- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Hirdetés
-
A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
ph A vállalat többek között egy slim profilos léghűtővel, egy helytakarékos táppal és egy ITX-es házzal adott magáról életjelet.
-
Nyár végén jön az idei THQ Nordic Digital Showcase
gp Az új bejelentések mellett újabb részleteket kapunk a Gothic Remake-ről és a Titan Quest II-ről is.
-
Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
addikt
Nos, ez nem nevezheto sorturanak amit itt muveltunk, de azert par finomsagot sikerult kortyolni egy-ket mikrosorfozdeben, leginkabb APA es porter volt amiket favorizaltam, teljesen jo volt mindegyik. Dobozos-uveges valtozatokbol pedig blue moon kulonbozo variacioi, valamint sierra nevada torpedo az emlitesre melto, a yuengling es budweiser vonalat nem emlitenem
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Jhonny06
veterán
Ezeket cserélték most a csapon, asszem hamarosan lesz újra egy utam:
-Southern Tier Iniquity - amerikai dupla fekete IPA
-Mikkeller U Alright? - sour ale IPA -
looser
addikt
válasz Daneeka #8100 üzenetére
Akkor igazából ezek a 60-45-30-15-5-1 perces izék sem számítanak a komlóforralásnál? Én csak sűrítményest csináltam eddig, de a 10 liter Diabolohoz adott 15g Amarillot sem éreztem, amit rögtön a bekeverés után tettem bele, szakértők szerint ott az erjedéskor kimegy a nagy része s érdemes a főerjedés végén beletenni, akkor már csak elegyedik, de nem vész el az aroma s illat.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
adster
tag
A jó életbe, mindig meglepődök, amikor egy boltban a karácsonyi sörök kategórián belül a Delirium, Bush, Gouden Carolus, stb. nevek felmerülnek... Sohasem látott ritkaságok.
Bár valószínűleg másra nem is nagyon van igény, vagy csak a kutyát nem érdekli, ha mégis.
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
Jhonny06
veterán
Én is már úgy vagyok vele, hogy nem iszom karácsonyi sört, ha ennyiből fog állni a választék. Tavaly végigkóstoltam őket, elég is volt. Számomra annyira egyre megy az összes. Emlékszem még tavaly bementem a Venenum-ba és kérdeztem, hogy van-e valami újdonság mostanában, erre mondja az eladó, hogy most a karácsonyi sörökön van a hangsúly. Nem akartam mondani, hogy biztos nagy munka lehet minden évben behozni azt a kemény 5 fajta sört és 2 hónapig csak azokat árulni, mintha más nem is lenne..
Azért a Csakajósörbe szerintem idén is lesz pár különlegesség, bennük lehet bízni. Vagy külföldről rendelünk. Tényleg, Neked idén még lesz Saveur Bière-es köröd?
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
senior tag
Nêzzétek el nekem, még csak tanuló vagyok sör téren, egy éve szentül meg voltam győződve róla, hogy az ósünben kapható Hoegaarden sör a csúcs..........
Ha nem lelek rá erre a közösségre, kimaradt volna az életemből a Katalin Cárnő, az Eretnek, a Hámori banános sör, a Tripla X, és még sorolhatnàm.. Ezért szeretnék nektek köszönetet mondani, hogy kóstolhattam eme remekművekből..
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
looser
addikt
A dícséret Téged illet! Sokan csak olvasnak róla, de nem mozgatja meg a fantáziájukat. S ez nem is baj. Van, aki szénrajzokért, van, aki vasútmodellekért s van, aki templomokért járja az országot-világot. Nekünk ez* a mozgatórugónk :-)
(* = nem kizárólagosan, persze...vagy igen? :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
adster
tag
Szó sincs róla, félre ne érts, egyáltalán nem téged szerettelek volna minősíteni, nem rád céloztam, inkább a kínálatért felelősökre.
Ha valaki szereti a sört, akkor örvendetes, hogy minél többféle főzetet szeretne megkóstolni, tapasztalgatni, és nem ragad le a "Heineken ezerszer veri a Kőbányait" életérzésnél. Ennek során pedig ha karácsonyi sörökre kerül a hangsúly, akkor értelemszerűen azokat fogja először kipróbálni az ember, amikhez legegyszerűbben hozzá lehet jutni, főleg ha azok még jók is, mint a felsorolt belgák. Úgyhogy természetes, hogy beszerzed ezeket, aki már próbálta és unja őket, az is megvette annak idején legalább egyszer, úgyhogy ezen át kell esni.
Csak azzal van a gond tehát, ha valaki ezeken már szerencsésen túl van, és nemigen tud máshoz hozzájutni, bárhogy is szeretné. Éppen ezért legalább párszor kipróbálhatnák a forgalmazók, hogy behoznak pár újdonságot, aztán ha megtörtént, és a kutya nem veszi, akkor majd a sörfogyasztókat fogom okolni érte. Addig viszont az eladókat, mert ötlettelennek, és néha már igénytelennek tartom, hogy 10 éve ugyanazzal az 5 sörrel riogatják a népet. Kicsit kibővítve a kört a belga söröket forgalmazó cég sem bővíti a kínálatát már ezer éve, bár nem tudom, de talán nem igényelne nagy módosítást, ha azt mondanák, hogy 9-10 darabot felveszünk a szortimentünkbe. Ez főleg belga sörök terén siralmas, amikből egyébként is 4.678.377-féle létezik - igaz, nagyrészt hasonló karakterrel.
Ennél még a Metrót is jobban megsüvegelném, mert a mostani újságukban is láttam valami német karácsonyi 6-os pakkot, amit teljesen ismeretlen ugyan, és valószínűleg egy sima lager Mikulásos címkével, de ilyenkor egyébként is csak ez számít.
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
adster
tag
válasz Jhonny06 #8106 üzenetére
Jaja, gondolom én is, hogy mennyiből tarthat elküldeni az e-mailt, hogy "jöhet a szokásos 5 Karácsonyi, üdvözlettel ..."
Persze tényleg nem azzal van a gond, hogy ezek vannak, hanem hogy csak ezek vannak. Nekem pl. a Corsendonk Christmas az egyik, ha nem a kedvenc Karácsonyi söröm, főleg, amikor kaptam egy poharas pakkot, és abból szürcsölgettem.
A Csakajóban remélhetőleg lesz, csak ő meg hajlamos kicsit későn ébredni, és márciusban beszerezni a Mikulásos üvegeket.
A Saveurt tervezem én is, bár a folyamatos kutatás most megint úgy látszik, hogy hozott egy gyümölcsöt: miután ugye Cervezalandia bezárta kapuit, vagy legalábbis nekünk kellett bezárni előtte, érdeklődtem tőlük többször is, hogy semmiképpen nem szállítanak-e Magyarországra, mert ilyen választék tényleg sehol nincs Európában rendelős oldalon. Aztán volt, hogy hónapokig le sem sz..., aztán a mostanira reagáltak, és tájékoztattak, hogy lehetséges, csak kicsit félve említették meg, hogy a régi 30 € helyett épp csak a háromszorosára, 90 € körülire nőtt a szállítási díj.
Na, úgyhogy az kb. kilőve, de helyette akkor küldök, illetve nem is, közzéteszek egy oldalt, hátha valakit érdekel a rendelés lehetősége is. Ez egy angol, ahol általában az árak is, és a szállítási költségek is magasak, de ennél kicsit "érthetetlenül" is alacsony a díj, természetesen angol viszonylatra gondolok. 17,7 fontért elvileg már szállítanak, és a legjobb, hogy asszem olyan 24 darab fér bele ebbe. Miután már a Saveur is emelt korábban is, most pedig már nem is lehet megnézni, hogy alapból mennyi a költség, próbát pedig még nem végeztem, szerintem ez is van olyan jó ár szállítás terén.
Tehát az oldal:
http://www.alesbymail.co.uk/Egyébként rohadt jó, itt is vannak néha olyan darabok, hogy úgy kell felmosni. Mármint engem.
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
Kergeboci
tag
válasz Daneeka #8100 üzenetére
igen, több helyről hallottam vissza ezt a véleményt. A honlapjukról is csak az IBU elérésérő dicsekednek, aromát meg se említik.
Nem bánom, nálam sokszor van az, hogy inkább kevésbé ízes, de akkor már ütősen keserű sörre kattanok rá.Serforrás IPA-t kóstoltad esetleg? Tippem szerint az lehet a másik ilyen elrontott (?) IPA (ami nálam szintén a kedvencek között van )
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Dr.Zoo
senior tag
Köszönöm Urak, igyekszik az ember...
Életemben először, tegnap vettem az ósünben egy Dreher Bak sört, nagyon kíváncsian fogom délután elszopogatni, főleg az ízélmény, ami izgat.
Szomorú amit írtok, hogy a hazai boltok nem is akar semmilyen újdonságot behozatni, félve attól, hogy a "nyakán" marad a készlet, és akkor milesz? Bebukja a lóvét, és oda a profit.Apropó profit? Azért a venenumba igen kíváncsi lennék a haszonkulcsra,ehh, de miket beszêlek. Inkább mégsem, nem akarok a zsebében turkálni, az viszont idegesítő, hogy otthagyok havi 5-6-7(néha8) ruppót, és a nyomi szatyorért még egy 50-est legombol rólam. És veszek átlag 9-10 üveg sört ennyiért."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Dr.Zoo
senior tag
Annyi minden izgatna engem, csak tudod a "kedv" erősen befolyásoló tényező.......
(gyüjtögetek kortárs művészektől festményeket, imádom a veterán járgányokat, izgatnak az öreg órák, és persze a jó sörök. De le kell építeni az embernek a hobbikból, mert ennyi della a világon sincs.. vagy csak én keresek szarul.. )"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
NoLF
addikt
Ha az ember veszi a faradtsagot es visszaolvas, szegyenletes hozzaszolasokat talal tolem is itt a topikban, nevszerint a corona-t (otthon coronita) tartottam a legjobbnak, s ez azota az igatatlan kategoria nalam... Az ember fejlodik.
Sikeresen elbucsuztam new yorktol ket korso csapolt goose island IPA-val, fejbe is vagott kicsit eszmeletlen aromakkal rendelkezik, bedugult orromon is atjott a tavaszmezo es a gyumolcsaradat
Zoo: szemelyszerint a hazai mainstream sorokbol nekem meg mindig a dreher bak az aduasz.
[ Szerkesztve ]
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
adster
tag
Hát igen. Vagy ezért, vagy azért, mert különösebben nem is foglalkoztatja a dolog (bár egy sörkereskedőt a sörökön kívül mi más kellene, hogy foglalkoztasson...), vagy tényleg az egyik kezével ad, a másikkal elvesz, mondván "hozatok azért valami ünnepi italt, legyen például a Bocq Christmas".
De tényleg nem értek hozzá, meg az ő dolguk, nem tudom, hogy hogy működik ez a beszerzéses dolog, de azt azért nem hiszem, hogy ennyire kötve lennének ehhez az 5 márkához.
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
NoLF
addikt
ne is mondd, az ismerős srác az egyik menedzsere a coors companynak nashville-ben, az ő esküvőjén voltunk. még jó, hogy volt pálinka... mert a blue moon-t felszippantotta a társaság egy perc alatt, utána meg már csak az a lötty maradt.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Daneeka
senior tag
A forralas kezdetekor beleadott komlok adjak a sor keseruseget es csak azt mert elfo az aromajuk. A forras alatt eltoltott ido hosszabol, a kesz sor mennyisegebol es a keserito komlo mennyisegebol es alfasav tartalmabol ki lehet szamolni az IBU-t.
A forralas kozben hozzaadott komlok adnak keseruseget, izt meg aromat/illatot is. A forralas vegeztevel jonnek a 0 perces komlok, ok mar semmi keseruseget nem tudnak adni viszont kozel maximalis az aroma kontribuciojuk mert nem forrnak semennyit se. Van ahol varnak a forras vegezteve, hogy lehuljon 80-70c koze a cefre es csak akkor adjak bele a 0 percest.
Szaraz komlozas ennek a koncepcionak a kiterjesztese amikor a teljesen hideg sorbe tesszuk bele. Erjesztes lezarultaval kene csinalnod mert a sok fejlodo szendioxid kihajtja az illatokat es a gombak is megkotik es lehuzzak az erjeszto aljaba a komlo darabkakat. Erdemes bennehagyni par napig, 1 het jellemzo, utana johet a palackozas.Van olyan hely ahol csapolaskor is atfolyik a sor egy komlofilteren, az jo lehet.
-
Daneeka
senior tag
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8121 üzenetére
Köszi az infót! Azért kérdeztem ezeket a különböző komlóforralási időket, mert ez továbbra is rejtély. Ha egyszerűen főerjedéskor kimegy az aroma/illat nagy része, akkor egy (keserű)komlóforraláson kívül feleslegesnek érzem a más-más időnként belepottyintott (sok receptél ugyanaz) komlót. Érzésem szerint (úgy, hogy még nem főztem) elég lenne egy ipához az egyszeri forralás (pld. 60p keserű) + aromakomló a főerjedés végén. Vagy bennemarad a sörlében mégis a forraláskori aroma egy része?
A Diabolo lett a legjobb a három közül, amiket eddig kotyvasztottam :-) Kapott 5g Magnumot is, amit külön forraltam 60 percig, plusz az Amarillot a beélesztőzés után. És vettem hozzá T-58-at, nem a hozzáadott Breferm Top-pal készítettem :-)
Kellemes lett és az égvilágon semmi köze nem volt a Duvel-hez, már színre sem. Az eddigiek is (Grand Cru, Ambiorix) mind vörösréz színűek lettek, ami persze nem gond. Annyit szeretnék változtatni, hogy nem kristálycukrot kap, hanem gyömölcscukrot, ezt, ha minden igaz, az élesztő egy lépésben le tudja bontani, míg a répacukrot kettőben és itt keletkezhetnek kellemetlen íz-illat anyagok. Volt Diabolonak is egy halvány savanykás (legyen citrusos :-) beütése, de mindegyiknél, szóval vagy ilyen ez a sör, vagy nem fertőtlenítettem el mindent rendesen. Amit kétlek, erre figyeltem.A felvetésedre válaszolva, ez bennem is felmerült, nagyon jó kis teszt lenne! Same wort, different yeast! Erre rá is kérdeztem régebben az Indexes topicban, de még nem csinált senki ilyen tesztet. Hátha Olaszt rá lehetne venni :-) Őszintén szólva én teljesen komlómentesen csinálnám, úgy lehetne szerintem alapvetően érezni a különbséget. Hát, sok izgalmas dolgot lehet még felfedezni és a variációs lehetőségek gyakorlatilag végtelenek :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Daneeka
senior tag
Szerintem kioldodnak olyan iz komponensek a melegben amik erjesztesi hofokon mar nem jonnek ki ezert nem eleg csak a keserito meg a szaraz. Az elso kiadasu BD HC ipa receptjeben pl. csak keserito, 0 perces es dryhop van. Aztan lattam mar olyat is, hogy nincs benne keseru komlo viszont 10-20 perc korul (a vegetol szamitva) annyi komlo van benne, hogy eleg IBU jon ki beloluk. De azert eddig szinte minden receptben lattam valamit 90/60 es 0 kozt.
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8124 üzenetére
Ez tiszta, csak azon értetlenkedem továbbra is, ha kioldódnak forralás közben is az íz- és illatanyagok, akkor az a főerjedéskor nem vész el? Nem csak a keserű marad meg? Ez nem csak egy úri-muri? :-)
Temérdek receptet néztem át magam is és nagyon nagy százalékban látom a különböző forralási időket, de nem látom értelmét így, laikusként. Biztos vagyok benne, hogy ha elkezdenék főzni magam is, akkor kipróbálnám, még ha most pazarlásnak is tűnik s így lenne tapasztalat az íz-illat változásait illetően.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Dr.Zoo
senior tag
Nos!
Dreher Bak: egyértelműen finom! kicsit kesernyés (nekem) de finom...
Gauloise christmas: nekem kicsit fémes utóíze van, nem jön be....
Bush Noël: egyértelműen az est fénypontja, szvsz kurvajó sör......(a Betyár Király-t még tartogatom, kíváncsi leszek rá..)
((asszem holnap el kell mennem még egy palack Katalin Cárnőért, eddig ez a best of nálam...))"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
jookomak
őstag
-
adster
tag
válasz jookomak #8128 üzenetére
Na, végre, pláne, hogy a Hopfanaticot kifejezetten szerettem az eddig kóstolt magyar kézművesek közül. Jól hangzik az összetétel is...
Egyedül a Pistike magazin grafikusát nem kellett volna odaengedni már megint a tervezőasztalhoz. Ennél az is igényesebb lenne, ha egy piros papírra fehér zsírkrétával egy kisgyermek vésné rá a szavakat.
Az Alulun kívül nem nagyon van értelmes dizájnja az üvegeknek, bár ilyen alapon teve is lehetett volna azon is, a kókuszhoz annyi köze van.Ennél a címkénél is egyedül a háttérben megbúvó szarvas ad alapot némi bizakodásra, de legközelebb el kell majd dönteni, hogy melyikük tervezze meg a dizájnt, nem pedig hagyni, hogy egy esküvői emlékkönyvhöz hasonlóan mindenki rápingáljon valamit a társaságból. Mert így tényleg nem nagyon van olyan geometriai alakzat, ami ne szerepelne rajta, csak néha a kevesebb több. Pláne, ha még esztétikus is...
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
jookomak
őstag
Én vagyok az egyetlen, akit hidegen hagy a külső, és csak a belső számít?
(Hű, ha ezt egy nőnek mondanám, már odáig lenne! )
Számomra a tartalom elsődleges, és a legkevésbé sem érdekel az üveg, vagy a címke. Nem gyűjtöm őket. Ezzel a bohókás címkézéssel mondjuk elég egyedi a hopfanatic dizájnja. Nem mondom, hogy jó, de egyedi. -
Kergeboci
tag
biztos csak azért mert nagyon ki vagyok szomjazva, de vesszek meg, ez a Dreher Winter Moment nem is lett olyan szörnyű!
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
adster
tag
válasz jookomak #8130 üzenetére
Nem mondanám, hogy az egyetlen, sőt... A nagyobb baj az, hogy a gyártók között is csak olyanok vannak.
Ha egy kicsit jobban ki akarjuk vesézni, akkor többféle oka lehet a dolognak.
1. Ahogy korábban mondtam, vagy ők is így vannak vele, és teljes mértékben lesz*rják a kinézetet, mondván, hogy a beltartalom a lényeg, és hasonlók. Erre kapásból azt az ellenérvet hoznám fel, hogy egyelőre még azért nem állnak olyan szinten a söreik, hogy hiteles legyen tőlük ez a filozófia (és ezt úgy nagy általánosságban mondom gyártó nélkül, természetesen nem a Hopfanaticra gondolok...). De alátámaszthatnám azzal is a dolgot, hogy mivel sörök értékesítéséről van szó, így itt is működniük kell különféle marketing-eszközöknek, szóval ha csak a belbecs lenne a fontos, akkor akár nájlonszatyorban is árusíthatnák a főzeteket... Valahogy ki kell lógni a tömegből, és ez különösen akkor lesz majd igaz, ha például olyan szinten fog állni a sörfőzés tudománya nálunk, mint az USA-ban. Akkor az édeskevés lesz majd, hogy egy sör jó, mert az egy alapvető elvárás mindenfelé. Ahhoz, hogy érdekes is legyen, valami kézzelfoghatóval kell operálni, olyasmivel, ami még az ízlelés előtt az adott termék felé billenti a mérleget.
2. Az is lehet továbbá, hogy szeretnének ők valami maradandót alkotni a küllem terén is, de vagy kevés hozzá a fantázia, vagy a ráfordított energia, stb. Én ezt a verziót tartom reálisnak.
3. És egy köztes megoldásként lehetséges, hogy tudnának ők jót is csinálni, csak nem nagyon van rá igény. Ezt sem tartom kizártnak, főleg, ha megnézzük, hogy éppen milyen felvetésre írom válaszként e sorokat. Mármint az utóbbi részét a mondatnak, az első felét azért fenntartással kezelném.
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
adster
tag
válasz jookomak #8132 üzenetére
Jah, és egyébként én is teljesen egyetértek Jhonnyval, számomra is az igényesség mércéje a dolog, és ha ez nincs meg, akkor szerintem egyszersmind a fogyasztót is minősítik azzal, hogy ilyen küllemet engednek meg maguknak.
És tényleg árnyalt egyébként a kép, mert pl. ha már felmerült, a belga sörökön lévőknél egysíkúbb, néha gagyibb hatású kevés van, de legalább lerí róla, hogy belga. Nálunk az összevisszaság még mindenféle koncepciótól mentes, itt csak az rí le róla, hogy üres címkével azért már csak nem akarták piacra dobni a terméket, hát gyorsan rápingáltak mindenfélét. De még nagyon az elején járunk, hátha kiforrja majd magát.
A Westvleterent pedig valóban más teszi különlegessé, ott ez a spártai dizájn együtt jár a nehezen elérhetőség tényével, a haszon nélküliség gondolatával, a szerzetesi komorsággal, stb. Szóval itt ezek együtt adják a varázsát a sörnek, de ha mégsem, akkor ekkora múlttal megengedheti magának azt is.
Viszont amellett, hogy az amcsi nagyágyúk legtöbbje általában mélytányérban felszolgálva is megállná a helyét, azért hozzátesz a legendájukhoz, hogy például így tálalják őket:
Például ezt a Surlyt másképpen nem lehetne ilyen misztikussá tenni, és limitált mennyiségben, meghatározott alkalmakkor árusítani, csak ilyen címkével, vagy éppen olyannal, mint a Westvleterené. De valami átlagos, igénytelen szarral semmiképpen...
[ Szerkesztve ]
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
somasz
addikt
A Katalin cárnőnek viszont szép a címkéje, a Hopfanatic designja tényleg nem túl nyerő, de legalább a Bitterfly és a NoHoplimit igencsak jó.
Angry Beast milyen tőlük? Amikor voltam, épp nem volt csapon.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
Van a Rochefort Trappistes 10-hez hasonló itthon elérhető sör? És mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
jookomak
őstag
Hát nem tudom, nekem valahogy ezek nem nagyon jönnek be. Hirtelen nem a sör jut eszembe róluk.
Viszont ami rögvest felkeltette a figyelmem, az a Narvhal volt pl. [link] (mellesleg piszok jó sör) Pedig amúgy a Sierra Nevada címkéi is tök jellegtelenek.
Ugyanakkor ott vannak még a Flying Dog főzde grafikái, amik általában elég jól sikerülnek. -
adster
tag
válasz jookomak #8142 üzenetére
Na, nem mintha én ez a zombihorroros fanatikus lennék, sőt, csak éppen ez jutott eszembe.
A Sierra Nevadáson pedig egy kicsit csodálkozok, mert szerintem meg pont, hogy az amerikai viszonylatban kommerszebb sörök közül az egyik legjellegzetesebb címkéjű márka. Amellett, hogy egyből be lehet lőni, hogy melyik gyártóról van szó, változatos, igényes, és megnyugtatóan egyszerű.
Ilyen sok angol sör is, hogy nem sok különbség van a címkék között (néha csak színben), de mégis üde színfolt mindegyik.
Ezek láttán egyébként lehetséges, tényleg, hogy nem mindenkinek a sör jut az eszébe, bár ha belegondolok az is igaz, hogy máson el sem tudnám képzelni. Szóval azért mégiscsak a sör esetében érdemel a legnagyobb figyelmet a címke, mert azért boroknál nyilván nem nagyon van ilyen, és általában más italoknál is maximum inkább a feliratok változatosságával találkozhatunk. Szóval ha már a sör kivívta ezt a pozíciót a dizájn terén, talán érdemes lenne kihasználni.
De akkor, hogy valami visszafogottabbat mutassak, nekem az ilyen is nagyon bejön:
Más szóval nem tudom kifejezni, hogy a lényeg az igényesség. Lehet az komoly, bolondos, visszafogott, hivalkodó, de még akár giccses is, csak egyvalami ne legyen: igénytelen.
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
Traxx
őstag
Hali!
Tudnátok Debrecenben mondani a Bohém mellett olyan helyet, ahol a Borsodi-Arany Ászok-Heineken trión kívül jobb söröket is lehet iszogatni? Egy jó barátommal találkoznék pár hét múlva a városban, és eddig a Bohém tűnik az egyetlen alternatívának. Mindketten belga pártiak vagyunk, és ott nem is rossz a választék (Orval, Hoegaarden Grand Cru is van, és ha jól értettem, Delirium Noctornum is...Westmallét passz, de régebben emlékeim szerint volt). Viszont ha van valamilyen alternatíva másik helyre, akkor azt megköszönném
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Daneeka
senior tag
Ugy nez ki holnaptol lehet kapni Gyorben Hopfanatic soroket, eleg jo hir.
-
Daneeka
senior tag
válasz Daneeka #8145 üzenetére
Na meg is leptem magam kettovel.
Gyorrol roviden annyit, hogy amikor idekerultem ket eve akkor tudomasom szerint csak ket helyen lehetett kapni erdekesebb soroket, az egyik a nehany belga az Intersparban illetve a gyori Belga Etterem es Sorozo ami egy nagyon szep es igenyes helyszin de az arkepzese miatt talan maximum ketszer jartam ott.
Kesobb valamelyik borboltban megjelent par sor a Bors-tol de nem tartottak sokaig oket, nekem nem volt egyebkent egyik Bors sor sem az esetem, az IPA-jukrol mar irtam itt. Aztan talan olyan egy eve megjelentek eleg jo dolgok a Matias Delikatban, eleg jo valasztekkal, itt mar olyan csucs belgak is vannak mint az St. Bernardus Abt 12 vagy az Orval. Komlos sor fronton csak a Bors IPA-juk volt. Aztan par honapja megnyilt a Cellarium, ok halisten nem belga fronton erositenek mert abban elegge jo mar a varos hanem tobbnyire magyar kezmuvesben utaznak illetve Kalteneckerben. Ma reggel volt az elso olyan alkalom, hogy az ember megvehessen egy dupla IPA-t Gyorben. Onos erdekbol irok ezekrol a boltokrol, azt akarom, hogy mindig legyen eleg forgalmuk, hogy soha se kelljen bezarniuk es tudjak szerezni jo sort anelkul, hogy felugranek Budapestre.Bitterfly: Amikor bemutatkozott o volt a kedvenc sorom azon a fozdefeszten. Ha jol nezem ez mar a harmadik valtozata a cimkejenek de lehet csak jobb volt a nyomtato amivel csinaltak. Nagyon jol csuszik ez az IPA, mai mezonyben vannak mar erdekesebbek (galaxy komlos Tavoli Galaxis pl.) nem tudom mostanaban mibol keszul de egy regebbi facebook kep alapjan Cascade es belga eleszto. Ereztem is benne a fu izt amit palackozasnal ereztem az egyik Cascade-al szarazkomlozott soromben ami nem izlett bar allitolag par het alatt gyengul. Nem ez az egyetlen ok ami miatt nem csipem a Cascade-ot, szerintem ha ugyanezt a sort mondjuk Amarilloval vagy Simcoeval fozne le az egyik kedvenc ivo IPA-m lehetne. (egyebkent nekem nem annyira jottek at a belgakra jellemzo erjedesi mellektermek izek de meg kostolgatom parszor szerintem)
NoHopLimit: Bitang edeskes gyumolcsos illatot erzek kibontasnal. Itt felbe kell szakitanom magam mert kaptam egy telefon hivast, mindenesetre ez is egy eleg szep eresztes. Legszivesebben megvennem az osszeset a boltban es ket hetente kostolgatnam, hogy hogyan alakul az illat illetve az iz az ido multaval, bar ehhez jo lenne tudni, hogy mikor foztek masreszt masoknak is illene hagyni.
-
jookomak
őstag
válasz Daneeka #8146 üzenetére
Győrből én átjárnék a szlovákokhoz, nagyon jók az ő söreik is. Jó, persze nem a különlegességekre gondolok, bár nem ismerem, biztos nekik is vannak kézműves söreik, de az alap lagereik nagyon jók. Volt szerencsém tegnap egy topvar-hoz, ami meglepőn jó az itthoni nagyüzemi mosogatólevekhez képest. Meg vettünk múltkor kint valami limitált zlaty-t, az is baromi finom volt.
Ausztria sajnos kicsit messzebb van, de nem vetném el az ötletet, hogy oda is kimenjek valami finomságért néha. Asszem valaki írta itt, hogy jártak kint olyan boltban, ahol különleges söröket árulnak. Meg volt némi étel ajánlás is mellé. -
Dr.Zoo
senior tag
A 16. kerületben lelt melótársam egy főzdét, se honlap, se féstbuk, se semmi. De eléggé pörög, műanyag flakonba csapolnak ki, egy lepukkant gyárépület közepén..... Van vagy 10 féle sörük, jövőhéten beszámolok, hogy mik vannak!
Más: szerintetek lenne igény Budapesten Magyar Kézműves sörök boltjára??
(komolyan elfilóztam, hogy nyitnánk egyet barátommal közösen.)"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
palesz22
csendes tag
Igazából van már pár.Többek között a Ráday utcában is van egy. Én ott szoktam vásárolni, és kipróbálni a faja söröket, amikről itt olvasok
Egyébként megkóstoltam a Katalin Cárnőt, és bitang jó. Kár, hogy ennyi pénzért már akár három belga sört is kapok...
[ Szerkesztve ]
Redmi 4x
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...