Hirdetés
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
Nem vitázni akarok veled, csak eléggé szokatlan volt a stílus amiben válaszoltál, mintha hülye lennék. Tehát: Nem azt írja az app, hogy az első vásárlás KÖNYVELÉSÉT követően, hanem az első vásárlást követően. Miből kellett volna nekem erre következtetni? Főleg hogy a könyvelés egy tőlem független dolog, ő meg számolgatja vissza a napokat.
8846 üzenetet pedig nem szeretnék végigolvasni, a topik leírást elolvastam, ott nem volt ilyen (legalábbis pár hete, amikor csatlakoztam a Revolut közösségéhez, de most majd megyek és újra végigolvasom) -
HUNited
őstag
válasz dugynok #8857 üzenetére
Én Magiskot használok root-ra (Mi8-al szenvedek), és simán feladta az appot, csak a biometrikus azonosítás nem volt. Aztán elhide-oltam a rootot Magiskban a Revolut esetében (ahogy a többi banki appnál is kellett), és már minden működik. Szóval nem tudom milyen telód van, de nem hiszem hogy a ROOT lenne az oka...
-
senior tag
A könyvelés biztosan szükséges bizonyos feltételek teljesüléséhez, főleg a fizetési hivatkozás aktiválásához, mert feltöltöttem sok tízezerrel és már anyukámat is az én kártyámmal küldöm a boltba, hogy legyen rajta pénzmozgás, de ugye még mindegyik csak függő tétel.
-
Tuomas
addikt
válasz HUNited #8904 üzenetére
Biztos nem hülye, nem is állítottam ilyet. A stílus annak szól, hogy minden nap jön valaki aki felteszi ezt a kérdést, hogy mikor kapja meg a 3 000 ft-ot.
Így nem is kellett volna olyan sokat visszaolvasni, mert szinte minden nap van erről szó, és emiatt ebben a témában kicsitmár szigorúbbak vagyunk. Csak ennyi, semmi személyes.A könyvelés amúgy néhány nap alatt megvan, így tuti belefértek a 10 napba - vagy amennyi volt vissza.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
Aliendej
tag
OTP automatából egyenleget kértem, be kellett írnom a PIN-t, ezzel aktiváltam a kártyám?
-
vmarci21
tag
Ahogy már leirtam a kártya kibocsátónak (tehát esetünkben a banknak) van mérlegelési lehetősége, hogy kell-e másik körös hitelesítés, vagy a beérkező adatok, és a fizetési szokásaid alapján elfogadja azt egyből megbízhatónak, és nem kér megerősítést.
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
vnorbi
aktív tag
válasz vmarci21 #8916 üzenetére
Olvastam, amit írtál, de amire hivatkozol, az értelmezésem szerint a szeptember 14 utáni működésről szól (már ha nem sikerül kibulizni a bankszektornak, hogy csússzon az egész).
Addig meg az van, hogy a kereskedő dönti el (esetünkben a Revolut), hogy kéri-e a második faktort. És ez a kimaradás nem Revolut specifikus dolog, pár évvel ezelőtt más (hazai) kereskedőnél is tapasztaltam olyat, hogy hol kellett neki jóváhagyó sms, hol nem. Ezt akkor számon is kértem a bankon (K&H), hogy miért lehet sikeres vásárlás, ha nem volt sms jóváhagyás, amire azt válaszolták, hogy ez nem az ő hatáskörük, ha a kereskedő nem kéri, akkor nincs sms, és úgy is sikeres lesz a fizetés. Ezen akkor meglepődtem, de végül is valóban úgy fogalmaznak a honlapjukon, hogy ez csak lehetőség:
"bankkártyával internetes vásárlás kizárólag Internetes biztonsági kód használatával történhet, amennyiben az érintett elfogadóhely (kereskedő) a bankkártya elfogadás során alkalmazza az Internetes biztonsági kód (3D Secure) technológiát"
De meggyőzhető vagyok. Ha van banki háttered, és rálátsz ezekre a folyamatokra mélyebb szinten, akkor elhiszem, hogy úgy van, csak nekem eddig azok a tapasztalataim, amit fentebb írtam. Az lenne, hogy ezen a téren a Revolut már most megfelel a PSD2-nek, és a 3D Secure 2.0-t használva valóban átadja a banknak a döntési lehetőséget, és akár már a hazai bankok is fel vannak készülve erre?
-
vmarci21
tag
Oké, elbizonytalanítottál.
Elvileg szeptember 14-ig lehetséges, hogy a Revolut 3DS nélkül kérje a fizetéseket, de nem látom az okát, hogy miért variálnák ezt össze-vissza, hogy egyik héten van, a másik héten nincs, így szerintem logikus hogy már csak a bankoktól függ a dolog.
A bankok fejlesztéseire nem látok rá, csak a jogi részét néztem át nemrég, illetve fizetőkapuk által a fejlesztők számára tovabbadott információkat olvastam (főleg Barionét, de pl egy jó áttekintés van a Stripe oldalán is).De pl. OTP sosem támogatta a 3DS előző verzióját, úgy hogy valószínűleg egyből az új verziót fejlesztették le, amiben a bank már tud dönteni, hogy kér-e második faktoros hitelesítést, vagy nem. Így ha feltételezzük, hogy a Revolut már nem kér pénzt 3DS nélkül, akkor abból következik, hogy a bank fogadta el azt, további (SMS-es) megerősítés nélkül.
Tehát összefoglalva mondhatjuk hogy 3 lehetőség van online kártyás fizetésre:
- Revolut 3DS nélkül terheli a kártyát, így nincs szükség megerősítésre. (ez szerintem nem túl valószínű, és csak szeptember 14-ig tehetik meg)
- előző verziós 3DS-es pénzkérés, ez esetben minden esetben kell legyen megerősítés. (sosem volt népszerű, sok nagy fizetőkapu egyáltalán nem is támogadta)
- és a mostani 3DS (ami már most is használható, nem szeptember 14-én indul, ) ahol a kártyakibocsátó dönt, hogy kell-e megerősítés, vagy nem.Nem tudom, hogy erről ad-e ki információt a Revolut vagy valamelyik bank, de csak ők tudnák pontosan megmondani, hogy egyes tranzakcióknál mi volt a pontos helyzet.
[ Szerkesztve ]
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
vnorbi
aktív tag
válasz vmarci21 #8918 üzenetére
Köszi az együtt gondolkodást. Én is úgy gondolom, hogy biztosak nem lehetünk benne, találgatni meg talán fölösleges, a lényeg nem változik, beleszólni meg valószínűleg nem tudunk, ha valami nem tetszik. PSD2-től kezdve talán már egyértelműbb lesz.
Befejezem amúgy az off-olást, csak még annyi, hogy akkor azért különbözik a K&H és OTP verziója, mert az OTP már az úi 3DS-t használja? A K&H-s sms automatikusan jön 3x3 vegyes karakteres kóddal, az OTP-s sms-t meg a fizetés végén kérni kell, és akkor jön egy 5 jegyű szám. Vagy itt annyira szabad kezet kapnak a kibocsátók, hogy ennyire különböző megoldások születnek, és ebből nem lehet következtetni, hogy melyik 3DS verziót használják?
-
vmarci21
tag
Amennyire tudom, semmilyen megkötése nincs a 3DS-nek, azon kívül hogy valamilyen módon azonosítania kell a tranzakció indítóját, mint a bankkártya tulajdonosát, de ha vannak is bizonyos megkötések, azok elég tág határt adnak a lehetőségek terén:
A Transferwise pl rá is kérdez, hogy mobilra érkező push értesítésben hagyod jóvá a tranzakciót (ahogy például a Revolutos kártyás fizetésnél is van) , vagy egy beírandó kódot kérsz SMS-ben vagy hanghívásban.
Olvastam biotermikus azonosításról is ezzel kapcsolatban, sajnos azt nem tudom, hogy csak egy példa volt, amit lehet alkalmazni, vagy valamelyik külföldi banknál tényleg megcsinálta-e.Valószínűleg az SMS-ben küldött kód, illetve az "innovatívabb" helyeken a push értesítés a standard, általánosan megvalósított megoldás. Persze a biotermikus azonosítás sem tűnik rossz gondolatnak (amiről még mindig nem tudom, hogy meg lett-e valahol valósítva), mivel ha fizetsz valamiért a laptopodon, és van rajta ujjlenyomat olvasó, anélkül tudod magad hitelesíteni, hogy a telefonod után kéne nyúlni.
Úgy hogy számomra nem úgy tűnik, hogy valahonnan meg lehetne állapítani azt, hogy milyen 3DS volt, illetve ha nem kellett kódot megadni, akkor vont-e 3DS, csak a bank elfogadja, vagy nem volt egyáltalán 3DS. Szeptember 14-től EU-n belül tiszta lesz a helyzet, mert minden 3DS 2-es lesz.>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Van most valami promo kod a Revolut regisztraciohoz? Neten talaltam parat, de nem tudom, azok mukodnek-e Magyarorszagon.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
cris78
őstag
Sziasztok!
Én meghivás nélkül regisztráltam. Ha én akarok valakit meghívni akkor csak az ingyenes kártyát ajánlja fel, hogy azt kap akit meghívok.Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
KTU
addikt
válasz dugynok #8925 üzenetére
Ma rootoltam a fiam redmi note 7 telefonját, alapból telepíthető volt a Revolut, de az akció után is, közben volt pár FR (factory reset).
MIUI Global 10.3.5 I StabilMagisk 19.3?
Magisk Manager 7.3.2?
Magisk-ba SafetyNet Check hogy áll?
Android biztonsági hibajavító csomag szintje mikori?
Nálunk 2019 07 05Milyen telefon pontosan?
Még úgy látom nem írtad, ill. rom?De lehet a telefonod topikjában is be kellene nézni.
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
-
Kviky
tag
Jo ideje hasznalom a Revolutot, de kulfoldon meg nem vettem fel vele penzt.
Kerdesem, hogy ha Curve ala teszem a Revolutot, atvaltottam a Forintot Eurora, van rajta Forint is, es a Revolut alapertelmezesben HUF-ra van allitva, at kell allitanom EUR-ra, hogy ne a Curve akarjon valtani?
-
beers
addikt
Sziasztok!
Előre beállított váltást hogy lehet törölni? Pl ha leesik az euró árfolyama 323-ra váltson 100 eurónyi forintot?[ Szerkesztve ]
M&N
-
KTU
addikt
Igen állítsd át.
Így nem a Curve vált, és nagyobb az ATM kp. felvét ingyenes limetje.
Curve-be mindig olyan devizára állítsd az alá betett kártyát, amilyen devizában szeretnéd hogy terhelje a kártyát.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
senior tag
A 75,000 Ft kp felvétel nem havonta nullázódik? Tegnap vettem ki pénzt, de mára nullát ír. Lehet pont 19-én hoztam létre a számlám. 🤔
-
Serpiko
addikt
válasz XboxGamePass #8937 üzenetére
Így van nekem 17 én van a forduló akkor nyitottam a számlát.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
instantwater
addikt
válasz XboxGamePass #8937 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az utolsó 30 napot nézi a limithez. Tehét mindegy mikor regisztráltál.
-
Serpiko
addikt
válasz instantwater #8941 üzenetére
Nekem azon a napon nullázodot amikor regisztráltam.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
ACE-
addikt
Én ma vettem a Revolut-al nagyobb összegben valamit Ali-n, 295-öt számolt a dollárra, utána vettem egy kisebb dolgot a Gránit bankkártyámmal, és ott pedig 293-at számolt... lehet ez is nagy parasztvakítás hogy milyen jó az árfolyam?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
kezman
őstag
Üdv, határ mentén lakom, ha átruccanok Horvátékhoz és vásárolok a kártyával (bárhol) a kártyán csak HuFt van, akkor hogy megy a dolog, és még egy kérdés, ha webáruházba vásárolok a kártyával akkor hogy számol, milyen pénznembe, mondjuk aliexpress, wish, ?
Tuomas
[ Szerkesztve ]
Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül.<< Nokia 5800>>Huawei P Smart>>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest