- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Apple notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
-
Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
ph Az ASTRIA 600 ARGB ráadásul a hűtési teljesítmény szempontjából sem szégyenkezhet.
-
Saját Redmi Note 13 Pro+ a világbajnok focicsapatnak (és indiai rajongóiknak)
ma Argentína nemzeti válogatottjának mezével díszítik az új Redmi különkiadást.
-
Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
it Egyre nagyobb probléma az AI hallucinálása – most az osztrák adatvédelmi hatóság veheti elő a ChatGPT miatt az OpenAI-t, alapvetően a GDPR megsértése miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
én úgy "tanultam", hogy a zöld teát többször lehet forrázni, de az első forrázatot el szokták önteni. mikor úgy csináltam, ahogy a feketét szoktam, akkor sikerült "megutálnom". hivatalosan valahogy úgy készítik, hogy kb. 80°C-os vizet öntenek rá, amit gyakorlatilag azonnal le is öntenek, majd a köv. víz 3-4 percig áll rajta, és az már fogyasztható. a művelet 4-6 alkalommal ismételhető, amíg van íze, vagy színe a főzetnek. oolong teáknál bejött nálam, zöldnél (sencha) nem.
-
N0zer0
senior tag
-
N0zer0
senior tag
Akkor pedig nem szabadna keserűnek lennie. Pontosan sosem tudni hőmérő nélkül. A lobogó víz 100 fok (fémkannában ezt nem látni). Ha már pont nem lobog, akkor kb. 90 fok (filteres fekete teát ennyin szoktam áztatni, a szálasat elvileg lehet melegebbel is, de nem számít sokat). Úgy lőttem be eleinte a kb. 60 fokot, hogy fújogatva, kevergetve hagytam hűlni, de csak annyira, hogy a porcelán kanna/edény, amiben hűtöm és áztatok még meleg legyen. Ha bele tudok nyúlni a vízbe újjal úgy, hogy nagyon meleg ugyan, de néhány mp erejéig nem égeti le az ujjamat, akkor kb. 60-70 fok, ha kicsit jobban égeti (nagyot nem kockáztatok, várok hozzá eleget) akkor még több egy kicsivel. Bár egy idő után az ember enélkül is meg tudja saccolni, esetleg "x" edénynél kitapasztalja, hogy a lobogó víz "y" másodperc alatt hűl le kb. annyira. Próbáld meg a vizet egy kicsit tovább fújni, kevergetni, hűteni, hátha úgy nem lesz keserű a tea, esetleg próbáld meg 3 percnél kicsit rövidebben, kóstolgasd, mikor nem keserű még.
Illetve még annyi, hogy mikor megfelelő hőfokon ázik a tea, lefedem, nehogy lehűljön egy szint alá, de fehér/zöld teánál, főleg második leöntésnél ez sem fontos.
Mondjuk nekem is kéne teahőmérő, csak sehol nem találok emberi áron, 3 ezertől (ki tudja az mennyire megbízható) a határ a csillagos ég (+kiszállítás/posta).
[ Szerkesztve ]