Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tempus Fugit

    csendes tag

    válasz teratti #45506 üzenetére

    Tisztelt Teratti és Csigusz topiktásak!

    Az a szerencse, hogy nem Nektek kell az említett órát hordani. Persze nekem sem KELL, de én szeretem, nekem tetszik.

    "Sajnos az idő múlásával romlik a szemem, és már nehezen tudom leolvasni a dátumot, mert elég apró... Ennek a feljebb mutatott órának a dátumkijelzőjét az út másik oldaláról látni lehet... :) Nagyon nem tetszik de biztos praktikus."

    Továbbá inkább hordok egy OLCSÓ (mennyi is lehetett anno? Listaára olyan potom 4500 USD körül valahogy a bikolor bőrszíjas pillangózáras verziónak), tucat ETA szerkezetes (de legalább abból a legjobb top grade kronométer) itthon sokak által szidott nevű ámde mégis svájci MECHANIKUS hulladékot, amit igenis órának merek nevezni, semmit valamit amire, azt mondják óra, mégis elem szükséges a működéséhez.
    Nem védem én a Breitlinget, vannak 100-szor, 1000-szer nagyobb, jobb, drágább márkák, de amíg nem szerzem meg a fentebb linkelt felsőbb kategóriás manufakturális szerkezetes órák valamelyikét, addig nekem megfelel. Sőt, utána is (leendő) gyűjteményem méltó darabjaként fogok rágondolni. Úgy hiszem első darabnak megteszi. Mndezek ellenére semmi jogom nem lenne lenézni azokat, akik első órának egy Tissot-t / Certinát vagy az éppen említett Orient márka kínálatából választanak (feltéve, hogy ÓRA, azaz mechanikus), holott azok ára ennek töredéke csupán.

    Az én szubjekítv véleményem szerint azért AZ óra svájci és mechanikus minden esetben

    Nem mellesleg, még nem vagyok túl öreg, szerencsére a szememmel sincs gond, de annak biztos tudatában lehetek fenti Breitling tulajdonosa, hogy tudom - megfelelő karbantartás mellett - kiszolgál engem idős koromig, mikor talán még a nagy dátumnak is különös hasznát láthatom. Vajon elmondható ugyanez egy kvarc szerkezetes csodáról?

    Tisztelettel én is csak annyit szerettem volna, mint előttem már többek: ízléseket ne kritizáljunk (túlzottan). :D

Új hozzászólás Aktív témák