Hirdetés
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Computex 2023: futurisztikus köntösben tér vissza az ASUS Matrix VGA szériája
- Computex 2023: monitorok és mesh rendszer is előkerültek az MSI kalapjából
- Computex 2023: előre és hátra is lép a Kingston
- Computex 2023: az Acernél középpontban a fenntarthatóság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tetszik Xtrfy K5 billentyűzete.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Predatorr
őstag
És ezt mind kenjék a hajukra ilyen árakon!
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
pusszycat
nagyúr
A cikk végére majdhogynem kiegyenesedett az EKG-m. Számomra semmi izgató nem volt. Persze másnak még lehet.
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB
-
comegetsome1
aktív tag
Igen fűszeres lett ez a leves, csípnek az árak.
Besz.rok tőlük.
-
tserrof77
senior tag
Én a 620-as alaplapon akadtam meg. Egy q..va x1 slot elfért volna az egyik M2 helyére
ja, 50k-ért ne akarjak mindent... IS...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Fuvaros
senior tag
30ért érdekelne az egérpad..jár hozzá asztal is gondolom
[ Szerkesztve ]
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Rowon
őstag
2 x 45 giga? DDR5? Jó ég... brutál soknak tűnik, így 2023-ban. 5 év múlva, ha emlékezni fogok erre a kommentemre, akkor visszaírok rá, hogy most sok-e vagy sem.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
.mf
veterán
24 meg 48 gigás RAM? Fúj, menj innen perverz állat
Huszonpár év 2 hatványai után furák ezek a számok...
Elég magasak a cikkben promózott termékek árai, de igyekszem a pozitív dolgokat megragadni:
- csökken az AM5-ös alaplapok ára, már 60k alatt is van B650, ami teszt szerint okés
- csökken a DDR5 memória ára (persze nem a cikkben lévőket kell nézni)
- csökken az SSD-k áraFotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nubreed
veterán
50 rugóért A620 ami ipari hulladéknak is kevés. És akkor ez a belépőszint az AM5 -nél... Az AMD -nél tényleg nagyon elgurult a gyógyszer.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
pengwin
addikt
Hát az én szívem megdobbant a 4096 színű e-ink kijelzős olvasó láttán. Aztán megállt mert megnéztem az árát...
#10 .mf
Szerintem egyébként annyira nem is elvetemültek a cikkben lévő memória árak, figyelembe véve, hogy ezek erősen felsőkategóriás cuccok, OFC.
2*16GB DDR5 értelmes XMP/EXPO-val, elfogadható késleltetéssel már sokkal barátibb - és 32GB még mindig nagyon jövőbiztos szerintem - 16GB-tal is mennyi ideig el lehetett lenni.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Dr. Akula
nagyúr
"elsősorban AMD-s rendszerekhez való – memóriára pályázókat érdekelheti a G.Skill 2 x 48 GB-os Flare X5 DDR5-5600-as csomagja (F5-5600J4040D48GX2-FX5), amit 150 900 forintért hozhatnak el az üzletből. A 33 mm magas, AMD EXPO-s megoldás"
Szerintem azok közül is csak azokat, akik szeretnék a procijukat elfüstöltetni.
Az Onyx Book Tab Ultra C viszont jó vétel, a csak szürke elődje is ugyanannyiba kerül, akkor meg már miért ne tudjon színest is? Gondolom az elődhöz való mágneses billentyűzet jó ehhez is.
[ Szerkesztve ]
-
HELLAFLUSH
őstag
Na ilyenkor nem bánom, hogy 4éve letettem a PC-t..
-
Nyersszotyi
tag
válasz
HELLAFLUSH #15 üzenetére
de csak ebben a hardverkuka rovatban vannak ilyrn árak, egyébként teljesen normális minden
Adjatok nekem egy egész Bolygót a Világegyetemben és kimozdítom helyéből a fix pontot.
-
nubreed
veterán
De van még "jobb" is egyébként.
Egy kib***ott 3 darabos system fan szettért képesek legombolni átszámítva 50.000 Ft -ot.
115.91 fontot. [link]
Thermaltake...We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
pengwin
addikt
-
lujo10
aktív tag
Köszönöm, de most szerintem elment az étvágyam
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
azbest
félisten
rájöttek a gyártók, hogy ez a duplázás nagyon gyors növekedés, helyette apróbb részletekben is lehet csepegtetni újra és újra a drágább modulokat.
Már 5 hónapja volt egy linus videó, amiben a gyárban 24GB-os modulokat raktak össze neki. [link] A ráírt matricák persze csak trollkodások, gépbe téve írja neki.
-
pengwin
addikt
Nálam az e-ink hatalmas plusz egy tablettel szemben - ha meg rendes tablet lenne, akkor pedig nem lenne hozzá jó az a kijelző.
Egy tabletet nem tudok beilleszteni a felhasználási szokásaimba, és gyanítom sokan vannk még így - nekünk meg hiába próbálnál eladni egy nagyon király tabletet.
Üdv, pengwin
-
Szerintem semmiféle szuper e-book olvasó nem pótólhatja a könyvet, amit a kezébe vehet az ember és fellapozhatja, bárhol, bármikor, akkumulátor meg töltő nélkül.
-
Rowon
őstag
válasz
antikomcsi #23 üzenetére
Valahol olvastam, hogy az emberi szem több színt tud megkülönböztetni, mint amennyi a monitoron megjelenik. Ennyiből is sokkal egészségesebb egy könyv olvasgatása a szemnek, mint egy e-book olvasó.
Kevesebb helyet foglal? Az viszont tagadhatatlan. Egy e-bookba egy egész szekrény könyv elfér.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
pipeline
csendes tag
válasz
antikomcsi #23 üzenetére
feltéve ha nálad van az ominózus könyv ... az e-könyvet bárhol bármikor egy perc alatt beszerezheted és az ugyanúgy kézbevehető e-könyv olvasóba csodák csodájára akár több könyv is belefér, azt meg tíz könyv cipelésével nem tudod pótolni
-
pengwin
addikt
válasz
antikomcsi #23 üzenetére
Én nagyon szeretem a könyveket, rendszeresen veszünk is újakat, meg van pár antik, még a monarchiában kiadott példányom is... de ma már a könyv nem pótolhatja az e-book olvasót. Főleg, ha mondjuk utazás közben akarsz olvasni.
Nekem egy Kobo Aura H2O-m van jelenleg: vízálló, háttérvilágításos modell. Napi használatban van, mégis csak pár havonta kell tölteni. Ráfér egy egész könyvtár, egy nagyobb zakózsebben elfér, és a neked kényelmes méretre állíthatod a betűméretet meg a sorközöket, betűtípust, stb.. A ritka töltési ciklusok miatt nagyon-nagyon lassan amortizálódik, megkockáztatom, hogy könyvben több kár keletkezik, ha ennyit viszed jobbra-balra.
#24 Rowon
A szemednek aztán édesmindegy, hogy a fekete-fehér papírt nézed, vagy egy normális e-ink kijelző statikus képét. Az e-inkes olvasók háttérvilágítása pedig sokkal jobb minőségű szokott lenni, mint a tipikus olvasólámpáé - kellemes hőmérsékletű, szórt, villódzásmentes.Üdv, pengwin
-
Rowon
őstag
"A szemednek aztán édesmindegy"
Vagy nem.
[link] [link] [link]
Tehát a ~4000 vs 1 millió (!) szín az édesmindegy? Szerinted. Szerintem meg nagyon nem. Az első link pedig arra is kitér, hogy a monitor/kijelző/stb. bámulása közben 30-50%-kal kevesebbet pislogunk, ami megint nem egészséges.
[ Szerkesztve ]
-
Akula
őstag
Tiszteletben tartom amit mondasz, mert nem értek hozzá.
Csak nem értem, miben tud többet nyújtani egy sima olvasó, mint egy hasonló méretű tablet.
(ja, és ami a legfontosabb, hogy ugyanazon az áron)
Az egyikkel csak olvasni lehet digitalizált írásokat, a másikkal ezt is és még felsorolni is lehetetlen, hogy mennyi mindent."Akula Sub, ready for the deep!"
-
DeFranco
nagyúr
Az ebook olvasó céleszköz. A tableten is tudsz könyvet olvasni, de az ebook olvasó ebben jobb, mert kisebb, könnyebb, sokkal-sokkal hosszabb az üzemideje, sokkal-sokkal jobban kíméli a szemet, sokon van fizikai gomb a lapozáshoz.
Ezek mind-mind összeadódnak és emiatt sokkal lazább élmény olvasni e-readeren, mint fogni egy súlyos tabletet meg tapizni, stb.
Nyilván a tablet legalább ideiglenesen helyettesítheti az e-olvasót, visszafelé viszont ez nem működik, de van helyük egymás mellett.
-
pengwin
addikt
Nem tabletekről vagy monitorokról volt szó, hanem e-ink kijelzős olvasókról. A linkelt cikk nagyon pongyola megfogalmazással a LED kijelzőkről beszél, ezeket meg ne mosd össze egy teljesen más technológiával.
Még egyszer megkérdezem: miért jobb a statikus könyvet bámulni, mint a funkcionálisan megegyező e-inket? Az e-ink nem villódzik, nincs képfrissítés - a szemed nem látja, hogy a tartalom nem fixen van odanyomtatva.
Mellesleg szerinted a könyv lapján lesz 1 millió szín?
És még ha tényleg 4000 és 1 millió színről beszélünk... ez mégis hogy károsítja a szemedet?#28 Akula
nem értem, miben tud többet nyújtani egy sima olvasó, mint egy hasonló méretű tablet
1. Tipikusan hónapokban mérhető üzemidő egy töltéssel (mondjuk az itt említett konkrét modellel nincs tapasztalatom, de a kijelzőtechnológia garantálja, hogy többet fog bírni, mint egy hasonló tablet)
2. Az e-ink nem fárasztja a szemedet mint egy LED vagy OLED, és nem okoz elalvási nehézségeket.Elalvás előtt nem túl egészséges ilyen 16 millió színű LED kijelzőket bámulni, mert éberen tartanak a nagy mértékű kék fénykibocsátásukkal (mert minden pixelben van kék szubpixel). Az e-inkkel ez meg olyan, mintha könyvet olvasnál lefekvés előtt. Ez tényleg egy céleszköz, de a céljára sokkal jobb, mint egy tablet.
Üdv, pengwin
-
Kedves mindenki! Amikor úgy kezdek egy mondatot, hogy szerintem, akkor az csakis az én általam kedvelt felhasználást türközi, csak az én szokásaimról szól. Nem az eszközt, vagy használóit minősíti. Vegye mindenki kedvére, és használja, és jó egészséget kívánok mellé. Én bizonyos téren ilyen régimódi vagyok.
Valahogy alkoholmentes sörre sem vágyom, vagy mondjuk guminőre, ami sokkal kisebb helyen elfér, mint az igazi, és akkor és ott fújom fel magamnak ahol akarom, és még fejfájásra sem panaszkodik! -
DeFranco
nagyúr
válasz
antikomcsi #32 üzenetére
Álszent dolog bebújni a szerintem mögé aztán pedig a következő bekezdésben két dehonesztáló párhuzammal mégis 'objektíven' belerúgni az adott eszközbe.
Tudod, néha a kevesebb több
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
"Mellesleg szerinted a könyv lapján lesz 1 millió szín? "
4000-nél biztosan több. Ha számodra ugyanolyannak tűnik a papír színe mindenhol, ott is különböző árnyalatok rengetege van. Nem lehet egyszerűen egy kijelzőt összehasonlítani egy papírlappal. Használd nyugodtan az e-inkes kijelzőt, de ne állíts valótlan dolgokat."Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Rowon
őstag
válasz
antikomcsi #32 üzenetére
Az alkoholmentes sört mióta lehet párhuzamba állítani egy guminővel?
Évek óta nem ittam és mégsem vágyom rá, ennek ellenére néha egy alkoholmentes sört megiszom.
Tehát, ha nem vagyok alkoholista, akkor már a nőket se szeressem? Bocs. Mi van ma az emberekkel, megártott a meleg?
-
-
Komplikato
veterán
Sima offset nyomás átlagban úgy nézz ki, hogy 150 dpi a kép (nyilván 600 vagy 1200 dpi feldolgozva) meg 600 dpi a szöveg. Ez így ebben a formában CMKY nyomásnál nagy fehérségű fényes papíron tud 4096 szint összehozni. Más papíron még ennyit sem. Lehet több szín, de ahhoz vagy nagyobb dpi kellene vagy 4 szín helyett 6 színnel kell nyomni.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Rowon
őstag
válasz
Komplikato #39 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy egy papíron látod pl. a rostokat, látod ahogy a fény különböző szögben rávilágít, látod rajta a foltokat, az ujjlenyomatokat, stb. Más, több ingert kap a szemed, az agyad, stb. ezzel együtt úgy vélem, hogy több színt. Aztán lehet, hogy a részemről ez csak spekuláció, szubjektív megérzésem/véleményem/stb. az, hogy a könyvolvasás mindenhogy egészségesebb, mint egy digitális felület.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
nagyúr
Nem basztatja a szemedet, mert nincs PWM-es villogtatás fényerőszabályzónak, hiszen semmi fényerő nincs benne. Az van, amit a Nap rásüt. Mint egy újság/könyv.
Frankó okosság még az Eink monitor. Nem fog 500 Hz-en G-Syncelni, viszont marhajó berakni 2. monitornak, főleg állítva, és mehet rajta minden ami olvasnivaló. Én is szemezek egyel, csak hát az ára...
LCD vs Eink:
#32antikomcsi: 2-3 dioptria után majd vágyni fogsz rá.
[ Szerkesztve ]
-
Akula
őstag
válasz
Dr. Akula #42 üzenetére
Hát nem tudom.
Nekem nagyon alacsony ez a kontraszt. Lehet, hogy direkt így a jó, de nem látom azokat a diagramokat élesen. Ha meg a színre is szükség lenne, akkor elvérzett.
Biztos, hogy megvan a felhasználó tábor, különben nem lenne ez a termék piacon már tizen éve.
De az eredeti aggodalmam az volt, hogy ez a háttér hardver tényleg ennyivel drágább, mint egy ugyanolyan méretű csilivili betekintős érintős miegymás panel?"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Komplikato
veterán
Van a Xiaominak is, de az sem olcsó. Amikor az első hírek jöttek anno az eInk kijelzőkről, akkor azt hiszem a Philips mérnökei azt nyilatkozták, hogy nem drágább legyártani mint kinyomtatni egy napilapot. Igaz az sima fekete fehér volt, nem szürke árnyalatok vagy színes.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
pengwin
addikt
Élőben kontrasztosabb egy e-ink Carta, nem tudom miért ilyen gagyi képeket raktak fel hozzá.
#46 Komplikato
Elképzelhető, hogy gyártani lehet olcsón... de eladni meg jó drágán is lehet
Ennek szerintem eleve annyira kicsi a piaca, hogy az árazás már nem korlátozza számottevően.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
ph A ragut különböző komponensek, e-book olvasók, játékos okosmonitorok és más perifériák alkotják.
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Iphone 13 128Gb Midnight BONTATLAN
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Fantomfekete
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
- Lenovo Legion y520, teljesen hibamentes, szép állapotban.
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest