
Az 530-ról nem hallottam túl sok jót.Az 540-ben már kijavitották a hibákat, és a hangminőség megmaradt.Én hallottam már az 540-est, és nekem bejött.Viszont az 530-at még nem.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
csizzah
aktív tag
Üdv,
Nem tudja valaki hogy olcsóbb kategóriában gondolok itt 30e alatti szettekre, létezik digit bemenettel rendelkező cucc?
Ezeken a logitech-eken amiket emlegettek, 530,540, van digit bemenet?
Előre is köszi. -
Ninoka
tag
Nekem van egy ilyen eladó erősítőm, 30-ért odaadom. Egy éve vettem 50e körül. Van benne beépített AC3, Dolby ProLogic dekóder, úgyhogy van rajta digitális koax, és optikai bemenet is. Meg persze analóg 5.1, és sztereó bemenetek is. Ha érdekel téged (vagy bárki mást), privizz!
-
stophunter2
csendes tag
válasz Ace Ventura #379 üzenetére
én is ez(eket) nézegettem, de a logitech-nél nem tiszta műanyag a boríítás? tehát a mélyláda nem fából van ugye?
Stophunter
-
Ace Ventura
addikt
válasz stophunter2 #383 üzenetére
A szatelitek műanyagok, de a mély az fából van.
Holnap veszek egyet, és megmondomÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Hybryd
tag
válasz Mr-Pamacs #377 üzenetére
Az infravevő a mélynyomón van, nem egy külön valami.
Az a kis téglalap a jobb felső sarkában, nem tudom mennyire látszik.
Egyébként a távirányító első gombnyomására villan a kijelző (így nyugtázza hogy csináltál valamit), de ettől még nem történik semmi, és a többi gombnyomásra már így sem reagál.
Az árat mire értetted? Ezt a szettet úgy tudom, már nem kapni újonnan. -
Alyens
aktív tag
Kellene nekem egy gyors vélemény a T6100 ról? Gondolom nem tökéletes a cucc ennyi pénzért? De megéri az árát? Ha tud valaki akkor egy gyors választ írjon!
http://shrimpland.hu
-
Ace Ventura
addikt
Logitech X-540.
Én hétfőn vettem, és már adom is el
Okát itt megtalálod.[link]
Ha neked elég a szobádba, akkor jó vétel, mert nagyon szépen szól a tesztek szerint.Én ki se próbáltam.
Ja, és olvasd el a #301-es hozzászólást kicsit feljebb.
[Szerkesztve]Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
punish3r
aktív tag
Kicsit OFF!
Ehhez az 5.1-es hangfalrendszerhez: [link] milyen hangfalkábelt és mekkora átmérővel javasoltok? Még az szeretném megtudni, h a kábelek hossza mennyiben térhet el egymástól? Pl. center, elsők, hátsók között hány cm lehet max a különbség, hogy ne ártson a cuccnak?
szerk: ja és kb 16-20 m2 a szobám területe!Már a jövő sem a régi...
-
munky
őstag
sziszatok!
20-22K-ból mit lehetne kihozni?
(főleg zene, játék)
Logitech X-540 sajna kihúzva mivel túl rövidek a kábelei -
Ninoka
tag
válasz punish3r #389 üzenetére
Jó kis cucc. Szerintem elég 2x1-es vagy 1,5-ös vezeték, még a 70-os csúcsteljesítményhez is 4 ohm-on. És mivel nem akarod kilóméterekre elvinni, így a hossza teljesen lényegtelen, főleg, hogy ha jó minőségű, és elég vastag kábelt veszel, ugyanis annak az ellenállása elhanyagolható a hangfalhoz képest. Ártani amúgy sem tud neki, max. csökken a hangszórókon leadott teljesítmény (vagyis picit halkabb lesz), ha túl vékony a vezeték, vagy ha túl nagy a vezeték ellenállása (mert túl hosszú. vagy rossz minőségű anyagból van).
-
Ninoka
tag
válasz punish3r #392 üzenetére
Persze, nyugodtan megcsinálhatod. Miért is kellene mindegyiknek egyformának lennie? A hátsókhoz mindenképp több vezeték kell, mint pl a centerhez. De szerintem teljesen felesleges 2,5 négyzetmilimiméteres vezeték, az baromi vastag. Persze ha vastag a pénztárcád, akkor te tudod, de az már jóval drágább mint pl egy 1-es vagy 1,5-es kábel, és a teljesítmény nem indokolja ezt a vastag vezetéket. Nekem a 70/110-es hangfalakis csak 1 mm2-es kábellel vannak kivezetékelve, és tökéletesen működnek.
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
5.1-es és 2.1-es hangfalak közül melyiket ajánlanátok 15-17e Ft körül? 5.1-es fele húzok, eddig az x530-at találtam árban is megfelelőnek, de nem vagyok képben hangfalügyben. -
WN31RD
addikt
válasz Bazsee71 #395 üzenetére
Magától értetődő módon minél több hangfalat veszel adott mennyiségű pénzből, annál gyengébb minőséget kapsz. Csak te tudhatod, hogy hol van az a szint, ahonnan már nem annyira jobb minőségre vágysz, hanem inkább térhangzást szeretnél.
(Szerintem pl. az általad említett keret többszörösébe kerülő 5.1-es hangfalkészletek hangja is kiábrándító, úgyhogy ennyi pénzért eszembe nem jutna 2.1 fölé menni, sőt, inkább 2.0 lenne belőle. Persze az kevésbé menő... )''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Bazsee71
őstag
Engem az hidegen hagy, hogy menő-e vagy sem, csak szóljon szépen! Most itthon egy 4-5 éves Genius 4.1-em van, annál rosszabb ne legyen. A 2.0-ás nak sem vagyok ellenére, csak ahhoz hogy mondjuk egy 10-13cm-es hangszóróból kicsalogassanak igen mély frekvenciákat, és ennek ellenére még lineáris legyen a hangzása, igen komoly tervezés kell, ami már húzós lenne a pénztárcámnak...sajnos. Persze tudom hogy ilyen tulajdonságokat egy 5.1 v. 2.1-től sem szabad elvárni, nem is lehet ennyi pénzért, de csak jobban aládurrog a maga módján az a mélynyomó.
Ha van vmi tuti tippetek, légyszi ne tartsátok vissza! -
WN31RD
addikt
válasz Bazsee71 #397 üzenetére
A legjobb szándékkal csak egy dolgot ajánlhatok, ha tényleg érdekel a hangminőség, és nem a puffogó mély a legfontosabb: Felejtsd el az új számítógépes hangfalrendszereket, és keress használt 2.0 hifit olcsón. A 15-17k keretet valószínűleg kicsit meg kell nyújtanod, de egészen más kategóriába lépsz.
Viszont ez itt már off topic, elnézést...''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
fero02
nagyúr
válasz Bazsee71 #397 üzenetére
Hi!
Első körben azt kellene eldöntened, h valójában mire szeretnéd használni. Ha csak zene és játék, esetleg 1-2 avi-s film, akkor pl bőven elég a felső három közül valamelyik: [link] Ezek nagyon szépen szólnak.
Viszont ha dvd-zni is szoktál és kell a térhengzás, akkor van értelme az 5.1 nek és társainak. De akkor valóban több pénzt kell kiadnod érte ha minőségibbb rendszert szeretnél.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest