Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Vásárolnék légkondihoz tisztító spray-t, hol, mennyiért, milyet? nem értek hozzá.
Kell egyáltalán ilyen, vagy lehet mással/máshogy?Nokia 5800, független, eladó, cserélhető androidosra.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Most vettem egy jót a Napos úton a K és F KFT-nél, az 500ml-es volt pár forinttal több mint egy ezres. A házban és a kocsiban is (van hozzá ez a szétspriccelő vezeték) frankón kitisztította a klímát, és még maradt is belőle, perjoe lemon a neve. Előtte meg a Corában vettem egy kocsiba való benyomható tetejűt, ami fele ekkora, és 1199Ft volt, ez a cég utólag jutott eszembe. Szerintem évente egyszer érdemes megcsinálni, a kocsiban már egyszer kétszer bekapcsoltam, és kikapcsolás után szaga volt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
veze
őstag
PS2-es billentyüzet csatlakozó dugó létezik/kapható szerelhető kivitelben, ahol én forrasztom a vezetékeket bele?
-
Luighi
senior tag
Ismer valaki kültéri légyírtó szert? Olyan cuccról hallottam, amit szezononként egyszer kell a kertben szétpermetezni és az távoltartja/megöli a legyeket hónapokon át. Na ezt ismeri valaki?
-
Rick4
félisten
válasz Luighi #45254 üzenetére
Van ez a Quick Bayt nevű cucc, elég hatásos, a ház körül 2-3 pontra kirakod, és szinte mindeféle legyet ritkít, ha a környéken nem találsz, szerintem itt ott van a régebbi alfa mustox nevű, az kenős fajta. Nálad azonban ott lesz gond, hogy a közeli sertéstelep miatt mindig lesz utánpótlás bőven... Azoknak se ártana csinálni valamit a szabadban tartott trágyával, vagy rendszeresen el kellene tüntetni onnan, vagy elég lenne oltott mésszel keverni, mindjárt nem kelne ki heti 15 millió légy..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Polemius
senior tag
Létezni létezik, de nem mernék egy petákot sem tenni rá, hogy itt a közelben vagy akár az országban találsz egyet is. :/
Valószínűleg kénytelen leszel leműteni valami halott egérről/billentyűzetről egyet.Szerk:
Azt nézem, hogy a ps/2 csatlakozó az nem pont úgy néz ki, mint egy 6 pólusú mini-din csatlakozó?[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Polemius #45256 üzenetére
de igen!! köszi
mini din 6 pin
és van is szegeden a retelektroniknál dugó is lengö aljzat is
tápkábelt akarok csinálni olyan külsö hdd-s házhoz ami a 12V/5V /2A -t külön kapja egy ilyen csatlakozóval.
az egér vagy billentyű dugójában nincs minden pin bekötve és pont onnan hiányzik belöle ahol lenni kéne nekem ( és elég soványka a benne lévő vezeték keresztmetszete is) -
Attix82
addikt
Hali!
Egybe kinek mit erne egy:
Q8400@3,4Ghz alap fesz alatt joval. (sok gari)
Giga P35-ds4 (nincs gari)
OCZ reaper 2x2 GB 1066mhz (BirdPC tonkrement es ott lett veve).Csak egyben.
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Eladó egy 17"-os Acer notebook, részletek ITT + érdeklődni is -
CSorBA
őstag
Eladó XFX 5770, Boba féle. [link]
-
maláj
addikt
keresek bútorosnál dolgozó emberkét
zaklasson + PM-ben ha magára ismert valaki -
Rick4
félisten
válasz SirRasor #45258 üzenetére
Ha nem használod, akkor csak poros lesz, nincsen jelentősége, mert száraz marad, viszont így nagyon hamar tönkre fog menni. A rendszerben a gáz mellett olaj is van, ez a működés alatt megkeni a csatlakozásoknál a tömítéseket, nem száradnak össze, emiatt marad benne sokáig a gáz. Célszerű a lakás klímáját is azért havi 1x 3 percre bekapcsolni, hadd járja át az olaj. Én most pár napja a pollenszűrőket vízzel átmostam, a külső és a belső egység lamellái közül kompresszorral a piszkot kifújtam, és ezzel a perjoe cuccal nyakig fújtam, állt 2 órát, majd jól megjárattam, hogy menjen is ki belőle... Még valami állatka beledöglött a kinti kondenzvíz elvezető csőbe, azt kipucoltam és elvileg a kondi fel van készítve a szezonra...
-
SirRasor
addikt
Jah, pláne hogy most kaptam meg hozzá a munkahelyi kölcsönt, amit 2027-ig törleszthetek
Rick4 a havi 3 perc az télen is értendő? Ez a klíma lassan 1 éve nem volt bekapcsolva. Ilyenkor már mind1? Negyed évenként kapcsoltam volna be picit járni, de akkor lehet inkább már nem is nyúlok hozzá.
Make Love not war!
-
Rick4
félisten
válasz SirRasor #45269 üzenetére
Télen, tavasszal, nyáron, ősszel. Mondjuk a mostani hűtő fűtő klímákat pl szokás egyébként is ősszel használni egyszer egyszer.. Az olajnak nem árt kenni a tömítéseket, de azért nem garantált még a tönkremenetel. Kapcsold be, és járasd, ha olyan 15°C vagy alatti levegő jön (állítsd 18°C -ra, tegyél a kifúvónyílás elé egy hőmérőt 10 percre és nézd meg, mit mutat majd) akkor még nem ment el a gáz, ha elment volna részben, akkor ennél magasabb lesz a kifújt levegő, de működik, ha totál elment, be se kapcsol a kompresszor, de akkor is tölthető a rendszer, nem is drága, csak épp a rossz tömítést megtalálni pénzesebb.. ..
-
csabaf1
csendes tag
-
Attix82
addikt
Ha kell esetleg valakinek valami: [link]
-
Rick4
félisten
válasz csabaf1 #45272 üzenetére
Igen, peremes csőcsatlakozások vannak, de nem is ott kezd el ereszteni.. Van ott sarokszelep tömszelence, meg szervizcsatlakozás, lehet ott is gond, persze nem a felszerelés után egy évvel....
-
csabaf1
csendes tag
Igen, van rajta szelep, de azon meg van egy kupak, ami lezárja a szelep házat. A szervíz tűszelepen szintén van egy kupak, ami lezárja. Ezeket felszerelés után néhány klímás elfelejti meghúzni, csak kézzel rácsavarja, pedig pont olyan fontos, mint magát a kötést rendesen megcsinálni. Semmilyen járatás nem segít egy hanyagul felszerelt klímán.
-
Rick4
félisten
válasz csabaf1 #45276 üzenetére
Hát, én nem vagyok klímás, csak van pár szakember barátom, velük beszélgettem, hogy mégis mire számíthatok meghibásodásnál, ők adták nekem ezeket a tanácsokat meg infókat... Az én logikám, hogy az a kupak befelé piszok és víz ellen véd, de kifelé tuti nem nyomásálló, ha el akar menni mellette a gáz, szép lassan el fog. Azt mondják, sajnos a hollanderek meg képesek lelazulni a felmelegedés-lehűlés miatt, aztán 4-5 év múlva mehet a klímát megint tölteni...
-
csabaf1
csendes tag
Zár az a kupak elég rendesen. Sok silány gépnél a sarokszelep már gyárilag ereszt, hallani ahogy nyitod ki, hogy sziszeg (folyik) kifelé a hűtőközeg mellette. A kupak ráhúzásával probléma nélkül működik még évekig. A hollanderek mondjuk valóban szoktak gondot okozni, de inkább törni, vagy repedni szoktak. Tapasztalatom szerint a szivárgások nagy százaléka rossz kötés miatt, kisebb része hibás gyári forrasztás miatt történik.
-
Agyasima
őstag
Mit lehet csinálni a bolti sorbaállásnál azzal az emberrel, aki a s*ggedbebújik? Elég idegesítő tud lenni.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Rick4
félisten
válasz Agyasima #45279 üzenetére
Én szoktam olyat csinálni, hogy mikor már 3x lép közvetlenül mögém, mondom neki, hogy akkor most csináljuk úgy, hogy én előrelépek, ő meg ott marad, hadd legyen már meg az egészséges távolság... Ezt általában megértik.
[ Szerkesztve ]
-
Tottu
senior tag
Eladó "félig hibás" iPod Shuffle 3G 4GB + fülhallgató!
Ár: 5500Ft
[ Szerkesztve ]
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
pschio
őstag
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
CSorBA
őstag
válasz macilaci78 #45285 üzenetére
Velem ilyen egyszer volt. A kocsim előtt voltam, épp pakoltam, erre mögöttem így nyomult egy csávó, lassan tologatta neki a kocsimnak az övét. A harmadiknál hátrabasztam a kocsit az övének. Abból felfogta...
-
maláj
addikt
válasz macilaci78 #45285 üzenetére
én is ezt szoktam csinálni
a mögöttem állóval együtt lököm hátra vagy 2m-ert kocsistól, mindenestől -
Agyasima
őstag
Konkrétan kosárral vásároltam Sparban. Ott nincs lökdöshető kocsi. Miután fölpakoltam a szalagra - meg a mögöttem következő is - , már nincs hova menekülni. Kifordultam oldalra, szembe a szalaggal, félig szembe a tapadóemberrel. A nyanya, ha tudott volna, állítom, még meg is előz.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Attix82
addikt
Hali!
Eladó: Asus Cucore 5770 1 GB 2.5 kiskergarival.
Iranyar 21e ft.
-
ShadowX
őstag
válasz Agyasima #45288 üzenetére
Én ilyenkor szándékosan azt szoktam csinálni, hogy tyúklépésben haladok, de azt is úgy, mintha agyhalott lennék. Ez főleg a nyugdíjasoknál jön be, amit nem értek, mivel mindig sietnek, de, hogy hova, azt nem lehet tudni. A legjobb akkor lesz a dolog, amikor már mindenki elhaladt előttem a pénztártól, de én még mindig 2 m-re vagyok a kasszástól úgy, hogy a szalagon sincs semmi. Ilyenkor hallom a dühödt szuszogást, meg a protkóigazgatást.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Agyasima #45288 üzenetére
Egyszer fordult elő velem, hogy egy nagyon irritáló, nagyon akarnik asszonyságot magam elé engedtem. Kapkodott, idegeskedett, de sehogy nem haladt, mert logikátlan volt. Én meg oltogattam, hogy haladjon, ne tartsa fel a sort. Ki is borult a szatyra, a földre vagy egy tucat májkrémes konzerv leborult. Segítsek már összeszedni, mint fiatalember. Kiigazítottam, hogy a mögöttem lévő biztos segítene, de mivel a nagysága elém furakodott, én nem segítek neki, a mögöttem lévő meg nem fér oda tőlem. Szóval haladjon, mert feltartja a sort...
Ezt a komédiát kevesen bírták ki röhögés nélkül.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
maláj
addikt
akit ma a jobb vállammal majdnem földre küldtem a Kedves Presszó előtt (6724 Szeged, József Attila sgt. 63.) na szóval remélem nagyon fájt neki
szokásos dolog - kocsmába menet kóvályog gyalog a biciklis részen
nálam pedig "bunkó paraszt" mód ON volt úgyhogy kis híján padlóra küldtem -
skopy
tag
Segítség kellene. Valakinek nincs véletlen egy ismerőse a nagy postán ?
[ Szerkesztve ]
Az akasztott embert, még az ág is húzza.
-
macilaci78
nagyúr
Retek utcán megyek át a zebrán, valami tipikus napiszaros hulladék velem szemben, de jön nekem, oda sem figyel. Lepattan rólam, esik hátra, lépek 3-at, mire el tudom kapni a grabancát, hogy ne essen bele a pocsolyába. Húzom az arcomhoz és nyomatékosan felhívom a figyelmét arra, hogy "Előre nézzé!"
Más: Nincs valakinek kidobásra ítélt/felesleges/megunt DVD-tartó hengere?
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
CSorBA
őstag
Srácok, sűrített levegő spray-t hol kapok? Obi, Baumax?
Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest