Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Coolby84

    tag

    Sziasztok!

    Egy ideje használom a Zyxel 221-es NAS-omat. Hálisten jól működik, beállítottam rajta TM-et, szedegeti a dolgokat szépen, elégedett vagyok vele. Talán egy dolog zavar, hogy hangos kicsit a cucc.

    Viszont használat közben pár apró dolog van, ami érdekel, hogy megoldható-e?

    1. van esetleg olyan nem fizetős szolgáltatás, ahol a router és egy dns szerver között a változó ip cím lekövethető? (most no-ip.org-ot használok ingyenesen, de ugye ott kézzel kell mindig updatelnem az ip címet, a dyndns-t ismeri routerem, de fizetős).

    2. lehet valahogy egy jól kezelhető felületen magával a NAS-sal kitömöríteni a zip, rar állományokat? Wifin csatlakozott laptopon keresztül ez rémálom, rá kell dugni kábellel, hogy legyen valami sebesség, plusz távolról nem tudom elindítani, hogy tömörítgessen a NAS.

    3. mi a legjobb módja a fájlok kezelésének a NAS-on? Én Total commanderben csatlakoztatott hálózati meghajtóként használom (de így ugye minden művelet megjárja a hálózatot). Leggyorsabb ugye a NAS saját felületén fájlt kezelni, másolgatni, de az nem egy baráti felület... FTP jobb? vagy milyen opció van, ami gyorsan, praktikusan elérhető és gyors (és mondjuk a fenti tömörítésre is megoldást ad esetleg?)

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák