Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Sziasztok!

    A megnövekedett tárhely igény és az egyik haldokló HDD miatt kénytelen vagyok előrébb hozni a vásárlást, mint terveztem, eredetileg nyár végére volt ütemezve.

    Sajnos az a szerencsétlen helyzet állt elő, hogy éppen az a HDD haldoklik, amin a rendszer van, így bizonyos alkalmazásaim már egyáltalán nem működnek, még a repair sem tudja helyrehozni őket. (pl transmission, vpn server, stb)

    A vásárolandó diszkek méretén még agyalok. Jelenleg 2x2TB van benne, de ez már nagyon kevés, ráadásul most vettünk UHD tévét, így a 720p-s tartalmak idővel 4k-ra, vagy legalább FHD-re fognak cserélődni, ez jelentősen meg fogja dobni a tárhelyigényt.

    Terveim szerint 2x6TB, vagy 2x8TB fog kerülni bele a WD Red szériából. Ami a problémát okozza, hogy nem biztos, hogy egyszerre megvenném a két diszket, mert kettőnek a kiadása így nyaralás előtt nem lenne kellemes. A célom az, hogy két elkülönített tárhelyet hozzak létre, egyet a kritikus, pótolhatatlan adatoknak (ezt szeretném duplán tárolni, tehát RAID partíció kellene), egyet pedig minden egyébnek, amik nem érintenének annyira fájdalmasan, ha elvesznének.
    Ha most csak egy HDD-t vásárolok, a párját pedig 2-3 hónap múlva, akkor hogyan tudom, egyáltalán meg tudom-e oldani a rendszer és az adatok átköltöztetését, illetve a partíciók előkészítését úgy, hogy a fentebb leírt állapot álljon elő a végére?

    A NAS egy 215j, ennek cseréje majd egy következő projekt lesz.

    [ Szerkesztve ]

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák