- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
Nincs ezzel semmi baj, ha jó minöségü a resampler akkor csak megelözi a problémákat az audigy kártyával rendelkezöknél, és ha elég jó akkor feleslegessé teszi az x-fi teljesítményének 70%-át. Az Asus xonar-ok is szoftveresen kezelik a problémát, igen jó eredménnyel:
"Sample Rate Conversion Quality:
Almost lossless, high-fidelity floating-point filters, which has:
-140dB THD+N (typical value for 44.1K->48KHz, 24bit)
-145dB Dynamic Range (typical value for 44.1K->48KHz, 24bit)"[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
fradi81
veterán
Na végigolvastam, sok tapasztalatnincs itt a Reconról. Nekem az jött le hogy nagy tudású, de csak szoftveresen, és a gép procijal számol, amiből hátrány különösebben nincs. Írta a kolléga aki megvette hogy szebb hangja van mint az előző kártyájának, kérdés érdekel-e minket hogy miért szól jól, ha jól szól?
moto g72, Ninebot d28e
-
HSM
félisten
válasz fradi81 #10802 üzenetére
Az árához képest egy kalap ....
Megmondom mi vele a baj, integrált benne minden. Az erősítő, DAC, minden. Nem egy szint az elektronikai megvalósítás a régi kártyákkal, olcsó, egyszerű. Papíron a Realtec is tud 108dB-el jel-zajt, mégse épít belőle épeszű ember 30 000-es hangkarit. -
lee56
őstag
Lényegében akkor a szoftverfejlesztéseket fizzettetnék meg az új kártyával?!, szép
Kiváncsi lennék X-Fi-kből is még mi mindent hozhattak volna ki ha inkább azokkal foglalkoztak volna, egy új termékcsalád bevezetése helyett, persze előbbiből nemigen lenne haszna a creative-nak, de jót tett volna a haldokló presztizsüknek legalább
No Comment
-
fradi81
veterán
válasz PrinceHerceg #10809 üzenetére
Az kb ugyanaz mint xtreme music és régi, én most az újakból gondoltam
moto g72, Ninebot d28e
-
PrinceHerceg
őstag
válasz fradi81 #10810 üzenetére
Ezt sűrgősen felejtsd el...
Nagyon nem ugyan az az általam említett hangkari, lévén hogy sokkal durvább mind a három fő hangtartományban, és ez saját tapasztalat... viszont ha már az új verziókra pályázol akkor a Titanium HD elég ígéretesnek néz ki, és talán még annál is van feljebb pl: a Xonarok ST/STX kártyái !
Tény hogy ezek az ujjabb termékek sokkal minőségibb komponenekből építkeznek és kb tegnapelőtt jöttek ki, csak pl: Nekem sem örülne a VGA-m, ahogy sokan másoknak sem, mert manapság sajna szeretik a PCI-Express slotok fölé pakolni a PCI-e slotot, vagyis a lehető legrosszabb helyre, mert így a légáramlás oda és melegszik minden...
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
válasz PrinceHerceg #10814 üzenetére
Jelenlegi lapomon mondjuk nincs digitális kimenet szóval ez amúgy se menne, meg szerintem ez így nem teljesen igaz hogy ugyan azt a hangminőséget kapom az integrált cuccal, mint ezzel a hangkártyával, épp az előbb olvastam erről egy hsz-t Digitális és digitális között is van különbség, pl asus xonar d1-xtreme music, teljesán máshogy szólnak. Az asus xonarról annyit hogy 3 évet bírt, első és utolsó asus termék amit megvettem, az alaplapjainak is van 'hírneve'
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
HSM
félisten
Még szoftver fejlesztés se nagyon történt, csak ami algoritmus már kész volt hardverben, abból gyártottak egy szoftvert, még anno az integrált hangkarikhoz MB X-FI néven, aztán jött a Recon, ami kb. ugyanez, egy hangyányival okosabb szoftverrel és saját hangcodekkel.
Őszinte leszek, én szerintem amit ki lehet egy hangkártyából hozni, azt az X-fi tudja. Az EAX5 nagyon szép hangzást vitt a játékokba, EQ, Crystalizer, SVM, fedélzeti ram, 24/48Khz, mindenféle in/out... Nem mondom, hogy nem lehet ezt fokozni, de már nagyon magas ez a szint is. Ma mondjuk már elég erősek a CPU-k hogy azokon menjen a hangfeldolgozás valós időben, jó minőségben, de azért én csak jobban szeretem, ha célprocesszor molyol ezzel.
-
fradi81
veterán
válasz PrinceHerceg #10819 üzenetére
Tudta igen, amig működött, van optikai kábelem azon ment ki, de jelenleg egy realtek alc 883-al nyomom
PrinceHerceg
jaja, megnyekkenhetett.[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
HSM
félisten
válasz fradi81 #10815 üzenetére
Ha a digitális kimenetben különbség, akkor az vagy sérült, durván meghajlott vagy túl hosszú kábel, esetleg rossz minőségű jeladó a kártyában. Nagyon körültekintőnek kell lenni, ha ezt meg akarod ítélni, mi okozza az észlelt hangminőség-különbséget, nem triviális. Elméletileg ha minden jó, nem lehet különbség, de gyakorlatilag igen, mivel a digitális átvitelben ugyanúgy felléphetnek átviteli hibák, mivel ez az interfész nem igazán használ hibajavítást.
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Itt van egy amolyan nem hivatalos sorrend:
ASUS oldalon:
Xonar DG, DS, DX/D1, D2/D2X, Xense, Phoebus, ST/STX
A HDAV1.3 a HDMI csati miatt más kategória
Auzentech oldalon:
X-Studio 5.1, Raider 7.1, Meridian 7.1 2G, Plosion 7.1
X-Fi Forte, Bravura, Prelude 7.1
a HomeTheater HD itt is kicsit másabb ketegória
Creative oldalon:
Live széria
Audigy 1, 2, 4 szériaX-Fi XtremeAudio, Gamer, Music, Titanium, Titanium Pro, FPS, Platinum, Elite Pro, Titanium HD
Z széria...
...Reacatf*s... = mínősíthetetlen ^ _ ^
[ Módosította: KrAt ]
-
korcsi
veterán
A hozzászólás eleje ide passzol.
-
HSM
félisten
válasz korcsi #10824 üzenetére
Jó nekem ez a topic... Szerintem bőven elfér ide. Az Auzen Prelude-omhoz úgyse akarok nyúlni, azt jól összerakták gyárilag, LM4562-es opákkal és jó kondikkal. Anno gondolkoztam amúgy, hogy átépítek egy olcsó használt A2 ZS-t LM4562-kel és jóminőségű kondikkal, kikötött némító áramkörrel, de aztán inkább hanyagoltam a témát. Sok macera, meg adatlapolvasás, méricskélés, és kérdéses végeredmény, sajnos nincs meg a kellő műszerezettség se itthon, és az elektronikai tudásomra is ráfér(t) még némi fejlesztés. Inkább vettem egy használt Auzen karit, nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz korcsi #10826 üzenetére
Nekem csak a frontra kellett volna, 1db, hogy a fülesemmel szebben szóljon, azt pedig sikerült egy barátomtól egy doboz sörért beszerezni, volt neki egy felesleges, szintén hangkártyatuningból maradt neki. De amúgy tudtommal 1-2 ezres az ára darabjának.
De amúgy a jóminőségű kondenzátorok se olcsók, az is elvett a kedvemből. -
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #10827 üzenetére
Az a helyzet, hogy fogalmam sincs, mivel nem volt lehetőségem olyat meghallgatni. Ellenben a gyári Extreme Music-ot illetve Audigy 2ZS, A2 ZS Pro kártyákat simán veri, számomra ez már az a szint, aminél nem vágyom jobbra.
Építési minőségre hasonlóan magas színvonalú az Elite pro is, így nem tudom, mennyi előrelépés lenne, de ha valaki két Elite Pro közt is hallja a különbséget, ott hatalmas difik is lehetnek, én ennyire azért nem vagyok szerintem vájtfülű.
(Vagy csak kevés ilyesmihez a régi, belépő Sennheiser fülesem. )[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
Világos, én is ezért vettem ilyet, mondjuk előbb inkább a drivereikre gondoltam előző hsz-ben, több mint egy éve nincs új hivatalos, tudom, van helyette házi, de akkoris.
EAX5 meg nem volt nekem annyira feltűnő, aztán jött a vista meg a win7, és már a játékoknak sem volt feltűnő
No Comment
-
PrinceHerceg
őstag
Én jelenleg egy SONY MDR-XB700 típusú fejhallgatót használok, így próbálom a "vájt" füleimet edzésben tartani...
De arra még álmomban sem gondoltam volna hogy 2-db X-Fi Elite Pro hangkártya közt is lehet különbség, konkrétan a felszerelt OPA-k közt ( grat Kreatine ), ami bizony tényleg jelentős különbséget hoz !
Ezért gondolkozom Én is valami modoláson, csak nem találok hozzá megfelelő tökös Szakit, aki vállalná a műtétet...
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10812 üzenetére
Szia.
Ha van akármilyen PCI-E szabad slotod abba rakhatod mert kompatibilis vele.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Kr/\toS
senior tag
..Elméletileg ha minden jó, nem lehet különbség,..
Ez így ebben a formában szerintem nem igaz. Mert ha igen akkor minden ami digitális jelet ad ki magából ugyanúgy kell hogy szóljon. A gyakorlat meg az minden erősítő és kártya máshogy szól. És bár csak felhasználó vagyok magam is, a képlet nem lehet ilyen egyszerű ahogy említetted.
A titok szvsz nem is olyan nagy titok; maga hang képzésének a módja; tehát maga a nyák-dsp-kondi-tápkezelés dac; adc, és persze a driveres szint. Vagyis minden összetevő számít a láncban a legkissebb elemektől nézve. -
korcsi
veterán
válasz Kr/\toS #10836 üzenetére
"A titok szvsz nem is olyan nagy titok; maga hang képzésének a módja; tehát maga a nyák-dsp-kondi-tápkezelés dac; adc, és persze a driveres szint. Vagyis minden összetevő számít a láncban a legkissebb elemektől nézve."
Ezek azok a mik a digitális átvitel szempontjából nem vesznek részt az átvitelben.pl.: ASIO-val "bit matched playback"-nél a digitális kimeneten ugyanabból a médiából mindenkinek ugyanaz jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
Lehet mindenkinek van némi igaza, de a gyakorlatban, ugyanolyan körülmények között, ha csak a hangkártya más, tényleg nem egyformán szólnak a digitális kimenetek, aki hallott többet, tudja. Ha nem így lenne mindenki megvenné a legolcsóbb 2000Ft-os digitális kimenettel rendelkező hangkártyát.
moto g72, Ninebot d28e
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10835 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van. Annak idején azért vettem én is az XtremeMusic kártyát mert PCI csatlakozós volt. De most szeretném én is lecserélni de nem szeretnék a Creative szoftvercsapdájába esni megint. Live, Audigi4, X-fi. Eddig ezeket használtam zene film játék. Sajnos a Vista és a Win7 alatt nem volt normális a játékok alatti támogatás. Szépen szól a zene így is de a játék jobban pozicionálható az alaplapin mint az X-fin. A csere miatt pedig félek hogy a zene nem fog úgy szólni a Xonar Phoebuson mint az Musiccal.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
PrinceHerceg
őstag
Bár ha még mindig nem tudsz PCI-e hangkarit venni az alaplapod miatt akkor pl: egy PCI-os Xonar D2 is alternatíva lehet, ha tényleg ennyire nem vagy megelégedve az X-Fi kártyacsalád támogatottságát illetően !
Megjegyzem Nekem a térbeli pozicionálás P.A.X drivercsomaggal tökéletesen megfelel a játékok alatti, hála az EAX-HD és a CMSS-3D ötvözésének + ezt megfejelendő 24-bites kristályosítással, mert ezek így eggyütt tényleg nagyon állatúl szólnak egy jobbfajta fejhallgatóban !
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
X-fit használ/használt-e valaki linuxon?
moto g72, Ninebot d28e
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10840 üzenetére
Hát ha megnézed az alaplapom az 1X PCI-E megint olyan helyen van hogy a csipszet hűtőbordától nem fog elférni a kártya. Muszáj lesz az egyik hosszú slotba tenni a kártyát. KDaniel drivert használok de sokszor elveszlik vele a kártya, nem látja a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10844 üzenetére
De attól még gondolom érdemes cserélni a Xonárra?
-
eszakas
senior tag
válasz PrinceHerceg #10846 üzenetére
El is hiszem, nekem is fáj a szívem érte de visszaolvasva a fórumban nem nagyon favorizálja senki a Creative támogatását szoftver szinten.
-
korcsi
veterán
válasz eszakas #10847 üzenetére
Nem tudom mi a baj a Creative támogatásával.
Audigy 4-em megy szépen 64-bites win7 alatt, gyári driverrel.Meg ábéztem xonar DX-et az Au4 ellen, a DX-nek egy hangyányit jobb a hangja, de sajna nem tudtam vakon tesztelni, így ez sem száz, lehet simán placebo, a végére már mindegyik tetszett.
Mindkét kártya benn a gépben, winamp, foobar kernel streaming-el 24/96 minta anyaggal SB "Bit accurate Playback"-ben biztos ami biztos, és ennyi jött ki, ami szerintem nem sok.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
eszakas
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest