- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
Hatékonyabb persze, de hidd el nem sokkal, max 15%(vagy még kevesebb), legalábbis a SETI-ben. Nyilván ez is jobb mint a semmi, egyébként elég nehéz eldönteni, hogy mennyi az annyi, mert össze-vissza hosszúságúak a csomagok. Vagyis nem, hazudok, még is el lehet dönteni könnyen (letöltök nyolc csomagot, csinálok a BOINC munkamappájáról egy másolatot, utána megnézem mennyi idő alatt számolja ki csomagokat, majd miután készen vannak visszamásolom az elmetett állapotot és Hyper-Threading-el(vagy épp nélkül, attól függően hogy kezdtem) is kiszámoltatom a csomagokat), de nagyon nincs kedvem szórakozni vele. Régebben P4-en kísérleteztem ezzel, akkor kb. 0% javulást hozott, igaz az újabb procik jobban hasznosítják a HT-et, de ebből le kell vonni az intel nagyotmondását, így marad 10-15%. A SETI-nél sajnos az a baj, hogy a magon belül ugyan azt az egységet használják a szálak, így a párhuzamos lefutás gyakorlatilag lehetetlen, csak a soros, vagy majdnem csak a soros. Valaki itt a PH!-n(vagyis a LOGOUT-on) méricskélte a HT-et, de nem találom, volt benne egy szintetikus teszt, azt hiszem az AVX-et használta, és sokkal lassabb volt HT-el, mint anélkül, na a SETI is pont olyan mint egy szintetikus tesz és pont az AVX-et használja. Azért javul mégis valamit a HT-el, mert a SETI mellett még ezer dolog fut egy Windowsban(ha csak az egeret meglököd már indítani kell egy-két-három-akármennyi plusz szálat), még egy frissen telepítettben is, és ezek az egyébszálak jó eséllyel más erőforrásokat használnak a magon belül, így mehet párhuzamosan a két dolog(SETI + akármi). Ha meg nincs bekapcsolva a HT, akkor ezeket nem tudja párhuzamosítani, csak a tényleg létező magok erejéig, és mivel ezer dolog fut, így rendesen lassítják a SETI-t. Szóval összességében igazad van, tényleg gyorsabb lett, de maradjunk abban, hogy „valamivel”, a többi maszlagot meg hagyjuk rá az intek marketingeseire.
-
Sotho
őstag
SETIben egy HD5870 kb. 5000 pontot szed össze egy nap az nórmális?
-
Sotho
őstag
Úgy látom a V7-et nem éri meg számolgatni ha a pontgyűjtés a célunk. Valakinek erről infó?
-
Darkness
aktív tag
nem éri meg... le is tiltottam a V7 -et a gépeimről... nagyon lehúzta az átlagot... és a pontokat is...
míg ment CPU -ra és CUDA -ra is... visszament 14k ra a napi... amint kikapcsoltam visszatért a napi 18-20K -s napi átlag...Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
coyote55
őstag
Mindenki utálja a V7-et?
Ki fog így számolni? (Én is letiltottam )Nagyon rosszul "fizet", ez az új pontrendszer bűne.
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
DRB
senior tag
Ti kaptok régi Enhanced csomagokat , vagy mivel számoltatjátok a gépet a v7 helyett? Astropulse v6?
-
coyote55
őstag
Gyakorlatilag Astropulse megy, tisztán CPU, és ATI GPU+CPU formában. A videókártyám a SETI-hez nem jó, bármennyire is erőlteti a BOINC, a tisztán CPU-s v7 meg - ennyiért - nem kell.
Kaptam SETI Enhanced csomagot, de az is GPU-s volt. Egyet próbaképpen hagytam számolni, de a nap végén is 0% volt a teljesítés, így lelőttem...Memento Mori!
-
DRB
senior tag
válasz coyote55 #5159 üzenetére
Értem, lehet megnézem az Astropulse-t, bár mindig utáltam, mert hosszú, na de itt az alkalom, hogy megszeressem.
(#5160) Sotho: Mindig akadnak hibás csomagok, időnként egy egész széria, de annyira azért nem jellemző mostanában. Egyébként van a v7-ben olyan csomag amit 2-10 másodpercig számol és annyi kreditet ad rá, mintha számolta volna 2500 másodpercig, vagy még többet, gondolom ez is valami „hiba” féle lehet. Na ebből jöhetne egy napra való, úgy értem minden nap. De ez is viszonylag ritka, egy-két-három naponta akad egy, sajna.
-
Sotho
őstag
Van valami limit astropulse-ra, nem nagyon akar többet leszedni.
-
C0d3r
addikt
Üdv a csapatban!
Alapbeállítás mellett ennyire dolgoztatja, tuningolni a beállításoknál lehet az alkalmazást.
"GPU utilization factor of BRP apps" értéke alapesetben 1. Ha ezt módosítod 0.5-re, akkor 2 csomag fog futni egyszerre a GPU-n, ha 0.33-ra, akkor pedig 3. Jobb kihasználtságért kipróbálhatod, hogy mit nyújt 0.5-ön.
Egy CPU magnak csupán ~15-20%-át veszi igénybe.[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
Az éjjel már megtaláltam egy fórumon beállítottam és szart se csinált majd most egy pillanattal azelőtt hogy elolvastam a hozzászólásodat beállt a 2 wu/ gpu-ra Így 83%-on hajcsa kiHa a Perseus Arm Survey -ra mindre 3330 pontyot nyom akkor az elég jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
Most látom hogy urunk 2010-09-29 napján én már csatlakoztam egyszer a ph csapatához, remélem most nem lesz belőlem kettő
-
Sotho
őstag
Sajnos nem fog menni az egy gpu-n több feladat mert újraindulgat tőle a gép random.
-
Sotho
őstag
2x annyi a pending mint a validált egyelőre
Újraindulgatáson dolgozom...csak az einstein wu-tól akad ki, minden teszten átmegy a gép.
Valami memória problémára gyanakodom, de nem fizikai hibára. -
coyote55
őstag
Az teljesen természetes, hogy több a hitelesítésre váró, mint a hitelesített feladat.
A géped gyorsabb, mint másé. Egy csomagot - illetve a részeit - két-három gép futtatja, és amíg mind nincs kész, nem ad érte pontot. Ha valamelyik gép hibázik, akkor várólistára teszi a kész csomagot, és a hibás részt kiadja másnak.Memento Mori!
-
Sotho
őstag
válasz coyote55 #5180 üzenetére
Csak az elején amíg meg nem tanulja a szeró hogy mennyi wu jön vissza/nap aztán szépen felveszi a tempót szétosztogatja a csomagokat. Meg ha következetesen hibásakat küldesz vissza meg eldobálod akkor bosszút áll és nem küld egy darabig. Ma egész jól ment a gépezet hajnalba valamikor volt egy restart aztán idáig semmi, pedig ment minden vegyesen. Cpu-s csomikat ami van azt kipörgetem de nem lesz egyszerű van pár 17órás.
[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
Érdekes, nekem naponta egy Astropulse csomagot hajlandó elszámolni, bezzeg a kis v6 Enhanced csomagokat dobálja. Ritka az, hogy egy tisztán CPU-s és egy CPU+GPU csomag is elszámolásra kerül.
A SETI v7 meg kell a kutyának, legalábbis, amíg ilyen smucig a BOINCMemento Mori!
-
Sotho
őstag
Einsetinbe se szabad cpus csomikat számolgatni ahogy elnézem, 3333 vs 65 kredit ugyanannyi időre
-
Sotho
őstag
De más projecteknél persze vannak kivételek pl a collatz meg is nyomom egy kicsit milka fölé hogy jobban nézzen ki de az gyorsan megy ma kb 200k-t termeltem, aztán marad a seti meg wcg + einstein. [link] Arra gondoltam hogy milkywayal meg collatzal el kéne menni 10 misiig és a többit is szépen felhozni hozzájuk
Zseniális ötletem a fos driveres milkyvel kapcsolatba a következő: Virtualizálok egy windóz xp-t és arról tolom.[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
C2D 15-20%-al jobban kihajtsa a GPU-t(85%) (Einstein BRP ) mint az X2 Athlon, (66-71%) órajelek ugyanaz.
Dupla wu-val ez is fagy. (92%)[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Ez természetes, hiszen a GPU sokkal több feladattal végez adott idő alatt. Több tízszeres teljesítménykülönbség lehet CPU és GPU között.
A "Binary Radio Pulsar Search (Perseus Arm Survey)" projektnek kizárólag GPU-s alkalmazásai vannak, nemes egyszerűséggel azért, mert egy átlagos processzor nem lenne képes határidő alatt végezni ezekkel a csomagokkal, olyan hatalmas számolnivalót tartalmaznak. Fordítva is igaz, a "Binary Radio Pulsar Search (Arecibo)" projekt pedig CPU-n fut. Az egyik projekt vezető kifejtette egyik hozzászólásában a fórumon (pontos hsz-t nem tudok most linkelni, kb. erről szólt): Jelenlegi Arecibo-s csomagok egy GPU-n percek alatt elkészülnének, ami a szerverekre nagy terhelést helyezne, továbbá a lassabb eszközöknek ez optimálisabb, mint az újabb Perseus program (annak nagy méretéből adódóan).
Ha megtekinted BOINC kliensedben a CPU és GPU csomagok tulajdonságait, ott is láthatók a különbségek:
CPU: 17.500 GFLOPs
GPU: 450.000 GFLOPs
Több munka -> több kredit.Összességében véve, ha valaminek van GPU-ra írt verziója, az sokkal hatékonyabban (jobb teljesítmény/fogyasztás aránnyal), eredményesebben fut a videokártyán, mint egy processzoron.
[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
VirtualBoxos terveimnek lőttek, nem megy opencl alatta ez van. Marad egy külön Winxp-s hdd 11.9-es ccc-vel vagy hagyom a francba Az einsteines csapatnak nagyobb szüksége van a plusz termelékenységre úgy látom, megcsíphetjük az országos elsőt ha ügyesek vagyunk, szóval a setit amit elég sokan nyomnak kissé háttérbe szorítom.
-
Sotho
őstag
300 vs 67 országos szinten.
-
Sotho
őstag
Einstein@home:
Úgy tűnik sikerült stabilizálni a rendszert, az új béta catalyst driverrel, + athlon II X2 270@3.9ghz (alapfesz) linX stabil, ram késleltetés <54 ns kifejezetten jót tesz neki, 75-78% gpu kihasználtságot tudtam elérni 2 db hd 5870-el. Az elmúlt 7 órában nem volt kékhalál, kop-kop. -
őstag
válasz coyote55 #5170 üzenetére
Az egész folyamra reagálnék...
Azt látom, hogy nem tetszik, ha valaki csak 0 kredites; de az már tetszik, ha valaki azért nem csinál bizonyos projekteket, mert 'keveset fizet'? Szerintem ez utóbbi is pont ugyanolyan, mint az előbbi, csak másik oldali szélsőségként. Mert aki komolyan veszi a gépe erőforrásaival való támogatást, az nem azt nézi, mit kap érte cserébe; hanem dolgozik. Vagyis ha lenézitek a 0 kredites illetőket, akkor nézzétek le a kredithajszoló/-gyűjtögető illetőket is; hiszen azok sem arra mennek, hogy minél többet adjanak, hanem arra, hogy minél többet kapjanak. -
őstag
Valakinél 30-40%-os eredmény is kijött. Már nem tudom, hol láttam, és mikor (nem mostanában, az biztos); de erre emlékszem. Persze lehet, hogy a) rosszul emlékszem; b) nem volt teljesen 'jó' a teszt (pl.: más csomagokkal tette; vagy bármi más apróság, amire nem figyelt); c) szándékosan 'csalt'; d) egy speciális esetben volt ez az eredmény. De ettől még a nálad kijött 10-15% is jelentős gyorsulás (mellesleg jegyzem meg, hogy az előttem lévő sorokban íródott 1 GPU-n több csomag számításánál is látszik, hogy ezzel is lehet nagyobb khasználást, ezáltal több csomagkiszámolást megvalósítani - pedig ebben semmilyen 'többszálúsított' technológia nincs).
(A szintetikus teszt meg szintetikus teszt. Az opti motorok pont az ilyen 'lassúsító' dolgokat kerülik meg más, gyorsabb megoldásokkal. Ezeket meg később átveszik az eredeti készítők is.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest