Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fecdzo

    senior tag

    válasz Gh0sT #1179 üzenetére

    Egy stratégia találati aránya kulcsfontosságú. Érdekes, hogy minnél több időt töltök el a stratégiák tervezésével és tesztelésével annál inkább látom, hogy egy-egy stratégia végkimenetele merőben szerencse függő...mintha donbnánk egy kockával, vagy feldobnánk egy érmét.
    Ezeket a szavakat egy német tradertől hallottam először aki dax határidőven euro/jpy határidővel és kötvények határidős kontraktusaival kereskedik...namost, számomra ő azért is hiteles, mert amit keresett abból telik neki bőven, luxus villától kezdve, luxusautón át mindenre...

    Na, lényeg a lényeg...hiába, hogy vannak bizonyos alakzatok, hírek, korreláció más instrumentumokkal, hipi-szupi indikátorok, a tradekre vonatkozó találati arány merőben hipotetikus és itt már megint csak matematiaki valószínűségekről beszélünk.

    Egy másik általam nagyra becsült trader és hedge fund menedzser szerint ebben a bizniszben egy 60%-os stratégiáért ÖLNEK!!! Csak ám ez egy elég relatív dolog...Mikor mondhatjuk egyáltalán egy stratégiára, hogy bizonyos találati aránnyal rendelkezik? Nos ezt mindíg csak egy bizonyos időszakra vonatkozik. Lehet éppen kifejlesztünk egy stratégiát, ami bődületes pontosságú kicsi a drawdown, minden kafa, de ez csupán a tesztelt/tradelt időszakra vonatkozik. Fel kell készülni a veszteséges részekre. Érdekes, hogy a jó traderek nagyon sok alkalommal érzelmek és intuíció alapján gyakran eltérnek az alapkoncepciójuktól. Ekkor pedig már borul is a stratégia tesztelése, mert nem az általa leírt stratégiáról beszélünk, hanem egy másikról ami tartalmaz intuitív elemeket...

    Az általam eddig látott stratégiák találati aránya (2 év teszt vissza 1 perces charton!!! több mint 100000!!! tradeddel!!) 45-55% körül volt....sőt inkább 40% felé.

    Az érdekes az volt, hogy a stoppok ölték meg a stratégiát! Az irány hatalmas arányban jó lett volna ha nincs stop. Viszont annak muszáj lennie, mert különben jön a marin call...

    Azt mondják, az nyer nagyot aki sokat kockáztat...már ott tartok, hogy rengeteg könyvet dobok inkább ki az ablakon, mert inkább tökösnek és bátornak kell lenni. Nagy levegő oszt majd csak kibírjuk a drawdown-t....persze így szerencsejáték szagú a dolog...viszont nem az mert korábi elemzések szerint igazunk lesz..

    Lehet rossz utat járok, mert láttam stratégiákat és tradereket akik 1 ÉVE NEM HIBÁZTAK!!!!Nem 40-50%-os a találati arányuk, hanem 80-100%!!. Nem viccelek! Kár, hogy nem ismerem a stratégiájukat. Ők lesznek azok akik bevállalják, hogy esetleg mások pénzét tradelik. Ja mielőtt valaki azzal jönne az opciókkal, ezt a hozamot nem opcióval és határidővel érték el hanem FOREXXEL!

    Jó volna tőlük tanulni....

    fulekitrading.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák