Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Parson #8921 üzenetére

    Szia!

    (Bocsánat, hogy itt válaszolok privát helyett, de hogy kereshető legyen az utókor számára :B + most van csak egy kis időm. akartam már válaszolni, de a család az első.)

    A: iPhone-ra is van pl. Cloud Station (CS) alkalmazás, ezzel tudnád automatikusan menteni a képeket, pl. amikor otthon vagy és gondolom van wifi, akkor csak hagyod, hogy fusson és szinkronizáljon. Én próbáltam Androidos telón, nekem eléggé fogta a telefont, nem is bírt mindent átvinni a CS, bár lehet csak állítanom kellett volna a fájlméret korláton. iPhone-on még nem próbáltam hogy fut. Szerintem próbáld ki, nem vesztesz vele sokat, ha mégsem. (Ajánlatom még ehhez: ha csinálsz az iPhone-nak külön felhasználónevet és jelszót, akkor a mentés helye az adott user 'home' könyvtára lesz.)

    B/1: PhotoStation inkább egy felület a képek menedszeléséhez és (akár közösségi oldalakon történő) megosztáshoz. Automatikus backup-ot nem készít, csak a 'photo' megosztásban tudja tárolni a képeket, amiket feltölthetsz PC-ről, vagy mobil alkalmazásokból.

    B/2: Alapvetően iPhone-ra telepítsd a PhotoStation app-ot. Ha jól rémlik, akkor az app-al fel tudsz tölteni fotókat a PhotoStation-be a telefonról és azokat utána meg is oszthatod közösségi oldalakon.

    B/3: Igen, jól gondoltad, PhotoStation-t ehhez telepíteni kell a NAS-ra és a telefonra is. Mivel a telefonra is telepíted, azért megint hasznos lesz, ha a telefonnak lesz külön felhasználó neve (+ jelszó természetesen).

    B/4: Backup az más kérdéskör. Időzített biztonsági mentést tud csinálni a NAS többek között a photo mappáról (ahová a PhotoStation automatikusan rakja a fotókat) és a 'home' mappákról is (ahová elvileg automatikusan tud szinkronizálni a Cloud Station is a telefonodról). A backup helye lehet maga a NAS is, egy külső merevlemez, vagy egy másik synology NAS is.

    Az én családomban van két Apple eszköz (iPad mini + iPhone 4S) és én fapadosan oldom meg a képek kérdését. USB-vel PC-re kötöm őket, képeket áthelyezem a PC-re, egy olyan mappába, ami Cloud Station-nel automatikusan másolódik a NAS-ra. Teló és tab így üres lesz, mehetnek rájuk az új képek. Ha szükség van egy régebbi képre, akkor az adott eszközön File Station alkalmazással elérhető. :)) A NAS-ra mentett dolgokat meg külső vinyóra is kimentem időnként (ezt szeretném még automatizálni egy elég nagy 2,5-es mobil vinyóval - beszerzés alatt).

    DSM 5.0-ban lehet már vannak felhős szinkronizálások, de az iCloud tudtommal még nincs köztük. Pedig jó lenne. :D (iCloud-ot használod gondolom.)

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák