- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
choco01
addikt
DD-WRT alatt a Bandwith control hol van?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
peq
aktív tag
Hali!
Egy rossz upgrades, beállt routerrel mit lehet kezdeni? Csak a power led ég, semmire nem reagál.
tp link wr741nd
-
peq
aktív tag
válasz Soma01 #14358 üzenetére
Csak annyit tudok a routerről, hogy wifin keresztül próbálták feltenni a legfrissebb firmwaret. Hosszú várakozás után sem akart újra bootolni, kikapcsolták, úgy is maradt. Gugliztam sokat, de ahogy kimazsoláztam, nem egy egyszerű történet életet lehelni bele. Ezt a qss gombos gyorsan nyomogatós mókát már kipróbáltam, semmi. Olvastam valami serial portos forrasztós dologról is, meg valami nokia ca42 kábeles történet. Egy olyan kábel 1500-2000 forint, nem szánok rá egy fillért sem. Ha meg tudom itthon csinálni extra kellékek nélkül, úgy rááldozom a kora délutánomat. Mindenesetre megpróbálom amit linkeltél még1x, köszi
-
GhostXers
csendes tag
Sziasztok hozzátok fordulnék segítségért...általában megszoktam oldani kisebb problémáimat,de a hálózati dolgokhoz nem értek.
A szituáció az lenne,hogy van egy wifis Getnet GR-124W típusú routerem,erre a routerra 3 gép csatlakozik rá,2 gép kábelesen és egy WAN.Nah mármost az lenne a problémám,hogy én lecseréltem a WAN-t,mert a routerről folyamatosan lekapcsolódott és nem is csatlakozott vissza.(hiába állítottam be,hogy automatikusan kapcsolódjon vissza)Tehát lecseréltem kábelre egy ideig jobb is volt,de utána jöttek megint a gondok.
pl.:Élőadás nagyobb felbontásban való nézése(pl:720p) azonnal megszakad a kapcsolat,bár visszakapcsolódik de nem jön vissza az adás(ha újra betöltöm ugyanaz),mostanában oldalak betöltésénél is lekapcsolódik és sokszor nem tudok megnyitni egy oldalt sem,youtube-on még WAN-nál voltak problémák,de kábellel ezek megoldóttak(ott is nagy felbontásban DC-zett).Illetve egyes játékoknál volt még hogy lekapcsolódott folyton,nem mindegyiknél(az egyiknél folyamatosan DC-zik és visszakapcsolódik a másiknál folyamatosan jó).
Írták hogy frissítsem a hálókártya driverét...megtettem leszedtem a legfrissebbet amit a gyártó ajánl.(OP rendszert is újra raktam).A többi gépet is megnéztem amik nálam nem működtek és azokon ment minden normálisan.(Ezért gondolom nálam lehet a hiba.) Olyat találtam még neten,hogy folyamatosan letiltódik a hálókártyám vagy valami ilyesmi.
Valakinek ötlet/tanács ?
Köszönöm előre is a segítségeteket!!
ui.:Igen körülnéztem már neten..jó pár órát eltöltöttem vele itt is keresgéltem,de nem vagyok robot hogy XXXXX fórumot és hozzászólást megtudjak nézni,szóval most könnyebb ez a módszer,ezért bocsánat ha leírtátok volna már.szerk.: Pingelni sem sikerült a routert.
[ Szerkesztve ]
-
-
alef
csendes tag
Egy 2 gépes hálózatunk van otthon, UPC-re csatlakozunk kábelmodemmel. A router TPLINK TL-WN722NC van a párom gépéhez kötve, az én gépemen TPLINK TL-WR741ND adapter veszi a jelet. Nagyon nem értek a hálózatokhoz, de 2 éve, amikor megvettük, azért sikeresen beüzemeltem a kapott cd-k és leírások segítségével.:-) Eddig rendben működött is. Egyik reggelre azonban az fogadott, hogy az én gépemen leállt a net, és az eszközkezelő hibát jelzett annál az USB portnál, amibe az adapter van dugva. Átdugva másik USB-re megoldódott a probléma. Kb. 1 napig. Azóta az van, hogy hol azt jelzi ki a kis ikon, hogy "nincs csatlakozás", hol azt, hogy gyenge a jelerősség... és hol egyáltalán nincs net, hol meg van, de kb. 5 perc alatt töltődik be az index főoldala... Szóval használhatatlan, az UPC speedtest-je 0,1Mbit/s körüli letöltést jelez. Próbáltam átdugni az adeptert más portokra, meg vissza, de már nem használt. A párom gépén ugyanakkor minden rendben működik (25Mbit-es letöltés).
Mit érdemes próbálnom, hol lehet a hiba? (Nagyon "basic" leírást kérek, ha lehet... WIN7-es oprendszer van a gépen). Ha esetleg korábban már leírtátok valamelyik hozzászólásban, akkor persze azt is megköszönöm, ha megmondjátok, hogy hol. -
mrteacher
csendes tag
Sziasztok!Ha estleg rossz helyre írok akkor elnézést, de elvileg a routerem (TP-LINK WR541G/542G v7 081520C2) a rossz. Van egy tv (Samsung UE40 ES 6100) wifi stickkel (szintén TP-LINK)keresztül kapcsolódik a pc-hez. Elvileg 40/20 megás a net, a tv-nél a letöltési sebesség 0,48 mb/s a feltöltési sebbesség 0,45 mb/s. Ez iszonyat lassú! A jelerősség jó. Mit lehet tenni, hogy kissé gyorsabb legyen a wifi hálózat? Nem tudom mennyire okozhat gondot, de amióta cseréltem videokártyát (ASUS nvidia geforce van most bent) azóta nem akaródzik rendesen működni ( 5 másodperc film 30 másodperc betöltés), elötte teljesen jó volt. A pc-n a net aránylag jól, gyorsan működik ( néha nem talál ip címet "A helyi hálózat nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval" ez az üzenet jelenik meg. De ezt a win7 diagnosztikával kijavítom.) csak a tv-n nem működik a filmnézés, illetve a net tök lassú. Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
nyurga82
tag
Sziasztok, a következő a problémám:
Wifin keresztül (ruteren) szeretnék a led tévémen full hd-s filmeket nézni, de a nagyobb bitrátás filmek nem hogy szaggatnak, hanem meg is áll félpercenként kb 2-3 másodpercre és az írja ki a tv hogy betöltés. Mi lehet a probléma? A netem 25 le /1-5 fel Mbps-os szerintem ez elég kell hogy legyen. A tévére usb-n keresztül tökéletesen megy. Valaki érti ezt? Előre is köszi. -
legenda
válasz nyurga82 #14368 üzenetére
szia,
milyen típusú router?
a netes sebességed úgy jön ide, hogy a netről nézel filmet?
a wifi nem egyszerű dolog, sok befolyásoló tényező van/lehet, nem csak az eszközök, hanem egyéb környezeti tényezők is, full hd alá meg sebesség kell![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
válasz bigdady #14371 üzenetére
Gyorsabbat mint N-est? Az milyen?
Erősen kétlem, hogy a TV támogatná az AC szabványt! Még az is kérdés, hogy a TV WiFi-je 300-as, vagy csak, 150-es?! Ha tudja a nagyobb sebességet, akkor egy azzal kompatibilis router hozhat javulást, egyéb esetben marad a kábel, vagy az USB!
-
legenda
válasz nyurga82 #14373 üzenetére
a te routered lite-n 150 megabit/sec wifi eszköz, van jobb n szabványos 300-as eszköz, amennyiben a tv is támogatja, úgy jobb sebesség vihető át.
fontos, hogy wifi esetén a hasznos adatok mélyen csomagolva vannak, így a "mérhető" átvitt wifi sebesség a kiírt kapcsolati sebességtől kevesebb, 150-es kapcsolat esetén jellenzően 50 - 60 megabit/sec, 300-as esetén 80 - 90 megabit/sec, persze szélsőséges esetben mind a két esetben lehet több is, és kevesebb is!
a noti kábelen kapcsolódik a routerhez?
próbáld ki más/minden csatornán a szórást, hátha javul valamelyiken!?!?
kérj kölcsön egy 300-as routert, és - a megfelelő csatorna...stb beállítást követően - láthatod majd, hogy mi a szűk keresztmetszet!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
bigdady
nagyúr
válasz Intruder2k5 #14372 üzenetére
Ac.
Nem mondta milyen tv-je van -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy nem olyan régóta jelentkező, de idegőrlő problémám. A gépemen vezeték nélküli internet van. Bekapcsolom a gépet (Win8 Pro 64bit); indítom a böngészőt, de azt írja ki, hogy: "Kiszolgáló nem található." pedig csatlakozva vagyok a routerhez. Ilyen problémáim régen is voltak, de ha akkor megnéztem az adaptert( ) vagy mit (ebből megy a routerbe a net - bocsi, de ehhez nem értek), akkor tipikusan az US lámpa nem világított, csak villogott. Ezen néha segített, ha kihúztam és újra indítottam (később megtudtam, hogy a UPC xarakodott). Most azonban a DS és az US lámpa is egyaránt világít, az Online szintén. Kivéve a LAN-t. Az villog (régen, ha minden igaz, akkor nem villogott).
Ha a gépben rámegyek, hogy Hibaelhárítás -> Hálózat és Internet -> Hálózati adapter és ezt "javítom", akkor azt a szöveget dobja fel, hogy: "Probléma merült fel a vezeték nélküli adapterrel vagy hozzáférési ponttal...Kijavítva." Ezután kb. 1 percig megy normálisan a net, aztán megint kezdődik elölről.Mi lehet a probléma? Megint az a csodálatos úpécé száll el?
Remélem érthető voltam.
Üdv: Divi
-
McSzaby
őstag
Erre valaki valamit? A másik topikban nem kaptam választ... (Bocs a dupla beírásért)
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Soma01
veterán
válasz McSzaby #14387 üzenetére
Az gáz.
Reset-et nyomjál neki és pihentesd is kicsit. A tápot is húzd ki. A routert ha újra beállítod a Security alatt az Advanced Security-nél kapcsolj ki mindent. Ha mind ez nem segít, akkor ez van. Ja, még meg lehet próbálni vargalex fw-t feltenni. Ha úgy sem jó. Csere.
-
fagylalt
senior tag
válasz Soma01 #14384 üzenetére
Már találkoztam ilyen problémával. A laptopunkon is TP-Linkes USB WiFi sticket használunk és azzal is voltak ilyen problémák korábban. Pontosabban néha-néha a Windows XP kénye-kedvére visszaállította, hogy ő kezelje a vezeték nélküli hálózatot, de már szerencsére azzal nincs probléma.
Nem értem, hogy most hirtelen miért is van szükség erre, hiszen a gépemen már kb. december óta Win8 van és eddig nem volt ilyen problémám, sőt...2011. májusában raktam össze a gépemet. Azóta tökéletesen ment, mindeddig.
Közben: Felmentem a volna a TP-Link weboldalára, de azt már nem hozta be, mondom jó, felrakom a CD-ről a driverét. Berakom, elindítom, kicsit döcögve, de feltelepítette. Akarom indítani, nem indul. Jó mondom biztos egy újra indítás kell neki. Kellett is. Utána a Windows indítása alatt kék halálozott. Frászt kaptam...3. újraindításnál elindult az indítási javítás. Aztán nagy nehezen sikerült visszaállítanom a gépet. Szívtam vele eleget úgy érzem.
Drivert nem lehet rárakni, így meg nem megy, mert ez tűrhetetlen, hogy 2 percenként elmegy.
Szerinted mi legyen? Ebből úgy érzem a hagyományos: veszek egy újat lesz, de az még véletlenül se TP-Link lesz![ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Hali!
D-Link DIR-605L-re lehet tenni külső frimwaret?
Vagy DD-WRT esetén mi az a Wip támogatottság?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
MODERÁTOR
-
choco01
addikt
válasz Intruder2k5 #14396 üzenetére
Köszi..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
törölt tag
Az "baj", ha az smc wbr14S-N2 routeremhez az smc-asia.com-ról szedtem firmwaret. Azt furcsállottam, hogy ott "smcwbr14s-n2_0.00.22.bin" fájl van fent, az smc.com->Hungary-> Router kiválasztás->firmware és itt meg "csak" "smcwbr14s-n2_0.00.19.bin" van.
-
MODERÁTOR
-
fagylalt
senior tag
válasz Soma01 #14394 üzenetére
Lehet jó tett neki ez a visszaállítás, mert most nincs baj a nettel, de ezt lekopogom. Remélem többet ilyen gondom nem lesz, nem hiányzik!
A a legfrissebb drivert nem mertem felrakni, mert szerintem egy kicsit azon is gondolkozott, így félbe szakítottam, nehogy úgy járjak, mint előzőleg.
Köszönöm a segítséget!Üdv: Divi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest