Új hozzászólás Aktív témák
-
Brenor
aktív tag
válasz MK VII #17350 üzenetére
Akkor gondoltam, hogy azzal lesz gond.
Cooler Master Hyper TX3 EVO CPU hűtő ez jó választás lenne?
Majd valamikor a közeljövőben veszek egy új alaplapot, cput és hosszútávra terveznék vele.
Akkor lehet ezért fagyott le egy párszor a gta 5. Úgy fagyott le, hogy tálcára tette a játékot a zene, hang ment tovább és nem tudtam visszatenni, sehogy se csak ctrl alt dellel bezárni.[ Szerkesztve ]
-
Brenor
aktív tag
válasz customer114 #17349 üzenetére
Akkor már inkább egy jobb hűtőt fogok venni, mert mi lesz majd nyáron? Ráadásul tetőtéren is lakok tehát még inkább kéne.
-
MK VII
veterán
válasz Brenor #17352 üzenetére
Szerintem, ha CM akkor minimum egy T4, de inkább egy 212 vagy 612-es... Nyár az meg tudja viselni a hűtőket is.. És az sem mindegy, hogy mekkora zajjal jár mondjuk nyáron a rendszer hűtése.. Engem pl nagyon zavar, ha kiabál a venti, hogy tudja hűteni a procit.
Én jelenleg egy T4-et használok passzívan. De, ha jön a meleg akkor kénytelen leszek rádugni a ventit a lapra.[ Szerkesztve ]
-
Brenor
aktív tag
válasz customer114 #17354 üzenetére
Cooler master elite 335 házam van. Állítólag ennek jó a hűtése. Bár nincsenek benne plusz ventillátorok.
-
MK VII
veterán
válasz Brenor #17355 üzenetére
Az mindegy kb, hogy milyen házad van.. Ha nem viszi ki belőle a meleg levegőt semmilyen venti és nem hozza be a frisset sem akkor lehet az a ház aranyból akkor is felforr benne minden...
Gyakorlatilag most a forró levegő ott kavarog a processzorod felett, mert még a videó kártyád is tolja ki magából...
Próbáld meg, hogy leveszed a ház oldalát és úgy játszol.. Jó pár fokot már úgy is nyerni fogsz.. -
CirrMee
addikt
válasz MK VII #17350 üzenetére
Azon már túl voltam, nem a modulok hibásak. A gondolkodás oka csak annyi volt, hogy a memóriavezérlő ezeknél már a prociban van, de a lapon hullott ki egy foglalat páros.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
kriszbon
őstag
válasz CirrMee #17359 üzenetére
Esetleg ellenőrizd le a foglalatban az érintkező tüskéket, mert az is okozhatja.
Ha megvolt már, akkor nem szóltam.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
CirrMee
addikt
válasz kriszbon #17360 üzenetére
Igazából azzal indult az egész, hogy elkezdett a gép random fagyni whea_uncorrectable_error hibaüzenettel. Állítólag valami hardveres hiba. A videokártyát könnyen kiszúrtuk, mert amint beszórtam a saját 7970 -es kártyámat, mindjárt a boot végén kettéfagyott megint. LinX hibátlanul lefut, memtest hibátlanul lefut (ha mind a 4 foglalatban van modul, vicces mód beindul, és akkor is hibátlan a memtest). Win újratelep megvolt, VGA driver cserék megvoltak.
Tegnap bukott ki ez a foglalathiba, kb 1 napig nem is volt gond , gondoltam talán ellesz a két megmaradt foglalattal. Azzal is csinálja (whea...)...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz RedCactus #17362 üzenetére
A kérdés az, hogy ha új kora óta nem lett a foglalatból kiszerelve - oda pedig eleve tisztán és vigyázó kezek által került (tehát nem ismeretlen szerelte össze) - akkor van e ennek (a kérdésnek) értelme. Amúgy 5 évet lehúzott így a konfig. Perpill nincs is itthon olyan paszta amit látnék a hűtő alatt, ezért ez most (még) kimarad.
Mondjuk pár órája kapott egy másik BIOS beállítást. Azzal más DRAM szorzó értéket kapott, és egyrészt nekiállt brutálisan szaggatni játékok alatt, másrészt az Aida szerint kb a felére esett a memória olvasási sebessége. Engem erősen alaplap hibára emlékeztet.
[ Szerkesztve ]
-
Brenor
aktív tag
válasz MK VII #17356 üzenetére
Na levettem a gép oldalát. A witcher 3 és a fallout 4 alig ment 60 fok fölé a proci hőmérséklet, de a far cry 4 és a gta 5 úgyanúgy melegedett a proci felment 80 90 fok fölé. Úgylátom ez nem sokat segített és lekell cserélnem azt az intel gyári hűtőt. Az a fura az egészben, hogy a witcher 3-nak magasabb processzor igénye van, mint a gta 5-nek és még jobb fpsel is fut a witcher.
-
Tamás007
csendes tag
Sziasztok!
Játékhoz kellene több FPS!
Ha lecserélném a processzorom (I7 4790) egy gyorsabbra (I7 4790K) jó lenne a gépembe? Vagy alaplapot és memóriát is cserélni kellene pl. Z-s alaplap?- I7 4790
- EVGA GTX 970 SC 2974KR
- ASUS H97M-PLUS alaplap:
- Be Quiet Pure Power L8 500W [80+ Bronze] BN223:
- RAIJINTEK - CPU Aidos - OP105246 / 0R100009:
- Zalman - Z3 Plus
- Samsung 250GB SSD 850 EVO (MZ-75E250B/EU)
- G.Skill DDR-3 8GB /1600 RipjawsX KIT (F3-12800CL8D-8GBXM) CL8-8-8 -
MK VII
veterán
válasz Tamás007 #17368 üzenetére
Üdv..
Milyen játékban kellene a több fps?
Csak azért kérdem, mert, ha ezzel a konfiggal kevesled az FPS-t akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, hogy pár fps-el többet elérj.
Lap csere Z-s lapra aztán egy 4790K + egy kéttornyos hűtő, és, ha még mindig nem megfelelő az fps akkor egy GTX 980..
Első körben lap+proci az tuti, de szerintem attól, hogy egy 4790K-t mondjuk húzol 4,5ghz-re attól maximum a minimum fps-ed fog nőni.. Bár sok játéknál már az is jó.. -
MK VII
veterán
válasz Tamás007 #17370 üzenetére
Nem tudod húzni.. Illetve lapja válogatja, de, ha újabb BIOS van rajta akkor tuti, hogy nem fog menni a tuning benne. Esetleg megpróbálhatod, ha van mondjuk 4790K-ra pénzed, hogy veszel aztán beleteszed és, ha megy akkor örülsz, ha nem akkor meg lapot cserélsz. Ha jól tudom akkor az Asus H81M-Plus lapban ment a tuning régi biossal. Talán a tiédben is megy.
Plusz egy jobb hűtőt is kell venned a K-s proci főlé..[ Szerkesztve ]
-
Warpi
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudom jó helyre írom a kérdésem de szerintem processzoros gondom van.
Vettem egy gigabyte ga-f2a68hm-ds2-es lapot + athlon x4 860k tx3 evo hűtővel.
A gondom az hogy bios-ban 77-78 fokot mér a lapom,maximumon pörög a hűtő ventilátor. Viszont Windows alatt 35-40 fok alapon terhelés nélkül. Aida64 stabilitás teszten max 58 fokos.
Újrapasztáztam feltettem a gyári hűtőt hátha azzal van a gond de ugyan az semmi nem változott.
Mi lehet a gond? Kicsit aggaszt az a 77-78 fok biosba. -
MK VII
veterán
Üdv.
A BIOS-ban mindig több a hőfok mint rendszer alatt.. Bár az a 77 fok még számomra is elég soknak tűnik.. Viszont, ha a windows alatt és játékokban nem melegszik akkor ne foglalkozz vele..
Nem lehet, hogy amíg a BIOS-ban van nem forog a procihűtő ventije? Csak egy ötlet.. -
CirrMee
addikt
Amíg a BIOS felületén tartózkodsz, nem működnek az "energiatakarékos" funkciók (órajel csökkentés, feszültség csökkentés, stb), illetve jellemzően nem használja a hűtő profilokat. Pasztázhatod akárhogyan, mert gyakorlatilag nyitott kapukat döngetsz. Másrészt hőfokot nem tudom honnan vetted, de soha nem így ellenőrzünk. IBT/prime95/LinX alatt próbáld, akkor hiteles képet kapsz arról, mire képes a hűtésed.
-
Warpi
csendes tag
válasz CirrMee #17380 üzenetére
A hőfokokat az Aida64 által ki írtak alapján mondtam de lefuttattam egy prime95 tesztet is de nem írt ki semmilyen problémát.A 860k előtt volt egy 740-es procim annál a bios rendes értékeket írt ki 34 fok volt stabilan. Ezért furcsállottam hogy 860k-nál 77-78 fokot írt ki de ha azt mondjátok hogy ez normális akkor nem foglalkozom vele csak kicsit zavaró.
-
HF77
őstag
üdv
adva van egy HP8460p laptop Intel Core i5-2520M cpu-val...általánosságban mi a vélemény róla?köszi előre is
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
modern
aktív tag
Üdv.
Az A8-7600 proci csak az r7 240/250 videókártyákkal fut dual graphics módban?Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
kriszbon
őstag
válasz MK VII #17385 üzenetére
Én meg [ezt] választottam az elsőnek linkelt gyártótól, csak mert 120-as a venti rajta.
Aránylag elfogadhatóan csendes, főleg idle mikor csak 5-600 között forog.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
AZ lenne a kérdésem, hogy megérné szerintetek egy I3 4170 a jelenlegi konfigomhoz? Illetve kitudnám vele használni a VGA-mat?
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
veterán
válasz Brucehun #17391 üzenetére
Athlon X4 860K 21k
és hozzá valamilyen lap, ami a keretbe bele fér.De nem váltanék ennyiből AMD-re, nem lenne gyorsabb igazából, mint ha i3-ra fejlesztesz, ráadásul erősebb proci nem nagyon érkezik a foglalatra, szóval zsákutca. Szerintem maradjon a boltból i3-ra fejlesztés, vagy keress egy i5-öt használtan hardveraprón.
solfilo
-
Matka2
újonc
Sziasztok.
Mostanában figyeltem fel az alábbi problémára, hogy elvileg a két magos procim csak egy maggal üzemel.
A Speecy program is egy magot lát:Intel Core i5 2520M
Mag 1
Végrehajtási szálak 2
Név Intel Core i5 2520M
Kódnév Sandy Bridge
Csomag Socket 988B rPGA
Technológia 32nm
Specifikáció Intel Core i5-2520M CPU @ 2.50GHz
Termékcsalád 6
Kiterjesztett család 6
Modell A
Kiterjesztett modell 2A
Lépés 7
Változat D2
Utasítások MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, Intel 64, NX, VMX, AVX
Virtualizáció Támogatott, Engedélyezve
Hyperthreading Támogatott, EngedélyezveAz Aida64 ben:
Multi CPU:
Alaplap azonosítója Notebook _ASUS_
CPU #1 Intel(R) Core(TM) i5-2520M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz
CPU #2 Intel(R) Core(TM) i5-2520M CPU @ 2.50GHz, 2494 MHz
CPU kihasználtság:
1. CPU / 1. mag / 1. HTT egység 50%
1. CPU / 1. mag / 2. HTT egység 50%Tehát csak az egyik mag dolgozik két szálon mi lehet az oka ennek?
Hogyan tudnám munkára fogni a másik magot?
Vagy hibás a proci? -
Vendu
csendes tag
Sziasztok!
Ha meg akarom állapítani egy processzor órajelét akkor Processor Base Frequency-t kell nézni vagy a Max Turbo Frequency-t?
-
Humbucker
senior tag
Üdv.
Van egy Intel Core 2 DUO E7500--as processzorom. 2,93 Ghz.
Ez már megvan 6-7 éve. Mostanában mikor bekapcsolom azt írja ki a boot-olás előtt bekapcsoláskor a főképernyőn, hogy 1,43 Ghz.
Néha meg ugyanúgy kiírja hogy 2,93 Ghz.
Most pl 2316 Mhz-et ír ki az AIDA-val megnézve.11*211
A szorzó az ugyanúgy 11 volt csak a Mhz változott, ez mitől lehet vajon?[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz Humbucker #17396 üzenetére
CPU-z-vel monitorozd. Intel SpeedStep tech.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest