Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyugyo79

    addikt

    válasz zex #72133 üzenetére

    A konténer beállítása után a piwigo -webfelületére lépnél fel ahol be kellene állítani az admin felhasználót és az SQL kapcsolatot.Ennek a felületnek kellene a 8633 porton bejönni első alkalommal. Már ez sem töltődik be? Mert nem értem akkor miért SQL -zel még. Az a konténer nem ad vissza semmi hibát így nem tudok okast mondani ...

    Ha gondolod a fentieket törlöd.
    Leszeded az általam linkelt konténert.
    Elindítod és beállítod ezek alapján (indítás speciális beállítások ):
    Tároló neve mindegy automatikushoz mehet pipa.

    Beállítod, hogy a könyvtárak hova legyenek beállítva
    1. -es az a konfig könyvtárak helye
    2. az a galéria helye

    Beállítod, hogy milyen portokon legyen elérhető
    A 443 hoz rendelt lesz a https a 80 hoz a http. 2 olyan portot válassz amit amúgy nem használsz másra én a példában a 1443 -at használom majd mert lokális ip -n teljesen jó az ön-aláírt tanúsítvány is ...

    Beírod a változókat. Itt egy valós useré legyen a PGID és a PUID akinek lesz joga írni olvasni a fenti két beállított könyvtárat. #48469 -ba leírtam, hogy lehet megnézni.

    Kész alkalmaz stb. Ellenőrizhető, hogy bejön e a kezdő beállítások oldal a https://<naslokalipcime>:1443 vagy http://<naslokalipcime>:18080/ -en ahol https esetén kell egy tovább lépés ahol figyelmeztet a tanúsítvány miatt ... A portok nyilván a kettőspont után azok amiket te használsz.

    Ha nincs telepítve a NAS -ra akkor telepítsd fel a MariaDB10 -et (5 nem kell ha nem használod és felraktad akkor azt törölheted is, DSM7-en nincs is 5-ös), hogy DSM7 kompatibilis legyen a leírás.Beállítod a jelszót ahogy kéri. Ezt megjegyzed, fel jegyzed mert évek - hónapok múlva is kellhet ha be akarunk lépni az adatbázis kezelővel és nem akarjuk mindig reszetelni.
    Utána telepíted a phpMyAdmin -t ha kell (DSM7 -nél nem rakja automatikusan fel a MariaDB telepítésekor) ez DSM függő feltelepül e a Maria DB telepítése után.
    Maria DB 10 elindít és a TCP/IP pipa (port megnéz, hogy 3306 -e ha nem akkor adatbázis kapcsolatnál meg kell adni, hogy mi mert ez az alapértelmezett, de ha több SQL is fut akkor ez már foglalt lehet mert pld a Maria DB 5 használja):

    phpMyadmin elindít belépünk a root+ telepítéskor megadott jelszóval és a felhasználói fiók -ra kattintva létrehozunk egy új felhasználót.


    A nyilakkal jelölt részeket kitöltöd és kipipálod és létrehozod a felhasználót.

    Így lesz egy % -os felhasználód akinek joga lesz bármilyen IP -ről elérni az adatbázisod.
    Kilépsz a phpMyadmin -ból belépsz a most létrehozott felhasználóval és az adatbázisok -nál létrehozol egy adatbázist


    Nem kell tovább menni varázslóban (táblát stb hozzá adni). A Adatbázisoknál lesz egy piwigo .. Kész ki lehet lépni a phpMyadmin -ból.

    Kész mehet a piwigo install a https://<naslokalipcime>:1443 -én kitöltöd a mezőket. Az adatbázisnál a host a NAS -od lokális ip címe legyen a felhasználónév és jelszó az azé a felhasználóé akivel létrehoztad az adatbázist. Az adatbázis név piwigo az előtag mehet a samle alapján piwigo_ -al. Az admin felhasználó meg egyértelmű. Ha mindent jól csináltál a start instal... lefut és lehet használni ...

    Keresel egy leírást, hogy tudod a tanúsítvány berakni a NAS -ról, hogy a https -el a külső címed:port használva is jó legyen vagy fordított proxy mögé rakod ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák