Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SirRasor

    őstag

    válasz r0by #47189 üzenetére

    Több netes receptből ollóztam össze, amin most már inkább változtatok:

    Tészta
    40 dkg liszt (ez tuti kevés..legalább 60-70 dkg belement a végére, hogy ne ragadjon a tészta)
    5 dkg élesztő (langyos tejben felfuttattam, kb 10 perc)
    3 mokkáskanál só
    1 mokkáskanál cukor
    1 evőkanál olaj
    kis bors
    annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta (2dl volt írva, ami soknak bizonyult)
    kb. 30 percig hagyni kell kelni a melegben. De most hideg van! Picit bemelegítettem a sütőt kb 35 fokra és beraktam :DDD

    Pizzaszósz
    1 konzerv paradicsom (nagy, asszem fél kilós)
    3 gerezd fokhagyma
    bazsalikom, oregánó, majoranna, feketebors (őrölt) - ezekből mind csak érzéssel tettem
    főztem, amíg csak lehetett..kb 10 perc max, na meg addig még úgyis kel a pizzatészta

    Feltét
    kolbászos pizzát akartunk, úgyhogy:
    rúdkolbász kb. fele felszelve, hogy picit vastagabbak legyenek a szeletek
    1 fej vöröshagyma feldarabolva (ha karikázom, akkor macerásabb enni)
    ~20 dkg sajt

    20 percig sütöttem az egészet régi sütőben 80%-os lángon..kb. így lehet a legjobban körbeírni a fokozatot.

    Eredmény: pizzaszósz kb 2 pizzára elég, és most már tudom, hogy rendesen kinyújtva a pizzatészta is elég 2 pizzához, tehát ez így kb. 4 cm magasra feljött.

    4 személyesnek írták, de mi nem vagyunk olyan nagyétkűek. Gyári 30 centisnek max a felét tudom megenni, tehát ránk pont igaz a 4 személy, de csak a 2 db pizza miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Make Love not war!

Új hozzászólás Aktív témák