Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ATtIs_80

    tag

    válasz AirBooms #3313 üzenetére

    Igen, az AVX támogatást adta az SP1.

    "Új vektoros utasítások: AVX:
    A Sandy Bridge új utasításkészlettel is gazdagodik, a 256 bites AVX (Advanced Vector Extension) SSE- kiterjesztés olyan területeken növeli a teljesítményt mint a médiafeldolgozás (audio- és videotömörítés és konvertálás), képfeldolgozás, 3D grafika, illetve akár tudományos szimulációk vagyis olyan esetekben, amikor sok lebegőpontos számításra van szükség. A Sandy Bridge egy órajel alatt ideális esetben három 256 bites AVX utasítás végrehajtására képes.
    Az AVX utasításkészletet (vagy legalábbis egy részét) az AMD is használni tervezi a Bulldozerben, vagyis teljes iparági támogatottság alakult ki mögötte, amely egyben azt is jelenti, a szoftverfejlesztők is valószínűleg igyekeznek mihamarabb erre optimalizálni. Az Intel azt ígéri, hogy az AVX révén a meglévő SSE-kódok is gyorsíthatóak, a kód portolása 256 bites feldolgozásra pedig egyszerű feladat lesz.
    Az AVX bevezetése a mikroarchitektúrát is érinti, a 16 XMM regiszter mindegyikét 256 bitesre növelték az Intel mérnökei és a lebegőpontos adatutakat is kiszélesítették ezeket használja az AVX. Jelentős teljesítménynövelő újdonság, hogy a Sandy Bridge magjai órajelenként két LOAD és két STORE utasítást tudnak végrehajtani erre a fejlesztésre is részben az AVX bevezetésre miatt volt szükség.
    A mobil és asztali Sandy Bridge lapkák kétcsatornás DDR3 memóriavezérlőt integrálnak az Intel szerint ennél több csatornás megoldás gazdaságtalan lenne."

    Forrás: [link]

Új hozzászólás Aktív témák