- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz semetka #20350 üzenetére
akkor annyi csak a teendőd, hogy a router adminisztrációs felületén; dhcp -> address reservation -> add new -> ps3 mac adress megad, lefoglalni szándékozott ip cím szintén, status legyen enabled -> save -> router újraindít, és kész!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
semetka
őstag
Nagyon nagy köszi. Ha a ps-en állítottam be a fix ip-t akkor vagy nem jelentkezett be vagy kijelentkezett. Ezzel így már oké lesz, mert megadom hogy melyiket foglalja le meg megnyitom a portokat és jó lesz. Egyébként olvasgattam és nézegettem és találtam egy mac binding opciót is. Annak mi a szerepe, hasonló amit te mondtál?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
krealon
veterán
válasz kopogo #20347 üzenetére
"tl-wr740n ver1.10"
A gyari firmware visszaallitasanak menete OpenWRT parancssorbol:
Letoltod a hivatalos oldalrol a TL-WR740N_V1_100910 firmware csomagot.
Kibontod a Zip fajlt.
WinScp -vel (portable) masold fel a wr740nv1_en_3_12_4_up(100910).bin fajlt a router
/tmp
konyvtaraba.
Ezutan PuTTY -al belepve add ki a kovetkezo parancsokatcd /tmp
mv wr740nv1_en_3_12_4_up(100910).bin tplink.binEzzel leroviditeted a firmware file nevet, hogy konyebb legyen kezelni.
Most pedig kovetkezik a firmware "beegetese"mtd -r write /tmp/tplink.bin firmware
Ez a folyamat eltarthat neheny percig, szoval legy turelmes.
Ha elkeszult, akkor ujraindulas (ki-, bekapcsolas) utan a gyari firmware fog fogadni. -
RiddleR
aktív tag
válasz RiddleR #20325 üzenetére
Sziasztok!
Na lejöttem egyenlőre az FTP-s problémáról, mert elképzelhető, hogy köztes tűzfal vagy akármi töri a TCP session-t és nem tudok rá hatni ami a window méretet illeti.
Viszont!
Egyértelmű teszt: adott egy torrent. Elindítom és várok had jöjjön.
Linksys wrt320-al (dd-wrt ROM) 10MB/sec-en maximalizálódik és centivel sem feljebb.
ASUS rt-ac66u-val (gyári ROM) szépen 30MB/sec-re felpörög elég gyorsan.
Kérdés, hogy ennyire gyengus lenne a wrt320?Korábban itt elhangzott, meg neten én is megtaláltam, hogy 150-180Mbps körül kéne a végének lenni a routernek, de ez épp a fele annak.
-
Topikgazda
-
-
marczyd
újonc
Sziasztok!
A problémám az lenne hogy,
Sikeresen összekapcsoltam WDS kapcsolattal egy UPC-s Cisco epc3925-ös modemet egy
TP-LINK TL-WR841ND-es routerrel, mind a kettőn a legfrissebb gyári firmware van.
A problémám pedig az, hogy napokig megfelelően tudok csatlakozni mind a kettő eszközre majd egyszer csak hiába vagyok rajta netet azt nem kapok a TP-Link-esről csak ha újraindítom a aztán megint hosszú ideig minden megfelelő. (A ciscos router közben tökéletesen működik azon tudok az emeleten wifi-röl netezni)
Miért lehet ez ?
Azonos gyártónak kéne lenni a két eszköznek ?
Olvastam olyat, hogy a WPA titkosítást nem szereti a WDS?!
Azért kell WPA mert egy Asus laptop nem tud WPA-nal erősebb titkosítású wifire rá kapcsolódni pedig tavalyi modellről van szó, ez vajon mitől lehet? Pedig azon is a legfrissebb driverek vannak.
Cisco 192.168.1.1
TP-Link 192.168.1.2
11-es channelen vannak (A 9-nél meghalt a Cisco )
TP-Link-nél DHCP letiltva
Ugyan az az SSID (próbáltam különbözővel is) -
Danke DJ
csendes tag
Szia! Köszi a választ!
Most átállítottam 6-os csatornára, most stabilnak tűnik, a sebesség is jó. Azt olvastam, hogy az 1, 6, 11-es csatornák közül kell válogatni, mert azok nem fednek át másikra. Eddig jó.
Van egy olyan, hogy ACK Timing, ez pontosan mi? Mennyire kell állítani?Go hard ... Or go home ...
-
Danke DJ
csendes tag
válasz Jedster #20340 üzenetére
Szia!
Azzal nincs gond, nem nyírtam ki, mert ha közelebb megyek hozzá, minden jó, főleg abban a szobában ahol van. Nem tudom milyen fal lehet ott, de úgy tudom, duplafal. :S Megpróbálom betenni a szekrénybe közelebb a falhoz. Azt még nem próbáltam, működhet.Go hard ... Or go home ...
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Melani
újonc
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni router proplémával kapcs.
TP-LINK TD- W8951NB sehogy sem tudok fel jelentkezni vele a netre mert folyton ezt a hibát jelzi ki hogy THE DNS SERVER I´SNT RESPORDING. pedig az útmutatás szerint telepítettem mindent.KÉRLEK SEGÍTSETEK. köszi
-
Topikgazda
-
Melani
újonc
válasz Gubek-Einste #20365 üzenetére
VPI 1
VCI 32
CONNECTION PPPoELLC -
atish15
aktív tag
Sziasztok. Amióta routert használok a letöltési sebesség 700kb az 1,5 mb helyett. Ezt mi okozhatja? Koszonom
-
MODERÁTOR
-
IPHUN
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR-841N routerem, amin a DD-WRT v24-sp2-es verziója fut.
Úgy építettem ki a hálózatot, hogy a netet vezetékesen és vezeték nélkül is a router osztja szét.
3 mappát megosztottam SMB-vel a Windows-os gépemen úgy, hogy ahhoz csak két általam kreált felhasználó (jelszóval levédve) férhet csak hozzá. Az egyiket a WII, a másikat én használom Ubuntus gépemről rákapcsolódva a megosztásra.
Ezek a beállítások tökéletesen működtek, amíg XP futott azon a gépen amiről megosztottam a 3 mappát.
Windows 7-re váltottam és azóta csak részben működik a dolog. (Mindent ugyanúgy állítottam be) A WII rá tud kapcsolódni, de én az Ubuntus gépemmel nem (egyik felhasználóval sem).Először azt hittem, hogy valamit rosszul állítottam be, de egy hasonlóan beállított megosztáshoz simán hozzá tudtam kapcsolódni az Ubuntus gépemmel egy másik környezetben, ahol a routeren nem DD-WRT fut.
Ezután találtam olyan leírást, hogy a DD-WRT-nél kell engedélyeznem a SAMBA szolgáltatást, amit a Services-nél kell keresnem.Lehet, hogy most ez egy hülye kérdés, de én sehol sem találom ezt a beállítási lehetőséget.
A Services-nél nem találok ilyesmit, csak Services, VPN, Hotspot, My Ad Network.
Valahol be kéne állítanom, hogy látható legyen ez a beállítás?
Vagy szerintetek nincs hozzá köze és teljesen rossz úton járok?Üdv.:
IPHUN -
Jedster
tag
Services/NAS menüpont alatt van Samba:
http://www.dd-wrt.com/demo/NAS.asp -
atish15
aktív tag
válasz Intruder2k5 #20368 üzenetére
Thome isdn. Dlink 360r a fekete. Reset mar volt ugy emlekszem
-
IPHUN
csendes tag
-
Jedster
tag
válasz Danke DJ #20360 üzenetére
Ahogy olvasom, rossz csatornán lehetett a routered, és ütközés volt. Csak felsoroltam pár lehetséges hibaforrást. Viszont én a helyedben visszavenném az adó teljesítményét 70mW-ra (a gyári firm olyan 38mW körül ad). Attól, hogy felpumpálod, nem feltétlenül lesz jobb a jelszint. Rátetted a nagy antennákat, a dupla teljesítménnyel meg elérsz 2-3dB erősítést adó oldalon. Tök felesleges.
Az ACK timingot a távolsághoz kell állítani. DD-WRT méterben szokta kérni. A te routered esetén a 0 kikapcsolja a funkciót. Maga a beállítás a wifi visszaigazoló csomagok maximális késleltetési értékét állítja. A távoli eszközök nem tudják visszaküldeni határidőn belül az ACK-t.
-
Jedster
tag
A PPPoE-s dolgot nem neked írtam.
A NAT-os fül azért hiányozhat, mert a te routeredre egy kisebb DD-WRT fért csak rá.
Szerintem nem a routeredben van a hiba. Az SMB egy app layer protocol. A rendszerben kéne a beállítást végezni. Az Ubuntus géped lehet hogy nincs jól beállítva, vagy talán telepíteni kellene valami komponenst még alá? Mivel más kliensekkel működik, ez is valószínűsíti, hogy a router teszi a dolgát.
Mondjuk annyi még megnézhetnél, hogy nyit-e a Wii portot UPnP alatt? Ha igen, akkor az Ubuntus gép is? Sajnos nem sok tapasztalatom van cross platform filesharing téren. Ilyen jellegű fórumon is kérdezhetnél.
-
IPHUN
csendes tag
válasz Jedster #20379 üzenetére
Ezt kissé elnéztem
Így már érthető, hogy miért nem találom ezt az opciót.
A nagyobbik verziót gondolom nem lehet rárakni. :SNekem csak az a fura, hogy amíg XP volt minden működött.
Hogy pontos legyek, változás egyedül annyi történt, hogy az XP-s gépre Win 7-et raktam. Az Ubuntus gépet nem piszkáltam.
De pl.: beállítottam ugyanígy egy másik gépet és ott simán rá tudtam kapcsolódni arra megosztásra az Ubuntuval. Az egyetlen különbség (már amiről tudok), hogy annál a routernél a gyári alap szoftver van rajta.Holnap lecsekkolom a UPnP-t.
Köszi a segítséget és a jó tanácsot!
Üdv.:
IPHUN -
adika4444
addikt
Hali!
Nem találtam alkalmas topikot, tán ezt láttam a legjobbnak. Szeretnék a TL-WR 842 routeremre DDWRT-t hegesteni. Eléggé jókat hallottam róla... Kérdéseim.
Ezt az egészet, lehet e a router webfelületéről csinálni? Ha az áram a szünet mellett dönt, van e mód arra, hogy a galyra ment firmvare-s routert megjavítsam? Köszi!üdv, adika4444
-
Topikgazda
válasz adika4444 #20381 üzenetére
Van egy TP-Link Firmware-s téma is.
Valami miatt hibásan telepített firmware-s router-t is vissza lehet hozni, több módszer is van rá.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bisiz
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Nem nagyon vagyok képben a routerekkel, ezért sajnos pár hónappal ezelőtt bele is nyúltam egy ASUS RT N12E-be, amivel nagyon megjártam, mert az előtte lévő NETGEAR routeremhez képest tetű lassú, ráadásul fél évig kellett konfigurálnom mire sikerült legalább 50mbit-et elérni a 80mbit-es sávszélességből.
Ez azért érdekes, mert a NETGEAR-el soha nem volt semmilyen ilyen jellegű probléma és simán produkált 10mb/s letöltést, amíg az ASUS-al most örülök az 5-nek is.
UTP kábellel jön a 80/20 kb.
Legfisebb firmware-el próbálkoztam, de így is 36/10-et hozott a sebességteszten.
Mi lehet a gond?
Hallottam erről az InSSIDer nevű progiról is, de elég nehéz kiválasztani melyik channelre tegyem, mivel ennyit látok belőle:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/140518/InSSIDer_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/140518/InSSIDer_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]Hardcore-ASUS az én hálózatom. Ebből mit tudok kiolvasni. Eddig azt csináltam, hogy végigpróbálgattam az összes channelt, és ahol a legjobb sebességet mérte, azon hagytam.
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/140518/ASUS_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/140518/ASUS_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]Eddig ennél gyorsabb beállítást nem találtam.
[ Szerkesztve ]
MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x
-
Jedster
tag
Vedd vissza a sávszélességet, és az 1-es, vagy a 13-as csatornára állítsd a routert. Az alap sávszélesség +-2 csatornahelyet használ el. Tehát általában az 1-es, 6-os és 11-es (vagy 13-as) csatornákat használják a routerek. Az automata is onnan szokott választani. Oda tedd, ahol a legkisebb a környező adók bezavarása.
-
MODERÁTOR
-
bisiz
tag
Köszi srácok a segítséget!
Levettem a sávszélességet 20mhz-re és kipróbáltam az 1,2,13-as csatornákat. 13-assal bizonyult így a leggyorsabbnak. 35/23-at produkált.Ez amúgy nem tudom mennyire reális egy 80/25-ös netnél.
Sávszélességnél 3 opció van: 20,40 és 20/40. Ez a 20/40 mit takar?
[ Szerkesztve ]
MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x
-
MODERÁTOR
Automata beállítás, a kliens képességeinek megfelelően! Viszont a nálad lévő erős interferencia miatt ez nem ajánlott!
Ennyire zsúfolt környezeteben egy másik routerrel se számíts jobbra, minden 2.4GHz-es eszköz felesleges pénzkidobás ebből a szempontból, megváltást itt csak az 5GHz hozhat!
[ Szerkesztve ]
-
bisiz
tag
válasz Intruder2k5 #20388 üzenetére
5ghz-es router gondolom nem nagyon van 30-40e alatt, ami jó is.
Láttam már olcsóbban olyat, hogy 2,4-5ghz, de gondolom azért nem ugyanaz.MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x
-
MODERÁTOR
Dehogyisnem, az ugyanaz, tehát ismeri mindkét sávot, úgy az 5GHz-et, mind a 2.4-et is! Ezek közül, ami a Te netedhez is megfelelő, tehát Gbit-es is, árban 13-15k körül indulnak, de 20-ért már teljesen korrektet kapsz! Viszont a másik, ezzel együtt felmerülő probléma, hogy az 5GHz-et a klienseknek is tudni kell, tehát ha jelenleg ez nem így van, akkor ott is WiFi adaptert kell cserélni! Persze nem muszáj mindegyikben, a két sávot lehet egyszerre is használni, tehát mondjuk, abba a gépbe ahol jobban kellene a sebesség, beteszel egy 5GHz-es adaptert, és a telefonok, stb... ahol annyira nem gond a lassabb tempó, maradnak 2.4GHz-en!
5GHz-en jelenleg még elég kevés router üzemel, és a rendelkezésre álló csatornák száma is több, így várhatóan ott nem lenne gondod az interferenciával!
[ Szerkesztve ]
-
bisiz
tag
válasz Intruder2k5 #20390 üzenetére
Ez jó lehet?
http://hardverapro.hu/apro/belkin_n600_db_5ghz_600mbit_wireless_wifi_router
-
bisiz
tag
Vagy esetleg ez:
http://hardverapro.hu/apro/linksys_wrt320n_router_elado_1
-
MODERÁTOR
A Belkin-el nincs tapasztalatom, a Linksys nem lenne rossz, de sajnos nem szimultán Dual Band, vagyis ennél választanod kell, hogy 2.4, vagy 5GHz-en kívánod használni, egy időben a kettő nem megy! Viszont van fent a Belkin-el szinte azonos árban ASUS RT-N65U, az már jó, meglehetősen erős router, Dual Band, és USB port is van rajta! Aztán - bár én nem szeretem - de van még több TP-LINK WDR3600 is, ami szintén Dual Band-es vas, és még olcsóbb is! Biztos van még sok más is, de most nem néztem végig az egész apro-t!
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR1043ND v2.1 routerem. Legfrissebb firmware van rajta.
Valami baj van az IPv6-tal. A facebook-on nem tölti be a képeket, eleinte azt hittem böngészőhiba (chrome) ezért le akartam tölteni a firefox-ot és az oldalát be sem tölti. Itt már írták, hogy lehet az IPv6-tal van a baj, tiltsam le, de az még az előző tp-link routeremnél volt. Más baja is volt annak a routernak ezért vettem újat, de most nem ez a lényeg.Utánanéztem hogyan kell letiltani és találtam is egy oldalt, ahol van egy IPv6 kapcsolatot tesztelő link. Megnéztem, lefuttattam és ezt dobta ki: kép
more infonál ezt írja: failed to load http://translate.googleusercontent.com/faq_no_ipv6.html
ez pedig egy másik kép a rossz eredményről
Windows 8.1 64bites rendszert használok, ha ez fontos infó
ha van itt hozzáértő és ennyi infóból meg tudná mondani vagy tippelni mivel van a gond, akkor kérem segítsen
ha szükséges futtatok még le más teszteket isegyébként mire megírtam ezt, már betölti a képeket facebookon és a firefox oldala is bejön
le is futtattam megint ugyanezt a tesztet és ugyanazokat a hibákat írja még mindig
gondolom most IPv4-gyel kommunikál a facebook és firefox szervereivel, nem nagyon értek ehhezvagy csak le kéne tiltanom windows-ban az IPv6-ot, de akkor is érdekel, hogy miért nem működik??
[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
találtam még valamit: kép
-
zolka95
őstag
a probléma közben megint előjött
kihúztam a routert és a modemre kötöttem a pc-ta teszteket lefuttattam megint
legalább már 7 pontot kaptam a 10-ből
de még így is talált hibát
kép1
more info: failed to load http://translate.googleusercontent.com/faq_6to4.html[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Srácok, meg lehet buherálni egy routert, hogy WiFi-vel kapja az internet jelet, és lan portokon megossza? Elment a netem, WiFi nincs a gépben, pedig telefonról meg tudom osztani az LTE-t WiFi-re Szóval jó lenne ha a routerrel meg betudnám fogni a jelet
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
BlackSoft
addikt
válasz BlackSoft #20397 üzenetére
Illetve, ha esetleg nem megoldható a dolog, akkor van egy laptopom. Azzal tudom venni a WiFi-t a telefonról... Lanportról nem tudom kivezetni valami mágiával, és bedugni a router WAN portjába?
-
legenda
válasz BlackSoft #20397 üzenetére
szia,
a mobiltelefon nem tudja kábelen nyomni a netet a munkaállomás részére?
milyen típusú router lenne a kérdés tárgya?
moddolt firmware alatt jellemzően megoldható, ha adott típusra létezik olyan.
a noti által wifi útján kapott net osztható tovább kábelen, ezt a hálózati kapcsolatoknál tudod beállítani, a használt adapter tulajdonságainál, a megosztás lapon.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
BlackSoft
addikt
Vezetéken nem lehet. Minden androidos telefon (legalábbis minden mai készülék) képes WiFi hotspot-ként működni.
Egy CISCO RV110W lenne, amivel meg szeretném ezt csinálni. Vagy ott a másik lehetőség még, amit írtam, az nekem valahogy ésszerűbbnek tűnik, bár ezek egyike sem tartozik szerintem a rendeltetésszerű használathoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest